Dodaj do ulubionych

Mokotów ma nowego burmistrza

IP: *.spray.net.pl 07.02.06, 10:23
BRAWO CIECHU BRAWO!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: PANZER Bravo dla Mariusza C., gwizdy dla "Victora". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 11:17
      • Gość: Izdebski Wiktor do pierdla za "Warszawiankę"! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 13:51
    • Gość: warszawiak Re: Mokotów ma nowego burmistrza IP: *.bumar.com 07.02.06, 11:47
      PiS wynocha z Warszawy
      • Gość: Klub PW Re: Mokotów ma nowego burmistrza IP: 195.117.240.* 07.02.06, 12:04
        Robert, gratuluję!!! Twoje doświadczenie, umiejętność współpracy z ludźmi oraz
        dobre maniery dobrze rokują Dzielnicy i jej mieszkańcom. Powodzenia!!!
        • Gość: mieszkaniec Re: Mokotów ma nowego burmistrza IP: *.chello.pl 07.02.06, 12:47
          w tym jej gabinecie trzeba by dobrze wywietrzyć

P>S

jeżeli nawet mój wpis komuś nieodpowiada to niech nie czyta
      • Gość: mieszkaniec Re: Mokotów ma nowego burmistrza IP: *.chello.pl 07.02.06, 13:57
        Gość portalu: warszawiak napisał(a):

> PiS wynocha z Warszawy

komuszy gadzie , jak śmiesz
    • Gość: karmazyn Re: Mokotów ma nowego burmistrza IP: *.bzmw.gov.pl / *.um.warszawa.pl 07.02.06, 16:27
      Kolejne rozdawnictwo stolków przez POpieprzone - PiSkorskie towarzystwo.
      • 242429tw Re: Mokotów ma nowego burmistrza 22.02.06, 22:15
        Ludzie ! jestem pewien że nowy Burmistrz przez najbliższe 8 miesiecy do wyborów
        będzie dobrze rządził dzielnicą.PiSowcy ! głosowałem na was po raz
        ostatni.Dajcie panu Soszyńskiemu sprawdzić się w samorządzie tak dobrze jak był
        prezesem TBS-u.Powodzenia panie Robercie !
        • Gość: pan_piotr Re: Mokotów ma nowego burmistrza IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 23:21
          Wazelina, wazelina, wazelina... A może szukasz nowej fuchy???? Od burmistrza
          Suszyńskiego nie dostaniesz, bo tak naprawdę burmistrzem rządzi jego mentorka
          Pani Bażys. Udaj się do niej bo tam zapadają w tej chwili najważniejsze decyzje
          dotyczące Mokotowa.
          • dantex987 Do Pana Piotra 24.02.06, 20:38
            Panie Piotrze, ta Pani (Małgorzata Panabażys) to jeden wielki wrzód
            rozwalający oświatę na Mokotowie. A tak na marginiesie ma już dawno ustalone
            prawo do emerytury, kilka lat temu wyleciała ze stanowiska naczelnika za
            skłócenie ze śodowiskiem. Przeczekała i odrodziła się jak Feniks z popiołów!!!
            • Gość: vvojtek.k Re: Do Pana Piotra IP: *.chello.pl 24.02.06, 21:12
              dantex987 napisał:

> Panie Piotrze, ta Pani (Małgorzata Panabażys) to jeden wielki wrzód
              > rozwalający oświatę na Mokotowie. A tak na marginiesie ma już dawno ustalone
              > prawo do emerytury, kilka lat temu wyleciała ze stanowiska naczelnika za
              > skłócenie ze śodowiskiem. Przeczekała i odrodziła się jak Feniks z popiołów!!!

Bo za morde trzyma chołote?
              Bo "środowisko" wie teraz gdzie jego miejsce?
              Do roboty! Koniec z szachrajstwami w oświacie mokotowskiej!
              • Gość: dantex987 Re: Do Pana Piotra IP: *.chello.pl 24.02.06, 22:36
                Jak Ona jest taka prymitywna jak Jej obrońca wojtek.k., to nic dziwnego, że
                skłóciła wszystkich. ja akurat nie jestem ani "chołotą" ani "środowiskiem" lecz
                rodzicem, którego dziecko marzyło,zeby iść do gimnazjum Goethego,
                zlikwidowanego od roku szkolnego 2006/2007 z powodu kaprysu sfrustrowanej
                emerytowanej nauczycielki aktualnie Wielkiej Pani Naczelnik ,dla którj jedynym
                celem jest sprowadzenie mokotowskich szkół do poziomu ppn.
                • Gość: matula Re: Do Pana Piotra IP: *.chello.pl 24.02.06, 22:40
                  Panie wojtku.k. prosimy o jakies blizsze szczegóły co do tych szachrajstw w
                  oświacie mokotowskiej :-)
                  • Gość: vvojtek.k Re: Do Pana Piotra IP: *.chello.pl 25.02.06, 07:41
                    Gość portalu: matula napisał(a):

