himera24 17.09.06, 22:33 Nabylismy chomiczka a wlasciwie chomiczke. Zwierzaczek nie ma jeszcze imienia a wiec prosze o wszelkie pomysly, no i pomysly na to jak zajmowac sie malenstwem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
speranzaa Re: Zwierzak w domu 17.09.06, 22:40 Kiedys, dobre 15 lat temu, moze wiecej, moj brat pojechal z moimi rodzicami na gielde samochodowa i oprocz aut sprzedawali tam zwierzaki inne rozne cuda i przywiozl stamtad 2 chomiki, nazwalismy ich Kubus i Okruszek, zajebiste byly, potem dokupilismy samiczke i zaczely sie mnozyc, mialam chyba ich ze 40 w sumie po kilku miotach. W terrarium mieszkaly, w trocinach, mialy takie kolko zabawke, jeden trzymal lapkami a drugi sie krecil w srodku. Odpowiedz Link
zettrzy Re: Zwierzak w domu 18.09.06, 03:24 nie mam pojecia... imie potrafie wymyslic wylacznie dla kota moze Futrzusia? ale naprawde nie wiem, malo mialam kontaktu z chomikami Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Kasia 18.09.06, 11:35 A masz moze fotke tej chomiczki?? Bylo by latwiej A jak sie zajmowac,no napewno trza ja karmic odpowiednio,sa takie specjalne jedzonka dla gryzoni.Odpowiednie musi miec lokum,no wiesz trociny i te sprawy.Dobrze jej kupic taki kolowrotek,przynajmniej szczury i myszy to lubia) PS.Co do imienia to moze poprostu chomiczka) Odpowiedz Link
himera24 Dziekuje za odpowiedzi! 18.09.06, 19:01 jednak z moim misiem zdecydowalismy sie na imie - szczurka. dziwne to imie i zupelnie nie poprawne gramatycznie ale coz, czy wszystko musi byc poprawne? Szczurka jest przeurocza, kreci sie na tym swoim kreciolku jak szalona, zakopala jedzenie, ktore dalismy jej w miseczce, coz chyba tak powinno byc, no i gryzie, moze z czasem przestanie, ale jej ugryzienia sa tak slabiutkie ze prawie nic nie boli. Kupilismy jej terrarium bo jest tak malutka (garunek russian hamster) ze balismy sie ze moglaby z klatki przez kratki czmychnac. Odpowiedz Link
jowitta17 Re: Dziekuje za odpowiedzi! 18.09.06, 21:08 chomki potrafię podskakiwać ,więc uwazaj, by nie zamelinowała się za meblami -u mnie tak było Odpowiedz Link
himera24 Re: Dziekuje za odpowiedzi! 19.09.06, 00:59 jowitta17 napisała: > chomki potrafię podskakiwać ,więc uwazaj, > by nie zamelinowała się za meblami -u mnie tak było moje akwarium ma taka specjalna siateczke na gorze wiec nie ma mozliwosci aby sie wydostala, a jak to sie stanie to sie bardzo zdziwie Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Kasia 18.09.06, 22:01 Gryzie...to zobaczysz jak bedzie miec te swoje chomicze lata,hehee...zeby Ci mebli nie pozgryzala) A swoja droga ma cos takiego do gryzienia,wiesz jak to niemowlaki maja,jak to sie zwie???Gryzak czy jakos tak) PS.Szczurka,hmmm...wazne,ze Wam sie podoba Odpowiedz Link
tadeuszx Re: Kasia 18.09.06, 22:42 Tak, taki gryzak konieczny i pilnować to trzeba, żeby gdzieś nie uciekło, bo będzie prawdziwy problem. Odpowiedz Link
ghurka Re: Dziekuje za odpowiedzi! 19.09.06, 04:22 imie niewazne..wazne ze para ma zabawe i jakies zajecie ,zanim sie inne nie pojawia.pozdrawiam. Odpowiedz Link
magdeczka27 Re: Zwierzak w domu 19.09.06, 14:13 szkoda,ze to nie samiec proponowalabym fred a dla niej moze kreisi Odpowiedz Link
himera24 szczurka jest 19.09.06, 15:46 przeslodka. wczoraj jadla mi z reki pestki slonecznikowe. pozniej polozylam pare ziarenek na rece i ona weszla na reke - tak napisali w ksiazce pod akapitem jak nalezy brac chomika na rece, no i najwazniejsze ze nie gryzla pozniej wypuscilismy ja z akwarium zeby sobie pobiegala po pokoju, skubana szybka jest) Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Kaska 19.09.06, 17:34 Zapodaj,ze zdjecie Twojej chomiczki) Bedzie na co popatrzec) Odpowiedz Link
himera24 Re: Kaska 19.09.06, 17:36 zbuntowany8aniol napisała: > Zapodaj,ze zdjecie Twojej chomiczki) > Bedzie na co popatrzec) wczoraj staralam sie ja sfotografowac, ale ona jest taka zywa ze ciagle biega jak szalona i nie moglam jej zrobic dobrego zdjecia Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Kasia 20.09.06, 19:45 To strzel jej fotke jak spi,bedzie gwarantowane,ze bedzie dobre ujecie) PS.Jak Ci sie uda zrobic,to zapodaj,zobaczymy co to za spryciara z niej jest Odpowiedz Link
himera24 Re: Kasia 20.09.06, 20:41 zbuntowany8aniol napisała: > To strzel jej fotke jak spi,bedzie gwarantowane,ze bedzie dobre ujecie) > > PS.Jak Ci sie uda zrobic,to zapodaj,zobaczymy co to za spryciara z niej jest jak spi to jest schowana w takiem plastikowym iglo (domek w ksztalcie iglo) uwila tam sobie gniazdko z trocin i wchodzi tam i spi, nie chce jej tego burzyc tylko do zdjecia bo sie malutka bedzie stresowac, ale cos wykombinuje i zrobie jej zdjecie Odpowiedz Link
ghurka Re: Kaska 20.10.06, 00:35 cuski .chcesz jeszcze bardziej ameryke zaludnic?juz narzekaja ze za duzo pochlaniaczy tlenu tam mieszka. Odpowiedz Link