Dodaj do ulubionych

Grubianstwo na granicy !

22.11.06, 03:56
Goscie z zagranicy sa grubiansko traktowani przy wjezdzie do USA - to wynik
miedzynarodowego sondazu przeprowadzonego dla amerykanskich firm
turystycznych.

A co Wy o tym sadzicie ???
Obserwuj wątek
    • ghurka Re: Grubianstwo na granicy ! 22.11.06, 05:08
      niemcy tez?

• zettrzy Re: Grubianstwo na granicy ! 22.11.06, 15:28
      chyba tak, pamietam jak sie zachowywali jak przylecialam z Londynu
      a w miesiac pozniej ci sami celnicy byli super grzeczni jak przylecialam z
      Warszawy, wiec oni sie jednak zachowuja w zaleznosci od tego skad sie przyjezdza
      • elen33 Re: Grubianstwo na granicy ! 22.11.06, 16:49
        Nie wiem, jak zachowuja sie celnicy do pasazerow przylatujacych
        z innych krajow, kilka dni temu wracajac z Polski na lotnisku
        Newark,celnik wreczajac mi papiery po sprawdzeniu z milym usmiechem
        powiedzial, Welcome Home....
        • m4verick pewno celnik byl czarny 22.11.06, 16:54
          pewno celnik byl czarny co?
          • elen33 Re: pewno celnik byl czarny 22.11.06, 17:33
            haha, mial tylko czarny wasik....
            • speranzaa Re: pewno celnik byl czarny 22.11.06, 18:07
              pewnie pokazalas mu amerykanski paszport
              • elen33 Re: pewno celnik byl czarny 22.11.06, 18:28
                Tak, amerykanski, bo innego nie posiadam, ale mysle,
                ze to nie zalezy od paszportu, a od charakteru danej osoby,
                bo po chamsku moze nas potraktowac nawet najlepsza przyjaciolka.....
            • speranzaa Re: pewno celnik byl czarny 22.11.06, 18:08
              A jesli chodiz o grubianstwo to prawda, mozna to okreslic nawet gorzej chamstwo.
        • cuski Elen... 23.11.06, 02:57
          ... bo Ty nie bylas turystka.
        • ghurka Re: Grubianstwo na granicy ! 23.11.06, 03:27
          bo jestes ladna blondynka.dlatego.
          • cuski Kurna Ghurka :) 23.11.06, 03:29
            Ty znasz kazdego smile
      • cuski Re: Grubianstwo na granicy ! 23.11.06, 02:55
        A ja zauwazylem, ze zupelnie inaczej traktuja obywateli i rezydentow USA.
        • speranzaa Re: Grubianstwo na granicy ! 23.11.06, 03:37
          nopewno , ze inaczej a turysci to dla nich zlo konieczne, kraj, ktorego rzad
          obwieszcza wszem i wobec jaki to jest wolny a turystow na lotnisku traktuje jak
          terrorystow i rozbiera do bielizny za odpowiedz nie po celnika mysli.
          • elen33 Re: Grubianstwo na granicy ! 23.11.06, 06:53
            Przeciez zaden terrorysta nie ma wypisane na plecach, ze jest terrorysta,
            i jezeli jakis pasazer zachowuje sie podejrzanie, poddawany jest dodatkowej
            kontroli, bez roznicy, czy to obywatel, czy turysta,i od tego jest sluzba
            bezpieczenstwa, teraz wam opowiem cos, 4 miesiace temu, dokladnie w lipcu,
            kiedy wracalam z Polski, na lotnisku Newark, zatrzymano pewnego pasazera,
            turyste, i poddano dodatkowej kontroli, nic przy nim nie znaleziono, jedynie
            dlugopis, ot taki zwykly dlugopis, lecz turysta byl bardzo zszokowany, kiedy
            chciano mu go odebrac i to zainteresowalo sluzbe bezpieczenstwa, wiec
            zatrzymano pasazera razem z dlugopisem, i po przeprowadzeniu badan w
            laboratorium, okazalo sie, ze byl napelniony nie tluszem, tylko jakimis
            zarazkami, ktore mogly zabic tesiace ludzi, i jak wam to sie podoba?????
            czy jeszcze ktos ma zastrzezenia co do scislych kontroli poszczegolnych
            pasazerow????
            • ghurka Re: Grubianstwo na granicy ! 23.11.06, 07:04
              to jest odpowiedz madrej glowy a nie goracej glowy.calkowicie sie zgadzam z
              ostrymi przepisami .jak niewinni na tym straca to trudno.takie zycie.jak jestes
              na lotnisku i zobaczysz czterech arabow krecacych sie nerwowo kolo ciebie,to
              co sobie pomyslisz?ja sobie pomyslalem ze ich nie chce widziec w tym samym
              samolocie ktorym ja lece.no ich nie widzialem.jak bylo w polsce elen?
              • elen33 Re: Grubianstwo na granicy ! 23.11.06, 07:43
                Ano, niezbyt duzo czasu dla siebie, jak to w delegacji sluzbowej...
                • ghurka Re: Grubianstwo na granicy ! 23.11.06, 07:51
                  to cyknij mi email adress na te gazeta e mail.posialem gdzies twoj.no dobra
                  nie posialem wywalilem ze zlosci.podj email .
              • cuski Elen 23.11.06, 22:48
                A ja jak lecialem do Polski, to pomimo szczegolowych kontroli
                jedna babka siedziala se w fotelu przede mna i jak gdyby nigdy nic
                dziergala se cos na drutach, he he he...
            • speranzaa Re: Grubianstwo na granicy ! 23.11.06, 07:43
              Kur... mac ja mam zastrzezenia, bo miesiac temu mojego ojca, ktory jest
              emerytem i podejrzanie sie nie zachowywal, mial paszport, legalna wize i
              wszystko bylo ok i go nie wpuscili na Ohare, tak zawrocili spowrotem do
              warszawy, potraktowali jak conajmniej czlowieka , ktory popelnil jakas
              zbrodnie. Amerykanie sami sobie bagna narobili w kraju to raz a dwa obiecali
              Polsce , ze odprawa bedzie w warszawie
              • ghurka Re: Grubianstwo na granicy ! 23.11.06, 08:00
                hej hej.sama powiedzialas ze kiedys pracowal nielegalnie i przekroczyl
                regulamin wizy.do kogo masz pretensje?do amerykanow czy do siebie raczej.poza
                tym.dziewczyno ,jak nie kochasz kraju w ktorym zyjesz to moze czas wracac do
                kochanej ojczyzny?co ty na to?popatrz jak w polsce ukrainco,.bialorusinow i
                innych traktuja.poptrz jak polacy traktuja biednych obcokrajowcow i jak ich
                wykorzystuja.jak to zobaczysz to najpierw napluj w buzie swoim a potem
                amerykanom.pojela?
                • speranzaa Re: Grubianstwo na granicy ! 23.11.06, 18:56
                  ja nie powiedzialam , ze nie kocham , tylko chodizlo o traktowanie ludzi -
                  turystow na lotniskach, a to sa dwie diametralnie rozne sprawy.

