cuski 26.05.06, 03:14 "Bede wedrowal sladami Karola Wotyly" - powiedzial Papiez w powitalnym przemowieniu na warszawski lotnisku Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeuszx Re: Papiez w Polsce 26.05.06, 16:35 W porządku jest papież. Sympatyczny, ciepły, dobry, troszkę onieśmielony, stara się po polsku... Oj z tym polskim... to trudna sprawa... ale Polacy wiedząc, że był przyjacielem naszego papieża, doceniają jego starania... dobrze jest. Sukces pewny!)))))))))) Odpowiedz Link
magdeczka27 Re: Papiez w Polsce 27.05.06, 00:27 nasz kochany cuski zawsze na czasie jak on to robi esjt ak daleko a nadal jets blisko zkrajem bardzo ci dziekuje aja umieram charuje jak wol po 11godz ale zarobie cosz bieraanm na biet do stanow do zobaczeniaa [pzdrowienia sorki ale zapomnialam troskze jez polski Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Jutro Msza Sw na Bloniach krakowskich. 27.05.06, 17:04 Ciekawe jak bedzie wygladalo to spotkanie??Na Franciszkanskiej zostal bardzo cieplo przyjety i po polsku troche mowil) Odpowiedz Link
cuski Ciekawe ile ... ? 27.05.06, 17:18 Ciekawe ile wiernych zgromadzi sie na krakowskich bloniach ? Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Dowiemy sie jutro:) 27.05.06, 17:24 Dzis jest spotkanie dla mlodziezy,ale ja ide jutro dla calego ogolu Odpowiedz Link
tadeuszx Re: Papiez w Polsce 27.05.06, 18:12 W Łagiewnikach, wierni jakby "w rewanżu", z sympatii, pozdrawiali go po niemiecku) Odpowiedz Link
night_breeze Re: Papiez w Polsce 28.05.06, 00:45 > "Bede wedrowal sladami Karola Wotyly" ~~~~~~~~~~~~ I tak też robi Niewiele nowego wniesie do swojego pasterstwa,raczej podtrzymuje drogę JP.Dosyć marionetkowa postać,nie ujmując sympatii jaką wywołuje.Tak,miły,spokojny,radosny....i to byłoby na tyle.Moim zdaniem wybór Jego osoby na papieża był podyktowany względami politycznymi i zasugerowany przez Karola.Może w ten sposób chciano raz na zawsze zakończyć antagonizmy polsko-niemieckie.Dobre posunięcie...Następnym papieżem powinien być Francuz,ponieważ tam katolicyzm zupełnie upada/podobnie jak w Czechach/, a Francja to jednak potężne państwo o sporym potencjale ludzkim.Szkoda byłoby utracić tylu wiernych... Odpowiedz Link
cuski Re: Papiez w Polsce 28.05.06, 16:31 "Pragnalem oddychac powietrzem ojczyzny Jana Pawla II" - powiedzial Papiez podczas mszy na krakowskich bloniach. Odpowiedz Link
cuski Apropos Polski i Polakow... 28.05.06, 16:41 Czy potraficie sobie wyobrazic jakikolwiek zachodnio-europejski narod, ktory tak entuzjastycznie wita papieza ??? Ja niestety nie potrafie, choc bardzo sie staram Odpowiedz Link
cuski Mysza 28.05.06, 19:28 I jak bylo na krakowskich bloniach... slyszalem, ze mnostwo mlodziezy przywitalo z entuzjazmem papieza. Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Tomek,jutro napisze,bo musze juz isc... 28.05.06, 19:31 ...kochana rodzinka jak zwykle daje sie we znaki:] Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Tak jak obiecala relacja z krakowskich Blon:) 29.05.06, 11:12 Msza Sw. rozpoczela sie o godz.9:45.Wczesniej Papiez przejechal pomiedzy sektorami.Bylam moze 10 metrow od balustradek widzialam Go pozdrawiajacego wszystkichMlodziez faktycznie z entuzjazmem przywitala Ojca Swietego.Homilie wyglosil czesciowo po polsku.Wtedy najwiecej ozywiali sie pielgrzymi)Nawet mlodziez probowala wyrazic takie same emocje jak podczas wizyt Jana Pawla II,ale niestety Benedykt XVI dalej mowil,to co mial do przekazania.Widac,ze ta wizyta byla inna.Wszyscy sie cieszyli mimo,ze na Bloniach stal przed Nami juz nie Jan Pawel II,lecz Jego nastepca. Nawet pogoda Nas oszczedzila,bo zapowiadali,ze bedzie padac,a tu tylko zimno bylo i pochmurno.Na koniec zabrzmiala ukochana piesn Jana Pawla II "Barka".Podczas,ktorej bylo strasznie wietrzno...czulo sie obecnosc Karola Wotyly))) Nie moge sie powstrzymac i musze Wam zamiescic fragment zamieszczony w dzienniku (wydanie specjalne) z wczorajszego dnia,a mianowicie:"Jestem tu,zeby odpowiedziec Janowi Pawlowi II na jego slowazukalem was,a teraz wy przyszliscie do mnie.Chce byc z papiezem,glowa Kosciola,nie ma dla mnie roznicy,ze to nie Jan Pawel.Benedykt XVI ujal mnie.Nie ma tremy,jest otwarty i to,co mowi,trafia bezposrednio do nas-mowi Michal,prawnik z Wroclawia.Razem z kilkudziesiecioosobowa grupa studentow spedzil noc na Bloniach.Ok.1 w nocy obudzil ich ulewny deszcz.nie wytrzymala folia,pod ktora sie schowali.Przemoklismy kompletnie,blota bylo po kostki,ale to nie przeszkadza- dodaje z usmiechem Agnieszka,kolezanka Michala.I w skupieniu slucha pierwszych slow Benedykta XVI." PS.Mam ochote Wam jeszcze fragment homili umiesci,ale to na inne posiedzenie Odpowiedz Link
tadeuszx Dziękuję Bogusia. 29.05.06, 16:43 Na marginesie zaś, te słowa, które cytowałaś: "Szukalem was, a teraz wy przyszliscie do mnie i za to wam dziękuję" - do dziś wzbudzają we mnie olbrzymie emocje. Wtedy zaś były uderzeniem obuchem w łeb! Zrozumiałem, że jest to pożegnanie, koniec... i się rozpłakałem. I skoro tu o tym piszę, to znaczy, że nie wstydzę się tego. Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Wlasnie widze,bo wiary nie ma co sie wstydzic:))) 29.05.06, 17:40 Nie dziekuj,bo nic nie zrobilam Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Czy to mozna uznac za cud??? 29.05.06, 18:04 wiadomosci.onet.pl/pielgrzymka/0,0,1330411,item.html Odpowiedz Link
tadeuszx Re: Czy to mozna uznac za cud??? 29.05.06, 19:31 Wiem, że wszelkie niespodziewane, niewytłumaczalne zjawiska, są wszechstronnie badane przez właściwe instytucje kościelne. I są traktowane z duża ostrożnością. Oczywiście słusznie. Trudno cokolwiek przewidzieć. W każdym razie, śmiało można powiedzieć, że zbieżność zjawiska atmosferycznego, co do miejsca i czasu, z tym konkretnym wydarzeniem z udziałem papieża (tego papieża), jest zadziwiająca!?? Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Ja sobie tak mysle,ze to jest powod do refleksji.. 30.05.06, 08:20 ...moze dojdziemy do jakis wnioskow,moze wkoncu pogodzimy sie z tym co sie tam wydarzylo.Wiem jedno,nic nie dzieje sie bez powodu i wszystko ma jakis cel. Odpowiedz Link
cuski Zajebista tecza :) 30.05.06, 04:10 Zajebista tecza Tez ciekawi mnie, czy to zwykly zbieg okolicznosci Odpowiedz Link
tadeuszx Re: Papiez w Polsce 31.05.06, 17:46 Jeszcze taki przyczynek również natury ogólnej piotras.alleluja.pl/tekst.php?numer=19649 Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Re: Papiez w Polsce 31.05.06, 18:23 Byl wielka osoba i wiele dobrego zrobil,hmmm:] Odpowiedz Link