Dodaj do ulubionych

ּbyć Żydem w Polsce

16.09.09, 11:28
śledzę od jakiegoś czasu to forum i zastanawia mnie jak to jest możliwe, że
taki przedwojenny, klasyczny antysemityzm nadal ma się w Polsce świetnie. jest
tylko dużo bardziej abstrakcyjny. bo według wypowiedzi niektórych z was Żydzi
nadal "rządzą światem", ale ewidentnie nie ma ich już pod ręką, żeby móc się
wyżyć. baaardzo to jest ciekawe, że z jednej strony "Żydzi są wszędzie", a z
drugiej - spokojnie i głośno wypowiada się potworne rzeczy i nikomu nawet do
głowy nie przyjdzie, że Żydzi są również "wśród nas". jestem Żydem. traktuję
to jako po prostu fakt, nie należę do żadnych stowarzyszeń, nie jestem
religijny. ale i tak czuję się wtłaczany w mniejszość, bo jak tu nie reagować,
jeśli dochodzi do mnie tyle sygnałów, że jestem nienawidzony wręcz? jakich
reakcji spodziewacie się po normalnych ludziach mieszkających sobie w Polsce,
bo przecież trudno siedzieć cicho, kiedy ktoś najzwyczajniej w świecie was
obraża tylko ze względu na tak absurdalną rzecz jak geny?
Obserwuj wątek
    • my-bubele Re: ּbyć Żydem w Polsce 16.09.09, 11:51
      Szczerze mówiąc ja nie czuję tego problemu. Chyba nikomu nie chodzi o "zwykłych
      normalnych ludzi", o których piszesz. Polski antysemita nie jest nimi
      zainteresowany..
      • evita_duarte Re: ּbyć Żydem w Polsce 17.09.09, 15:19
        my-bubele napisała:

> Szczerze mówiąc ja nie czuję tego problemu. Chyba nikomu nie chodzi o "zwykłych
        > normalnych ludzi", o których piszesz. Polski antysemita nie jest nimi
        > zainteresowany..

Polski antysemita sam nie wie o kim i o czym mowi. Musi kogos po prostu
        nienawidzic i tyle. Żydzi to łatwo obiekt w Polsce nie dość, że historycznie się
        ich nie lubi to jeszcze teraz ich mało więc taki tchórz nie spotka się z oporem.
    • e-skin być Żydem w Polsce to łatwiejsze niż być Polakiem 16.09.09, 11:57
      tak to wygląda dzisiaj. setki festiwali i imprez kulturalnych pośw kulturze żydowskiej, żydowski punkt widzenia prezentowany przez 90% mediów w Polsce, każda krytyka Żydów z miejsca jest traktowany jako przejaw antysemitymu, propagandowe akcje zamalowywania antysemickich napisów w Łodzi dużo rep i filmów dok poświęconych holocaustowi itd
      a jak ktoś powie jestem Polakiwm miejscatraktuje się takiego jako faszyste lub niespełna rozumu...
      • Gość: Kingston Re: być Żydem w Polsce to łatwiejsze niż być Pola IP: *.opera-mini.net 16.09.09, 12:09
        Wiesz skin, tak sobie wlasnie pomyslalem, ze 'tacy Polacy', o ktorych mowisz maja chyba problem z komunikacja. Chca cos zaafirmowac, a ciagle im wychodzi diss. A to na zydow, a to na homoseksualistow, a to na ateistow.
        • veve Re: być Żydem w Polsce to łatwiejsze niż być Pola 16.09.09, 12:44
          afifior, to jest bardzo ważne pytanie. znalazłam ostatnio dość kontrowersyjny
          artykuł na ten temat i ciekawa jestem co miałbyś na jego temat do powiedzenia:
          interia360.pl/moim-zdaniem/artykul/polacy-kochaja-ydow-na-odleglosc,25650
          • afifior Re: być Żydem w Polsce to łatwiejsze niż być Pola 16.09.09, 14:33
            veve napisała:

> afifior, to jest bardzo ważne pytanie. znalazłam ostatnio dość kontrowersyjny
            > artykuł na ten temat i ciekawa jestem co miałbyś na jego temat do powiedzenia:
            > interia360.pl/moim-zdaniem/artykul/polacy-kochaja-ydow-na-odleglosc,25650

a co ja mogę powiedzieć... jestem prostym chłopakiem :P z większością tez się
            zgadzam, doceniam też bardzo pomysł na Muzeum Historii Żydów...
            • mg2005 Re: być Żydem w Polsce to łatwiejsze niż być Pola 17.09.09, 14:41
              afifior napisał:
              doceniam też bardzo pomysł na Muzeum Historii Żydów...

Ta, budowa muzeum Żydów za polskie pieniądze to też przejaw
              polskiego antysemityzmu :)
              • Gość: Kingston Re: być Żydem w Polsce to łatwiejsze niż być Pola IP: *.opera-mini.net 17.09.09, 16:38
                Nie ma czegos takiego, jak polski antysemityzm. Jest antysemityzm pojedynczych glabow, ktorym nie sposob wyjasnic, ze sa glabami.
                • mg2005 Re: być Żydem w Polsce to łatwiejsze niż być Pola 17.09.09, 17:00
                  Gość portalu: Kingston napisał(a):

> Nie ma czegos takiego, jak polski antysemityzm.

Tu się zgadzamy. Niestety, ten fałszywy termin krąży po Polsce i po
                  świecie...
                  • Gość: Kingston Re: być Żydem w Polsce to łatwiejsze niż być Pola IP: *.opera-mini.net 17.09.09, 17:11
                    Wina za taki stan rzeczy obciazalbym polskich antysemitow. Min rzady polskie w miedzywojniu, zwlaszcza po roku 35. Oraz glabow, ktorzy do tych czasow wzdychaja obecnie. Oczywiscie stawianie Polski na rowni z 3 rzesza, czy sowietami to przesada; taka sama, jak twierdzenie, ze w Polsce nie ma antysemityzmu.
      • croyance Re: być Żydem w Polsce to łatwiejsze niż być Pola 17.09.09, 14:01
        W Londynie sa festiwale kulturalne Polonii, setki sklepow, imprez
        kulturalnych, na Wembley byl polski koncert, setki restauracji, polskie
        czasopisma ... jesli uwazasz, ze mniejszosc nie ma prawa do
        celebrowania wlasnej kultury, proponuje, zebys tu przyjechal i
        powiedzial Polakom, zeby pozamykali swoje sklepy i przestali uczyc
        swoje dzieci polskiego.
        • evita_duarte Re: zgadzam się w 100% n/t 17.09.09, 15:34
          croyance napisała:

> W Londynie sa festiwale kulturalne Polonii, setki sklepow, imprez
          > kulturalnych, na Wembley byl polski koncert, setki restauracji, polskie
          > czasopisma ... jesli uwazasz, ze mniejszosc nie ma prawa do
          > celebrowania wlasnej kultury, proponuje, zebys tu przyjechal i
          > powiedzial Polakom, zeby pozamykali swoje sklepy i przestali uczyc
          > swoje dzieci polskiego.
      • ariadna-enta Re: być Żydem w Polsce to łatwiejsze niż być Pola 17.09.09, 23:57
        skin ty jestes faszysta i naziolek iraz niespełna rozumu nie
        dlatego,ze jestes Polakiem tylko dlatego,że tak juz masz
        ja tam nie mam prblemu do przyznania sie,że jestem Polkka i jakoś
        nikt mnie faszystka nie nazwał
        • strikemaster Poczekaj na mg2005 :) 17.09.09, 23:59

• mg2005 Re: być Żydem w Polsce to łatwiejsze niż być Pola 19.09.09, 12:19
          ariadna-enta napisała:

> skin ty jestes faszysta i naziolek iraz niespełna rozumu

Ty, jako faszystka 'spełna rozumu' :), odpowiedz wreszcie:
          czy "kłamstwo wołyńskie" powinno być karane ?
          Tym razem spróbuj bez głupich wykrętów...
          • ariadna-enta Re: być Żydem w Polsce to łatwiejsze niż być Pola 20.09.09, 23:15
            mg wiem,żeś głupi i nic do ciebie nie dociera
            ale powiem po raz dziesiąty
            nie ma kłamstwa wołyńskiego
            a mie mozna karać czegos czego nie ma
            to twój ptasi móżdzek coś sobie ubzdurał
            a jesli ja się myle i jest kłamstwo wołyńskie to prosiłam już nieraz
            udowdnij to daj namiar na jakieś linki
            że ktos ten fakt zanegował
            ale pewnie nie znajdziesz
            • mg2005 Re: być Żydem w Polsce to łatwiejsze niż być Pola 22.09.09, 13:41
              ariadna-enta napisała:

> mg wiem,żeś głupi i nic do ciebie nie dociera
              > ale powiem po raz dziesiąty
              > nie ma kłamstwa wołyńskiego

Wiem , żeś głupia, ale może wreszcie zrozumiesz:
              pytam cię o zasadę - czy negowanie holokaustu Polaków
              powinno
              być ścigane tak, jak negowanie holokaustu Żydów.
              Jasne czy jeszcze za trudne ?...

--
              www.youtube.com/watch?v=c0XewTAUqek&NR=1
              • ariadna-enta Re: być Żydem w Polsce to łatwiejsze niż być Pola 22.09.09, 18:06
                negowanie każdego wielkiego mordu powinno być karane
                ale i tak neguje się w zasadzie tylko jedno
                więc takie teoretyzowanie jest psu na budę
                • e-skin Re: być Żydem w Polsce to łatwiejsze niż być Pola 23.09.09, 13:55
                  zbrodnia katyńska też jest dziś negowana (przez Rosjan)
                  • ariadna-enta Re: być Żydem w Polsce to łatwiejsze niż być Pola 23.09.09, 19:13
                    bycie ograniczonym umysłowo na pewno nigdzie nie jest łatwe
                • mg2005 Re: być Żydem w Polsce to łatwiejsze niż być Pola 27.09.09, 12:12
                  ariadna-enta napisała:

> negowanie każdego wielkiego mordu powinno być karane

No, wreszcie !... Dziękuję za odpowiedź :)

> ale i tak neguje się w zasadzie tylko jedno

Do więzienia wsadza się nie tylko za negowanie holokaustu na Żydach,
                  ale za wszelkie odstępstwa od "jedynie słusznej" wersji...