Zamiast cofac na lotnisku powinni zajac sie tymi, ktorzy przekraczaja zielona
                  granice, nie sadzisz???? I zrobic porzadek w kraju, bo te bagno sami zrobili ,
                  szkolac roznej masci czortostwa tutaj, ktore teraz szykuje ataki
                  terrosrystyczne.

Ghurka, twoje posty zieja do mnie zloscia, wyluzuj facet, bo bo ta zlosc cie
                  zalejesmile))
                  • zbuntowany8aniol Radze,nie zwracac uwagi,bo nas tu wszystkich... 23.11.06, 19:16
                    ...zaleje.
                    A co do tego co napisalas o traktowaniu ludzi na lotnisku,to masz racje.Musza
                    byc jakies zasady,ale nie az do tego stopnia,by poniewierano ludzmi.
                    • tadeuszx Aha, no i widzisz Anioł, kto tutaj zieje 23.11.06, 19:53
                      nienawiścią? Kto poniewiera innymi i popisuje się swoją głupotą? Nawet na czacie
                      z ... (dobra, bo znowu będzie wycinac) nie mogliście wytrzymać! A ten poj*****ny
                      przy***p, pisze chore brednie, że go lubią???! Kto i gdzie??!
                      • zbuntowany8aniol Tadeusz,mamy zalobe narodowa,a Ty kur** 23.11.06, 20:02
                        ..robisz nagonke,wez daj ludziom zyc przez kilka chwil.
                        Daj mi zyc!
                        • cuski Hey ludzie ! 23.11.06, 22:53
                          Wyluzjcie !
                          Ten watek jest o czyms innym !
                          • ghurka Re: Hey ludzie ! 25.11.06, 06:49
                            hej cuski.oj zeby wiecej ludzi bylo takich jak ty to by bylo mniej problemow.
                            • cuski Ghurka 25.11.06, 21:41
                              Jeden problem to nie problem, ale dwa problemy, to juz problem, he he he...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka