Dodaj do ulubionych

Światła na Gagarina

IP: 83.238.100.* 23.04.07, 23:18
Na Gagarina od Czerniakowskiej do Belwederskiej mamy liczne światła
spełniające regułę czerwonej fali - jeszcze nigdy nie udało mi się przejechać
bez zatrzymania. Kto tak inteligentnie zestawił te światła ???
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Światła na Gagarina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 23:46
      spróbuj wolniej jeżdzić;)
      • Gość: Lokalny Re: Światła na Gagarina IP: 83.238.100.* 24.04.07, 10:22
        Autobusem ? Kierowca mi nie pozwoli. Musiałby chyba przesiąść się na rower...
        • e-tam Re: Światła na Gagarina 24.04.07, 11:18
          No to chyba sam sobie odpowiedziałeś. Skoro nie ma zielonej fali dla autobusów,
          który ma kilka przystanków po drodze, to pewnie jest dla samochodów.
          • Gość: Lokalny Re: Światła na Gagarina IP: 83.238.100.* 24.04.07, 16:28
            Taksówką też jechałem tą samą trasą i to wielokrotnie (w obie strony) -
            taksiarze klnęli w żywy kamień: "panie, bo tu tak zawsze jest".
            • Gość: -re Re: Światła na Gagarina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 21:22
              No cos ty ???Normalnie koniec swiata !!!!hahahahaha
              • Gość: al Re: Światła na Gagarina IP: *.tvp.pl 25.04.07, 12:55
                Niestety to wkurzające. Nie tylko na Gagarina.
                • Gość: Wolniej Re: Światła na Gagarina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 08:18
                  Ja również polecam zwolnić. Będziesz krócej stał na czerwonym.
                  • Gość: xyz moze to wina Gagarina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 15:46
                    • bigmaciek Re: moze to wina Gagarina? 30.04.07, 11:51
                      Dokładnie tak samo jest na Marszałkowskiej od pl. Unii do pl. Zbawiciela.
                      Właśnie po to postawiono tyle świateł i tak je ustawiono żeby zmusić do
                      wolniejszej jazdy i żeby w ogóle dało sie przejść przez ulicę. Dołącam się do
                      głosów popierających wolniejszą jazdę.
                      • Gość: Lokalny Re: moze to wina Gagarina? IP: 83.238.100.* 02.05.07, 20:01
                        Jak wolno ? Bo w innym przypadku jest to nie zielona fala tylko doładowanie
                        atmosfery spalinami samochodów stojących na światłach, a hałasem okolicznych
                        mieszkań.
                        • franki8 Re: moze to wina Gagarina? 03.05.07, 18:37
                          Część z tych sygnalizatorów (głównie te nowo postawione) nie działa na zasadzie
                          zsynchronizowania z poprzedzającym skrzyżowaniem. Światła są tu włączane przez
                          pieszych, którzy chcą przejść przez pasy. Jak się trafi, to czasami można
                          przejechać na samych zielonych. Ale jak parę osób chce w tym samym czasie
                          przejść przez te przejścia, to "czerwona fala" gwarantowana. A co do prędkości:
                          tam i tak na większym odcinku ulicy jest ograniczenie do 40.
                          • Gość: Wolniej Re: moze to wina Gagarina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 08:14
                            Wolniej znaczy nie więcej niż 40km/h. Większość kierowców jedzie tu prawie
                            80km/h i ci najdłużej stoją na czerwonym. Jeszcze raz polecam zwolnić - to nie
                            autostrada mimo, że wygląda na taką. Przed postawieniem sygnalizacji było tu
                            bardzo dużo wypadków z udziałem pieszych. Wciąż stoi krzyżyk między jezdniami na
                            wysokości Iwickiej. Ja jadę tutaj 40km/h i nie narzekam, że muszę stać na
                            czerwonym. Jeśli to dla Ciebie za wolno zmień trasę - masz wybór.
    • kazzuyoshi-78 Re: Światła na Gagarina 08.05.07, 22:56
      > Na Gagarina od Czerniakowskiej do Belwederskiej mamy liczne światła
      > spełniające regułę czerwonej fali - jeszcze nigdy nie udało mi się przejechać
      > bez zatrzymania. Kto tak inteligentnie zestawił te światła ???

Specjalnie tak zrobili, bo długa, prosta i szeroka ulica zachęca do
      mocniejszego naciśnięcia na gaz. A te światła skutecznie hamują naszych
      rajdowców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka