Gość: Marcin IP: *.acn.waw.pl 23.11.06, 14:16 Witajcie. Szukam dobrych i tanich obiadów w okolicach Wołoskiej. Znacie coś?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tom Re: Gdzie dobrze i tanio zjeśc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 16:00 1. Kebab na rogu Samochodowej i Woronicza - wbrew pozorom całkiem smacznie 2. Bar Dominanta na Domaniewskiej 100m na zachód od Wołoskiej - ma też drugi oddział w centrum Land na Wałbrzyskiej - smaczny 3. Sodexho w budynku Saturn obok tego samego skrzyżowania co (2) - specyficzny typ stołówki pracowniczej, ale można się najeść 4. Ostatnie piętro Galerii Mokotów - dość duży wybór różnych knajpek 5. Restauracja 'Galicja' na 1 piętrze Galerii Mokotów - polecam 6. Bar chiński na parterze Galerii Mokotów niedaleko Alberta - na krótką metę może być 7. Chinol na Domaniewskiej 300m na zachód od Wołoskiej - klasyka 8. Bar w wyższej szkole biznesu (czy jak jej tam - mieści się tuż koło budynku Zepter przy Domaniewskiej) - warto Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: Gdzie dobrze i tanio zjeśc 24.11.06, 00:44 "W szkole", czyli na wydziale Politechniki przy Boboli/Wołoskiej. A dalej, to Madalinskiego i Bar u Gienia. Palce lizac i obgryzac. :) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Gdzie dobrze i tanio zjeśc 24.11.06, 08:13 A napiszesz coś więcej o tym barze?:) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Gdzie dobrze i tanio zjeśc 24.11.06, 10:28 gdzie jest BAR U GIENIA? przy okazji, czy mozecie podawac orientacyjne ceny? dla roznych osob "niedrogo" moze znaczyc cos innego Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: Gdzie dobrze i tanio zjeśc 27.11.06, 16:31 Bar u Gienia: jadac od poludnia Al. Niepodleglosci skrecasz w lewo w Madalinskiego. Mijasz skrzyzowanie z Kazimierzowska i jaies 100 metrow po prawej masz na zolto pomalowana (kiedys) sciane z malym plafonem Coli. Wyglad odstrasza, ale ambrozje podaja. Mozna zamowic ozor w sosie chrzanowym, golabka itp. Najdrosze danie, to sznycel cielecy po wiedensku z jajkiem sadzonym, cytrynka itp. 12zl to kosztuje. Kiedys z kolega wyliczylismy, ze za obiad mozna dac maks 22zl, ale sie tego nie da zjesc :) Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Errata / w prawo 27.11.06, 18:20 w prawo, jadac od poludnia w prawo :) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Gdzie dobrze i tanio zjeśc 28.11.06, 09:05 Hm, i mówisz że dobrze dają jeść?:D Chyba zaproszę Żonę na randkę tamże ;D Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: Gdzie dobrze i tanio zjeśc 28.11.06, 10:15 pewno z kwadrans potrwa namowienie jej na wejscie do przybytku :) moja, maksymalnie marudzaca na jakosc jedzenia, byla zadowolona, wiec... Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Gdzie dobrze i tanio zjeśc 28.11.06, 13:41 aha, wiem juz gdzie to jest obok ksiegarni faktycznie wyglad odstrasza ale jesli pysznie karmia to warto w jakich godzinach jest otwarte? i w weekendy tez? Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: Gdzie dobrze i tanio zjeśc 28.11.06, 16:13 ano obok ksiegarni :) otwarte od 11 do 17 od poniedzialku do piatku. dzis byla pyszna grochowka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: Gdzie dobrze i tanio zjeśc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 22:11 Polecam też bar-cukiernię tuż przy kościele Boboli, przy księgarni kościelnej - Rakowiecka róg Wołoskiej. Jest tanio i pysznie, np. za całkiem sporą i smaczną zupkę pomidorową z makaronem lub ryżem 3,50 zł, a przy okazji można kupić sobie pączka na deser, bo jest tam również cukierenka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrociu Re: Gdzie dobrze i tanio zjeśc IP: *.acn.waw.pl 29.11.06, 01:31 Dokładnie ... polecam stołówkę w gmachu politechniki w piwnicy przy Woloskiej, vis a vis gmachu mechatroniki ... ja jadlem tam codziennie robiac swoja prace magisterska ... pysznie i bardzo tanio. Wystroj moze nie taki ale kto co lubi :) Odpowiedz Link Zgłoś
ben333 Re: Gdzie dobrze i tanio zjeśc 06.12.06, 17:03 Superowy wątek ja dodam od siebie że chinol w budce na rogu racławickiej i wołoskiej jest spoko koszt ok 10 zeta i da się zjeść! Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Jesli "chinczyk" 06.12.06, 21:01 to polecam tego na skrzyzowaniu Niepodleglosci i Batorego, w betonowych pawilonach. kaczka mniam- mniam za cale 12zl. a te paskudna surowke, to robia sami, nie jest z beczki. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Gdzie dobrze i tanio zjeśc 07.12.06, 08:18 ben333 napisał: > Superowy wątek ja dodam od siebie że chinol w budce na rogu racławickiej i > wołoskiej jest spoko koszt ok 10 zeta i da się zjeść! To ja wolę dorzucić 8 zł i iść do Sphinxa... Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: Gdzie dobrze i tanio zjeśc 07.12.06, 15:43 etam. to ja wole kaczke od chinczyka za 12zl. Sphinxa mam dosc, zwlaszcza tej surowki z cukrem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po MT Re: Gdzie dobrze i tanio zjeśc IP: *.chello.pl 12.12.06, 12:10 A nie możesz po prostu napisać, że barek mieści się w budynku Starej Technologii, pod halą obrabiarek - kiedyś olej tam kapał z sufitu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneczka Re: Gdzie dobrze i tanio zjeśc IP: *.knc.pl 14.01.07, 15:59 W Instytucie Fizyki na Al:Lotników na przeciwko stacji benzynowej Nestee Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: Gdzie dobrze i tanio zjeśc 06.02.07, 16:00 te oklice już omówiliście to teraz jedziemy ciut dalej niezłe zestawy serwują w budce z Kebabami na roku Chełmskiej i Czerniakowskiej znana w oklicy mają non- stop ruch Odpowiedz Link Zgłoś