> Panie wojtku.k. prosimy o jakies blizsze szczegóły co do tych szachrajstw w
                    > oświacie mokotowskiej :-)

:)
                    zdaży się, że noga mi się powinie to na status świadka koronnego jak znalazł
                    z moją wiedzą
                    a i przychylność innych teraz łatwiej znależć
                    hey!
                    :)
                • Gość: vvojtek.k Re: Do Pana Piotra IP: *.chello.pl 25.02.06, 06:35
                  Gość portalu: dantex987 napisał(a):

> Jak Ona jest taka prymitywna jak Jej obrońca wojtek.k., to nic dziwnego, że
                  > skłóciła wszystkich. ja akurat nie jestem ani "chołotą" ani "środowiskiem" lecz
                  >
                  > rodzicem, którego dziecko marzyło,zeby iść do gimnazjum Goethego,
                  > zlikwidowanego od roku szkolnego 2006/2007 z powodu kaprysu sfrustrowanej
                  > emerytowanej nauczycielki aktualnie Wielkiej Pani Naczelnik ,dla którj jedynym
                  > celem jest sprowadzenie mokotowskich szkół do poziomu ppn.

To Twojemu dziecku tak słabo nauka idzie , że jedynej szansy dopatrywał się
                  w gim. Goethego?
                  No cóż... Ja Tobie też oleju do głowy nie naleje...
                  Każdy ma swój rozum na podstawie wykształcenia , doświadczenia w pracy,
                  a nade wszystko otaczającego go świata i umiejętności dostrzegania
                  zachodzących w nim zjawisk oraz wyciągania z tego wniosków.
                  I jeżeli Tobie wydaje się prymitywne nazywać rzeczy po imieniu, bez ceregili
                  na "ą" i "ę", to widzę dłuugą kolejkę takich, którym oczy się otworzyły
                  z powodu niepowodzenia dla ich pociech i zachowują postawę klienta niczym zbieracze ryżu.
                  A może Ty fałszywie przytaczasz przykład i nie jasteś tym rodzicem,
                  a jedynie temat tego gimnazjum podbijasz mając w tym swój cel?
                  Jak widać mam i o rodzicach swoje zdanie, o ich znajomości i wiedzy przepisów
                  ustawowych, ktore dotychczas obowiązują i sięgają datą do okresu początu
                  "histori mokotowskiej oświaty" kiedy Twoje dziecię było jeszcze w powijakach.
                  To wtedy już tworzono tą oświatę i zliczano tak jak powiedział mi jeden z nauczycieli, zwracając się do mnie : a nie masz Pan jeszcze jakijś więcej
                  swoich dzieci to byś dał Pan zarobić nam ? Szczere to wyznanie , dało mi wiele do przemyślenia. Bo i taka prawda !
                  Czy trzeba jeszcze wspominać powołanie nowego naczelnika oświaty w tamtym czasie ? Tworzenie z "dobrowolnych" składek funduszu remontowego w przedszkolach? Funduszu , który miał uwolnić finanse oświatowe na szkoły w myśl że: za pieniądze te dziecko znajdzie lepsze warunki w przyszłej szkole.
                  Czego dokonał?
                  A nowego sobie stanowiska w ministerstwie.
                  To w trakcie jego bytności wielu dyrektorów szkół górując tym, że znajomość przepisu była im znana bardziej jak i interpretacja, wykorzystując to, tak wytresowali rodziców poprzez utworzone rady , ze obowizkiem było płacić
                  i nie zadawać pytań.
                  Kto i jak te rady powoływał można sprowadzić do przykładu : nominacji Wielkiego Brata.
