malakobietka89 14.09.09, 13:29 witam , czy wie ktoś może czy mandat jest ważny, jeżeli policjant przy wypisywaniu mandatu pomylil sie 2 razy w przepisywaniu moich danych ? chodzi tu o serie dowodu i adres zamieszkania. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kieprze_paczynsch Re: mandat IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.09.09, 15:32 Jeśli nie zapłacisz, to mandat wędruje do Twojego urzędu skarbowego. Tam przy okazji zwrotu podatku potrącą należną kwotę. Jeśli zostaniesz zidentyfikowana, co nie jest oczywiste z uwagi na błędy(nie piszesz jak istotne) w danych osobowych. A mandat jest ważny, przecież podpisałaś. Przedawnia się po trzech latach. Odpowiedz Link Zgłoś
malakobietka89 Re: mandat 14.09.09, 22:01 tak tylko że ja nie pracuję , wiec podatków też nie płacę... wiec co ? czekać na przedawnienie ? słyszałam że komornik chodzi.... a tego nie chce ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kieprze_paczynsch Re: mandat IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.09.09, 23:31 Podajesz mało danych. Wszystko zależy od ambicji lokalnego urzędu. Ostatecznie za coś ten mandat dostałaś. Albo się bawisz w bierny opór, albo się boisz. Odpowiedz Link Zgłoś
malakobietka89 Re: mandat 14.09.09, 22:01 błąd . ja nie załatwiam za kogoś jego spraw. Odpowiedz Link Zgłoś