create Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) 03.09.03, 15:27 Pokazcie sie ludzie z 82-irgo rocznika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gete Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 16:52 create napisał: > Pokazcie sie ludzie z 82-irgo rocznika heh, szczawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna brew Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 09:58 podtrzymujmy watek, podtrzymujmy - nadal szukam ludzi z 82-iego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trawkanonstop Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.lech.kso.pl 08.02.05, 02:53 82 to konkretny rocznik mnie chciano pozbyc sie pare razy ale dałem rade nawrocki to dorobkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 14:42 do gory!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 12:52 Nach oben!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 280 Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 14:17 malo... Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) 02.10.03, 15:12 a ja jestem z klasy p. Organ. Rocznik 75. Jest tu kto z mojej klasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlodziez Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 15:25 Za stary jestes :))) Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) 02.10.03, 16:53 jesli juz chcesz mi komplement sprawic to w zenskiej formie przymiotnika, wiec 'stara'. Czytaj uwazniej mlody/a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek s. Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.sport.rr.com 05.10.03, 11:25 Taaak, rocznik '75. niezle dupcie byly... i bawily sie jak da.. . a potem coraz gorzej i gorzej, a jak juz mnie wyrzucili za napastowanie, to sie poprawilo. ale odbije sobie pod warszawa, a co! Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) 05.10.03, 17:45 Gość portalu: jacek s. napisał(a): > Taaak, rocznik '75. niezle dupcie byly... i bawily sie jak da.. . a potem coraz > > gorzej i gorzej, a jak juz mnie wyrzucili za napastowanie, to sie poprawilo. > ale odbije sobie pod warszawa, a co! Nie przypominam sobie ciebie, a moze dlatego, ze sie do ww przez ciebie nie zaliczam. A niech ci sie odbija. po piwie Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Jacek S.? Przyponialam sobie 05.10.03, 18:23 a niech go szlag jasny trafi za jego 'pedagogiczne' podejscie do ucznia i wielce stresujace lekcje historii!!! PS w zanadrzu mialabym jeszcze inne przymiotnuki pod adresem tego pana, ale banem grozi ich na forum wypowiadanie, wiec sie tylko w jezyk ugryze i Bogu podziekuje, ze to juz tyle lat temu bylo. Yoohoo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filo Re: Jacek S.? Przyponialam sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 13:37 buggi napisała: > a niech go szlag jasny trafi za jego 'pedagogiczne' podejscie do ucznia i > wielce stresujace lekcje historii!!! > a mnie sie zdaje, ze chodzilo o Jacka Sur... a nie Siecz... w powyzszej materii, moja droga kolezanko... ;) pzdr Filo Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Jacek S.? Przyponialam sobie 06.10.03, 15:10 Gość portalu: Filo napisał(a): > buggi napisała: > > > a niech go szlag jasny trafi za jego 'pedagogiczne' podejscie do ucznia i > > > wielce stresujace lekcje historii!!! > > > > a mnie sie zdaje, ze chodzilo o Jacka Sur... a nie Siecz... w powyzszej > materii, moja droga kolezanko... ;) > > pzdr > Filo mozliwe nawet, ze sie myle. Zreszta co to za roznica, kiedy jeden i drugi robili uczennicom dzieci i obaj wylecieli na zbity pysk - nie za moich juz czasow 8szkoda), ale nie obaj mnie uczyli, z czego sie ciesze. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duda Re: Jacek S.? Przyponialam sobie IP: *.netlandia.pl 07.10.03, 20:33 to prof. siecz... tez robil uczenicom dzieciaki? pierwsze slysze! masz dowody (moze w domu)...??? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Jacek S.? Przyponialam sobie 07.10.03, 20:43 Gość portalu: duda napisał(a): > to prof. siecz... tez robil uczenicom dzieciaki? pierwsze slysze! masz dowody > (moze w domu)...??? ;-) myslisz, ze jestes dowcipny/a? Mylisz sie. Poczytaj dokladnie forum to bedziesz wiedzial/a. Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: PS 07.10.03, 20:54 buggi napisała: > Gość portalu: duda napisał(a): > > > to prof. siecz... tez robil uczenicom dzieciaki? pierwsze slysze! masz > dowody > > (moze w domu)...??? ;-) > > > > myslisz, ze jestes dowcipny/a? Mylisz sie. Poczytaj dokladnie forum to > bedziesz wiedzial/a. Surowiecki byl znany z robienia dzieci, fakt. Sieczkowski natomiast przesadzal ( tu mialabym dowody) z faworyzowaniem uczennic, ze tak to nazwe. Dziecka zadnej jednak nie zrobil, musze przyznac z radoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filo Re: PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 15:19 buggi napisała: > buggi napisała: > > > Gość portalu: duda napisał(a): > > > > > to prof. siecz... tez robil uczenicom dzieciaki? pierwsze slysze! mas > z > > dowody > > > (moze w domu)...??? ;-) > > > > > > > > myslisz, ze jestes dowcipny/a? Mylisz sie. Poczytaj dokladnie forum to > > bedziesz wiedzial/a. > > > > Surowiecki byl znany z robienia dzieci, fakt. Sieczkowski natomiast przesadzal > ( tu mialabym dowody) z faworyzowaniem uczennic, ze tak to nazwe. Dziecka > zadnej jednak nie zrobil, musze przyznac z radoscia. > > I tu sie koleznako Buggi myslisz... Kolega Duda byl ulubienicem panow SS :))) > Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: PS 14.10.03, 21:22 drogi Filo, ale kolega Duda nie byl ulubiencem panow SS z powodu 'zgrabnej pupci', tak sadze. ´Tu ciekawostka: Pan Sieczkowski na jednej z klasowych wycieczek na Ukraine, bedac pod wplywem ilosci alkoholu stwierdzil ( nie zacytuje, bo z glowy uszlo, to juz tyle lat temu), iz na dobre stopnie (u niego) liczyc moga uczennice ladne, zgrabne i niczego sobie ubrane. Bedzie cos w tym sensie. Zawieszam glos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filo Re: PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 14:17 buggi napisała: > drogi Filo, ale kolega Duda nie byl ulubiencem panow SS z powodu 'zgrabnej > pupci', tak sadze. No tak, ostatnia rzecz jaka mozna powiedziec o tylku Dudy, to to, ze byla zgrabna :))) > na dobre stopnie (u > niego) liczyc moga uczennice ladne, zgrabne i niczego sobie ubrane. Bedzie cos > w tym sensie. Zawieszam glos. kurde! jakbym byl nauczycielem tez bym tak mowil!!! ;))) pozdrawia, Filo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyckal,w-wa Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.acn.pl / 10.71.7.* 10.10.03, 20:09 nauma napisał: > Ludziska drogie, a zwłaszcza roczniki '73 i '74, pokażcie się - co tam u was > słychować? Kto był ten Modzelewski, że go przerobili w Jana Wilkołaza ? Chyba nie b. minister finansów ? A może to zemsta komuny na jego bracie, konspiratorze ? A może na tatusiu, że "daleko padły jabłka od jabłoni" ? Oświećcie mnie, proszę. Pyckal, z "44", (Dobiszewski, wiem, kto zacz, więc odpowiedzi nie oczekuję). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyk Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 18:49 Modzelewski Karol (1937-), historyk, działacz opozycji antykomunistycznej. Początkowo członek PZPR, wydalony z niej w 1964 i skazany na karę 3 lat pozbawienia wolności za przygotowanie wraz z J. Kuroniem Listu otwartego do członków PZPR. W marcu 1968 oskarżony o inspirowanie wystąpień studentów i ponownie uwięziony. Po powstaniu "Solidarności", w latach 1980-1981, rzecznik prasowy Krajowej Komisji Porozumiewawczej, w 1981 objął funkcję członka Zarządu Regionu Dolny Śląsk. W stanie wojennym internowany, uwolniony w 1984. W latach 1989-1991 senator, od 1991 honorowy przewodniczący Unii Pracy. Autor m.in. prac: Organizacja gospodarcza państwa piastowskiego X-XIII w. (1975), Chłopi w monarchii wczesnopiastowskiej (1987), szkiców Dokąd od komunizmu? (1993). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwaaab Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.netlandia.pl 15.10.03, 21:39 Duda znów sadzi bąki od których łzy w oczach stają. A na dworze mróz i nawet przewietrzyć się nie da... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filo Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 14:18 Gość portalu: Szwaaab napisał(a): > Duda znów sadzi bąki od których łzy w oczach stają. A na dworze mróz i nawet > przewietrzyć się nie da... nooooorma! :) bengal rzadzi, bengal radzi... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mum Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.10.03, 14:45 A wszystko przez pikantna meksykanska pizze. Ale to bylo nie fair bo kaleka (czyli ja;-) nie mogl uciekac. Ale i tak....NIE MA CISZY NA ŁAZIENKOWSKIEJ!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twardy Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: 195.94.205.* 17.10.03, 15:40 Też tam bylem i do tej pory mnie pluca bolą, tyle się tych radioaktywnych oparów nawdychalem. Swoją drogą to dziwię się, że mu ciśnienie d... nie rozerwalo. Ma chlopak zdrowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filo Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 12:03 Gość portalu: Mum napisał(a): > A wszystko przez pikantna meksykanska pizze. Ale to bylo nie fair bo kaleka > (czyli ja;-) nie mogl uciekac. haha, slyszlaem, slyszalem.... Ale i tak....NIE MA CISZY NA > ŁAZIENKOWSKIEJ!!!!!! kiedys mozna byloby jeszcze krzyknac... NIE MA SWIATLA NA KONWIKTORSKIEJ, ale juz niestety nie mozna ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IQ test Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 13:27 Wlasnie wyczytalem, ze J.W.Goethe mial IQ rowne 210 punktow!!! Szty w morde... najwiecej w hostorii... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.idea.pl 08.11.03, 00:36 Najsampierw pozdrawiam wszystkich, ktorych nie widzialemn od dluzszego czasu. Adamie, zapusciles korzen (chyba w Faze) na tym Cyprze? Filo sie rozmnozyl, gratuluje, bom nie mial uprzednio dobrej ku temu okazji. Pol Goethego wyemigrowalo za Odre. Napi, Balcery, po Okanie pewnie do dzis tam jeszcze szklo zbieraja.. Mumie, jak gnijace odnoze? Co z Xsiestwem? Czy Twardy uporal sie juz z palacym problemem krwawych porannych stolcow?... Kurwa, nie chcem, ale muszem konczyc w tem miejscu.. Ogolne pozdro zatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mum Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 09.11.03, 20:35 Ten tajemniczy Andy powyzej to kolega Arkadiusz. Demaskuje go w tym miejscu bo na pewno wiele z was bedzie sie zastanawiac. Przyznal mi sie dzis ze sie wpisal. Aha, moje gnijace odnoze w niebieskim pokrowcu ma sie calkiem dopsz, juz w piatek bede biegal znowu jak kulawa sarenka(koziolek raczej). Milego tygodnia wszystkim absolwentom i nie tylko pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filo Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 18:54 Gość portalu: Andy napisał(a): > > > Najsampierw pozdrawiam wszystkich, ktorych nie widzialemn od dluzszego czasu. > > Adamie, zapusciles korzen (chyba w Faze) na tym Cyprze? Filo sie rozmnozyl, > gratuluje, bom nie mial uprzednio dobrej ku temu okazji. Dziekuje Arkadius ;) Jak tam psiaki??? ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twardy Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: 195.94.205.* 02.12.03, 19:35 Arkadiuszu, krwawe, a wlaściwie przekrwione, to ja mam rano oczy, a stolce...No cóż, zależy, co wześniej zjem. Kiedy nawiedzisz jaskinie rozpusty u Dudy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woytas Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.pepsa.com.pl 08.01.04, 15:41 szukam ludzi z roczników 73-76, którzy grali w kosza w latach 93-94 w goethe co do wielokrotnie wspominanego na forum Jacka Su.. wygląda na to, że ma łatwość zaqochiwania się równą chyba patronowi (oczywiście nowemu). Produkcja dzieci może nieco inna niż u goethego. Własciwie nie wiem ilu on potomków po sobie zostawil. Az tak dokladnie biografii goethego (Jacka Su..) nie musielismy, gott sei dank poznawac. o Sieczce wiele można mówić. Postać dla nas bardzo barwna i emocji sporo budzi. Gościu dawał wiele swobody, szczególnie na wyjazdach i na pewno pomógł postawić pierwsze kroki w sztuce samodzielnego myślenia. Nie przeczę że miał pewne słabości, szczególnie wobec kobiet, ( kiedys nawet obstawialiśmy, jaki jest typ babki w jego guście- wyszło że brunetki o długich i prostych włosach). w zasadzie do tej pory ciężko rozpracować, które lubił i za co. Może rządziła reguła kaca. A z ciekawości czy ktoś może napisać dlaczego go posunęli z getta? I czy może wiecie czy kolega R.Szkutnik w dalszym ciągu pyta ludzi w kolejarza? Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) 15.01.04, 22:57 nie znam odpowiedzi na Twoje pytania, ale do gory!!! Ja jestem 82. Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) 16.01.04, 15:29 W rzeczy samej szukanie najnowszego postu w gaszczu tylu strych stalo sie uciazliwe. Moze powinnismy zalozyc watek XLIX Goethe II ? Co o tym sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) 29.02.04, 10:52 jestem za a może już powstał??? a ja przegapiłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wio Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 15:45 wioooo, nach oben! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keymann Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.chello.pl 28.11.04, 13:04 No prosze widze ze tu są więksi weterani ode mnie heh, co do Goethe'go to będac w nim nie myslalem ze bede milo wspominal tą szkole, a jednak terazz musze przyznac ze brakuje mi jej , jakas czesc zycia jakby nie bylo...a co do aktualnosci od 95roku Ostas jest dyrektorem i w szkole panuje kult jednostki pani dyrektor;-), kazdy uczen wie kiedy "ciocia" ma urodziny ,imieniny itd ..zgroza hehe keymann rocznik'84 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kepes Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: 195.136.112.* 01.12.04, 12:30 Chyba wystąpię w roli dinozaura - rocznik 1969! Rok ukończenie Modzelewskiego ( 1988 nikt o Goethem wówczas nawet nie śnił!) Wychodziło się ze szkoły a wokół regularna komuna. Zresztą w szkole też - pod panowaniem dyrektora Kozana - człowiek robot o twarzy SS-mana. :) Ale to jedyny człowiek o którym powiem żle. Moim wychowawcą był Mieczysław Wójcik. Złote serce, czasem az za dobry. Swietnie wspominam geografice Łuczywek. Miałem chwiejąca się tróję ( wówczas skala ocen do 2-5 ) ale lubiłem jej lekcje. Była piłowata, przemądrzała ale ciekawa. Fakt - przedmiot jej to ułatwiał ale była osobowością. Tak samo jak historyca Wolakowa czy Sieczkowski. Pamiętam jak chyba w 87 roku kolportował zakazane opowiadanie Żeromskiego - "Na probostwie w Wyszkowie". Słowem mówił wprost o wojnie polsko bolszewickiej. Pamiętam też świetnie fizyka Dąbrowskiego który jak meteor przemknął przez szkołę. Uczył nas chyba w 85-86??? (Kto wie co się z nim dzieje?) Od czasu do czasu przychhodził na lekcję z gitarą i grał piosenki Kaczmarskiego. Nikt kto nie chodził w komunie do szkoły tego nie zrozumie. Nie chodzi o to ze obcinali za to głowę ale to był po prostu powiew świeżości. Na koniec zostawiłem kolegę Groscha. Legenda szkoły. Facet którego autentycznie ludzie się bali - stawiał jedynki i zera mimo ze nie było takiej oceny w skali ocen! Nie było na niego mocnych bo był rewelacyjnym nauczycielem i osobowością z najwyższej półki. Lekcje były fascynujące - zwłaszcza gdy chciał opowiadać o historii Niemiec czy polityce albo kulturze. I pomyśleć ze to już 16 lat! Pozdrawiam wszystkie młodsze roczniki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Spotkanie absolwentow - 29 stycznia IP: 212.189.1.* 30.12.04, 17:36 Czy ktos zna jakies szczegoly na temat planowanego spotkania absolwentow (29.I.)? Na stronie szkoly jest tylko zdawkowa informacja, ze jest i, ze zapraszaja. Moze ktos ma szersze wiesci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Spotkanie absolwentow - 29 stycznia IP: *.pl.bauer.com / 217.153.130.* 25.01.05, 12:29 Spotkanie jest o godz. 17.00 w szkole. Bedzie mozna spotkac starych kumpli, pogadac, napic sie kawy lub herbaty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boogie Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: 212.189.1.* 21.01.05, 17:20 Podciagam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek <a href="http://www.absolwenci49LO.org/" target="_blank">www.a IP: *.pl.bauer.com / 217.153.130.* 25.01.05, 12:26 zglasza sie absolwent urodzony '74 www.absolwenci49lo.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: <a href="<a href="http://www.absolwenci49LO.org/"" target= 31.01.05, 18:21 Dinozury odzywac się! Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: <a href="<a href="<a href="http://www.absolwen" target 01.02.05, 14:58 hansgrubber napisał: > Dinozury odzywac się! Tu dinozaur-ka rocznik '74.Odbiór? Klasa pani Organowej. PS Lata polecialy jak z górki...ehhhh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 03.02.05, 22:25 Majewska i Organ uczą teraz w Kolegium Języka Niemieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) 04.02.05, 12:48 Gość portalu: ana napisał(a): > Majewska i Organ uczą teraz w Kolegium Języka Niemieckiego. Masz jakis kontakt z Organowa? Co u niej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 05.02.05, 00:00 podobno jest/była bardzo chora. za moich czasów na uczelni była długo w szpitalu. podobno walczyła/walczy z rakiem. Jest bardzo wychudzona przez tę chorobę. Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) 06.02.05, 23:39 Gość portalu: a napisał(a): > podobno jest/była bardzo chora. za moich czasów na uczelni była długo w > szpitalu. podobno walczyła/walczy z rakiem. Jest bardzo wychudzona przez tę > chorobę. Za moich czasów przechodzila chemioterapie i faktycznie wygladala bardzo mizernie, a szczuplutka byla zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiku-miku Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 06.02.05, 22:04 Moj Boze!Toz to jam prawdziwy dinaozaur-matura w 1974 roku!!! Krolikowski,Grosch,Wojcik,Dlugo lecka,Szczesniak,Marczuk,Luczyw ek-to czesc mojego ciala pedagogicznego. Kto ich jeszcze pamieta? Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) 06.02.05, 23:37 Gość portalu: fiku-miku napisał(a): > Moj Boze!Toz to jam prawdziwy dinaozaur-matura w 1974 roku!!! > Krolikowski,Grosch,Wojcik,Dlugo lecka,Szczesniak,Marczuk,Luczyw ek-to czesc > mojego ciala pedagogicznego. > Kto ich jeszcze pamieta? Mature pisalam w 1994. Pamietam Dlugolecka i milo wspominam. Królikowski uczyl mnie fizyki, ale tylko rok. Luczywek geografii - tez rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vicio Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: 213.25.25.* 09.02.05, 14:15 Ja zdawalem mature w '88. Uczyli mnie Wojcik i Luczywek. Dlugolecka tez pamietam, aczkolwiek nie miala z nami lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) 25.02.05, 12:22 To jak nic musisz byc z mojej klasy! Odpowiedz Link Zgłoś
brightfuture Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) 14.04.05, 11:05 To ty jesteś z mojego rocznika! Pamiętam doskonale (pozytywnie) wszystkich, których wymieniasz, chociaż Szczęśniakowa od historii śni mi się niekiedy do tej pory w koszmarnych snach. Moją wychowawczynią była Halina Bojarska (angielski) - super kobieta, ale niestety po odrobieniu trzyletniej pańszczyzny poszła sobie i teraz chyba trochę tłumaczy i pracuje w Canal+. Nie pamiętam nazwiska chemicy (Irena),strasznie wymagająca kobieta, ale przez chwilę nawet zastanawiałam się, czy nie iść na chemię (skończyło się na ekonomii). Pozdrawiam Cię * dinozaur w dobrym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.czerniakowska / 212.160.106.* 02.04.05, 00:03 Pamietacie Jacka Surowieckiego? Sorki,nie wiem czy to jest potwierdzone (niby tak),ale doszly mnie dzis wiesci,ze popelnil samobojstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duda Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: 62.173.207.* 05.04.05, 18:32 jacek surowiecki nie zyje i zostal pochwany w poniedzialek (4 kwietnia) - to na 100%. wersje o smierci samobojczej podali do naszej wiadomosci nauczyciele (chyba juz byli oboje) - piotr sieczkowski via barbara wilczynska. wyszlo to od sieczkowskiego, ktory kumplowal sie z denatem takze po tym, jak pani O. wyrzucila go ze szkoly, wiec jest to prawda na 99%. ponoc nalykal sie jakichs prochow, zapil alko i umarl. nie wiem czemu. roznie miedzy nami bywalo, ale szkoda faceta. ['] ['] ['] Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Duda 07.04.05, 11:08 Gość portalu: duda napisał(a): > jacek surowiecki nie zyje i zostal pochwany w poniedzialek (4 kwietnia) - to na > > 100%. wersje o smierci samobojczej podali do naszej wiadomosci nauczyciele > (chyba juz byli oboje) - piotr sieczkowski via barbara wilczynska. wyszlo to od > > sieczkowskiego, ktory kumplowal sie z denatem takze po tym, jak pani O. > wyrzucila go ze szkoly, wiec jest to prawda na 99%. ponoc nalykal sie jakichs > prochow, zapil alko i umarl. nie wiem czemu. roznie miedzy nami bywalo, ale > szkoda faceta. ['] ['] ['] Tu Buggi, roczniik '74. Duda nie plec!!!!!!!! ?????? Ladne kwiatki...ladne kwiatki..., a kto zajmie sie dziecmi, które zdazyl narobic uczennicom w takcie swojej zawrotnej kariery nauczycielskiej? A? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margot Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.mos.gov.pl 14.04.05, 12:32 a skad to wiesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duda Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.netlandia.pl 07.04.05, 20:19 > Tu Buggi, roczniik '74. Duda nie plec!!!!!!!! ?????? to nie ladnie z twojej strony. ktos sie pytal, wiec pisze co wiem, a jesli nie bylem pewien to podalem moje zrodlo i ze na 99%. a jak masz inne info to zaprezentuj. > Ladne kwiatki...ladne kwiatki..., a kto zajmie sie dziecmi, które zdazyl > narobic > uczennicom w takcie swojej zawrotnej kariery nauczycielskiej? A? juz lepiej! dobre pytanie. chyba nie jest ich tak znowu duzo, zdaje sie ze dwojka. chyba ze tam tez cos zdzialal: www.gimnazjum2otwock.republika.pl/grono.html jest i zdjecie, ale nazwisko juz w czarnej ramce... wspominaja go tez tacy, ktorych nie uczyl w szkole: suomenraupy.mylog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) 08.04.05, 00:01 Z linku, który zapodales wybralam dwa zdania zaplakanej uczennicy Jacka: "Z początku nie chciałam w to uwierzyć. To nie brzmiało prawdziwie. Lecz niestety nie śniłam. Mój nauczyciel niemieckiego (dodatkowy w domu), pan Jacek surowiecki, również nie żyje" ►Co to znaczy: "dodatkowy w domu"? Mam zle przeczucia... "To osoba niezwyke promienna, człowiek zawsze uśmiechnięty, z dużym poczuciem humoru, uczył języka niemieckiego z niezwykłym zamiłowaniem. Lepszego nauczyciela niż On nigdy ten świat nie wydał. To ogromna strata. " ►sie poplakalam ze smiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) 28.05.05, 00:51 Hej rocznik 69 - dinozaury odezwijcie sie. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25097 Odpowiedz Link Zgłoś