                  I do tej pory tak jest w większości szkół, bo kto może wskazać szkołe gdzie istnieje Rada Szkoły chyba tylko w szkole społecznej lub prywatnej.
                  W tych działaniach zawiedli radni, którym znajomość zasad samorządności jest znana i Komisja oświaty istnieje od zarania w struktórze samorządu dzielnicowego. Bliżej było do związków zawodowych. A przecież Rada Dzielnicy to nie Rada Zakładowa.
                  Dlatego nie wiesz lub nie chcesz wiedzieć jak powstawało gimnazjum Goethego
                  i jemu podobne i dlaczego już go nie ma ?
                  A wyjscie i sposób dowiedzenia jest prosty. Trzeba tylko trochę czasu powięcić dla zainterosowania i poczytać protokoły posiedzeń komisji oświatowej w Radzie Dzielnicy. Do tego znajomość wydarzeń z tamtego okresu i ludzi , którzy to powoływali i dla kogo .
                  Jedno należy tu podkreślić. Emocje zwiazane z powoływaniem gimnazjów związane były z reformami oświaty w zgodzie z wcześnieszymi zapisami ustawy i z oczekiwaniami finansowymi i płacowymi w tych szkołach.
                  Jak się póżniej okazało byli równi i równiesi.
                  Gim. Goethego znalazło się w tej lepszej sytuacji oraz pare innych/dosłownie/.
                  A inni mieli sobie sami radzić tzn. tak jak wyżej już opisałem : RR, kasa
                  i dopilnowywać ściągalności tak przez rodzicow jak i nauczycieli.
                  Składki ? a na co tylko do głowy przyjdzie.
                  Czy ktoś pamięta teraz ranking GW dotyczący szkół warszawskich?
                  Jak wypadł Mokotów? Panią Sylwie Sałwacką opisującą wydażenia oświaty warszawskiej i Mokotowa ?
                  I na dobre to wyszło.
                  Zbiegło sie to z objęciem stanowiska przez panią Małgorzatę Panabażys.
                  Czy winić ją teraz za działania poprzedników?
                  Kończąc...
                  Przeszło rok temu przy debacie dotyczącej reform w szkołach, zmian i likwidacji
                  to Pani Naczelnik wskazywała sposób nielegalny powstania Gim Goethego i innych
                  tego podobnych .Komisja oświaty nie mogła wnioskować odmiennie.
                  Mógłbym tu jeszcze o remontach , o wyposażeniu...
                  Ale nieprawdą było , jak to niejednokrotnie starano mi wmawiać ,ze nie ma pieniędzy.Kasa rodziców jest dla dyrektorów dobrą kasą bo tuszuje ich niedowład
                  organizacyjny i kompetencyjny przed zwierzchnikami.
                  Na Mokotowie jest przeszło dwieście osrodków oświatowych w tym szkoły przedszkola placówki inne. Ja poznałem pracę w okołopołowie tych osrodków
                  w przeszłości ,poznałem pracę w szkolach i przedszkolach na Ursynowie - gminie wszystkie. Tak zwyczajnie od "zaplecza" i środka.
                  Ludzie pracujący w oświacie mają ze mną problem teraz gdy mowa o warunkach ich pracy bo mieli na te warunki wpływ i tej możliwości wyboru wielu im zazdrościło.
                  Odbywały się z ich udziałem posiedzenia komisji mogli swoje interesy przedstawiać nieskrępowanie. Doczekali się funduszu socjalnego.
                  Spraw wielu poprostu niewymienie.
                  Ten rok jest zdaje się rokiem konkursów na dyrektorów a może kandydaci
                  wreszcie zaprezentuja plany działań które zadowolą wszystkich?
                  Może to oto chodzi żeby wcześniej pozbyć się p.MP znajacą się na rzeczy
                  i wiedzącą dużo o kandydatach?

