cuski 01.10.08, 17:07 Czy w zakladach, firmach dla ktorych pracujecie daje sie odczuc nastajaca recesje ??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
speranzaa Re: Recesja 07.10.08, 06:07 toz ona juz nastala dobre pol roku temu. Ja pracuej w exporcie to jak narazie dzieki Bogu praca jest.. Odpowiedz Link
cuski Re: Recesja 07.10.08, 15:39 W mojej firmie dopiero teraz zaczynaja sie klopoty... magazyny pekaja w szwach, a nikt nie chce kupowac produktu... glowna przyczyna naszych zakladowych problemow sa rosnace ceny ropy. Odpowiedz Link
zettrzy Re: Recesja 15.10.08, 21:54 u mnie zaczela sie jakies 8 lat temu, to sie przyzwyczailam... nawet podejrzewam ze jesli sie poprawi to bede jakas taka zagubiona... co mi przypomina ze znowu stan Nowy Jork domaga sie jakiegos podatku za dzialalnosc, i znowu musze im odpisac ze moga sobie te papierki wetknac tu lub owdzie, bo bez dzialalnosci nie ma podatkow Odpowiedz Link
cuski Re: Recesja 15.10.08, 21:56 U mnie sie zaczela jakis miesiac temu... pod koniec pazdziernika bede mial 7 dni wakacji nieplatnych, bo zaklad zamyka na tydzien cala produkcje Odpowiedz Link
cuski Odrodzenie gospodarcze 25.04.09, 19:00 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,93545,6539926,G7__Odrodzenie_gospodarcze_rozpocznie_sie_w_tym_roku.html Co o tym myslicie ? Odpowiedz Link
zettrzy Re: Odrodzenie gospodarcze 29.04.09, 01:09 buahahaha... (nie na temat, ale te podskakujace przyciski nad postem i zagubiony kursor doprowadzaja mnie do szalu - moze by tak naprawili w ramach walki z recesja) Odpowiedz Link
cuski Re: Recesja 30.04.09, 03:18 Recesja nadal mocno trzyma w Ameryce. Gospodarka skurczyła się w I kw. mocniej, niż prognozowali ekonomiści. gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,85951,6554504,Amerykanski_PKB_spadl_az_6_1_proc__w_I_kw_.html Odpowiedz Link
cuski Re: Recesja 30.04.09, 03:38 Czy najgorszą rzeczą, jaką można zrobić w czasie recesji, jest ograniczanie wydatków rządowych ??? Jakie jest Wasze zdanie ? Odpowiedz Link
loopy.lopez Re: Recesja 30.04.09, 10:25 Czy najgorszą rzeczą, jaką można zrobić w czasie recesji, jest ograniczanie wydatków rządowych ??? I tak i nie. Zalezy jakie wydatki rzadowe sie ogranicza. Jesli rzad ogranicza wydatki na modernizacje drog, lini energetycznych, mastransportu, socjalu to uznalbys to za pozytywne czy negatywne wydarzenie? A teraz wez dla kontrastu taki kolosalny wklad rzadowej gotowki w banki, ktore nic nie tworza, czy niewiarygodne sumy ktore rzad puszcza w piaskach Iraku czy Afganistanu. Czy powazne ciecia w tych wydatkach wlasnie w czaasie recesji nie wydawalyby ci sie wlasciwe? Odpowiedz Link
cuski Re: Recesja 30.04.09, 16:49 loopy.lopez napisał: Jesli rzad ogranicza wydatki na modernizacje drog, lini energetycznych, mastransportu, socjalu to uznalbys to za pozytywne czy negatywne wydarzenie ? Dla mnie NEGATYWNE. A teraz wez dla kontrastu taki kolosalny wklad rzadowej gotowki w banki, ktore nic nie tworza, czy niewiarygodne sumy ktore rzad puszcza w piaskach Iraku czy Afganistanu. Czy powazne ciecia w tych wydatkach wlasnie w czaasie recesji nie wydawalyby ci sie wlasciwe ? Dla mnie WLASCIWE. Odpowiedz Link