> więc takie teoretyzowanie jest psu na budę

Rehabilitacja ukraińskich szowinistów (pomniki, tytuł Bohatera
                  Ukrainy itd ) to pośrednie kłamstwo wołyńskie - tak jakby dziś nadać
                  tytuł Bohatera Niemiec Żydowi Eichmanowi...
                  • mg2005 Re: być Żydem w Polsce to łatwiejsze niż być Pola 27.09.09, 21:07
                    mg2005 napisał:
                    >
                    > Rehabilitacja ukraińskich szowinistów (pomniki, tytuł Bohatera
                    > Ukrainy itd ) to pośrednie kłamstwo wołyńskie - tak jakby dziś
                    nadać
                    > tytuł Bohatera Niemiec Żydowi Eichmanowi...

"Deputowani do Rady Obwodowej Mykołajowa na południu Ukrainy
                    uchwalili apel do władz w Kijowie, w którym domagają się położenia
                    kresu gloryfikacji przywódcy Organizacji Ukraińskich Nacjonalistów
                    Stepana Bandery. "Wyrażamy głęboki protest przeciwko planom budowy w
                    Kijowie Panteonu Bohaterów Ukrainy, gdzie pod numerem
                    jeden
                    zostanie pochowany Stepan Bandera" - zaznaczono w
                    apelu do prezydenta Ukrainy Wiktora Juszczenki, parlamentu i rządu.
                    Radni stwierdzili, iż na terytorium obwodu mykołajowskiego
                    nigdy "nie będą szanować zbrodniarzy",
    • kieprze_paczynskich Re: ּbyć Żydem w Polsce 16.09.09, 13:03
      > taki przedwojenny, klasyczny antysemityzm nadal ma się w Polsce świetnie.

A i owszem. Bezmyślny, ciemny, taki chłopski.

>jak tu nie reagować,
      > jeśli dochodzi do mnie tyle sygnałów, że jestem nienawidzony wręcz?

W życiu widziałem na "żywo" w sąsiedztwie jednego Żyda. Nie wiem, czy był
      religijny, ubierał się jak inni. Był szklarzem. Umarł jak byłem dzieckiem. Nie
      sądzę, by rządził światem.
      Czasem zdarza się, że jakiś ćwok zawłaszczając przestrzeń publiczną np w kolejce
      do kasy w sklepie gardłuje w prowokacyjnie głośny sposób coś o Żydach,
      (mariawitach, jehowych, Ruskich itp). Zawsze wtedy z groźną miną mówię do
      takiego, że moja żona jestŻydówką(mariawitką, jehówką, Ruską)i co ma do mojej
      żony. Bawi mnie to setnie, jak gość milknie i zaczyna się gęsto tłumaczyć,
      szukając wzrokiem poparcia w przygodnych świadkach. Nigdy nie zdarzyło się, by
      nie wymiękł. Oko w oko to są zwykłe tchórze.
      • e-skin Re: ּbyć Żydem w Polsce 16.09.09, 14:46
        groźni nie są ci co łażą w hałatach i się kiwają ale ci którzy się ze swoją żydowskością ukrywają najlepszy przykłada A Michnik szefujący gazecie ktorsa ma wpływ na miliony ludzi w Polsce i sączy poronione postepowepoglądy negujący dotychczasowy ład obyczajowy
        • kieprze_paczynskich Re: ּbyć Żydem w Polsce 16.09.09, 15:16
          Można nie lubić Michnika za jego narcystyczny rys osobowości, można nie zgadzać
          się z jego niektórymi poglądami, ale tego typu teksty wypowiadają ci, którzy
          siedzieli cicho wtedy, gdy odwaga była deficytowa i droga.

>poronione postepowepoglądy negujący dotychczasowy ład obyczajowy

a tu o co chodzi?
          • veve Re: ּbyć Żydem w Polsce 16.09.09, 15:26
            właśnie problem jest w tych "normalnych ludziach"... bo to im najbardziej zależy
            na normalnym współżyciu i najbardziej cierpią z powodu obrażania i uprzedzeń.
            Michnik może sobie mieć to w nosie, bo i tak ma na tyle szacunku do siebie i
            potwierdzenie z każdej strony, jak wiele jest wart...
            • e-skin Re: ּbyć Żydem w Polsce 16.09.09, 16:45
              ichnik powinien szanować wole wwiększośći a nie na siłę przekonywać do swoich poglądów, dziennikarz jest od informowania a nie od indoktrynowania
              • strikemaster Re: ּbyć Żydem w Polsce 16.09.09, 19:21
                Masz rację, od indoktrynowania mamy skinów.
                BTW o co chodzi z tym ładem moralnym? Kiedy go mieliśmy, za tzw. komuny?
                • e-skin Re: ּbyć Żydem w Polsce 17.09.09, 08:31
                  tak,za komuny ale dopiero po 1956r.
                  • strikemaster Re: ּbyć Żydem w Polsce 17.09.09, 17:38
                    Tak, rzeczywiście to była prawdziwa moralność. Było ją widać szczególnie w pobliży wielkich gierkowskich budów, każdy mógł sobie za flaszkę załatwić gruchę betonu na fundamenty (oczywiście państwowego, dzięki temu trzeba było później również za państwowe pieniądze odbudowywać wszystkie wiadukty np. wzdłuż DK-86. Fajnie też się załatwiało różne lewe kartki, talony, deputaty, to za flachę, to za pomarańcze, dużo wymiany barterowej kradzionym towarem, do tego milicja pałująca za każdy przejaw indywidualizmu. Moralność prawie tak dobra, jak ta reprezentowana przez katolicki kler.
                    • e-skin Re: ּbyć Żydem w Polsce 18.09.09, 16:43
                      widzisz jak niewiele trzeba było by si o coś wystarać? a teraz dasz w łape i nie masz gwarancji że biędziesz mieć coś załatwione
        • evita_duarte Re: ּbyć Żydem w Polsce 17.09.09, 15:21
          e-skin napisał:

> groźni nie są ci co łażą w hałatach i się kiwają ale ci którzy się ze swoją żyd
          > owskością ukrywają najlepszy przykłada A Michnik szefujący gazecie ktorsa ma wp
          > ływ na miliony ludzi w Polsce i sączy poronione postepowepoglądy negujący dotyc
          > hczasowy ład obyczajowy

No tak i wreszcie wiemy o co tym podłym żydom chodzi- oni chcą wywrócić nasz
          świat do góry nogami i znegować nasz tradycyjne wartości, tia...
    • Gość: avinur Re: ּbyć Żydem w Polsce IP: *.bb.netvision.net.il 16.09.09, 19:48
      nie przypadkiem poska jest jedynym krajem , w ktorym istnieje
      telefon zaufania z przyczyn ......pochodzenia zydowskiego.
      • croyance Re: ּbyć Żydem w Polsce 17.09.09, 13:57
        Pociesze Cie, podobny telefon zaufania jest w Anglii.
    • arek103 być gejem w Polsce 16.09.09, 23:41
      afifior napisał:

> śledzę od jakiegoś czasu to forum i zastanawia mnie jak to jest możliwe, że
      > taki przedwojenny, klasyczny antysemityzm nadal ma się w Polsce świetnie. jest
      > tylko dużo bardziej abstrakcyjny. bo według wypowiedzi niektórych z was Żydzi
      > nadal "rządzą światem", ale ewidentnie nie ma ich już pod ręką, żeby móc się
      > wyżyć. baaardzo to jest ciekawe, że z jednej strony "Żydzi są wszędzie", a z
      > drugiej - spokojnie i głośno wypowiada się potworne rzeczy i nikomu nawet do
      > głowy nie przyjdzie, że Żydzi są również "wśród nas". jestem Żydem. traktuję
      > to jako po prostu fakt, nie należę do żadnych stowarzyszeń, nie jestem
      > religijny. ale i tak czuję się wtłaczany w mniejszość, bo jak tu nie reagować,
      > jeśli dochodzi do mnie tyle sygnałów, że jestem nienawidzony wręcz? jakich
      > reakcji spodziewacie się po normalnych ludziach mieszkających sobie w Polsce,
      > bo przecież trudno siedzieć cicho, kiedy ktoś najzwyczajniej w świecie was
      > obraża tylko ze względu na tak absurdalną rzecz jak geny?

Z gejami jest tak samo. No i jest ich w Polsce o wiele wiecej niz Zydow. Swoja
      droga szkoda, ze Polska stala sie taka homogeniczna, II RP, a szczegolnie I RP
      byly wielonarodowe i o wiele ciekawsze.
      • e-skin Re: być gejem w Polsce 17.09.09, 08:30
        ta wielonarodowość dwukrotnie Polske do zguby doprowadziła,
        wielonarodowość to nieustanne spięcia i konflikty a wielonarodowe imperia prędzej czy później się rozlatywały
        • g_no-prawda wielonarodowość prowadzi do ZGUBYyyyyyyyyyy... 17.09.09, 16:06
          e-skin napisał:

> ta wielonarodowość dwukrotnie Polske do zguby doprowadziła,

Czyli kiedy? I co masz na myśli?

> wielonarodowość to nieustanne spięcia i konflikty

A mononarodowość to nuda, stagnacja i smród ksenofobii. I tak możemy jeszcze długo się przerzucać. Wszystko ma swoje wady i zalety. A państwa narodowe są stosunkowo nowym wynalazkiem i byłbym bardziej ostrożny w twierdzeniach że są najlepszym co mogła nasza cywilizacja wymyślić.

> a wielonarodowe imperia prędz
          > ej czy później się rozlatywały

Tia, życzę sobie takiego później jak np. imperium rzymskie. Za to imperia* narodowe nigdy się nie rozlatywały bo nigdy ich nie było. A państwa narodowe za to zawsze mają się świetnie i rozwijają się rewelacyjnie. Nie to co np. Szwajcaria. :)

*oczywiście jeszcze trzeba by zdefiniować co rozumiemy pod pojęciem "imperium" :)
          • e-skin Re: wielonarodowość prowadzi do ZGUBYyyyyyyyyyy.. 18.09.09, 16:48
            I i II R były wielonarodowe, za I sąsiedzi się trącali bo ponoć u nas rzekomo prześadowano innowierców a za II mniejszość niemiecka robiła za V kolumne Hitlera w Polsce. Jednolit narodowa powoduje że nie ma konfliktów na tle narodowościowym.
            najlepszy dowód na sukces państwa narodowego to: Izrael,Korea Płd, Japonia..
            • g_no-prawda Re: wielonarodowość prowadzi do ZGUBYyyyyyyyyyy.. 19.09.09, 01:12
              e-skin napisał:

> I i II R były wielonarodowe, za I sąsiedzi się trącali bo ponoć u nas rzekomo
              > prześadowano innowierców a za II mniejszość niemiecka robiła za V kolumne Hitle
              > ra w Polsce.

I własnie to według ciebie doprowadziło te państwa do zguby? LOL

> najlepszy dowód na sukces państwa narodowego to: Izrael,Korea Płd, Japonia..

Izrael państwem narodowym? Nie czytasz wiadomości ze świata od 60 lat czy jak?

Jassssne. Za to kontr przykłady: Wielka Brytania, Rosja, USA, Chiny - obecnie i
              Cesarstwo Rzymskie, Austro-Węgry itd historycznie to oczywiście również dowód na
              wielką wartość "narodowych" bagienek. :)

Prawda jak się patrzy... :D
              • e-skin Re: wielonarodowość prowadzi do ZGUBYyyyyyyyyyy.. 19.09.09, 10:19
                Imperium brytyjskie się rozpadło, mają imigrantów u siebie do czego oni są zdolni to mogli się oni przekonać 7 lipca 2005 roku (pamiętasz jeszcze te zamachy w londyńskim metrze?).
                Izrael jest państwem jednolicie narodowym, a to że są u nich Arabowie i Palestyńczycy to efekt okupacji zach brzegu Jordanu i strefy Gazy. Mur musieli wybudować by jakoś się od nich odseparować bo już nie wiedzieli jak sobie radzić z zamachami hamasowców. Chiny też z mniejszościami sie nie cackają, Rosja to samo choć może w troche mniejszym stopniu ale tam za to kwitnie tam rasizm jak nigdy dotąd. a Cesarstwo rzymskie padło, AustroWęgry też ZSRR to samo a jednolicie narodowo Japonia i Korea trwają (ta ostatnio podzielone ale jednak)
                • g_no-prawda Pisanie g-no prawdy to też sztuka 20.09.09, 23:55
                  A natężenie g-no prawdy w Twoim poście zasługuje na szacunek :)

e-skin napisał:
                  > Imperium brytyjskie się rozpadło,
                  > Japonia i Korea trwają

Japonia trwa i W. Brytania trwa. No chyba że wg Ciebie nie :) Nie wiesz pewnie, że Japonia posiadała kiedyś dużo większe terytorium? Albo udajesz? Ale gdzieś słyszałeś że imperium brytyjskie się rozpadło i klepiesz to jak pacierz. Pytałem co rozumiesz przez imperium? No i wskaż mi "narodowe imperium". Chyba ze myślisz o "imperium ojca Rydzyka"? :D

> Izrael jest państwem jednolicie narodowym, a to że są u nich Arabowie i Palesty
                  > ńczycy to efekt okupacji zach brzegu Jordanu i strefy Gazy.
                  Izrael ma 75% obywateli - Żydów. Reszta to inne narody (głównie Arabowie). I nie, nie mieszkają oni wszyscy na terytoriach okupowanych tylko w samym Izraelu i są jego obywatelami. Spróbuj chociaż korzystać z Wikipedii. Albo chociaż wyedytują ją na swoją modłę :D

Pytałem nie o to czy Rzeczpostpolita I i II miała kłopoty z wielonarodowością tylko o to jak to wpłynęło na upadek Rzplitej. Otóż wg Ciebie nijak. Bo przecież potęga XVI i XVII wiecznej Polski była oparta o unię z Litwą. Wie to każde dziecko które skończyło 4 klasę podstawówki. A ty bajdurzysz że nam się zagraniczne pańśtwa wtrącały, lol.

Niemiecka V kolumna w 39 roku jakby nie była skuteczna to w żaden sposób nie ustaliła wyniku kampanii wrześniowej. Jak się nie ma co napisać to zawsze mozna napisać g-no prawdę, nie? :)

Masz jeszcze coś do dodania nt. wielonarodowości która zawsze gubi państwa?
        • arek103 Wielonarodowsc wzmacnia. USA sa wielonarodowe. 19.09.09, 11:17
          e-skin napisał:

> ta wielonarodowość dwukrotnie Polske do zguby doprowadziła,
          > wielonarodowość to nieustanne spięcia i konflikty a wielonarodowe imperia prędz
          > ej czy później się rozlatywały

To nie wielonarodowosc zgubily Polske. Przeciwnie, uchronila np. od wojen
          religijnych, ktore szalaly wczesniej wszedzie w Europie poza Polska. Szwajcaria
          jest jakos jeszcze bardziej wielonarodowa i nie zgubila sie. USA jest totalna
          mieszanka wielonarodowa i jest to najwieksze mocarstwo. Gubi zamordyzm i ew.
          glupota, a nie wielonarodowosc.
          • mg2005 Re: Wielonarodowsc wzmacnia. USA sa wielonarodowe 19.09.09, 12:30
            Taa, murzyni i latynosi wzmacniają ich niepomiernie :)

arek103 napisał:

> To nie wielonarodowosc zgubily Polske. Przeciwnie, uchronila np.
            od wojen
            > religijnych, ktore szalaly wczesniej wszedzie w Europie poza
            Polska.

A co ma piernik do wiatraka ?
            Polskę uchroniła tradycyjna polska tolerancja .
            Wiesz dokąd uciekali Żydzi z całej "tolerancyjnej" Europy ?
            Mylisz skutek z przyczyną.

Szwajcaria
            > jest jakos jeszcze bardziej wielonarodowa

Wymień te narody :)
            • arek103 Re: Wielonarodowsc wzmacnia. USA sa wielonarodowe 20.09.09, 18:55
              mg2005 napisał:

> Taa, murzyni i latynosi wzmacniają ich niepomiernie :)
              >
              > arek103 napisał:
              >
              > > To nie wielonarodowosc zgubily Polske. Przeciwnie, uchronila np.
              > od wojen
              > > religijnych, ktore szalaly wczesniej wszedzie w Europie poza
              > Polska.
              >
              > A co ma piernik do wiatraka ?

No przeciez sam poruszyles temat, ze wielonarodowosc zgubila Polske.

> Polskę uchroniła tradycyjna polska tolerancja .

No wlasnie, a tolerancja byla wynikiem wielonarodowosci, wielokulturowosci i
              wieloreligijnosci I RP. Obecnie Polska jest nietolerancyjna, bo jest za malo
              roznorodna.

> Wiesz dokąd uciekali Żydzi z całej "tolerancyjnej" Europy ?
              > Mylisz skutek z przyczyną.

Uciekali m.in. do Polski - i bardzo dobrze!!!

> Szwajcaria
              > > jest jakos jeszcze bardziej wielonarodowa
              >
              > Wymień te narody :)

Masz racje, chcialem napisac wielojezyczna. Szwajcar niemieckojezyczny czuje sie
              bardziej zwiazany ze Szwajcarem francuskojezycznym niz z Niemcem z np. Bawarii.
              Tak jak w Polsce do czasow powstania styczniowego - i polskojezyczni mieszkancy
              ziem I RP, i litewskojezyczni mieszkancy Wielkiego Ksiestwa i Zydzi mieszkajacy
              w Polsce uwazali sie za jeden narod i wspolnie walczyli w powstaniu.
            • arek103 Re: Wielonarodowsc wzmacnia. USA sa wielonarodowe 20.09.09, 18:58
              mg2005 napisał:

> Taa, murzyni i latynosi wzmacniają ich niepomiernie :)

A co ty chcesz od Murzynow i Latynosow? Pol-Murzyn nawet wlasnie zostal
              prezydentem. Wzmacniaja ich tak samo jak Polacy - normalnie pracujac.
          • e-skin Re: Wielonarodowsc wzmacnia. USA sa wielonarodowe 21.09.09, 12:10
            nie zapominaj że USA narodziła się kosztem Indian. oni do dziś zyja w rezerwatach
    • camel_3d Re: ּbyć Żydem w Polsce 17.09.09, 09:05
      obawiam sie, ze antysemityzm jest w zasadzie wszedzie...
      zawsze mnei zastanawialo czemu...
    • croyance Re: ּbyć Żydem w Polsce 17.09.09, 13:59
      Powodzenia, ale na tym forum chyba sie nie dogadasz :-(
      Osobiscie dyskutuje na te tematu, i zawsze konczy sie na jakiejs
      paranoi.
      Moj maz jest Zydem, w polowie sefaradyjskim. Nigdy nie mial zadnych
      zwiazkow z Polska. Swiatem nie rzadzi, z tego, co mi wiadomo, ani
      bankiem swiatowym tez nie :-P Jak czytam to forum to mi smutno, ale i
      ciesze sie, ze nie mieszkam w Polsce.
      • Gość: Kingston Re: ּbyć Żydem w Polsce IP: *.opera-mini.net 17.09.09, 16:47
        Croyance dla Ciebie zdaje sie szklanka jest w polowie pusta. Ja uwielbiam to forum, bo doskonale ono pokazuje, ze w tym kraju jest duuuzo ludzi gotowych walczyc z glupota. Ile znajdziesz tu postow dyskutujacych z ksenofobia, katolstwem, homofobia, rasizmem? Proporcje sa jak 20-1.
        • g_no-prawda Za co kochamy Forum Społeczeństwo? 17.09.09, 17:08
          Gość portalu: Kingston napisał(a):

> Ja uwielbiam to fo
          > rum, bo doskonale ono pokazuje, ze w tym kraju jest duuuzo ludzi gotowych walcz
          > yc z glupota. Ile znajdziesz tu postow dyskutujacych z ksenofobia, katolstwem,
          > homofobia, rasizmem? Proporcje sa jak 20-1.

Ty to naprawdę Kingston? Serio, serio? Czy nie złapałem ironii?

Ja uwielbiam to forum bo jest takim swojskim siedliskiem ksenofili (e-skin, mg2005), "katolofobii" (piwi, matylda i nieodżałowany CO itp), "homoparodii" (niepodzielnie arek103) i nacjonalizmu (e-skin, mg2005). Więc jakby podliczać ludzi to proporcje fatalne. Poziom dyskusji głęboki jak wcięcie w talii posła Kalisza. A że postów dużo? Większość to posty w stylu: "dobrze mu tak!" - jak jakiś ksiądz oberwie, "yes, yes, yes" - odpowiedz na post "dobrze mu tak", "laboga biją gejów", "laboga, laboga, biskupi cos powiedzieli", "O! Światowidzie, czemu jeszcze Żydów nie pokarałeś!" itp Dyskusje z "katolstwem" i rasizmem co post, po prostu...
          Uwielbiam TO! :D
          I dyskusje tocza się na takie społeczne tematy. Jak np. dyskusja o biedzie, która zapowiadała sie fajnie a poszła w OT już po 3 pierwszych postach. Ekstra!

I co do postu Croyance: ja się cieszę że mieszkam w Polsce. A to pewnie dlatego, że nie spotykam większości z tych forumowiczów na codzień. Dlatego moja Polska jest fajnym miejscem. Nie gnoimy wierzących, nie potępiamy niewierzacych, nie zaglądamy pod kołdry, nie zastanawiamy się jakie chromosomy mają nasi współobywatele ani kto był ich dziadkiem. Da się w Polsce wytrzymać. Tylko z daleka od np. FS.

A jak mi się kończą tabletki to zawsze mogę zajrzeć tutaj i mam swoją porcję bagienka, hehehehehe. :D
          • Gość: Kingston Re: Za co kochamy Forum Społeczeństwo? IP: *.opera-mini.net 17.09.09, 17:26
            Masz prawo do swojej oceny, a mnie nikt nie dal licencji do wystepowania w ich obronie, ale mysle, ze krzywdzisz wiele osob, redukujac ich wypowiedzi na forum do jednego wymiaru.
    • mg2005 Re: ּbyć Żydem w Polsce 17.09.09, 14:45
      afifior napisał:

bo według wypowiedzi niektórych z was Żydzi
      > nadal "rządzą światem", ale ewidentnie nie ma ich już pod ręką,
      żeby móc się
      > wyżyć. baaardzo to jest ciekawe, że z jednej strony "Żydzi są
      wszędzie",

A nie są ? :)

a z
      > drugiej - spokojnie i głośno wypowiada się potworne rzeczy

Jakieś przykłady ?

Dla równowagi poczytaj sobie co wypisuje się tu pod adresem Polaków,
      a zwłaszcza katolików
      - zrobi Ci się lżej :/
      • strikemaster Mg2005 przykłady!!! 17.09.09, 17:43
        Rzuciłeś oskarżenie, teraz podaj przykłady antypolskich wypowiedzi!
        • Gość: heh Re: Mg2005 przykłady!!! IP: *.chello.pl 17.09.09, 18:42
          Posłuchaj Urbana, Wolińskiej, Szechtera i forumowego złośliwca
          Koltera.
          • strikemaster Re: Mg2005 przykłady!!! 17.09.09, 18:50
            Cytat z mg2005:
            a zwłaszcza katolików

Tutaj. Podaj więc przykłady antypolskich wypowiedzi z FS!
        • mg2005 Re: Mg2005 przykłady!!! 17.09.09, 20:00
          strikemaster napisał:

> Rzuciłeś oskarżenie, teraz podaj przykłady antypolskich wypowiedzi!

W kwestii formalnej: kogo oskarżyłem i jak ?

• strikemaster Re: Mg2005 przykłady!!! 18.09.09, 18:48
            Oskarżyłeś forumowiczów z forum gazeta.pl, co więcej napisałeś, że jest tutaj takich wypowiedzi dużo, więc nie będziesz miał problemów ze wskazaniem choćby kilku.
            • mg2005 Re: Mg2005 przykłady!!! 19.09.09, 12:23
              strikemaster napisał:

> Oskarżyłeś forumowiczów z forum gazeta.pl,

Nadal nie wyjaśniłeś kogo mianowicie oskarżyłem i o co...

co więcej napisałeś, że jest tutaj t
              > akich wypowiedzi dużo, więc nie będziesz miał problemów ze
              wskazaniem choćby ki
              > lku.

Przykłady podam ,gdy afifior poda przykłady "strasznych rzeczy" nt.
              Żydów...
              • strikemaster Re: Mg2005 przykłady!!! 20.09.09, 20:09
                > Przykłady podam ,gdy afifior poda przykłady "strasznych rzeczy" nt.
                > Żydów...

Szantaż?
                • mg2005 Re: Mg2005 przykłady!!! 21.09.09, 14:53
                  strikemaster napisał:

> > Przykłady podam ,gdy afifior poda przykłady "strasznych rzeczy"
                  nt.
                  > > Żydów...
                  >
                  > Szantaż?

Logiczna kolejność

Teraz udowodnij kogo oskarżyłem i o co :)
                  • strikemaster Re: Mg2005 przykłady!!! 21.09.09, 19:35
                    mg2005 napisał:

a zwłaszcza katolików

Problemy z pamięcią?
                    • mg2005 Re: Mg2005 przykłady!!! 22.09.09, 13:42
                      strikemaster napisał:

> mg2005 napisał:
                      >
                      > Dla równowagi poczytaj sobie co wypisuje się tu pod adresem
                      Polaków,
                      > a zwłaszcza katolików
                      > - zrobi Ci się lżej :/

>
                      > Problemy z pamięcią?

Umiesz cytować - i co dalej ?...

--
                      www.youtube.com/watch?v=c0XewTAUqek&NR=1
                      • strikemaster Re: Mg2005 przykłady!!! 22.09.09, 16:22
                        I nic dalej. Reszta należy do Ciebie.
                        • mg2005 Re: Mg2005 przykłady!!! 27.09.09, 12:00
                          strikemaster napisał:

> I nic dalej. Reszta należy do Ciebie.

Przeciwnie: do Ciebie należy odpowiedź na pytanie:
                          forum.gazeta.pl/forum/w,29,100326649,100398827,Re_Mg2005_przyklady_.html
                          • strikemaster Re: Mg2005 przykłady!!! 27.09.09, 21:46
                            Zaciąłeś się. :(
        • e-skin odsyłam do książek prof. J.R.Nowaka 18.09.09, 16:51
          tam przykładów polonofobii znajdziesz całe mnóstwo
          • strikemaster Re: odsyłam do książek prof. J.R.Nowaka 18.09.09, 18:48
            Mg2005 pisał o tym forum, nie o książce J.R.Nowaka.
    • chochlik5 Re: ּbyć Żydem w Polsce 19.09.09, 10:57
      Próbowałam coś ciekawego wynieść z tego wątku ale doszłama do
      wniosku że "DYSKUSJE" tu prowadzone kojarzą się z boksem ale
      nieprzekonywującym, Ot zabawa w wyładowanie energii. Taki sobie
      trening.
    • e-skin być Żydem na Węgrzech 19.09.09, 11:20
      forum.gazeta.pl/forum/w,29,100452075,100452075,_Doliniarz_szukal_antysemityzm_a_znalazl_.html
    • wuzet21 Re: ּbyć Żydem w Polsce 19.09.09, 12:53
      W Polsce nie trzeba być Żydem, Kaszubem, Ślązakiem itd. Wystarczy być
      Polakiem... po prostu.
      • Gość: nehsa Re: ּbyć żydem w Polsce IP: *.saite.com.pl 20.09.09, 07:42
        "3grosze" nehsy:

1./ Jaki fakt decyduje o tym, czy ktoś rządzi, czy nie rządzi,
        np;. światem, i czy do tego rządzenia, jest potrzebna jego obecność?

Decydujacym o rządzeniu faktem, jest obowiązujace w państwie prawo
        , a nie obecność np. żydów, katolików, czy Izraelczyków, bądź
        Chińczyków. Ten rządzi, czyje jest prawo.
        W Polsce, ale i na świecie w państwach Zachodu, prawo zostało
        ukształtowane w oparciu o wzorce preferowane w nauce żydów-judaizmu
        , stąd pogląd, że żydzi rządzą światem, jest w dużej mierze
        zasadny.
        Na dzisiaj, U.S.A., są parobkiem żydów, co też doprowadza Stany
        do utraty autorytetu i hegemonii.

2./ Kim jest żyd?

Według, tak nauki judaizmu, jak i uniwersalnej Nauki Wszechmogącego
        Ojca, wyraz, "żyd", oznacza wyznawcę nauki judaizmu,
        która to nauka, jest oczywistym wzorcem wszystkich totalitarnych
        ideologii, przede wszystkim nazizmu.
        Nie do zaprzeczenia jest fakt, że nauka żydów, jest ideologią
        uzurpacji prymatu wyznawców, i uzurpacja własności ziemi
        .
        Jest zatem nauką niesprawiedliwą.
        Z treści nauki judaizmu wynika, że żydzi są wrogami każdej
        ludzkiej społeczności w której się znajdą
        .
        Fakt występowania tak zwanej Mniejszości Żydowskiej w Polsce, jest
        dowodem tak dominacji żydów w Polsce, jak i służalczości
        państwa wobec żydów
        .

3./ Na Forum w moich wątkach i postach wiele razy
        wyjaśniałem, dlaczego ideologia judaizmu jest współcześnie
        najbardziej humanitarną propozycja międzyludzkiej współpracy
        ,
        dlatego tego już nie powtarzam.
        Ale nie oznacza to, że jest ideologią sprawiedliwą.

• strikemaster Re: ּbyć żydem w Polsce 20.09.09, 19:55
          > Na dzisiaj, U.S.A., są parobkiem żydów, co też doprowadza Stany
          > do utraty autorytetu i hegemonii.

Tak samo uważają członkowie amerykańskich milicji, po czym zaszywają się w górach i lasach by bronić swojej ojczyzny przed ONZ. Jak dla mnie są to przypadki psychiatryczne.

> Fakt występowania tak zwanej Mniejszości Żydowskiej w Polsce, jest
          > dowodem tak dominacji żydów w Polsce, jak i służalczości
          > państwa wobec żydów
          .

Tak, rzeczywiście fakt, ze jeszcze ich nie wytłukliśmy oznacza, ze im służymy. Czego się naćpałeś?

> Ale nie oznacza to, że jest ideologią sprawiedliwą.

W przeciwieństwie do Nehsizmu, w którym karę za złe postępowanie generała z Pentagonu sprawiedliwie ponosimy wszyscy. :D
        • Gość: kingston Re: ּbyć żydem w Polsce IP: *.t-mobile.co.uk 21.09.09, 20:45
          Zachecam do lektury i przemyslen:

wyborcza.pl/1,76842,7047088,Nawroceni.html
    • Gość: PIOTR Re: ּbyć Żydem w Polsce IP: *.chello.pl 21.09.09, 21:32
      Ja byłem filosemitą ale to właśnie żydzi polscy skutecznie mnie wyleczyli z tej
      głupoty, to ich dziamganie na forach, obrażanie Polaków, wyzywanie od głupich,
      zacofanych, ciemnych katoli, no do cholery ile można dać się poniżać, dlaczego
      mieszkacie w Polsce i tak nienawidzicie Polaków, jeżeli aż tak tu źle to
      wyjedźcie, a nie poniżajcie. Piróg odkąd się dowiedział że matka jest żydówką
      trąbi jaki to z niego wybraniec Boga i że wykeżdża z tego wstrętengo kraju, a
      jedz w cholerę krzyż albo gwiazda na drogę. Ta walka ze wszystkim co polskie,
      tradycyjne, ta złośliwość, poniżanie kultury i historii, no można się pożygać. I
      tak jest w każdym kraju w którym mieszkają, ośmieszanie kultury, tradycji,
      wiary, to jakas obsesja żydowska, mogliby wreszcie wyciągnąć wnioski z tego że w
      koncu wszędzie mieli ich dosyć i wyganiali, czy to nie daje do myślenia. Ja do
      ciebie nic nie mam, nawet cenię żydów za wiele rzeczy ale przyznaję, jak słyszę
      pogardę i wyszydzanie od razu myślę ocho żyd, i niestety często mam rację.
      • strikemaster Re: ּbyć Żydem w Polsce 21.09.09, 21:56
        Jak na razie to Ty ośmieszasz i poniżasz nasze tradycje sadząc byki w tekście.
      • e-skin Re: ּbyć Żydem w Polsce 21.09.09, 22:48
        ja w podobny sposób wyleczyłem się z filosemityzmu..
        • Gość: nehsa Re: ּbycie żydem, jest wstydem. IP: *.saite.com.pl 22.09.09, 07:00
          strikemaster!
          Czego ty ode mnie człeku chcesz?
          Nie ja wymyśliłem brednie o "narodzie wybranym", i nie ja wymyśliłem
          brednie o "ziemi obiecanej".
          I nie ja, jestem współautorem dekalogu Mojżesza.
          I nie ja jestem zwolennikiem poprawiania dzieła Stwórcy za
          pośrednictwem obrzezki.
          I nie ja, jestem autorem bredni o dwukrotnym stworzeniu kobiety, i
          nieuzanawaniu, że jest ona człowiekiem.

Strikemaster!
          Judaizm, jest ideologią uzurpacji, i, czy ci się to podoba, czy ci
          się to nie podoba, jest prawzorcem wszystkich totalitarnych
          ideologii, a przede wszystkim nazizmu.
          Z założenia tej chorej, niesprawiedliwej ideologii, jego
          wyznawcy=żydzi, są wrogami każdej społeczności w której się znajdą.

W Polsce, obecnie rządzi Platforma Obywatelska, partia zdominowana
          przez ludzi pochodzenia żydowskiego.
          Żywię uzasadnioną racjonalnie pogardę wobec głupawego Prezydenta RP,
          Lecha Kaczyńskiego. Ale stopień nienawiści, jaki do Niego żywią, i
          jaki mu okazują, zdominowane przez żydów media w Polsce, napawa
          nawet mnie obrzydzeniem i niechęcią do tych mediów, które nb.jawnie
          wspierają Partie Wielkich Taczek.

• ariadna-enta Re: ּbycie żydem, jest wstydem. 22.09.09, 09:59
            udowodnij palancie,że w Platformie obywatelkskiej przewazają ludzie
            pochodzenia zydowskiego
            w ogole dla takich jak wy to sami Zydzi rządzą w Polsce
            choć to nieprawda
            ale byle śmieć może poniżać Zydów i siać nienawisć
            to samo co Hitler robił przed wojna
            pogrobowcu nazistów

• Gość: nehsa Re: ּbycie żydem, jest wstydem. IP: *.saite.com.pl 22.09.09, 10:18
              ariadna-enta napisała:"udowodnij palancie, itd"

i odp. nehsy:
              Ja, na twój temat już się wypowiadałem.
              I nadal dowodzisz, że twój stan zdrowia pogarsza się.
              • chochlik5 Re: ּbycie żydem, jest wstydem. 22.09.09, 10:59
                Jeszcze przed wojną utrwalano w nas dzieciach przekonanie że Żyd
                nigdy nie będzie miał swojej ojczyzny bo dotkneła go klątwa rzucona
                na jego naród i wszystkie jego następne pokolenie za okrzyżowanie
                Chrystusa i że to jest asłużona kara. Mieszkałam w Poznaniu a
                pojęcie Żyd było abstrakcją. W czasie okupacji w Lublinie zobaczyłam
                na ulicy martwego Żyda zastrzelonego przez przechodzącego NIemca.
                Byłam świadkiem likwidacji lubelskiego getta, oddychałam powietrzem
                nasyconym dymem z krematorium na Majdanku. Żyd też człowiek. W
                czasie studiów miałam don czynienia z wspaniałymi, mądrymi
                profesorami. Zastanawism się skąd ta pogarda i nienawiść u młodych
                ludzi, którzy klasycznych Żydów widzieli tylko na ekranie, a
                przecież Polaków, czyli polskich obywateli trudno segregować po ich
                czesto bardzo smkomplikowanycm pochodzeniu, niekoniecznie żydowskim.
                Pochodzenie nie jest równoznaczne z religią wyznawaną przez
                przodków. Antysemityzm młodych ludzi ma według mnie pochodzenie
                genetyczne, odziedziczone po przodkach serio, z głęboką wiarą
                traktujących klątwę o której słyszałam jeszcze w dzieciństwie od
                dewotek.
            • e-skin Re: ּbycie żydem, jest wstydem. 22.09.09, 10:55
              po nazwiskach kochanie, np poseł Szejnfeld, nazwisko ewidentnie żydowskie
          • g_no-prawda Bycie głupkiem to wstyd 22.09.09, 10:48
            > Nie ja wymyśliłem brednie o "narodzie wybranym",

No, nie ty, to Mickiewicz. Żyd?

> i nie ja wymyśliłem
            > brednie o "ziemi obiecanej".

Fakt, to Reymont i Wajda. Żydzi?

> I nie ja, jestem współautorem dekalogu Mojżesza.

Nie?

> I nie ja jestem zwolennikiem poprawiania dzieła Stwórcy za
            > pośrednictwem obrzezki.

Obcinasz paznokcie, golisz się i strzyżesz? Nosisz okulary? Czy też starasz się nie poprawiać stwórcy?

> I nie ja, jestem autorem bredni o dwukrotnym stworzeniu kobiety, i
            > nieuzanawaniu, że jest ona człowiekiem.

A tego nie wiedziałem. Znaczy nie wiedziałem, że to nie ty. :)

> Judaizm, jest ideologią uzurpacji, i, czy ci się to podoba, czy ci
            > się to nie podoba, jest prawzorcem wszystkich totalitarnych
            > ideologii, a przede wszystkim nazizmu.

Tak, tak. Przecież wszyscy wiedzą że Hitler, Stalin, Dżyngis-Khan, MaoTse, PolPot, Neron itd itp wszyscy wzorowali się na Biblii i Torze. ROTFL

> W Polsce, obecnie rządzi Platforma Obywatelska, partia zdominowana
            > przez ludzi pochodzenia żydowskiego.

Och, to nie moze w Polsce być jeszcze tak źle. Przeciez PO rządzi tylko od 2 lat. Czyli wcześniej opieraliśmy się żydowskiemu zagrożeniu. Może jeszcze jest dla nas nadzieja... LOL

Naprawdę mnie zainspirowałeś nehsa. Będę uważnie śledził Twoją tfu-rczość. Niezła pożywka g_no-prawdy.

BTW bycie głupkiem to jest smutne. Bycie głupkiem który jest dumny ze swojej głupoty - to jest wstyd.
            • e-skin Re: Bycie głupkiem to wstyd 22.09.09, 10:58
              Żydzi są w każdej partii najwięcej kolejno: w Partii Demokratycznej w PO w SLD PiS i PSL
              • g_no-prawda Re: Bycie głupkiem to wstyd 22.09.09, 11:10
                e-skin napisał:

> Żydzi są w każdej partii najwięcej kolejno: w Partii Demokratycznej w PO w SLD
                > PiS i PSL

So?

Katolicy tez są w każde partii.
                Kobiety tez są w każdej partii.
                Cykliści też są w każdej partii.
                Idioci też są w każdej partii.

I co z tego?

Oj, e-skin, e-skin, kiedy w Tobie zaświta historyczne myślenie, że Polska nie dzieli się na Żydów i resztę, tylko na mądrych i głupich...
                Do których ty należysz?
                • e-skin Re: Bycie głupkiem to wstyd 22.09.09, 12:31
                  mądzy-głupi to tylko jeden z podziałów, jst też podział patrioci kosmopolici, uczuwi nieuczciwi, wierni- zdrajcy,..
                  • g_no-prawda Bycie głupim patriotą to tez wstyd 22.09.09, 13:18
                    e-skin napisał:

> mądzy-głupi to tylko jeden z podziałów, jst też podział patrioci kosmopolici, u
                    > czuwi nieuczciwi, wierni- zdrajcy,..

Chciałbyś się szczycić tym ze jesteś głupim, uczciwym, wiernym patriotą? :)
                    • e-skin a bycie głupim kosmopolitą 23.09.09, 13:53
                      to wg ciebie powód do dumy czy do wstydu?
                      głupi pztriota to łże patriota i zapewne to jakiś prowokator
            • Gość: nehsa Re:Faktycznie-" Bycie głupkiem to wstyd". IP: *.saite.com.pl 22.09.09, 12:45
              g_no-prawda odpowiedzi nehsy skomentował:
              z nehsy:
              "Nie ja wymyśliłem brednie o "narodzie wybranym",
              koment g_no:
              " No, nie ty, to Mickiewicz. Żyd?"
              z nehsy:
              "i nie ja wymyśliłem brednie o "ziemi obiecanej".
              koment g_no:
              " Fakt, to Reymont i Wajda. Żydzi?"
              z nehsy:
              " I nie ja, jestem współautorem dekalogu Mojżesza
              koment g_no:
              " Nie? "
              z nehsy:
              "i nie ja jestem zwolennikiem poprawiania dzieła Stwórcy za
              pośrednictwem obrzezki.
              koment g_no:
              " Obcinasz paznokcie, golisz się i strzyżesz? Nosisz okulary? Czy
              też starasz się nie poprawiać stwórcy?"
              z nehsy:
              " I nie ja, jestem autorem bredni o dwukrotnym stworzeniu kobiety, i
              nieuzanawaniu, że jest ona człowiekiem."
              koment g_no:
              " A tego nie wiedziałem. Znaczy nie wiedziałem, że to nie ty. :)"
              z nehsy:
              " Judaizm, jest ideologią uzurpacji, i, czy ci się to podoba, czy ci
              się to nie podoba, jest prawzorcem wszystkich totalitarnych
              ideologii, a przede wszystkim nazizmu."
              koment g_no:
              " Tak, tak. Przecież wszyscy wiedzą że Hitler, Stalin, Dżyngis-Khan,
              MaoTse, PolPot, Neron itd itp wszyscy wzorowali się na Biblii i
              Torze. ROTFL
              z nehsy:
              "W Polsce, obecnie rządzi Platforma Obywatelska, partia zdominowana
              przez ludzi pochodzenia żydowskiego.
              koment g_no:
              "Och, to nie może w Polsce być jeszcze tak źle. Przeciez PO rządzi
              tylko od 2 lat.
              Czyli wcześniej opieraliśmy się żydowskiemu zagrożeniu. Może jeszcze
              jest dla nas nadzieja... LOL
              Naprawdę mnie zainspirowałeś nehsa. Będę uważnie śledził Twoją tfu-
              rczość. Niezła pożywka g_no-prawdy.
              BTW bycie głupkiem to jest smutne. Bycie głupkiem który jest dumny
              ze swojej głupoty - to jest wstyd.

prośba, i odpowiedź nehsy:
              "g_no prawda"!
              Twój nick, jak dla mnie jest dosyć świeży. Przypuszczam, że
              proporcjonalnie do wieku.
              Byłbym Ci wdzięczny, gdybyś poinformował mnie, co znaczają używane
              przez Forumowiczów skróty:
              ROTFL, LOL. BTW. Ja tego nie wiem. Nie wiem jak reagować.
              Na Forum jestem wtedy, kiedy mam czas.

Odnośnie moich spostrzeżeń wniosków.
              W żaden sposób ich nie zdyskredytowałeś.
              Tak jak inni mało spostrzegawczy forumowicze, nie zwróciłeś uwagi na
              moje wątki, i moje posty w których podawałem trafnie, jakie są
              różnice pomiędzy najbardziej upowszechnionymi w świecie propozycjami
              organizacji współżycia współnoty ludzkiej
              .
              Do tych propozycji współpracy=ideologii, w tym i religii, m.in.
              należą: judaizm, katolicyzm, komunizm, nazizm-faszyzm i pochodne,
              kapitalizm, globalizm.

Ja, nie jestem zainteresowany ich popieraniem lub zwalczaniem.

Wykazuję pomiędzy nimi różnice, najistotniejsze.
              Twoja "obrona" judaizmu, jest przede wszystkim śmieszna.
              W moich wątkach i postach podałem powody, dla których spośród
              wszystkich wyżej wymieniopnych propozycji międzyludzkiej współpracy,
              judaizm jest najbardziej sprawiedliwy, co nie oznacza, że
              jest sprawiedliwy.
              • g_no-prawda ROTFL - oznacza że rozśmieszyłeś mnie na maxa :) 22.09.09, 13:16
                > "g_no prawda"!
                > Byłbym Ci wdzięczny, gdybyś poinformował mnie, co znaczają używane
                > przez Forumowiczów skróty:
                > ROTFL, LOL. BTW. Ja tego nie wiem. Nie wiem jak reagować.

Skróty są powszechnie znane i stosowane w internecie. Niezależnie od wieku piszącego. Co najwyżej zależnie od ilości godzin spędzanych w necie.
                Te konkretne ozaczają:
                Rolling On The Floor Laughing - turlam się ze śmiechu
                Lots Of Laughs - kupa śmiechu, śmieję się głośno
                BTW - By The Way - przy okazji, swoją drogą

Wytłumaczenie innych skrótów z łatwością znajdziesz np. w googlu albo www.define.pl

> Twoja "obrona" judaizmu, jest przede wszystkim śmieszna.

Nie bronię judaizmu. Wyśmiewam tylko Twoją "judeomanię" (?). Nie powstała religia w której nie znajdziesz idiotycznych rzeczy. Nie ma religii która mówi że innowiercy są fajniejsi od wierzących. A ty piszesz bzdety w stylu:
                " Judaizm, jest ideologią uzurpacji, i, czy ci się to podoba, czy ci
                > się to nie podoba, jest prawzorcem wszystkich totalitarnych
                > ideologii, a przede wszystkim nazizmu."
                Otóż każda religia jest w jakimś stopniu ideologią uzurpacji. Wojny religijne i totalitarne (w dzisiejszym tego słowa znaczeniu) ideologie powstawały w kulturach które o Jahwe w życiu nie słyszały. Ale dla maniaka z klapkami na oczach świat kręci sie wokół Zydów i ich religii.
                Muzułmanie jakoś nie prowokują Cię do wynurzeń nt "ideologii uzurpacji" w islamie. Starożytna Japonia i jej kultura to jest dopiero totalitaryzm z pkt widzenia członka dzisiejszego społeczeństwa demokratycznego. Też powiesz że to przez judaizm? LOL
                Po lekturze Twojego postu "bycie żydem to wstyd" odnoszę wrażenie że zbudowałeś sobie więzienie w umyśle, zamknąłeś się tam i wyglądasz tylko przez wąskie okienko za którym widzisz tylko Żydufffffff. To naprawdę żałosne. :\

Pozdrowienia dla Dębicy :)
                • Gość: nehsa Re: Ciemnota, jest zmartwieniem wszystkich. IP: *.saite.com.pl 22.09.09, 15:40
                  g_no-prawda m.in. napisał:
                  " Nie bronię judaizmu. Wyśmiewam tylko Twoją "judeomanię" (?). Nie
                  powstała religia w której nie znajdziesz idiotycznych rzeczy. Nie ma
                  religii która mówi że innowiercy są fajniejsi od wierzących.
                  A ty piszesz bzdety w stylu:
                  > " Judaizm, jest ideologią uzurpacji, i, czy ci się to podoba, czy
                  ci się to nie podoba, jest prawzorcem wszystkich totalitarnych
                  ideologii, a przede wszystkim nazizmu."
                  Otóż każda religia jest w jakimś stopniu ideologią uzurpacji. "
                  > Po lekturze Twojego postu "bycie żydem to wstyd" odnoszę wrażenie
                  że zbudowałeś sobie więzienie w umyśle, zamknąłeś się tam i
                  wyglądasz tylko przez wąskie okienko za którym widzisz tylko
                  Żydufffffff. To naprawdę żałosne. :\"

i odp. nehsy:
                  Na podstawie tego, co obaj piszemy na Forum, można wyciągnąć
                  następujące wnioski.

1./ Obaj wiemy, że każda religia jest niesprawiedliwą
                  propozycją organizacji międzyludzkiej współpracy.

2./ Z "programu" ideologicznego judaizmu, tylko ja trafnie
                  odczytuję, że judaizm jest ideologią uzurpacji prymatu
                  wyznawców=żydów, i uzurpacji własności ziemi. Jest to oczywiste.

3./ Ten "program ideologiczny judaizmu", dowodzący pychy
                  wyznawców=żydów
                  , stał się przyczyną unicestwienia setek tysięcy
                  polskich obywateli wyznania mojżeszowego, utożsamianych niesłusznie
                  z Żydami, jako etniczną mniejszością.
                  Wyraz, "żyd", tak w nauce judaizmu, a przede wszystkim w
                  Nauce Ojca-Boga, oznacza wyzanawcę. A nie narodowość.

4./ Rządzący, państwo, którzy tolerują, a wręcz hołubią
                  wyznawców totalitarnej ideologii judaizmu, i jednocześnie aktywnie
                  zwalczają i piętnują nazizm i jego pochodne, np. antysemityzm
                  ,
                  dowodzą tak swojej degeneracji intelektualnej, jak i obłudy.

5./ Nie znam założeń islamu, dlatego się nie wypowiadam na
                  jego temat. Z dostępnej wiedzy wynika, że kapłani tej religii, to
                  zdegenerowani hodowcy sporej ilości łotrów.

W judaiźmie, celem jest prymat wyznawcy=żyda. W katolicyźmie, celem
                  jest prymat głupawej "Społecznej nauki Krk".
                  O czym Ty, "g_no prawda", ale nie tylko Ty, nie miałeś pojęcia.
                  Dlatego judaizm, ktorego celem jest "prymat wyznawcy=człowieka",
                  jest bardziej sprawiedliwą ideologią od katolicyzmu, gdzie celem
                  jest "prymat nauki Krk=rzeczy".

Z tego co piszę, niezbicie wynika, że ja nie mam żadnych uprzedzeń
                  do żydów. Natomiast mam uprzedzenia do ciemniaków, ktorzy nie mają
                  pojęcia, dlaczego wyraz, "żyd", należy pisać z małej litery.

• g_no-prawda Re: Ciemnota, jest zmartwieniem wszystkich. 22.09.09, 17:00
                    > Rządzący, państwo, którzy tolerują, a wręcz hołubią
                    > wyznawców totalitarnej ideologii judaizmu, i jednocześnie aktywnie
                    > zwalczają i piętnują nazizm i jego pochodne, np. antysemityzm
                    > dowodzą tak swojej degeneracji intelektualnej, jak i obłudy.

Ekstrawagancka teza.
                    Wykaż proszę, że nazizm jest w większym stopniu pochodną judaizmu niż np.
                    wierzeń nordyckich. Dziękuję. :)
                    • Gość: nehsa Re: Ciemnota, jest zmartwieniem wszystkich. IP: *.saite.com.pl 22.09.09, 18:07
                      g_no-prawda przytoczyl z nehsy:
                      "Rządzący, państwo, którzy tolerują, a wręcz hołubią
                      wyznawców totalitarnej ideologii judaizmu, i jednocześnie aktywnie
                      zwalczają i piętnują nazizm i jego pochodne, np. antysemityzm
                      dowodzą tak swojej degeneracji intelektualnej, jak i obłudy."
                      i skomentował:
                      Ekstrawagancka teza.
                      Wykaż proszę, że nazizm jest w większym stopniu pochodną judaizmu
                      niż np. wierzeń nordyckich. Dziękuję. :)

i odp. nehsy:
                      W świadectwach Nauki Ojca(Boga, obecnych w Ew.św. Łukasza 16/15
                      , czytamy:
                      "I rzekł im:
                      Wy jesteście, którzy sami siebie usprawiedliwiacie przed ludźmi,
                      ale Ojciec zna serca wasze; a co jest u ludzi wyniosłego,
                      obrzydliwością jest przed Ojcem."

W kierowanych do ówczesnych żydowskich nauczonych w Piśmie słowach,
                      Syn Ojca potępia wszelką pyche, ale przede wszystkim pychę żydowską,
                      pychę wyznawców judaizmu.
                      Z przytoczonych wyżej słów Nauki Wszechmogącego Ojca wynika, że w
                      judaiźmie nie ma żadnego prawa pochodzącego od Ojca Wszystkich Ludzi
                      (Boga).

Nie jestem pewien, czy nordyckie wierzenia są starsze od nauki
                      judaizmu?

Z ideologii uzurpacji judaizmu, zaczerpnął niemiecki nazizm.
                      "Ziemia Obiecana", była i jest wzorcem dla niemieckiej "Lebensraum"-
                      przestrzeni życiowej.
                      A "Naród Wybrany", dla "Ubermensch", i "Herrenvolk".

O istotnym deficycie sprawiedliwości nauki żydów, mówią także słowa:
                      Ew.św. Mateusza 5/20
                      Powiadam wam:
                      Jeźli nie będzie obfitsza sprawiedliwość wasza, niż nauczonych w
                      Piśmie, żadnym sposobem nie będziecie w królestwie Ojca."

Człowieku! Nie ma o co kruszyć kopii.
                      Judaizm, jest prawzorcem wszystkich totalitarnych ideologii, bo jest
                      ideologią uzurpacji prymatu wyznawcy-żyda, i uzurpacji własności
                      ziemi.
                      I nie ja, jestem autorem tych bredni, których nie brakuje w każdej
                      religii.

Nauka Ojca Wszystkich Ludzi zawiera areligijną wiedzę.

• g_no-prawda To światło które widzisz to nadjeżdzajacy ICek :) 22.09.09, 23:29
                        Gość portalu: nehsa napisał(a):

> W kierowanych do ówczesnych żydowskich nauczonych w Piśmie słowach,
                        > Syn Ojca potępia wszelką pyche, ale przede wszystkim pychę żydowską,
                        > pychę wyznawców judaizmu.

A kogo miał potępiać? Azteków?

> "I rzekł im:
                        > Wy jesteście, którzy sami siebie usprawiedliwiacie przed ludźmi,
                        > ale Ojciec zna serca wasze; a co jest u ludzi wyniosłego,
                        > obrzydliwością jest przed Ojcem."

> Z przytoczonych wyżej słów Nauki Wszechmogącego Ojca wynika, że w
                        > judaiźmie nie ma żadnego prawa pochodzącego od Ojca Wszystkich Ludzi

Nie, nic takiego nie wynika z tych przytoczonych słów. Można snuć taki wniosek ale można też wysnuć inne. To jest największa zaleta Biblii: każdy moze tam znaleźć co chce. I jest to jednocześnie przyczyna wielu nieszczęść ludzkich.

> Nie jestem pewien, czy nordyckie wierzenia są starsze od nauki
                        > judaizmu?
                        Przyjmijmy że są równie stare. Ale co to ma do rzeczy? Uważasz, że mitologia nordycka też inspirowała się teoriami Żydów?

> Z ideologii uzurpacji judaizmu, zaczerpnął niemiecki nazizm.
                        > "Ziemia Obiecana", była i jest wzorcem dla niemieckiej "Lebensraum"-
                        > przestrzeni życiowej.

Dlatego Niemcy porzucili życie w niewoli i ruszyli kierowani przez anioła na wschód. LOL

> A "Naród Wybrany", dla "Ubermensch", i "Herrenvolk".

I dla idei polskich sarmatów, i dla Mickiewicza piszącego Dziady i dla Japończyków podbijających Chiny i dla Atylli szukającego miejsca w Europie i dla Dżyngis-Khana i dla Vikingów płynących na Grenlandię... Wszyscy wzorowali się na Abrahamie i Mojżeszu. LOL

> Człowieku! Nie ma o co kruszyć kopii.
                        > Judaizm, jest prawzorcem wszystkich totalitarnych ideologii, bo jest
                        > ideologią uzurpacji prymatu wyznawcy-żyda, i uzurpacji własności
                        > ziemi.
                        > I nie ja, jestem autorem tych bredni, których nie brakuje w każdej
                        > religii.
                        >
                        > Nauka Ojca Wszystkich Ludzi zawiera areligijną wiedzę.

Na końcu to już pojechałeś z powtórkami. Odnoszę wrażenie, ze nie przeszedłbyś testu Turinga. :)
                    • e-skin Re: Ciemnota, jest zmartwieniem wszystkich. 23.09.09, 14:00
                      czy pochodna to nie wiem ale wiem jedno ze dziś państwo Izrael pełnymi garściami czerpie z dorobku III Rzeszy i podobnie odnosi się do Palestyńczyków
                      • Gość: nehsa Re: Ciemnota, jest zmartwieniem wszystkich. IP: *.saite.com.pl 23.09.09, 16:22
                        g_no prawda m.in. w odpowiedzi nehsie m.in.napisał:
                        " A kogo miał potępiać? Azteków? "

i dopowiedź nehsy:
                        Syn Ojca, w Nauce Jedynego Ojca potępiał najniebezpieczniejszą w
                        ówczesnych czasach społeczność, i jej naukę, czyli żydów i judaizm.

i dalej g_no prawda przytoczył z postu nehsy:

"Ew.ś. Łukasza 16/15
                        "I rzekł im:
                        Wy jesteście, którzy sami siebie usprawiedliwiacie przed ludźmi,
                        ale Ojciec zna serca wasze; a co jest u ludzi wyniosłego,
                        obrzydliwością jest przed Ojcem."

" Z przytoczonych wyżej słów Nauki Wszechmogącego Ojca wynika, że w
                        judaiźmie nie ma żadnego prawa pochodzącego od Ojca Wszystkich
                        Ludzi."

i g_no prawda skomentował:
                        "Nie, nic takiego nie wynika z tych przytoczonych słów. Można snuć
                        taki wniosek ale można też wysnuć inne. "

i odp. nehsy:
                        Kiedy człowiek-ludzie usprawiedliwiają przed bliźnimi siebie sami?

Ano wtedy, kiedy przyjmują do oceny sprawiedliwości swojego
                        postępowania, "uzdajane" przez siebie samych miary tej
                        sprawiedliwości, czyli swoje własne prawa
                        .
                        Zatem to ja mam rację.

i g_no prawda dalej napisał:
                        "To jest największa zaleta Biblii: każdy moze tam znaleźć co chce. I
                        jest to jednocześnie przyczyna wielu nieszczęść ludzkich."

i "3grosze nehsy":
                        W Nauce Wszechmogącego Ojca jedna z przestróg brzmi:
                        Ew.św. Łukasza 6/26
                        "Biada wam, gdyby dobrze o was nie mówili wszyscy ludzie;
                        bo tak czynili fałszywiym prorokom przodkowie ich."

Ten głosi wiarygodnie Naukę Wszechmogącego Ojca Wszystkich Ludzi,
                        komu ludzie nie potrafią zarzucić, że przestrzeganie wiedzy i
                        wzorców, ktore mają być poczytane przez nich za tę Naukę, skutkuje
                        ich dzieleniem, podziałami. Zatem jest tak, jak ja piszę.
                        Nauka Jedynego Ojca jest niezbędna wszystkim ludziom.
                        Biblia, jest potrzebna przede wszystkim kapłanom.

Nauka Jedynego Ojca stanowi w Biblii mikrocząstkę treści.
                        Jej świadectwa są zakłamane, ale można je odkłamywać i odkłamać, co
                        staram się czynić.
                        Do reszty komentarzy, świadomie przez Ciebie "przerysowanych", nie
                        ustosunkowuje się. Bo i po co?
                        W moich wątkach i postach, zwracam uwagę na przyczyny potępienia
                        przed dwoma tysiącami lat nauki judaizmu, i wyznawcow judaizmu
                        żydów.
                        To należy zrozumieć i zgodnie z Nauka Ojca Wszystkich Ludzi
                        skorygować, aby odzyskać sympatie a może i autorytet, i aby trwało
                        m.in. państwo Izrael.

• g_no-prawda Zakłamanie zakłamaniem można odkłamać? 23.09.09, 22:03
                          > Syn Ojca, w Nauce Jedynego Ojca potępiał najniebezpieczniejszą w
                          > ówczesnych czasach społeczność, i jej naukę, czyli żydów i judaizm.

A Ty swoje. Whatever You say, Master Jedi. :)

OK, to poproszę tylko jeszcze o informacje: co to za jeden ten "Jedyny Ojciec",
                          skąd wiadomo że jest Jedyny i że jest Ojcem i skąd wiadomo że jego nauka jest
                          areligijna i wyjątkowa? Wiem już że nie z Biblii bo ta jest zakłamana.
                          To skąd?
                          • Gość: nehsa Re: Zakłamanie zakłamaniem można odkłamać? IP: *.saite.com.pl 23.09.09, 22:34
                            Równolegle w różnych wątkach wymieniamy zdania.
                            Odpowiedziałem na podobne pytanie w wątku "Sens życia wg ateisty"
                            (Społeczeństwo).
                            A tu dodaję.
                            Wyraz, "Bóg", w czasie kiedy nauczał ludzi Syn Ojca, był
                            spowszedniałym wyrażeniem. Było mnóstwo bogów. Bogami byli ludzie,
                            zwierzęta, stworzenia i twory natury, itp.

Nauczyciel, Syn Ojca, nie posługiwał sie wyrazem, "Bóg". Świadczy o
                            tym, chociażby treść jedynej modlitwy-wzorca, "Ojcze Nasz".
                            Swiadczy o tym także treść wersetu, który przetrwał w Ewangelii św.
                            Mateusza 23/9. Zastrzeżonym mianem, jest słowo, "Ojciec", a
                            nie, "Bóg".

O tym, że Ojciec jest jeden, wiadomo ze słów Jego Nauki, którą
                            głosił Syn Ojca.
                            O Tym, że jest Ojcem swego Syna, i Ojcem Wszystkich Ludzi,
                            świadczą dowody zależności Syna od Ojca, i dowody naszej zależności,
                            od Jedynego Syna Jedynego Ojca, który jest Sprawcą wszystkich spraw
                            swojego Ojca
                            . O czym zrozumiale mówi Nauka Ojca, i logika też.

