Dodaj do ulubionych

Wlamanie na Kabatach

05.06.02, 17:16
Dzis w nocy na osiedlu Kabaty doszlo do wlamania w garazu, okradziono siedem
samochodow z radyjek i innego sprzetu, dochodzi do tego ze w strzezonym budynku
nie mozna spac spokojnie.
Policja przyjechala po dwoch godzinach i oczywiscie rozlozyla rece, a PZU nie
ma zamiaru oddac 100% wartosci ukradzinego sprzetu.
Badz tu madry, plac podatki, skladki ubezpieczeniowe i na ochrone , a i tak Cie
zrobia w balona.
W tym pierniczonym kraju nie mozna nic sobie kupic bo Ci zaraz ukradna.
Obserwuj wątek
    • Gość: Peppers Re: Wlamanie na Kabatach IP: *.pl 05.06.02, 21:48
      tak to u nas bywa, ale to smutne
    • Gość: Pradera Re: Wlamanie na Kabatach IP: *.acn.waw.pl 06.06.02, 00:15
      U nas jak coś wyje to od razu przyjeżdża Polpatrol... trochę to kosztuje, ale
      się sprawdza. Na policję na Ursynowie nie ma co liczyć, trzeba sobie radzić
      prywatnie.
    • zioleczko Re: Wlamanie na Kabatach 06.06.02, 12:04
      Jeżeli dom ma ochronę, to proponuję napisać pismo do spółdzielni z kategoryczną
      prośbą o usprawnienie tej ochrony - nie za to płacisz za ochronę, żeby Cię
      okradali. Najlepiej, żeby pod takim pismem podpisali się wszyscy poszkodowani,
      albo nawet wszyscy mieszkańcy. Przed paroma tygodniami podobna kradzież
      zdarzyła się w moim bloku. Sąsiedzi wystosowali pismo do spółdzielni, zebrali
      podpisy i od tamtego czasu ochrona naprawdę solidnie monitoruje to co się
      dzieje dookoło bloku jak i wewnątrz, a nie przesiaduje w stróżówce i pali faje,
      jak to wcześniej bywało. Zobaczymy na jak długo to wystarczy, ale na razie jest
      spokój.
      Pozdr.
      • uf Re: Wlamanie na Kabatach 06.06.02, 13:20
        Tak, to jedyny sposób, żeby trochę "rozruszać" ochroniarzy. Niestety, niektórzy
        z ochroniarzy nie grzeszą inteligencją.Przykład: kiedy w kilka dni po kupnie
        mieszkania (Kabaty, rynek wtórny) poprosiłem nie ochroniarza o pomoc w otwarciu
        dzrzwi na klatkę schodową, ten zaproponował, że otworzy mi je swoim kluczem.
        Bez pytania co tu robię, w którym mieszkaniu i czy w ogóle tu mieszkam. A ja, o
        niwnosci, wierzyłem że przynajmniej poprosi mnie o akt własności mieszkania.
        Nic tylko - przy bierności lub z pomocą TAKIEJ OCHRONY - okradać STRZEŻONE
        osiedla!
        • kusy3x6 Re: Wlamanie na Kabatach 06.06.02, 17:54
          W przyszlym tygodniu zwolalismy zebranie i zobaczymy co z tego wyjdzie.
    • Gość: e. Re: Wlamanie na Kabatach IP: *.chello.pl 06.06.02, 19:25
      Hahahaha! U mnie trzykrotnie zmieniano agencje ochroniarskie które jedną ręką
      pilnowały, nie da sie ukryć, a drugą słały komunikaty do zaprzyjaźnionych
      złodziei kto wyjechał na dłużej albo krócej, zwłaszcza jeśli robił wrażenie
      człowieka z pieniędzmi. Za to po kolei wylatywały, mimo deklarowanej współpracy
      z policją (bywało, że to sama policja sugerowała ich podwójną rolę). Poza tym
      znaleźli sobie przytulny, zaciszny kącik gdzie sprowadzali profesjonalne
      panienki i chlali na umór.
      • Gość: qwer Re: Wlamanie na Kabatach IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 07.06.02, 08:47
        moze jakieś detale które to osiedle jest tak pilnie strzeżone ???
        • zioleczko Re: Wlamanie na Kabatach 07.06.02, 12:25
          Wańkowicza 4, przynajmniej na razie i zobaczymy jak długo. Właściwie za każdym
          razem, kiedy wychodzę bądź wracam do domu, widzę ochroniarza, który krąży
          dookoła bloku. Często spotykam ochroniarza w garażu, który zawsze zamyka
          dodatkowe drzwi garażowe na klucz, co jest w pewnym stopniu utrudnieniem przy
          wychodzeniu z garażu na klatkę schodową, ale może być skuteczne. No, muszę
          przyznać, że od kilku tygodniu "widać" ochroniarzy dookoła naszego bloku i od
          tego czasu nie wydarzyło się żadne włamanie.
    • kasia-s Re: Wlamanie na Kabatach 07.06.02, 11:34
      kusy3x6 napisał(a):

.
      > Badz tu madry, plac podatki, skladki ubezpieczeniowe i na ochrone ,

Powinniście dochodzić odszkodowania na agencji ochrony, przy dużym
      zdeterminowaniu sie udaje,
      powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka