twardycukierek 16.11.09, 23:41 Hmmm, był taki wierszyk Boy'a :D Poszukajmy! Wizja już jest, słowa za chwilę... [img]https://www.littlereview.com/goddesslouise/art/cuckoo/cuckoo11.jpg[/img] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twardycukierek Re: Ciotki o bujnej fantazji ;D 16.11.09, 23:46 O bardzo niegrzecznej literaturze polskiej i jej strapionej ciotce Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek ;D 16.11.09, 23:49 Pełna gracji, zacna, słodka, Żyła sobie stara ciotka. Bez zbytków, lecz i bez braku Miała swój domek na Szlaku. Oprócz cnót rozlicznych wieńca Hodowała też siostrzeńca. Brzydki chłopiec, z krzywą buzią, Zwał się - dajmy na to - Józio. Ciotka była panną czystą, A Józio modrnistą. (Modernista - znaczy chłopak, Co wszystko robi na opak; Każdego się głupstwa czepi, A zawsze chce wiedzieć lepiej.) Z tym smarkaczem ciotka stara Miała strapień co niemiara. Zawsze jej czymś umiał dopiec, Taki już był brzydki chłopiec. Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: ;D 16.11.09, 23:52 O, to ja jestem modernistą. I to pełną gębą, bo lubię ten styl. :] Ale za ciotkę to grzecznie podziękuję. Albo i niegrzecznie. :D Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: ;D 16.11.09, 23:55 Modernista to baaardzo brzydki chłopiec jest ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: ;D 17.11.09, 00:00 A nie, to nie ja, bo ja jestem ładny. Oczywiście. No chyba, że chodzi o charakter, to z charakteru nie wiem, bo nie zaglądałem do środku. Taki jeden pan chirurg zaglądał, ale potem nie chciał ze mną gadać! Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: ;D 17.11.09, 00:08 Nie, to nie Ty :D Bo każda szanująca się pani ciotka musi mieć brzydkiego chłopca, inaczej traci rację bytu i... no :D Chirurg... nie bierz tego do siebie, to bardzo nieśmiali ludzie są, dlatego tną skalpelem ;P Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: ;D 17.11.09, 00:34 Ja to jestem nieśmiały. Powinienem był zostać chirurgiem. Gdyby się tylko chciało uczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Dobranoc, Przyzwoitki! 17.11.09, 00:21 Łapki na kołdrę, po bożemu! :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: Dobranoc, Przyzwoitki! 17.11.09, 08:34 "Za mamusie, za tatusia Niechaj grzecznie sie wysiusia A potem spokojnie zasnie Brzydki chlopiec mruknal - "wlasnie"' To to, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek > Brzydki chlopiec mruknal - "wlasnie"' 17.11.09, 08:36 Taaaak!!!! Hej Szwagrze ;)))) Uwielbiam ten wierszyk, i jaki aktualny, zawsze. Spad mi na trochę, pilnuj coby krakowskie ciotki nie wdarły się na szpile ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: > Brzydki chlopiec mruknal - "wlasnie"' 17.11.09, 08:45 No tak to jest, w zyciu sie zdarzaja takie c'est la vie, co zrobic. :-) Myslisz ze ten, tego, eee... archetyp (spod ciemnej gwiazdy) Wielkiej Ciotki, to jest to czego brakuje? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: > Brzydki chlopiec mruknal - "wlasnie"' 17.11.09, 09:22 Komu, gdzie brakuje? :) Ciotki przecie wiecznie żywe i to na forum bynajmniej niestety ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: > Brzydki chlopiec mruknal - "wlasnie"' 17.11.09, 10:19 Nauce, kurcze, nauce! pl.wikipedia.org/wiki/Archetyp_%28psychologia%29 A Wielka Ciotka to gdzie, pytam?!! Anusi nie opisuje psychologia? Blaaaaaaaaad straaaszny! Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: > Brzydki chlopiec mruknal - "wlasnie"' 17.11.09, 10:22 Arche-Ania? Taaa, mogłam się spodziewać, że z tym wyskoczysz ;D > A Wielka Ciotka to gdzie, pytam?!! Anusi nie opisuje psychologia? Blaaaaaaaaad straaaszny! No, to do roboty! Tu i teraz robimy ten archetyp ;))) Zakasuję nogawki już... :D Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: > Brzydki chlopiec mruknal - "wlasnie"' 17.11.09, 10:24 Teraz to ja ide na koparke, bo juz na mnie cwierka:-9 Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: > Brzydki chlopiec mruknal - "wlasnie"' 17.11.09, 10:27 To nara ;))) pozdrów ode mnie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Ciotki o bujnej fantazji ;D 17.11.09, 08:53 Od razu skojarzyło mi się z Pratchettowymi wiedźmami :) Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: Ciotki o bujnej fantazji ;D 17.11.09, 08:57 Yhyhyhyhy.:-) Czesc, Funny. A wiesz ze mi sie kiedys zdarzylo usiasc w pociagu, wyciagnac "Piatego elefanta" po polsku, a obok usiadl facet, ktory wyciagnal te sama ksiazke po miejscowemu. Zaczela sie dluzsza dyskusja (miedzy Hambuirgeim a Hanowerem) na temat Pratchetta, do ktoreej przylaczyla sie dziweczyna siedzaca naprzeciwko. I tylko czwarta osoba w przedziale, facet o urzednika korporacyjnego sredniego szczebla byl nieszczesliwy, bo musial sluchac wybuchow smiechu, kiedy dochodzilo do Greebo, albo do sierzanta Marchewy. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Ciotki o bujnej fantazji ;D 17.11.09, 09:14 Cudne! Mi się udało kiedyś przeżyć fascynującą podróż pociągiem z dyskusją, która zaczęła się od Grzędowicza, przeleciała przez Piknik Archeologiczny w Biskupinie, a skończyła się na "Czasie Apokalipsy". To było boskie, prawie cały przedział rzucił się w wir konwersacji i to nie o podróżowej dupie Maryni :))) A o "Piątym elefancie" sza, bom nie czytała jeszcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: Ciotki o bujnej fantazji ;D 17.11.09, 10:23 Dlatego uwielbiam pociagi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Ciotki o bujnej fantazji ;D 17.11.09, 09:23 Taaaa? A nie z LPR'em? :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Ciotki o bujnej fantazji ;D 17.11.09, 09:53 Lotniczym Pogotowiem Ratunkowym? :F Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Ciotki o bujnej fantazji ;D 17.11.09, 10:03 Tu pogotowie na nic, raczej Lobotomia Poglądowo Rotacyjna ;P Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Ciotki o bujnej fantazji ;D 17.11.09, 10:19 :D Ludożercza Parafia Romantyków :F Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Ciotki o bujnej fantazji ;D 17.11.09, 10:24 ;DDDD Lubieżna Poczwara Rozbieżnozezowa #.# Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Ciotki o bujnej fantazji ;D 17.11.09, 10:33 Lamparci Psubrat Rosyjski (rasa kota) :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek > Lamparci Psubrat Rosyjski (rasa kota) :DDD 18.11.09, 07:52 Laski Powalone Rykoszetem :P Odpowiedz Link Zgłoś
moonflour Re: Ciotki o bujnej fantazji ;D 17.11.09, 15:05 Tuwimowa ciotka dla mnie hit! "Wrzuciłeś Grzesiu list do skrzynki jak prosiłam..." biedne dziecko... :D;D Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Ciotki o bujnej fantazji ;D 17.11.09, 18:24 Ciotki mentalne są najgorsze ;P Odpowiedz Link Zgłoś