Ja ze swojej strony bardzo serdecznie pozdrawiam Pania M. Panabażys - Naczelnika Wydziału Oświaty na Mokotowie
                  Również Panią H.B
                  P.S
                  Do dantex987
                  Jezeli kiedykolwiek użyjesz słowa prymitywny to dopasuj to sowo do swojego partnera z którym bywasz w łóżku.
                  pozdrawiam.

vvojtek.k/malpa/gmail.com

• Gość: dantex987 Re: Do Pana wojtka.k IP: *.chello.pl 25.02.06, 15:06
                    Szanowny Panie!
                    1.Prymitywne jest Pana słownictwo i sposób prowadzenia przez Pana rozmowy -
                    agresja i ubliżanie, w tym także mojemu dziecku, które chciało iść do szkoły, w
                    której nie ma młodocianych przestępców, i w której nikt nie będzie mu ubliżał
                    za to, ze chce się i uczyć i ma dobre oceny; wbrew Pana przekonaniu do Goethego
                    nie szły dzieci słabe, tylko wręcz przeciwnie - bardzo dobre. A Pana Idolka -
                    M.P., powinna zadbać o to, żeby takie szkoły miały więcej klas i mogły
                    przyjmować więcej dzieci a nie je likwidować.

2. Dał Pan wyraźnie do zrozumienia, że dysponuje ogromną wiedzą na temat
                    korupcji i wręcz przestępczych układów w mokotowskiej oświacie. Informuję Pana
                    zatem, że jako praworządny obywatel powinien Pan sie udać z tą wiedzą do
                    właściwych organów, powołanych do ścigania takich procederów. Wytyka Pan
                    wszystkim nieznajomość prawa, a Pan je zna? wie Pan co to jest policja i
                    prokuratura? Broniona przez Pana osoba nie jest pracownikiem tych służb, więc
                    nie do Niej należy tropienie tego wszystkiego, o czym Pan napisał. Status
                    świadka koronnego może otrzymać "nawrócony" przestępca. Pan, w jednej ze swoich
                    wypowiedzi mówi, że "ze swoją wiedzą mógły taki status otrzymać, jak noga się
                    Panu powinie" więc wniosek jest jeden - nie śmiem go nawet sformułować.

3.Oczekuje Pan "nazywania rzeczy po imieniu" a obrusza się Pan, jak został Pan
                    nazwany po imieniu (prymityw). No troszke więcej logiki w myśleniu i
                    wypowiedziach.

4.Wytyka Pan rodzicom brak znajomości przepisów. A w jakim celu mają je znać?
                    To rodzice prowadzą szkoły???? Rodzice chcą zapewnić swoim dzieciom naukę na
                    dobrym poziomie w bezpiecznej szkole, natomiast przyczyny działań Pani
                    Naczelnik sa prawdopodobnie różne, w tym także być może są i bardzo wzniosłe,
                    ale nie jest to na pewno dobro dziecka i poziom oświaty na Mokotowie (chodzi
                    mi tylko o Mokotów a nie Ursynów, którego nie znam).

5.Cel działań, które doprowadziły do likwidacji Gothego i rejonizacji Reytana -
                    jest jeden - ukryte, a może własnie nie ukryte tylko wręcz jawne zmuszanie
                    rodziców dzieci, które chciałyby się uczyc w klasach dwujęzycznych, do szkół
                    prywatnych. To były jedyne na Mokotowie gimnazja z klasami dwujęzycznymi i na
                    pochwałę Pani Naczelnik zasługiwałaby wtedy, gdyby stworzyła możliwość
                    przyjecia większej liczby dzieci do tych szkół. Ale Ona jedną zlikwidowała, a
                    drugą zrejonizowała.

6. Inne dzielnice ochroniły swoje szkoły (np. Żmichowska, Batory -
                    Śródmieście, Władysław IV - Praga Płn.)przydzielając im bardzo małe rejony,
                    właściwie niezamieszkałe. Pozostawiły więc swoim mieszkańcom, którzy płacą
                    podatki do tych dzielnic, m0ozliwośc kształcenia dzieci w dobrych publicznych
                    szkołach. Dzieci Mokotowa zostały odstrzelone.

7. Nie obchodzi mnie jak powstawało gimnazjum Goethego, mnie obchodzi, że musze
                    teraz szukac prywatnej szkoły, bo moje dziecko nie bedzie chodziło do
                    rejonowego gimnazjum, w którym uczniowie przychodzą rano do szkoły pijani a
                    dyrektor chodzi po korytarzu z alkomatem. jest to o zgrozo gimnazjum świetnie
                    wyposażone, odremontowane i z boiskiem o sztucznej nawierzchni ALE ze wzgledów
                    bezpieczeństwa okna nie mają klamek a toalety drzwi, żeby w każdej chwili mógł
                    tam zajrzeć ochroniarz, czy kogoś przypadkiem nie katują. Jest Pan takim
                    świetnym znawcą mokotowskich szkół, to zapewne wie Pan, o którą chodzi???? Ale
                    widocznie KOMUŚ zależy na strumieniu uczniów do szkół prywatnych?????
                    Pan, skoro wie JAK powstawało gimnazjum Goethego i jest to w Pana opinii bardzo
                    naganne to proszę skorzystać z możliwości ujawnienia tego prokuratorowi. Wtedy
                    bedzie Pan mógł oczekiwać szacunku, którego nie uzyska Pan kierując do kogoś
                    inwektywy.

8. No i prosze nie robić tyle błędów ("zdaży", "tą
                    oświatę", "wydażenia", "poprostu" itd. itd. itd.)
                    • Gość: vvojtek.k dantex987 jesteś trolem IP: *.chello.pl 26.02.06, 09:50
                      tobie internet służy do obrażania interlokutora
                      w twoich postach zero merytoryki
                      • Gość: dantex987 Re: dantex987 jesteś trolem IP: *.chello.pl 26.02.06, 11:11
                        Proszę Pana!
                        Zapraszam do lektury:
                        www.um.warszawa.pl/news/sesja_LXVIII/2386.rtf
                        www.um.warszawa.pl/news/sesja_LXVIII/2387.rtf
                        www.um.warszawa.pl/news/sesja_LXVIII/2388.rtf

Nie są to już projekty, ponieważ stały sie uchwałami w ubiegłym tygodniu; Sa to
                        owszem uchwały RM ale treść ich jest uzależniona od władz poszczególnych
                        dzielnic a właściwie wydziałów oświaty.
                        Nie było miom zamiarem obrażanie Pana. Moje posty zostały podyktowane
                        rozgoryczeniem i wręcz niedowierzaniem, że zamiast dążyć do podwyższania
                        poziomu oświaty i poziomu naszych dzieci, dąży się do obniżania.
                        P.S. Nie jestem trolem. Przykro mi, że czuje się Pan zapewne tym faktem
                        zawiedziony.
                    • Gość: gag Re: Do Pana wojtka.k IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.02.06, 23:42
                      Szanowny Panie
                      Pisze Pan o gimnazjach, a czy wiadomo Panu że " to" ( mam namyśli M.P
                      - obrażam bo zostałam obrażona, a duża społeczność składająca się z uczniów,
                      rodziców i nauczycieli jednej z Mokotowskich SP zlekceważona)próbowało kiedyś
                      zamknąć Reytana? Jakimś cudem powraca na to stanowisko, a jej działalnośc można
                      nazwać delikatnie szkodliwą społecznie .Wielokrotnie miałam wątpliwą
                      przyjemność kontaktu z.... i wiem już, że potrafi załatwić wiele w naszej
                      dzielnicy ( i nie tylko), a nasze dzieci zupełnie nie są w kregu jej
                      zainteresowań. O róznych działaniach sprzężonych z władzami dzielnicy
                      próbowaliśmy poinformować prasę ale cóż..... tak naprawdę nasze dzieci
                      obchodzą tylko nas a naszą winą jest, że nie stać nas na szkoły społeczne, czy
                      prywatne do tego my rodzice przysparzamy problemów biedulce. Pozdrawiam
            • Gość: Jax Re: Do Pana Piotra IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.14, 01:07
              Widzę, że temat stary. Ja również nalezę do osób, które o pani Panabażys mają niezbyt dobre zdanie. W ogóle to dziwi mnie, dlaczego niektórzy w tym wieku na siłę pracują. Pobierają emeryturę, a przy okazji zabierają młodym miejsca pracy. Czym innym jest np. emerytowany wykładowca akademicki prowadzący okazjonalnie zajęcia na uczelni, a czym innym naczelnik wydziału w urzędzie. Dlatego bardzo się ucieszyłam na wieść, że ją odwołali.
              A nowemu naczelnikowi życzę powodzenia i wytrwałości.
              • Gość: gosc Re: Do Pana Piotra IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.01.14, 18:31
                witam, przepraszam ze tak zinnej beczki, ale bardzo zależy mi na informacji - czy ktoś wie coś na temat żłobka na ul. truskawieckiej 10 klub malucha słoneczna dolinka? będę wdzięczna za opinie....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka