zjednoczenienowapolska 08.12.09, 19:45 Witam, Macie jakies pomysly jak malym kosztem zwrocic uwage na nowa partie polityczna? Po kilku miesiacach dzialania strony www zarejestrowalo sie zaledwie kilku uzytkownikow. Dzieki, ZNP Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gucio712 Re: Jak naglosnic nowa partie? 08.12.09, 20:08 ja zacząłbym od przedstawienia się, przejrzałem twoją stronę ale oprócz kilku haseł, z którymi mógłbym się nawet zgodzić to nie wiele tam jest. Nie wiem kim jesteś, nie wiek kto za tobą stoi, jakie masz predyspozycje do tego by za kilka lat przejąć władzę. W jakich akcjach uczestniczyłes? Odpowiedz Link Zgłoś
zjednoczenienowapolska Re: Jak naglosnic nowa partie? 08.12.09, 20:23 Zgadza sie, nie wiele tam jest poniewaz chce aby strona byla tworzona wspolnie przez uczestnikow. O mnie nie ma nic bo ja sie do polityki nie nadaje i nie chce przejmowac wladzy - najpierw trzeba zebrac ludzi na forum a potem wyloni sie prezesa w drodze glosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio712 Re: Jak naglosnic nowa partie? 08.12.09, 20:37 wiesz? jest góralskie przysłwie " gdzie nie ma gazdy tam głupi kazdy" Lider musi być, pózniej można go zmienić Poza tym jak nie nadajesz się do polityki to po co zakładasz partię? Odpowiedz Link Zgłoś
rambo-pl Re: Jak naglosnic nowa partie? 08.12.09, 20:34 zjednoczenienowapolska napisał: > Witam, > Macie jakies pomysly jak malym kosztem zwrocic uwage na nowa partie polityczna? > Po kilku miesiacach dzialania strony www zarejestrowalo sie zaledwie kilku uzy > tkownikow. > Dzieki, > ZNP Z twojego postu wynika, że jesteś gołodupiec. Marzy ci się partia, która ustawi cię finansowo. Mam przykrą wiadomość dla ciebie. Wszystkie miejsca zajęte. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio712 Re: Jak naglosnic nowa partie? 08.12.09, 20:41 ot i powiało chrześcijańskim miłosierdziem, konkurencji się boisz? Odpowiedz Link Zgłoś
rambo-pl Re: Jak naglosnic nowa partie? 08.12.09, 20:52 gucio712 napisał: > ot i powiało chrześcijańskim miłosierdziem, konkurencji się boisz? Czerwona żarówka ci się zapaliła? . Odpowiedz Link Zgłoś
gucio712 Re: Jak naglosnic nowa partie? 08.12.09, 22:52 rambo-pl napisał: > Czerwona żarówka ci się zapaliła? bo już nie nadążam za kolegą, w innych wątkach o wierze i miłości a tu tak nieznajomego od gołodupców... to że mnie się zdarza rzucić mocniejszym słowem to fakt ale ja poganin i ateista przebrzydły, kolega jednak chrześcijańskim przykładem świecić musi Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Odniosę się do Twojego programu 08.12.09, 20:54 Wprowadzenie demokracji bezpośredniej wzorowanej na Szwajcarii. Dopytam, tylko na szczeblu lokalnym, czy na wojewódzkim i centralnym też? IMO powstałoby straszne zamieszanie, a lobbing w mediach by przyjął astronomiczne rozmiary. Likwidacja senatu, jednomandatowe okręgi wyborcze, ograniczenie liczby posłów do około 200. Zaprzestanie finansowania partii politycznych z budżetu. Likwidacja Senatu. Nie wiem, czy potrzebna (a po co w ogóle parlament, skoro chcesz demokracji bezpośredniej?). Senat przydaje sie czasem jako tzw. izba refleksji, bo Sejm lubi produkować buble. Jednomandatowe okręgi wyborcze powodują wzrost pozycji najśilniejszych partii, czyli znacznie zmniejszają reprezentatywność władzy, do tego utrudniają start nowym i biednym partiom (właściwie uniemożliwiają). Liczba posłów. A co to da? Że będzie trochę taniej? Finansowanie. Więc partie przyjdą do biznesmenów (np. tych od hazardu) po kasę na działalność. Całkowicie przestaną nas reprezentować i będą na usługach biznesu. Postulaty szkodliwe. Dobrowolność przystępowania do Otwartych Funduszy Emerytalnych, przywrócenie dziedziczenia środków, zwiększenie limitów dla Indywidualnych Kont Emerytalnych. To właściwie popieram, z jedną uwagą, nie należy rezygnować z obowiązkowych ubezpieczeń emerytalnych, bo znaczna część ludzi ich nie będzie miała, a potem przyjdzie do MOPSu po zasiłek. To się nie opłaca. Wyrównanie przywilejów emerytalnych dla wszystkich grup zawodowych. Jestem ze Śląska, więc pozwolę sobie się nie zgodzić. Może byś sobie zjechał na poziom 1000, popracował chwilkę i potem to powtórzył? Ograniczenie uprawnień związków zawodowych. I tak już mają g..niane uprawnienia, nie wspominając, że nie chce im się pełnić swoich statusowych funkcji, czyli reprezentować pracowników w sporach z pracodawcą. Na Zachodzie związki bywają bardzo silne i m.in. dzięki temu poziom życia jest tam wyższy. Prywatyzacja służby zdrowia i wprowadzenie "kuponów zdrowia" finansowanych z budżetu, ktore mogą zostać użyte do płacenia za usługi medyczne lub do finansowania prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych. Diabeł tkwi w szczegółach. Mógłbym je poznać? Pełny ZUS dla najbogatszych rolników. Stopniowe obniżanie składki i obejmowanie zusem coraz większej grupy rolników. Ostatecznie likwidacja KRUS. Pełna zgoda. Ustalenie jednakowych podreczników szkolnych w calej Polsce i niezmienianie ich przez 10 lat. Prywatyzacja szkolnictwa z kuponami na wzór służby zdrowia. Szczegóły się liczą. Poza tym niezmienialność podręczników może być w pewnych sytuacjach szkodliwa (np. ważne odkrycia naukowe mogą nie być w nich uwzględnione). Dlaczego nie zajmiesz się debilną reformą edukacji (matura do ściągnięcia z Netu, nauka "pod klucz", dublowany program zerówki i 1-szej klasy, nikomu nie potrzebne gimnazjum)? Polityka prorodzinna: Zmniejszenie podatków bezpośrednich proporcjonalnie do ilości posiadanych dzieci. Likwidacja becikowego. Najpierw powiedz, po co nam te dzieci? Przymusowa praca więźniów. Zgoda, tylko napisz jeszcze dla kogo (chyba nie dla państwa, bo przecież nie lubisz socjalizmu?)? Na pracę na rzecz prywaciarzy się nie zgodzę, czytałem już o przykładach z USA, gdzie sprywatyzowano część systemu penitencjarnego. Prywatnym obozom pracy mówię nie! Stosowanie oprogramowania Open source w administracji publicznej. OK Wprowadzenie odpowiedzialności finansowej urzedników za błędne decyzje. Zgoda, tylko kto ma w tej sprawie orzekać? BTW w paru urzędach już jest wprowadzona (np. w US). Odpowiedz Link Zgłoś
dcio jest sposob 08.12.09, 20:58 zwolaj konferencje prasowa piszac bezposrednio do gazet, tv, ze powstala nowa partia opawoadajaca sie za prawami pederastow, przeciwko przesladowaniom kobiet przez katolikow i zwierzeciej nienawisci do postepowcow i lewicy z PZPR. Mozesz liczyc na 5% poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: jest sposob 08.12.09, 21:01 Autor proponuje prywatyzację służby zdrowia, lepiej już zacznij zbierać pieniądze na leczenie (siebie oczywiście). :) Odpowiedz Link Zgłoś
gucio712 Re: jest sposob 08.12.09, 22:56 myślisz że przeczytał, a jeżeli nawet przeczytał to zrozumiał? Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: jest sposob 08.12.09, 23:00 Dcio jest stworzony do wyższych celów niż czytanie i myślenie. :) Odpowiedz Link Zgłoś