Dodaj do ulubionych

Produkty bezglutenowe

IP: *.gprs.plus.pl 14.11.08, 19:31
Witam.Mam na imię Tomasz i chciałbym poprosić Was o opinie dotyczące wszystkiego co jest związane ze spożywką na terenie lub okolicach Warszawy.Temat ten poruszam dlatego iż spotkałem się wśród znajomych z problemem lokalizacji sklepów(piekarni) które by miały bardzo bogatą ofertę produktów dla ich dzieci....są oczywiście takie sklepy(markety,sklepy-mało,bazarki-to różnie) nie mniej jednak nie w takiej ilości która by umożliwiała dostosowanie diety i jakoś tym produktom o przedłużonej trwałości nie wierzymy .Piekarnie które wypiekają takowe pieczywo nie ogłaszają się w necie.....liczymy na jakiś odzew który by nas nakierował na DOBRE "produkty bezglutenowe"...
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Produkty bezglutenowe 15.11.08, 16:41
      A tak konkretnie to o co ci chodzi? Szukasz sklepów do których mógłbyś
      dostarczać taką żywność, czy chcesz coś kupić?
      • aneta26 Re: Produkty bezglutenowe 16.11.08, 20:40
        Ja bym chciałą kupić. Taki chleb pachnący świeżością a nie z 3 mies
        datą przydatności do spożycia, sprzedawany po miesiącu od
        wypieczenia. Także janie-w - jeśli znasz piekarnię bezglutenową
        piekącą chleb na terenie Wawy - podaj tu odpowiednie informacje;)
    • Gość: celiak od dawna Re: Produkty bezglutenowe IP: *.acn.waw.pl 17.11.08, 19:53
      polecam forum na www.celiakia.org.pl tam można znaleźć wszystko o tym gdzie
      kupować produkty bezglutenowe. a tak w skrócie odpowiadając na twojego posta to
      a) jest tylko paru producentów w Polsce żywności bezglutenowej
      b) w sklepach można spotkać także importowane produkty bezglutenowe np. firmy
      Schaer
      c) w normalnej piekarni nie wypiekają chleba bezglutenowego (a przynajmniej nic
      mi o tym nie wiadomo) bo wymaga to zupełnie oddzielonych linii produkcyjnych
      gdyż nie można pozwolić na kontakt z "normalną mąką lub jej przetworami" inaczej
      produkt nie będzie zupełnie bezglutenowy
      d) jeśli chodzi o w miarę tanie zakupy takiej żywności to polecam internet -
      firmy dostarczają do domu, nie płaci się koszmarnej marży jak np. w sieci
      Organic i można wybierać z pełnej oferty produktowej a nie tylko z tego co
      akurat jest w sklepie gdzie powierzchnia na półkach jest ograniczona
      e) świeży, pachnący chleb uzyskuje się przez wypiek własny :D
      pozdrawiam
      celiak od 20 lat
      • jan-w Re: Produkty bezglutenowe 18.11.08, 17:56
        Właśnie miałem zaproponować to co Celiak w pnt e).
        Automaty do mieszania, wyrobu i pieczenie chleba można kupić na allegro już od
        kilkudziesięciu złotych. Odpowiednia mąkę w sklepach z tzw "zdrową żywnościa"
        albo taniej w internecie. Co rano może nas budzić zapach świeżego pieczywa
        (zegar opóźniający).
        • aneta26 do celiak i jan-w 21.11.08, 19:47
          za dobre rady "żeby sobie samemu piec" - dziękuję, ale matka
          raczkującego niemowlaka nie ma wolnego czasu na pieczenie sobie
          chlebka co rano;)
          a do Celiaka osobiście - w czasach "raczkującego kapitalizmu" była
          na Woli piekarnia bezglutenowa z pysznym pachnącym chlebkiem. Teraz
          wybudowali tam bloki. Miałam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto wie,
          gdzie się przeniosła;)
          • jan-w Re: do celiak i jan-w 21.11.08, 23:21
            Do tego nie potrzeba czasu. Do automatu (od stu kilkudziesięciu złotych za
            sztukę) wlewasz wodę i wsypujesz składniki, naciskasz przycisk i zajmujesz się
            malowaniem pazurków lub niemowlakiem. Po 3,5 godzinach wytrząsasz gotowy chleb z
            formy. Wyprawa do sklepu zajmie więcej czasu.
            • aneta26 Re: do celiak i jan-w 25.11.08, 22:47
              Dziękuję za wyjasnienia:)
              Zrobiłam jednak maks myślówę i przypomniałam sobie, że smaczny
              chlebek piekła piekarnia "Przekreślony kłos". I nadal istnieją!
              Jutro sobie do nich zadzwonię.
    • Gość: hania Re: Produkty bezglutenowe IP: *.CNet.Gawex.PL 31.07.14, 08:51
      Zawsze można zamawiać przez internet! Ja mam kilka zaprzyjaźnionych sklepów wartych polecenia (m.in. Bezglutenowy Świat), w których mają dobre produkty dla bezglutenowców.
      • Gość: magda Re: Produkty bezglutenowe IP: *.static.chello.pl 04.08.14, 11:23
        ja pieke chleby w tym bezgultenowe, na zakwasie,rozchodza sie po znajomych szybko, po prostu lubie wiedziec co jem i jesc zdrowo,szkoda ze mamy takie czasy ze jak sie nie zrobi samemu to inaczej zje sie g..o...taka brutalna prawda...nawet w bulce tartej sa konserwanty, nie wiem kiedy producenci pojda po rozum do glowy...
      • Gość: promocja Re: Produkty bezglutenowe IP: *.7.226.91.jim-satnet.pl 07.10.14, 19:52
        Zapraszam do nowego sklepu z żywnością bezglutenową cdd24sklep.pl/ produkty wielu firm
        • Gość: lili Re: Produkty bezglutenowe IP: *.static.chello.pl 10.10.14, 14:19
          a ja polecam nei spamowac, desperacki czyn lapania klientow? czy braklo na reklame?
    • karol8520 Re: Produkty bezglutenowe 15.10.14, 08:55
      Znalazłem ostatnio ulotkę ze sklepu internetowego www.PodlaskieSpecjaly.pl - mają prawdziwe wędliny bez chemii i glutenu szynka po dwóch tygodniach w lodówce, tylko się zeschła, 0 oślizgłej skórki, super, bardzo smaczne. Gdy zadzwoniłem pod 534 171 111 - te numer był na ulotce, dostarczyli mi bezpłatnie parę kawałków szynki i kiełbasy. To małe delikatesy internetowe, miły uśmiechnięty dostawca, super pachnące wędliny, pachną wędzarnią. Dostarczają bezpłatnie w Warszawie i okolicach bezpośrednio z wędzarni z Podlasia całkiem spory asortyment, moja żona ostatnio spróbowała Sękacza gdzieś na szkoleniu pod Białymstokiem, w ogóle nieznanie ciasto, fajnie wygląda :-)
      Szynki i kiełbasy z Podlaskie Specjały.pl polecane dla dzieci i alergików, są bez glutenu
      Naprawdę polecam www.podlaskiespecjaly.pl , Jakość inna niż w supermarkecie - całkiem inna bajka, czy ktoś z was próbował ich szynek?
    • kasia_krze Re: Produkty bezglutenowe 27.09.15, 10:50
      Hej, świetna jest www.bazabezglutenu.pl. Możesz tam znaleźć restauracje, piekarnie czy cukiernie serwujące żywność bezglutenową w Twoim mieście.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka