cuski 22.11.06, 03:56 Goscie z zagranicy sa grubiansko traktowani przy wjezdzie do USA - to wynik miedzynarodowego sondazu przeprowadzonego dla amerykanskich firm turystycznych. A co Wy o tym sadzicie ??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zettrzy Re: Grubianstwo na granicy ! 22.11.06, 15:28 chyba tak, pamietam jak sie zachowywali jak przylecialam z Londynu a w miesiac pozniej ci sami celnicy byli super grzeczni jak przylecialam z Warszawy, wiec oni sie jednak zachowuja w zaleznosci od tego skad sie przyjezdza Odpowiedz Link
elen33 Re: Grubianstwo na granicy ! 22.11.06, 16:49 Nie wiem, jak zachowuja sie celnicy do pasazerow przylatujacych z innych krajow, kilka dni temu wracajac z Polski na lotnisku Newark,celnik wreczajac mi papiery po sprawdzeniu z milym usmiechem powiedzial, Welcome Home.... Odpowiedz Link
speranzaa Re: pewno celnik byl czarny 22.11.06, 18:07 pewnie pokazalas mu amerykanski paszport Odpowiedz Link
elen33 Re: pewno celnik byl czarny 22.11.06, 18:28 Tak, amerykanski, bo innego nie posiadam, ale mysle, ze to nie zalezy od paszportu, a od charakteru danej osoby, bo po chamsku moze nas potraktowac nawet najlepsza przyjaciolka..... Odpowiedz Link
speranzaa Re: pewno celnik byl czarny 22.11.06, 18:08 A jesli chodiz o grubianstwo to prawda, mozna to okreslic nawet gorzej chamstwo. Odpowiedz Link
ghurka Re: Grubianstwo na granicy ! 23.11.06, 03:27 bo jestes ladna blondynka.dlatego. Odpowiedz Link
cuski Re: Grubianstwo na granicy ! 23.11.06, 02:55 A ja zauwazylem, ze zupelnie inaczej traktuja obywateli i rezydentow USA. Odpowiedz Link
speranzaa Re: Grubianstwo na granicy ! 23.11.06, 03:37 nopewno , ze inaczej a turysci to dla nich zlo konieczne, kraj, ktorego rzad obwieszcza wszem i wobec jaki to jest wolny a turystow na lotnisku traktuje jak terrorystow i rozbiera do bielizny za odpowiedz nie po celnika mysli. Odpowiedz Link
elen33 Re: Grubianstwo na granicy ! 23.11.06, 06:53 Przeciez zaden terrorysta nie ma wypisane na plecach, ze jest terrorysta, i jezeli jakis pasazer zachowuje sie podejrzanie, poddawany jest dodatkowej kontroli, bez roznicy, czy to obywatel, czy turysta,i od tego jest sluzba bezpieczenstwa, teraz wam opowiem cos, 4 miesiace temu, dokladnie w lipcu, kiedy wracalam z Polski, na lotnisku Newark, zatrzymano pewnego pasazera, turyste, i poddano dodatkowej kontroli, nic przy nim nie znaleziono, jedynie dlugopis, ot taki zwykly dlugopis, lecz turysta byl bardzo zszokowany, kiedy chciano mu go odebrac i to zainteresowalo sluzbe bezpieczenstwa, wiec zatrzymano pasazera razem z dlugopisem, i po przeprowadzeniu badan w laboratorium, okazalo sie, ze byl napelniony nie tluszem, tylko jakimis zarazkami, ktore mogly zabic tesiace ludzi, i jak wam to sie podoba????? czy jeszcze ktos ma zastrzezenia co do scislych kontroli poszczegolnych pasazerow???? Odpowiedz Link
ghurka Re: Grubianstwo na granicy ! 23.11.06, 07:04 to jest odpowiedz madrej glowy a nie goracej glowy.calkowicie sie zgadzam z ostrymi przepisami .jak niewinni na tym straca to trudno.takie zycie.jak jestes na lotnisku i zobaczysz czterech arabow krecacych sie nerwowo kolo ciebie,to co sobie pomyslisz?ja sobie pomyslalem ze ich nie chce widziec w tym samym samolocie ktorym ja lece.no ich nie widzialem.jak bylo w polsce elen? Odpowiedz Link
elen33 Re: Grubianstwo na granicy ! 23.11.06, 07:43 Ano, niezbyt duzo czasu dla siebie, jak to w delegacji sluzbowej... Odpowiedz Link
ghurka Re: Grubianstwo na granicy ! 23.11.06, 07:51 to cyknij mi email adress na te gazeta e mail.posialem gdzies twoj.no dobra nie posialem wywalilem ze zlosci.podj email . Odpowiedz Link
cuski Elen 23.11.06, 22:48 A ja jak lecialem do Polski, to pomimo szczegolowych kontroli jedna babka siedziala se w fotelu przede mna i jak gdyby nigdy nic dziergala se cos na drutach, he he he... Odpowiedz Link
speranzaa Re: Grubianstwo na granicy ! 23.11.06, 07:43 Kur... mac ja mam zastrzezenia, bo miesiac temu mojego ojca, ktory jest emerytem i podejrzanie sie nie zachowywal, mial paszport, legalna wize i wszystko bylo ok i go nie wpuscili na Ohare, tak zawrocili spowrotem do warszawy, potraktowali jak conajmniej czlowieka , ktory popelnil jakas zbrodnie. Amerykanie sami sobie bagna narobili w kraju to raz a dwa obiecali Polsce , ze odprawa bedzie w warszawie Odpowiedz Link
ghurka Re: Grubianstwo na granicy ! 23.11.06, 08:00 hej hej.sama powiedzialas ze kiedys pracowal nielegalnie i przekroczyl regulamin wizy.do kogo masz pretensje?do amerykanow czy do siebie raczej.poza tym.dziewczyno ,jak nie kochasz kraju w ktorym zyjesz to moze czas wracac do kochanej ojczyzny?co ty na to?popatrz jak w polsce ukrainco,.bialorusinow i innych traktuja.poptrz jak polacy traktuja biednych obcokrajowcow i jak ich wykorzystuja.jak to zobaczysz to najpierw napluj w buzie swoim a potem amerykanom.pojela? Odpowiedz Link
speranzaa Re: Grubianstwo na granicy ! 23.11.06, 18:56 ja nie powiedzialam , ze nie kocham , tylko chodizlo o traktowanie ludzi - turystow na lotniskach, a to sa dwie diametralnie rozne sprawy. Zamiast cofac na lotnisku powinni zajac sie tymi, ktorzy przekraczaja zielona granice, nie sadzisz???? I zrobic porzadek w kraju, bo te bagno sami zrobili , szkolac roznej masci czortostwa tutaj, ktore teraz szykuje ataki terrosrystyczne. Ghurka, twoje posty zieja do mnie zloscia, wyluzuj facet, bo bo ta zlosc cie zaleje)) Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Radze,nie zwracac uwagi,bo nas tu wszystkich... 23.11.06, 19:16 ...zaleje. A co do tego co napisalas o traktowaniu ludzi na lotnisku,to masz racje.Musza byc jakies zasady,ale nie az do tego stopnia,by poniewierano ludzmi. Odpowiedz Link
tadeuszx Aha, no i widzisz Anioł, kto tutaj zieje 23.11.06, 19:53 nienawiścią? Kto poniewiera innymi i popisuje się swoją głupotą? Nawet na czacie z ... (dobra, bo znowu będzie wycinac) nie mogliście wytrzymać! A ten poj*****ny przy***p, pisze chore brednie, że go lubią???! Kto i gdzie??! Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Tadeusz,mamy zalobe narodowa,a Ty kur** 23.11.06, 20:02 ..robisz nagonke,wez daj ludziom zyc przez kilka chwil. Daj mi zyc! Odpowiedz Link
ghurka Re: Hey ludzie ! 25.11.06, 06:49 hej cuski.oj zeby wiecej ludzi bylo takich jak ty to by bylo mniej problemow. Odpowiedz Link
cuski Ghurka 25.11.06, 21:41 Jeden problem to nie problem, ale dwa problemy, to juz problem, he he he... Odpowiedz Link