Dodaj do ulubionych

licencja na alkohol - 25m od liceum......

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.10.03, 20:06
....i od filli Urzędu Gminy ( czy jak to sie teraz nazywa )Czy moze wie ktos
z Szanownych Forumowiczów, jak mozna otrzymać pozwolenie na WYSZYNK w lokalu
gastronomicznym, który jest zlokalizowany 25 m od liceum ???
Prosze o konstruktywne porady-
A jednocześnie zagadka - gdzie takowy lokal juz jest???I kto jest jego
właścicielem???
Dla ułatwienia dodam, że na środkowym Ursynowie.
Obserwuj wątek
    • spatologizowana_sempiterna Re: licencja na alkohol - 25m od liceum...... 17.10.03, 21:26
      No, zaczyna być ciekawe. Czy to coś przy Migdałowej może?
      • Gość: hohoho Re: licencja na alkohol - 25m od liceum...... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.10.03, 21:30
        aaaaaaaaaaaaa....pudło!!! nie na Migdałowej!!! Zgadujcie dalej. Jednak pytanie
        zasadnicze - jak widzę, bez odpowiedzi. A co chodzi z tym p. Szpakowskim???Bo
        nie trybię. :(
        • spatologizowana_sempiterna Re: licencja na alkohol - 25m od liceum...... 25.10.03, 18:43
          Szpaku? Był i nie ma. A powinien być. Bo teraz jakiś Basałaj mi się pląta po
          meczach.
    • Gość: hohoho Re: licencja na alkohol - 25m od liceum...... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.10.03, 22:15
      widzę, że bez wrażenia sprawa przechodzi. To ja chyba jaki nienormalny
      jestem.... ( Janie !!!! Kaftan proszę!!! ) bo mnie zbulwersowało.Zarzyję więc
      relanium- nic innego mi juz nie pozostało, calą melisę ect. już spożytkowałem,
      patrząc na to, co i jak się na Urynowie dzieje.
    • Gość: hohoho Re: licencja na alkohol - 25m od liceum...... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.10.03, 22:21
      licencyjka - a ja też chcę po bokiem liceum lokal z wódeczka otworzyc i nie
      wiem komu dać. Pomóżcie !!!!!!!!!!!!
    • Gość: xxx Re: licencja na alkohol - 25m od liceum...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.03, 23:18
      Hello

Daj sokoj. Szkola moze byc teraz wszedzie. Mozesz nawet zalozyc szkole /
      liceum / zlobek itp. u siebie w domu, ale nie bedzie to powod by zamykac
      knajpy w calej okolicy.

A moze w ten sposob szantazowac branze gastronomiczna? Pojsc do kierownika
      knajpy i zazadac "dotacji" dla "szkoly" pod grozba przeniesienia jej
      bezposrednio w poblize owej knajpy? ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      (Co zaowocuje protestami spolecznikow i odebraniem koncesji na sprzedaz
      alkoholu).
      • Gość: hohoho Re: licencja na alkohol - 25m od liceum...... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.10.03, 00:48
        daje "SOKUJ" ale spokoju nie dam. Jest paragraf na to - jak na razie jest
        zapisane w mądrych przepisach, ze nie mozna w lokalu gastro prowadzic wyszynku
        w odległości 25m od szkoły. ( a przy okazji info:- nie jest to szkoła priv.
        lecz od 15 lat istniejace Liceum państwowe ) jak przepis zlikwidują- to sie
        czepiać nie będę.A tak - to interesuje mnie ta sprawa I TO GŁOWNIE W ASPEKCIE -
        KTO I ILE WZIĄŁ, ZE POZWOLENIE ZOSTAŁO WYDANE.A knajpa jest własnościa znanego
        aktora. Ty byś nie dostał, robaczku, pozwolenia. I ja, glizda, też nie.
        • Gość: xxx Re: licencja na alkohol - 25m od liceum...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 12:30
          A czy to jest 25m. Od wejscia do szkoly, czy od budynku? W linii prostej, czy
          "chodnikiem"? Z tego co pamietam odleglosc (150m?) liczylo sie od wejscia
          (glownego?) i "po chodniku".
          • Gość: Kroll Re: licencja na alkohol - 25m od liceum...... IP: 195.205.179.* 20.10.03, 16:40
            Znanego aktora -powiadasz? A to sztukmistrz.A kto jeszcze gra w tym spektaklu??
            Rewizora na nich.... Gogolu-gdzie jesteś.
          • Gość: hohoho Re: licencja na alkohol - 25m od liceum...... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.10.03, 23:19
            25 m i 80cm - od wejścia gł. - w linii prostej - chodnikiem.
          • Gość: jak jest Re: licencja na alkohol - 25m od liceum...... IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 22.10.03, 21:24
            proponuję wszystkim przeczytać stosowną uchwałę Rady Warszawy w tej sprawie -
            żadnych metrów nikt nie liczy ani od szkoły ani od koscioła ani od żłobka -
            budynek, w którym jest sklep nie może bezpośrednio przylegać do chronionych
            obiektów. nikt nie musiał "dawać w łapę", bo taka lokalizacja jest zgodna z
            przepisami.
            a poza tym: ważne, żeby nie sprzedawano alkoholu młodym ludziom, a osoby
            pełnoletnie powinny kupić i pójść do domu a nie spożywać pod sklepem - przy
            takich zasadach sklep z alkoholem może być wszędzie
            zgadzacie się?
            • Gość: rebe Re: licencja na alkohol - 25m od liceum...... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.10.03, 21:46
              NIE
            • Gość: Własciciel sklepu Re: - DO JEST JAK JEST IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.10.03, 21:50
              ja mam sklep na ul.Cynamonowej 50 m do weścia szkoły i z tego powodu cofnięto
              mi licencję na sprzedaż alkoholu. Co ty na to? forumowiczy " jest jak jest" ??
              • Gość: jest jak jest Re: - DO JEST JAK JEST IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 22.10.03, 22:06
                proponuję przeczytać tę uchwałę Rady Warszawy "o zasadach usytuowania miejsc
                sprzedaży.." metrów od co najmniej trzech lat nie liczono także w czsach, gdy
                Ursynów był gminą - musiały istnieć inne powody odebrania zezwolenia - nie
                metry. może sprzedawałeś alkohol dzieciakom?
                • Gość: Właściciel sklepu Re: - DO JEST JAK JEST IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.10.03, 22:27
                  raczysz sobie żartować? - ja mam "na ręku" sentencję za co i dlaczego odebrano
                  mi pozwolenie na sprzedaż alkoholu. W uzasadnieniu stoi : - bliskość szkoły (
                  bez szczegółów podaję ) Gdybym sprzedawał nieletnim, miałbym jaliś wyrok i
                  uzasadnienie byłoby adekwatne. A sprawdźcie - dlaczego Lider Price na
                  Cynamonowej dotąd nie dostał takiej licencji - uzasadnieniem jest bliskośc
                  szkoły. ALE KNAJPA - KTÓRA JEST W BLIZSZYM SASIEDZTWIE - to juz moze raczyć
                  alkoholem?
                  • Gość: urzędnik Re: - DO WŁAŚCICIELA SKLEPU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.03, 08:30
                    Włączam się do tej dyskusji - pozwalam sobie odesłać Pana do uchwały Rady
                    Warszawy nr VIII/98/2003 Rady m.st. Warszawy z dnia 13 marca 2003 r. oraz
                    ustawy o wychowaniu w trzeźwości - bliskość szkoły, z wyjatkiem sytuacji, gdy
                    przylega do obiektu, gdzie sprzedaje się alkohol, nie może być podstawą do
                    odebrania zezwolenia.
            • woda_sodowa1 Re: licencja na alkohol - 25m od liceum...... 24.10.03, 20:21
              Gość portalu: jak jest napisał(a):

> proponuję wszystkim przeczytać stosowną uchwałę Rady Warszawy w tej sprawie -
              > żadnych metrów nikt nie liczy ani od szkoły ani od koscioła ani od żłobka -
              > budynek, w którym jest sklep nie może bezpośrednio przylegać do chronionych
              > obiektów. nikt nie musiał "dawać w łapę", bo taka lokalizacja jest zgodna z
              > przepisami.
              > a poza tym: ważne, żeby nie sprzedawano alkoholu młodym ludziom, a osoby
              > pełnoletnie powinny kupić i pójść do domu a nie spożywać pod sklepem - przy
              > takich zasadach sklep z alkoholem może być wszędzie
              > zgadzacie się?