Ojciec swego Syna, i Ojciec Wszystkich Ludzi, jest jedynym
                            depozytariuszem miłości. O czym mówią słowa Jego Nauki, oraz
                            racjonalne dowody.

Nie ma, "jednego Boga", jak uważaja ludzie.
                            Jednoosobowy, nawet boski byt, byłby pozbawiony sensu.
                            Istnieją Ojciec(Bóg), i Syn(Bóg), o czym zrozumiale informuje
                            Nauka Ojca.
                            • g_no-prawda Re: Zakłamanie zakłamaniem można odkłamać? 23.09.09, 23:02
                              > O tym, że Ojciec jest jeden, wiadomo ze słów Jego Nauki, którą
                              > głosił Syn Ojca.

OK, ale ja pytałem skąd znana jest jego nauka skoro Biblia jest zakłamana? Skąd
                              wiemy jak wygląda ta nauka niezakłamana? Albo na jakiej innej podstawie uważasz
                              że można zakłamaną Biblię odkłamać?
                              • nehsa Re: Testy wiarygodności zostały podane. 24.09.09, 11:23
                                g_no-prawda napisał:
                                że, nehsa napisał:
                                "O tym, że Ojciec jest jeden, wiadomo ze słów Jego Nauki, którą
                                głosił Syn Ojca."
                                i "G_no prawda" uściślił pytanie:
                                "OK, ale ja pytałem skąd znana jest jego nauka skoro Biblia jest
                                zakłamana? Skąd wiemy jak wygląda ta nauka niezakłamana? Albo na
                                jakiej innej podstawie uważasz że można zakłamaną Biblię odkłamać?"

i odp. nehsy:
                                W Nauce Naszego zostały podane testy wiarygodności świadectw Nauki
                                Ojca, rozpowszechnianych w każdy sposób, mową i pismem, przez
                                Uczniów obranych przez Syna Ojca, i innych ludzi.

Aby umożliwić zdemaskowanie kłamstw, dodanych do słów Nauki Ojca
                                , należy przestrzegać następujących wskazówek:

1./ Nauką Ojca są tylko te treści, które ludziom podawał Syn Ojca.

2./ Przestrzeganie wiedzy i wzorców podanych w Nauce Naszego Ojca,
                                wyklucza jakiekolwiek międzyludzkie podziały.

Zatem Nauka Ojca Wszystkich Ludzi stanowi w Biblii mikrocząstkę
                                treści.

• g_no-prawda Turing test - Score: FAILED 24.09.09, 14:15
                                  nehsa napisał:

> W Nauce Naszego zostały podane testy wiarygodności świadectw Nauki
                                  > Ojca, rozpowszechnianych w każdy sposób, mową i pismem, przez
                                  > Uczniów obranych przez Syna Ojca, i innych ludzi.
                                  >
                                  > Aby umożliwić zdemaskowanie kłamstw, dodanych do słów Nauki Ojca
                                  > , należy przestrzegać następujących wskazówek:
                                  >
                                  > 1./ Nauką Ojca są tylko te treści, które ludziom podawał Syn Ojca.
                                  >
                                  > 2./ Przestrzeganie wiedzy i wzorców podanych w Nauce Naszego Ojca,
                                  > wyklucza jakiekolwiek międzyludzkie podziały.

>
                                  > Zatem Nauka Ojca Wszystkich Ludzi stanowi w Biblii mikrocząstkę
                                  > treści.

Czy tylko ja mam wrażenie, że rozmawiam z automatem?
                                  Chyba jednak się nie dowiem z jakich przekazów można się coś dowiedzieć o tej "Nauce Ojca Wszystkich Ludzi". Cóż, pozostaje mi życie w ciemnocie... :)
                                  • Gość: nehsa Re: Turing test - Score: FAILED IP: *.saite.com.pl 25.09.09, 08:08
                                    g_no-prawda m.in. przytoczył część odp. nehsy:
                                    "Zatem Nauka Ojca Wszystkich Ludzi stanowi w Biblii mikrocząstkę
                                    > > treści."
                                    i podaną informacje skomentował:
                                    "Czy tylko ja mam wrażenie, że rozmawiam z automatem?
                                    > Chyba jednak się nie dowiem z jakich przekazów można się coś
                                    dowiedzieć o tej "> Nauce Ojca Wszystkich Ludzi".

Cóż, pozostaje mi życie w ciemnocie... :)"

i dopowiedź nehsy:
                                    Prawdopodobnie, jesteś jednym z licznych przykładów ludzi, którzy
                                    dysponując imponującym zasobem wiedzy, nie potrafią jej wykorzystać.
                                    Ja, jednak uważam, że usiłujesz wystąpić wobec mnie w roli reżysera.

"G_no prawda"!
                                    Wszedłem na to Forum m.i. po to, aby uświadomić przede wszystkim
                                    polskim katolikom, i wszystkim pozostałym ludziom, że:

1./ Bycie człowiekiem, człowieczeństwo każdego człowieka
                                    jest zależne od Stwórcy(Boga).
                                    Podałem te dowody.

2./ Ludzie, są istotami nieśmiertelnymi, śmiertelne
                                    jest ciało człowieka.
                                    Skoro nikt nie zdołał i nie zdoła zdyskredytować podanych przeze
                                    mnie dowodów zależności naszego człowieczeństwa do Stwórcy, to tak
                                    jest, jak piszę.

3./ Każda religia, jest dowodem sprzeniewierzenia się
                                    przede wszystkim kapłanów uniwersalnej Nauce Ojca Wszystkich Ludzi.
                                    I tak, judaizm jest ideologią uzurpacji prymatu wyznawców=żydów,
                                    dlatego jest prawzorcem totalitaryzmów.

A katolicyzm, jest ideologią uzurpacji prymatu "Społecznej Nauki
                                    Kościoła", i jest religią żydobałwochwalczą, ponieważ za
                                    Istotę Boską uznaje fikcyjną postać Izraelczyka, żyda imieniem Jezus
                                    (niewiedzieć którego, bo jest ich w Ewangeliach dwóch).

Dlatego też, katolicyzm jest religia upodlająca człowieka,
                                    co jest faktem nie do zaprzeczenia.

Ja, zajmuję się demaskowaniem kłamstw upodlających ludzi.

Ty, "g_no prawda", i setki Tobie podobnych na tym
                                    Forum "humanitarnych dobroczyńców", jesteście zwolennikami
                                    trwania, i obowiązywania tych kłamstw.

Dlatego jesteście sojusznikami obłudników, kapłanów każdej religii.

• g_no-prawda Komory gazowe dla Arabów? 23.09.09, 16:23
                        e-skin napisał:

> czy pochodna to nie wiem ale wiem jedno ze dziś państwo Izrael pełnymi garściam
                        > i czerpie z dorobku III Rzeszy i podobnie odnosi się do Palestyńczyków

Publiczne egzekucje? Nakaz kłaniania się Żydom? Komory gazowe? Może chociaż
                        jakieś liczne wyroki śmierci?

Ośmieszasz siebie i poglądy innych antysemitów przy okazji. Już palnąłeś nt
                        Izraela w którym nie ma mniejszości innych narodów niż Żydzi, teraz wykazujesz
                        całkowity brak wiedzy nt II w.ś. i metod stosowanych przez III Rzeszę.
                        Za to chętnie powtarzasz demagogiczne brednie których pełno w ustach głupich
                        pseudo-patriotów. Niektóre działania Izraela wobec Palestyńczyków na pewno
                        zasługują na potępienie. Porównywanie ich jednak do działań hitlerowców sprawia
                        tylko, że porównujący wygląda jak idiota a Izraelczycy jak niewinne baranki.
    • l.o.r.t.e.a Źle ci, to wyjedź. No chyba żeś sadomasochista. 22.09.09, 18:32
      afifior napisał:

ale i tak czuję się wtłaczany w mniejszość, bo jak tu nie reagować,
      > jeśli dochodzi do mnie tyle sygnałów, że jestem nienawidzony
      wręcz? świecie was
    • kylax Katoendecy niech sobie jada do Izraela. 22.09.09, 23:58
      I tam sprobuja wyglaszac swoje 'madrosci'. Stawiam koniaka, ze kula w leb w
      ciagu 5 sekund gwarantowana.
      • chochlik5 Re:Katoendecy niech sobie jada do Izraela. 24.09.09, 10:38
        W polskim społeczeństwie obywatele pochodzących genetycznie z
        różnych nacji są równoprawnymi Polakami jeżeli takimi się czują.
        Wielu "prawdziwych Polaków" grzebiąc w swoim drzewie genalogicnym
        mogłoby spotkać niezłą mieszanke narodowościową. Dlaczego ta
        wściekła nagonka na Polaków pochodzenia żydowskiego koncentruje się
        na religi wyznawanej przez ich przodków. Czy zapomnieliście z lekcji
        historii, że przodkowie "prawdziwych Polaków" czyli Słowianie byli
        poprostu poganami, a w wielu wypadkach religie był narzucane
        mieczem. Nie dajmy się zwariować. Człowiek jest tyle wart ile ma do
        ofiarowania społeczeństwu.
        • Gość: haha Re:Katoendecy niech sobie jada do Izraela. IP: *.chello.pl 24.09.09, 13:34
          Właśnie jest na odwrót i to Żydzi uważają sie za lepszych, wpajanie im od
          dziecka że są Naród Wybrany nieźle im przewraca w makówkach, dlatego
          gdziekolwiek żyją zawsze uważają się za lepszych od tubylców i za Żydów tułaczy,
          którzy dziś są tu, a jutro gdzie indziej i nie przywiazują się do miejsca bo i
          tak mogą je zmiemić w każdej chwili. Nawet w Biblii jest przykład i wzór takiego
          zachowania, gdzie Mojżesz wychowany przez egipską księżniczkę jak tylko
          dowiedział się, że jest Żydem, uciekł i jeszcze plagi nasłał. Taka jest
          specyfika tego narodu tułaczego i myśląc kategoriami np Polaka wprowadzasz się w
          błąd.
    • zawsze.i.niezmiennie :((( 25.09.09, 08:22
      Oto wybrane popularne określenia wśród naszych rodaków, mówiące same za siebie: "mosiek","kacap", "pepik", "żabojad", "makaroniasz", "szwabisko", "żółtek", "czarnuch".......
      Jak my o nich, tak oni o nas - nie dziwmy się.
      • e-skin Re: :((( 28.09.09, 15:28
        to są żartobliwe określenia w większości przypadków, nie rozumiem co w nich złego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka