cuski 17.02.06, 03:19 Znacie moze jakies lecznicze kamienie szlachetne ??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zettrzy Re: Kamienie szlachetne 17.02.06, 03:59 a co maja leczyc? znajoma po materialoznawstwie twierdzi ze wszystkie krysztaly maja wlasciwosci lecznicze, bo skutkiem ich budowy absorbuja czy tez odbijaja jakies tam promieniowanie kosmiczne wielce szkodliwe dla zdrowia cos w tym jest, bo cale zycie nosilam bizuterie, bez chocby pierscionka nie wychodze z domu, i jedny problem zdrowotny jaki mam to to ze zaden konowal mnie nie chce za pacjentke bo z takimi jak ja moze wylacznie zbankrutowac Odpowiedz Link
cuski Re: Kamienie szlachetne 17.02.06, 04:03 A te pierscionki, ktore nosisz to z jakimi oczkami sa ??? Odpowiedz Link
zettrzy Re: Kamienie szlachetne 18.02.06, 05:22 rozne - opal, onyks, rubin, malachit, diament, lapis, turkus, granat, szmaragd, szafir, karnelian, sporo mam tych pierscionkow w roznych kolorach i fasonach z bursztynu tez, ale bursztyn nie ma struktury krystalicznej Odpowiedz Link
cuski Zettrzy 18.02.06, 08:13 Zettrzy, a widzialas kiedys kamien, ktory nosi nazwe "piasek pustyni" ? Odpowiedz Link
zettrzy Re: Zettrzy 18.02.06, 14:29 hmm... znam kamienie zwane "kamien ksiezycowy", "tygrysie oko", labradoryt, ale nigdy nie bardzo wiem ktory jest ktory "piasek pustyni" brzmi troche jakby przynalezal do tej samej kategorii to wszystko sa kamienie polszlachetne, czyli krysztaly Odpowiedz Link
cuski Zettrzy 18.02.06, 18:31 Widzialem wiele kamieni szlachetnych, ale ten ("piasek pustyni") po prostu mnie urzekl... mam kolor kawy z lekka domieszka mleka... w srodku tego kamienia sa bardzo drobne ziarenka (chyba piasku), ktore swieca jak gwiazdy na niebie... mowie Ci widok jest przepiekny. PS. Te kamienie zgromadzil moj ojciec podczas dlugoletniego pobytu w krajach bliskiego wschodu. Odpowiedz Link
zettrzy Re: Zettrzy 19.02.06, 02:51 chyba wiem o co chodzi, ale nie mam pewnosci - czy znasz sklad mineralny tego kamienia? mam ksiazke-atlas jakby roznych mineralow, od diamentow po zwyczajny piasek - gdybys podal sklad tego kamienia moglabym zweryfikowac z fotografii co to takiego Odpowiedz Link
polishbellydancer Re: Zettrzy 20.02.06, 02:44 koszewski.pl/pl/oferta-piasek-pustyni.html Odpowiedz Link
cuski Re: Zettrzy 20.02.06, 03:18 Te kamienie wygladaja mniej wiecej tak, jak na stronce podanej przez Polishbellydancer... jednak na tych zdjeciach wygladaja mniej korzystniej, niz sa w rzeczywistosci. Odpowiedz Link
cuski Re: Zettrzy 20.02.06, 03:13 Zettrzy, nie znam skladu tego kamienia, ale jakbys podeslala mi jakies fotki, to napewno bym ten kamien rozpoznal. Odpowiedz Link