NIE - NIE ZGADZAMY SIE ! - bo jednak sklep Lider price na Cynamonowej nie
              dostał zezwolenia na sprzedaż nawet piwa a to z uwagi, że 58 m. od tegoż sklepu
              jest liceum. No To jak jest wreszcie z egzekwowaniem odnośnego przepisu?? Aktor
              znany - 25m od liceum dostał, sklep 58m od liceum - NIE DOSTAŁ.
              • Gość: urzędnik Re: licencja na alkohol - 25m od liceum...... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.10.03, 01:15
                każdy powinien dostać nawet 10 m od szkoły, bo takie są przepisy - nie ma
                żadnej uznaniowości ani tym bardziej powodów do dawania w przysłowiową łapę.
                ten kto nie dostał zezwolenia nie spełnił jakichś ustawowych warunków - metry
                nie mają znaczenia. niech się odwoła, złoży wniosek po raz drugi, jeśli
                spełnia przepisowe wymogi - na pewno dostanie zezwolenie
    • Gość: Krystyna.R. Re: licencja na alkohol - 25m od liceum...... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.10.03, 23:13
      czy mozesz napisac coś więcej ? np. gdzie to jest. Według mnie to skandal bo na
      przykład w sklepie Lider P. przy Cynamonowej nawet piwa nie ma - bo właśnie
      jest ten sklep pod bokiem szkoły. A ty piszesz ze w knajpie przy szkole jest
      sprzedawany alkochol. Chyba ktos z decydentów wziął korzyśc materialna.?
    • homohedonistus Skandal!!! 21.10.03, 23:42
      Ja od swojego liceum do najbliższego baru miałem aż 300 metrów. Biegiem było 150.
      • Gość: Krystyna.R. Re: Skandal!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.10.03, 16:28
        Skandalem nie jest to, że musiałes ty i wszyscy twoi koledzy, ze o koleżankach
        nie wspomnę , nabiega się aby sie nachlać, TYLKO TO, ZE MOZNA OMINĄĆ PRZEPISY
        PRAWA i to także w dzielnicy Ursynów, gdy się jest znanym aktorem i wie się
        komu dać w łapę.
        Jasne ?
        Jasne ze ciemne!
        • Gość: Kroll Re: Skandal!!! IP: 195.205.179.* 22.10.03, 16:57
          Bardzo dobrze,żę Krystyna swoim postem przywróciła właściwe proporcje w całej
          sprawie. Toleracja-lub śmiech- jaki przebija w części postów- wystawia
          świadectwo ich autorom. To dzięki Wam w Pplsce jest takie przyzwolenie na
          bezkarne branie w łapę.. . Nie macie tylko świadomości- że to Wy jesteście w
          tej grze najbardziej poszkodowani...Ha, ha, ha...
          • chachachachachachachachachacha Re: Skandal!!! 22.10.03, 17:07
            Gość portalu: Kroll napisał(a):

> Bardzo dobrze,żę Krystyna swoim postem przywróciła właściwe proporcje w
            całej
            > sprawie. Toleracja-lub śmiech- jaki przebija w części postów- wystawia
            > świadectwo ich autorom. To dzięki Wam w Pplsce jest takie przyzwolenie na
            > bezkarne branie w łapę.. . Nie macie tylko świadomości- że to Wy jesteście w
            > tej grze najbardziej poszkodowani...Ha, ha, ha...
            • Gość: Rumburak_kruk Re: Skandal!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.10.03, 20:17
              dziwię sie mieszkańcom Ursynowa, (bo sądząc po znamionach logowania, to
              większośc jest właśnie z tej dzielnicy której problem dotyczy) tej
              niefrasobliwosci komentów.Mój syn niedługo będzie w liceum właśnie w tej
              dzielnicy do której właśnuie się przeprowadzilismy i nie będe szczesliwy ze pod
              bokiem szkoły jest lokal z alkoholem. W jakims celu takie przepisy zostaly
              ustanowione i raczej nie po to by je łamać.
              • martuha Re: Skandal!!! 22.10.03, 21:35
                czy chodzi o liceum kosshuta i knajpe przy dereniowej?
                a przy okazji, co za roznica, czy obok liceum bedzie knajpa z alkoholem czy
                sklep z alkoholem. jak ktos chce, to i tak sie napije, jak ktos nie ma ochoty,
                to sie powstrzyma, nawet gdyby szkolny dozorca pedzil bimber w swojej kanciapce.
                • Gość: hohoho Re: Skandal!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.10.03, 21:44
                  martucha ! - ja widzę, ze już nikt chyba nie rozumie że ustanowione przepisy
                  NALEŻY PRZESTRZEGAĆ I TO POD SANKCJĄ, lub nalezy je zlikwidować. nasze dzieci
                  uczą się od nas. A to ze jest knajpa z wyszynkiem 25 m od wejscia głownego do
                  liceum jest wysoce niemoralne i jak ma nauczyciel wychowania obywatelskiego (
                  jeżeli jeszcze taki przedmiot w ogóle jest wykładany ) tłumaczyć uczniom swoim,
                  co to jest KORUPCJA, co to jest przestrzeganie przepisów.... ja naprawdę nie
                  rozumiem, że WY tego nie rozumiecie. Przykre to jest.
                  • martuha Re: Skandal!!! 22.10.03, 21:50
                    ja rozumiem co chcesz powiedziec. oczywiscie, jesli cos jest wbrew przepisom,
                    nalezy sie burzyc. ale czy zastanowiles sie co to tak naprawde da? mozesz
                    buntowac sie Ty, ja i pare innych osob, a lokal jak kwitnie tak kwitnac bedzie.
                    korupcji nie wyplenisz, chocbys padla. ot, taka smutna prwda....
                    • Gość: hohoho Re: Skandal!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.10.03, 22:03
                      martucha! - no to padnę, ale przynajmniej tyle zrobię co mogę - czyli napiszę o
                      tym tu- na forum!!!. I niech to będzie dla potomnych. I proszę o potępianie
                      takich postaw wobec istniejącego prawa a nie o prześmiewanie. Bo to nie jest do
                      śmiechu. Widzę, ze dopisał tu sie właściciel jakigoś sklepu, któremu zabroniono
                      sprzedaży alkoholu bo ma sklep zbyt blisko szkoły...widocznie nie jest znanym
                      akrorem. Ludzie !! czy wy naprawdę akceptujecie takie zakłamanie i
                      malwersacje ?? to ja chyba jestem nie z tej galaktyki - jakiś obcy pasażer
                      nostromo jestem.
                  • Gość: jak jest Re: Skandal!!! IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 22.10.03, 22:09
                    wyżej już to pisałem: to jest zgodne z przepisami uchwalonymi przez Radę
                    Warszawy, więc lepiej dzieciakom wkładać do głowy, żeby za wcześnie nie
                    sięgały po alkohol, ursynowskie dzieciaki (już 12-letnie znaja smak wina, piwa
                    a kilkanaście % także wódki (w większości przypadków spróbować dali im rodzice)
              • Gość: Alkohol dla mas Re: Skandal!!! IP: 62.233.164.* 23.10.03, 08:11
                Będzie czy nie będzie co za różnica? Jak chłopak będzie chciał się napić to
                będzie popylać nawet na drugi koniec Warszawy. Jak nie będzie chciał chlać wódy
                to nikt go nie zmusia nawet jeżeli sklep będzie zaraz przy szkole.
        • homohedonistus granica wieku granicą prawa 23.10.03, 00:14
          e tam, skandalem jest to jak się jest znanym aktorem i się nie wie komu dać w łapę.
          • Gość: jest_jak_lubimy Re: granica wieku granicą prawa IP: *.aster.pl / *.acn.pl 23.10.03, 01:10
            Wam - to jak na głowe na_srają, to powiecie, ze deszcz pada.Każdy tylko SWEGO
            patrzy...za ile metr kwadratowy?, ile za co ?i co za ile?...prymitywny etap
            SPOŁECZEŃSTWA KONSUMPCYJNEGO. Za 300 lat może da sie z Wami pogadać na innym
            poziomie. Na razie tylko EOT. I niech Wam dalej w twarz plują.
    • rumba_negra Re: licencja na alkohol - 25m od liceum...... 22.10.03, 22:20
      uwazam opisaną sprawe za skandal i proszę o wypowiedź Radnego/Radnej
      zajmąjacych sie odnośnym zakresem spraw. napewno Forum Mok/Urs. czytają. A jak
      nie - to powinni mieć to jako " zadanie domowe" - słupki do odrobienia!
      • Gość: jak jest Re: licencja na alkohol - 25m od liceum...... IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 22.10.03, 22:24
        uchwałę przyjęła Rada Warszawy, a opiniowała Komisja p. Joanny Fabisiak
        • rumba_negra Re: licencja na alkohol - 25m od liceum...... 22.10.03, 22:35
          Gość portalu: jak jest napisał(a):

> uchwałę przyjęła Rada Warszawy, a opiniowała Komisja p. Joanny Fabisiak

A czy możesz podać, kiedy ta Pani to opiniowała i kiedy Rada W-wy to przyjęła?
          Widzę, ze masz dobre info " z pierwszej reki" - więc podaj przybliżoną choćby
          datę. Bo to sie robi ciekawe, a my szraczki_polaczki walczymy tu jak
          nieprzymierzając Don Kichot z wiatrakami - o sprawy DAWNO JUZ PRZEBRZMIAŁE i
          dawno juz zatwierdzone. Ciekawe, jakby Rodzice nastolatków z Ursynowa/Mokotowa
          na ten temat się wypowiedzieli i czy nadal na tę p. Radna Fabisiak by ponownie
          głosowali.
          • rumba_negro Re: licencja na alkohol - 25m od liceum...... 22.10.03, 22:38
            rumba_negra napisała:

> Gość portalu: jak jest napisał(a):
            >
            > > uchwałę przyjęła Rada Warszawy, a opiniowała Komisja p. Joanny Fabisiak
            > _________________________________________
            >
            > A czy możesz podać, kiedy ta Pani to opiniowała i kiedy Rada W-wy to
            przyjęła?
            > Widzę, ze masz dobre info " z pierwszej reki" - więc podaj przybliżoną choćby
            > datę. Bo to sie robi ciekawe, a my szraczki_polaczki walczymy tu jak
            > nieprzymierzając Don Kichot z wiatrakami - o sprawy DAWNO JUZ PRZEBRZMIAŁE i
            > dawno juz zatwierdzone. Ciekawe, jakby Rodzice nastolatków z
            Ursynowa/Mokotowa
            > na ten temat się wypowiedzieli i czy nadal na tę p. Radna Fabisiak by
            ponownie
            > głosowali.

UWAGA! PODRÓBA!
            • Gość: urzędnik Re: licencja na alkohol - 25m od liceum...... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.03, 08:25
              Uchwała nr VIII/98/2003 Rady m.st. Warszawy z dnia 13 marca 2003 r. w sprawie
              ustalenia liczby punktów sprzedaży .... oraz zasad usytuowania miejsc sprzedaży
              i podawania napojów alkoholowych
      • rumba_negro Re: licencja na alkohol - 25m od liceum...... 22.10.03, 22:34
        rumba_negra napisała:

> uwazam opisaną sprawe za skandal i proszę o wypowiedź Radnego/Radnej
        > zajmąjacych sie odnośnym zakresem spraw. napewno Forum Mok/Urs. czytają. A
        jak
        > nie - to powinni mieć to jako " zadanie domowe" - słupki do odrobienia!

UWAGA! PODRÓBA!
        • Gość: Unita wystarczy przenieść Liceum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 22:52
          wystarczy przenieść Liceum, przecież nie można pozbawiać dzielnicy dochodu z
          koncesji, a ze szkola to same klopoty, finansowe więc....problem z głowy.
        • zadowolony Re: licencja na alkohol - 25m od liceum...... 22.10.03, 23:13
          rumba_negro napisała:

> rumba_negra napisała:
          >
          > > uwazam opisaną sprawe za skandal i proszę o wypowiedź Radnego/Radnej
          > > zajmąjacych sie odnośnym zakresem spraw. napewno Forum Mok/Urs. czytają. A
          >
          > jak
          > > nie - to powinni mieć to jako " zadanie domowe" - słupki do odrobienia!
          >
          > UWAGA! PODRÓBA!

To tak jak z wódą...
          >
          >
          • chachachachachachachachachacha Re: licencja na alkohol - 25m od liceum...... 22.10.03, 23:18
            Re: licencja na alkohol - 25m od liceum......
            Autor: zadowolony
            Data: 22.10.2003 23:13 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
            rumba_negro napisała:

> rumba_negra napisała:
            >
            > > uwazam opisaną sprawe za skandal i proszę o wypowiedź Radnego/Radnej
            > > zajmąjacych sie odnośnym zakresem spraw. napewno Forum Mok/Urs. czytają. A
            >
            > jak
            > > nie - to powinni mieć to jako " zadanie domowe" - słupki do odrobienia!
            >
            > UWAGA! PODRÓBA!

To tak jak z wódą...
            >
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka