Gość: 2222 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.02, 11:02 Przepraszam bardzo , a tak naprawdę to czyj jest ten "glos" . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rubeus Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 14.01.02, 19:30 Pełny tytuł tej gazety POŁUDNIE Głos Mokotowa i Ursynowa 9 ostanio piszom POŁUDNIE Głos Mokotowa Ursynowa, Wilanowa - www.poludnie .com.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2222 Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.02, 22:06 • Re: o tak zwanych przystojny_bystry_skromny@poczta.gazeta.pl 14-01-2002 13:07 odpowiedz na list odpowiedz cytując Zadaniem gazet lokalnych jest twórczość interwencyjna, czyli informowanie o niesprawnościach funkcjonowania, między innymi, aparatu biurokratycznego. Jeżeli chce się czytać o rzeczach wesołych, należy sięgnąć po beletrystykę. Zgadzam się, że dziennikarze to w większości ćwierćgłówki // a do tego jeżeli ta gazeta istnieje za kasę tego aparatu dzięki zleceniom na na ogłoszenia ??? // Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? 15.01.02, 09:22 Gość portalu: 2222 napisał(a): > • Re: o tak zwanych > przystojny_bystry_skromny@poczta.gazeta.pl 14-01-2002 13:07 > odpowiedz na list odpowiedz cytując > > Zadaniem gazet lokalnych jest twórczość interwencyjna, czyli > informowanie o > niesprawnościach funkcjonowania, między innymi, aparatu > biurokratycznego. > Jeżeli chce się czytać o rzeczach wesołych, należy sięgnąć po > beletrystykę. > > Zgadzam się, że dziennikarze to w większości ćwierćgłówki > > // a do tego jeżeli ta gazeta istnieje za kasę tego aparatu dzięki zleceniom na > > > na ogłoszenia ??? // Może byś mysl rozwinął, bo nie wiem o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2222 Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 12:09 "GŁOS" jak wiesz istnieje już od paru lat.Pamiętam jego początki jako czytelnik Jako gazeta lokalna przybliżał wiadomości o ludziać i wydażeniach z Mokotowa w czasie terażniejszym i historycznym.Jako "lokalna" pisała o urzędnikach ich sprawkach ,podejmowali interwencje jak na "lokalną przystało.Było "mydło i powidło" czyli to co chce się mieć w sklepiku najbłiżej domu. A teraz??? Nic co poza wielką okazją lub sponsorowanym drukiem. Życie pisało wiele scenariuszy ,których epilog rozegrają sądy. A tu cisza !!! Warszawianka,Europlex Skocznia narciarska ,zabudowa skarpy,a nawet plac pod budowę nowej siedziby Urzędu Mokotowskiego pomijając wiele innych "przyjemności" życia na Mokotowie. Stał się /ten "Głos"/tubą urzędniczą dla oznajmiania przez władzę mokotowską. I nie tylko ,bo gmin Centrum,Ursynowa ,Wilanowa i...,a ilu tych od których coś zależało jest teraz na świeczniku na Wiejskiej?. To w trakcie istnienia tej gazety Mokotów stał się osiedlem. Rozróżnia się go na Górny i Dolny,a w zamysłach istnieje odłączenie Służewca i objęcie nową stukturą Siekierek iCzerniakowa. I czy ta gazeta nie ma oczym pisać??? Nie! Tej gazecie niezależy na popycie , a więc na czytelnikach ! Dopiero ukazanie się "Metra" i "Metropoli" może podnieść "ambicje" Naczelnemu.. Na wieść o ukazaniu się "nowych" przed kilkoma miesiącami na szpaltach "swojej" wykreślił,że w bitwie o reklamę ,anonse,ogłoszenia i kolportaż jest pewny swego i niezagrożony zaś niewiele lub nic o czytelnikach i dla nich. CDN Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? 15.01.02, 12:17 Dawno Południa nie widziałam, nie wiem gdzie na Wierzbnie teraz mozna go dostac. Kiedyś był w cukierniczym na Malczewskiego, teraz bywa rzadko. Ale faktycznie pisał o ciekawych sprawach. Nawet kiedys napisał o mojej spółdzielni i niezbyt uczciwym prezesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2222 Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 12:31 www.poludnie .com.pl) (polecam)listę gości Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? 15.01.02, 13:15 Gość portalu: 2222 napisał(a): > www.poludnie .com.pl) > > (polecam)listę gości Zajrzałam tam, przejrzałam listę gości. Ależ upadek! Nie nie ma do czytania. Czy ten Szymanowski, który tam pisze, to ten własciciel księgarni, który produkuje felietony w Paśmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2222 Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 13:34 Ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? 15.01.02, 13:37 To ja teraz wobec tego zapytam - kto Południe wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2222 Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 13:54 Nie mam tu nic pod ręką. O tym póżniej-wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2222 Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 16:41 sp.z.o.o. Redaktor Naczelny Andrzej Rogiński Druk:Multico ISSN 1231-353X Galder Grasfjord łamanie,układ i opr. graf. Puławska 136 Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? 15.01.02, 16:42 A ten Roginski to kto? Jaka opcje on reprezentuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2222 Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 16:44 On ma serce po stronie lewej... Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? 15.01.02, 16:49 Aaaaa. A wiesz cos o nim? Kto to jest? Biznesmen od siedmiu bolesci, czy co? Duzo dzienników w ten sposób straciło klientów i twarz, pamiętasz Zycie Warszawy sprzed lat? A jaka teraz mizeria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2222 Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 17:24 To jest rzecznik tej opcji Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? 15.01.02, 20:52 A dlaczego tak bardzo zależy Ci na POŁUDNIU? Są inne gazety na Mokotowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2222 Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 22:55 Bo to tak trochę jak ze starymi butami... END Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? 16.01.02, 08:37 Człowiek się przyzwyczaja? Musisz się odzwyczaić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2222 Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.02, 12:15 Już jestmi lżej... Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? 16.01.02, 12:28 A swoja droga ciekawa jestem, czy ten Szymański jest jakims udziałowcem PPołudnia-Głosu. Swoimi felietonami w Pasmie wyjatkowo często dziala mi na nerwy. Nawet miałam kiedys do nich napisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2222 Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.02, 13:03 Kidyś był w Trybunie Ludu... Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? 16.01.02, 13:26 To wiele mówi. Niektóre jego felietony sa prześmiewcze, a niektóre po prostu chamskie. Często dziwię się, ze Pasmo coś takiego drukuje, bo on obraza ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubeus Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? IP: *.acn.waw.pl 25.01.02, 15:43 eela - on jest po prostu szczery i tyle. Kasy za to nie dostaje ( tylko robi osbie reklame kisengarenki- mozna u niego dorawac ksionzki z auografamii np. Engela)- od jego felietonow zaczynam czytac Poludnie - podobnie jak wielu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: POŁUDNIE-GŁOS ...??? 25.01.02, 16:06 Szczery jest - ale ta szczerość czasami jest porażajaca Odpowiedz Link Zgłoś