Dodaj do ulubionych

2012 koniec świata - możemy nie zdążyć

• Gość: Mr RURA Re: 2012 koniec świata - możemy nie zdążyć IP: *.dsl.telepac.pt 31.05.10, 00:27
      I dobrze, niech nadchodzi ! Przynajmniej Polska sie nie skompromituje w
      organizacji Euro 2012 :) Wszyscy pomysla, ze mialo byc extra, tylko przez ten
      koniec swiata !
    • Gość: Zygmunt IV Faza Re: 2012 koniec świata - możemy nie zdążyć IP: *.dsl.telepac.pt 31.05.10, 00:30
      Czemu wrzucasz do jednego wora wydarzenia smetne (powodzie, wybuchy wulkanow) i
      radosne (katastrofa kaczkolotu) ?
    • Gość: an Re: 2012 koniec świata - możemy nie zdążyć IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.10, 08:06
      Zapomiałaś o przeokrutnej zimie...
      Hehe
    • Gość: ta Re: 2012 koniec świata - możemy nie zdążyć IP: *.chello.pl 31.05.10, 08:29
      już był koniec świata... jak można nie zauważyć
    • Gość: u-boot ciesz sie wolnoscia! :) IP: 62.29.248.* 31.05.10, 09:32
      www.youtube.com/watch?v=CG8_kGhbQws
      • Gość: magda Re: ciesz sie wolnoscia! :) IP: *.elektron.com.pl 31.05.10, 11:05
        Pozostaje jeszcze aspekt wiary chrześcijańskiej.

Świadkowie Jehowy, a także inne sekty oraz astrolodzy i wróżbici co jakiś czas ogłaszają dokładne daty końca świata. Pomimo tego, że zapowiedzi te nigdy się nie sprawdziły, są ludzie, którzy w swej naiwności dają wiarę tym bardzo prymitywnym i kłamliwym przepowiedniom.
        Katolicy powinni zdecydowanie odrzucać tego rodzaju zapowiedzi dlatego, że są przeciwne nauce Ewangelii i pochodzą z inspiracji złego ducha. Natomiast są zobowiązani wiedzieć, co sam Jezus mówi nam na temat końca świata.

Kiedy będzie koniec?
        Na pytanie o dokładną datę końca świata Pan Jezus odpowiada w sposób jednoznaczny: o dniu owym i godzinie nikt nie wie, nawet aniołowie niebiescy, tylko sam Ojciec (Mt 24,36). Tak więc ten dzień jest wiadomy tylko Bogu. Każdy, kto mówi, że wie, jest kłamcą i wprowadza ludzi w błąd. Wszystkim ciekawskim Bóg mówi: nie wasza to rzecz znać czas i chwile, które Ojciec ustalił swoją władzą (Dz 1,7).

Znaki końca świata

Ludzkość nigdy nie będzie znała dokładnej daty Paruzji (Mt 24,36). Wiemy jednak z Objawienia, że od momentu Wcielenia historia ludzkości i wszechświata weszła w swoją ostatnią fazę dziejową. Jezus Chrystus po swojej Śmierci, Zmartwychwstaniu i Wniebowstąpieniu w sposób niewidzialny jest obecny w swoim Kościele i kontynuuje dzieło zbawienia w kolejnych pokoleniach ludzi. Jednak ten proces w pewnym momencie zakończy się. Nastąpi koniec czasu i historii. Jezus Chrystus zamanifestuje swoją obecność i wszechmoc miłości w nowym wymiarze, i doprowadzi do ostatecznego ukoronowania swoje dzieło zbawienia przez sąd ostateczny, powszechne zmartwychwstanie i duchową przemianę całego kosmosu. Dlatego ten okres od Wniebowstąpienia do Paruzji jest czasem ostatnim. Paruzja może więc nastąpić w każdym pokoleniu. Mamy zawsze być gotowi i czuwać. Nie wolno nam jednak wierzyć tym wszystkim, którzy twierdzą, że na pewno nie przyjdzie w naszym pokoleniu (2 P 3,3-4), jak również ludziom, którzy są pewni, że na pewno się jej doczekają (2 Tes 2,1-3). Jako ludzie wierzący wiemy, że żyjemy w czasach ostatecznych, że jest to ostatnia godzina (1 J 2,18). Jednak ta ostatnia godzina dlatego wydaje się nam długa, ponieważ jeszcze trwa; gdy się skończy, wtedy odczujemy jak to krótko trwało - pisze św. Augustyn. Bo przecież jeden dzień u Pana jest jak tysiąc lat, a tysiąc lat jak jeden dzień (2 P 3,8).

Przed ostatecznym objawieniem się Chrystusa w dniu Paruzji Kościół przejdzie przez silne prześladowania. Pan Jezus mówi: Wtedy wydadzą was na udrękę i będą was zabijać, i będziecie w nienawiści u wszystkich narodów z powodu mego imienia. Wówczas wielu zachwieje się w wierze; będą się wzajemnie wydawać i jedni drugich nienawidzić. Powstanie wielu fałszywych proroków i wielu w błąd wprowadzą, a ponieważ wzmoże się nieprawość, oziębnie miłość wielu. Lecz kto wytrwa do końca, ten będzie zbawiony (Mt 24, 9-13).

Pismo św. mówi o znakach poprzedzających dzień Paruzji. Będą to:

1. Głoszenie Ewangelii całemu światu (Mt 24,14);

2. Nawrócenie Izraela (Rz 11,25-26);

3. Przyjście Antychrysta (2 Tes 2, 3-10; Ap 13, 1-18; 1 J 2,18-22; 2 J 7).

• obves1 Koniec świata podług chronologii biblijnej 10.07.10, 22:17
          Jest to puste gadanie ,że zapowiadano koniec świata i nic z tego. W końcu
          koniec świata przyjdzie i by wiedzieć czy za naszych czasów należy szukać
          odpowiedzi w Biblii.
          Z Biblii wynika ,że prawdziwie wierzący w Boga znać będą czas końca świata
          bo muszą ostrzegać innych o zagrożeniu.
          Wejdź na stronę www.familyradio.com .

Jest to strona Radia Rodzinnego w Oakland ,Kalifornia i poczytaj jak tam
          staruszek 89 letni zapowiada rok 2011 AD i jakie podaje dowody .
          Harold Camping a o nim piszę zna Biblię na wylot badał ją przez 50 przeszło
          lat.
          Możesz w Polsce posłuchać go w programie Open Forum drogą internetową a też
          satelitarną.

Religia Katolicka jest w sprzeczności z Biblą i jakby koniec świata nastąpić
          miał dziś nie życzyłbym sobie być w twojej sytuacji. Jest niewesoła i brak
          orientacji u ciebie odnośnie spraw końca świata.
          • obves1 Ten link pomoże ci zrozumieć nasze czasy ! 31.07.10, 00:19
            worldwide.familyradio.org/pl/literature/waat/polish_waat.pdf
            • pan666 Koniec Swiata dzisiaj ... 04.08.10, 10:54
              .. bedzie,jezeli ktos mi niekupi nowej butelki Whisky i dose trafki
              psia mac !
        • czebu Re: ciesz sie wolnoscia! :) 23.10.12, 19:57
          magda. Według mnie, to wszystko zostało już wyjaśnione. Chodzi mi o wszelkie religie. To ma związek ze zjawiskami paranormalnymi. Jakiś naukowiec stwierdził, że w tym regionie z którego pochodził Jezus Chrystus, rosły rośliny halucynogenne. Każdy wierzy w co innego. Na pewno Biblia jest na swój sposób mądrą księgą. Powinniśmy spojrzeć bardziej obiektywnie na religie. I może w tym miejscu miałby się skończyć pewien etap rozwoju naszej cywilizacji. Jak na razie patrzę i widzę, że przez religie jest więcej zła niż dobra.
    • sorl2 Re: 2012 koniec świata - możemy nie zdążyć 31.05.10, 10:52
      To brzmi jak wprowadzanie sekciarskiego nastroju np Świadkowie
      Jehowy, tylko brak wpisów o oddawaniu wszystkich rzeczy doczesnych i
      wspieraniu pracą jedynie słusznego FILOZOFA ogarniajacego całość
      zagadnień o szczęściu.
    • titta Re: 2012 koniec świata - możemy nie zdążyć 31.05.10, 11:17
      Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia:
      w tym samym czasie w Ameryce Pd. wybuchly conajmniej dwa wulkany
      (zabici i ranni) ale nie byly to wybuchy tak katastrofalne jak w
      poprzednich latach. W Polsce wlasciwie nic sie nie dzieje, w
      porownaniu z krajami gdzie prawie co roku jest jakas katastrofa:
      churagan, powodz, pozar, wybuch wulkanu, wojna itp. Gina setki i
      tysiace ludzi, tylko w uwazajacej sie za centrum swiata Europie
      niewiele sie o tym nie mowi, (i w sumie slusznie, bo nie ma to dla
      Europy wiekszego znaczenia). Kazdy przejmuje sie bardziej tym co go
      osobiscie dotyka: np. w Szwecji od katastrofy polskiego prezydenta
      wazniejsze byly zamieszki w Tajladi: w koncu mogly by popsuc
      wakacyjne plany sporej grupy obywateli.
      Swiat powoli zmierza ku schylkowi,dzieje sie wiele niepokojacych
      rzeczy, ale jak na razie rok 2010 jest stosunkowo spokojny. Polska
      nie jest przeciez pepkiem swiata.
    • Gość: Guest Re: 2012 koniec świata - możemy nie zdążyć IP: *.chello.pl 01.06.10, 11:26
      Jakże ja lubię dyskusje internetołków (internetowych matołków) na różne
      tematy!!! Tak trzymać matołki!!! Wnosicie w ten sposób humor do
      polskiego internetu. I pomyśleć, że był kiedyś internet bez
      internetołków. Strasznie smutno musiał być wtedy w Sieci.
    • efi-efi Re: 2012 koniec świata - możemy nie zdążyć 09.06.10, 21:17
      bexol1985
      Nic się nie martw. Jak chcesz uniknąć końca świata- da się załatwić.
      Wpłać 12 000zł polskich na moje konto w ING nr 13100000000000005555553322110 i
      jesyeś uratowana?

Oczywiście mogę uratować więcej osób.
      kwotę od łebka znasz ;0
    • obves1 Re: 2012 koniec świata - może być w roku 2011 10.07.10, 22:23
      Widzę,że nie masz orientacji co Biblia mówi odnośnie końca świata.
      Bez zwłoki wejdź na witrynę
      www.familyradio.com .
      Na pierwszej stronie zauważ cytat z Biblli poruszający się a poniżej datę
      Dnia Sądu Ostatecznego Maj,21,2011 AD.

Zapoznaj się z naukami staruszka 89-letniego Harolda Campinga co głosi o
      Biblii i końcu świata.
      Dla równowagi zapoznaj się z moimi postami na grupie pl.soc.religia
      • Gość: mlody Re: 2012 koniec świata - może być w roku 2011 IP: *.asm.bellsouth.net 11.07.10, 01:22
        To internetowe radio www.familyradio.com lepiej zamień na
        www.scripturesforamerica.org/. Nikt nie zna dnia i godziny kiedy co się
        stanie. A jak ktoś upiera się, ze jednak zna, to jest oszustem. Po za tym ich
        tłumaczenie Pisma Świętego, przypomina to katolickie.
        • obves1 Biblia uczy o znajomści końca świata 11.07.10, 04:58
          Nawet nie wiesz co Harold Camping uczy .
          Ci co twierdzą ,że nie możemy znać czasu końca świata nie są zbawieni.
          • obves1 Re: Biblia uczy o znajomści końca świata 11.07.10, 05:00
            Mateusza 24.48-50 ; Księga Objawienia 3.3 już wystarczą na dowód.
        • obves1 Re: 2012 koniec świata - może być w roku 2011 11.07.10, 05:07
          Podaj z Biblii dowody .
          Ja ci podam trzy jedynie co wystarczą:
          Mateusza 24.48-50 sugeruje dobry sługa zna czas przyjścia Pana.
          Łukasza 12.39 gdyby gospodarz domu znał godzinę kiedy złodziej przyjdzie
          czuwałby.
          Księga Objawienia 3.3 : sugeruje jasno ,że czuwający zna godzinę .
          • Gość: mlody Re: 2012 koniec świata - może być w roku 2011 IP: *.asm.bellsouth.net 11.07.10, 20:17
            Ja cale rozważania o tym co jest w Piśmie Świętym zaczynam od Ewangelii SW.
            Mateusza 5: 17, 18. (Jezus a Prawo). Dla mnie jest najważniejsze to Prawo Boskie
            zawarte w PS(około 650 rożnych praw). Jag Go Kochasz to waśnie Jego Prawo
            powinnaś przestrzegać. Uczenie tylko o jego miłości i jego przyjściu jest
            dezinformacja. Dlaczego? Według podanych przez ciebie przykładów nie wiesz czy
            np. nie był nasz Pan w I wieku lub każdym innym. Ale czekanie i odkładanie
            przestrzegania Jego Praw z cala pewnością zaprowadzi do kłopotów. Powinnaś się
            zastanowić czy właśnie tym którzy uczą o jego przyjściu a przemilczają cala
            resztę PS, nie o to chodzi. Bo czekają odkładamy na później lub składamy na jego
            barki, ze coś naprawi, zrobi za nas, zwolni nas z obowiązku itd. Chyba nie jest
            dla ciebie rewelacja usłyszeć, ze wrogowie Boga czytają PS i wiedza co należny
            zrobić żeby nas sam Bóg ukarał za nieprzestrzeganie Jego Praw. Wejdź do byle
            jakiego kościoła, który jest zwolniony z podatków, czyli wyrzekł się
            działalności politycznej jaka jest sama wiara(Prawo Boskie samo w sobie jest
            polityczne-proste? Co nie znaczy, ze KK je przestrzega wymyślają swoje i maja
            swietych) i przekonaj się sama jakie szopki są tam odstawiane.
            • obves1 Koniec świata może być w roku 2011 24.07.10, 06:08
              Jest to ważna sprawa wymagająca badań. Co się stanie z tobą wtedy ?
              • kinia2161 Re: Koniec świata może być w roku 2011 21.06.11, 17:41
                Zacznij się cieszyć życiem !!! smerc.org/ tu dowiesz się dlaczego.Co się kryje po śmierci?
                • kinia2161 Re: Koniec świata może być w roku 2011 22.06.11, 12:05
                  smierc.org dowiesz się co cie czeka. znajdziesz odpowiedź co jest po śmierci?
          • Gość: mlody Do Obves1 IP: *.asm.bellsouth.net 12.07.10, 16:31
            Wiesz, jest całkiem możliwe, ze udajesz głupa, albo jesteś nieświadoma co się
            dziej na świece. Mozę się niedawno urodziłaś?
            Tutaj masz link, którego punkty ich działania, powinnaś mieć zawsze pod ręka, bo
            łatwo jest zapomnieć o tych sprawach. Człowiek ma taka naturę, ze wybiera jednak
            pozytywne nastawienie(o czym oni wiedza i dobrze to wykorzystując).
            republicbroadcasting.org/?p=9624
            • Gość: OBVES Re: Do Obves1 IP: *.washdc.east.verizon.net 14.07.10, 04:12
              Usilnien zalecam wjejście na stronę www.familyradio.com .
              Poczytaj tam polskie teksty na temat maja 21,2011 AD i 21 października 2011
              AD.
              • Gość: mlody Re: Do Obves1 IP: *.asm.bellsouth.net 14.07.10, 19:47
                OK. Przeczytałem o dacie Maj 21, 2011. Nie wiem gdzie jest o dacie Październik
                21, 2011. Ja nie zaprzeczam, ze Boga niema lub, ze Pismo Święte nie jest
                napisane z natchnienia Bożego. Facio pisze, ze będziemy ukarani końcem świata z
                powodu naszych grzechow i tu zaczyna się wygodna dla elit rzadzachy
                dezinformacja, o której pisałem i podałem przykłady w tekście jak rządzą
                społeczeństwami. Problem jest w tym, ze obecne kościoły przekręcają 1
                Przykazanie lub je dokładnie nie wyjaśnił. W tym przykazaniu jest, ze jest
                więcej bogów(inaczej by nie było tego przykazania) a jeden tylko z Dużej Litery.
                Bóg nie musi nas ukarać końcem świata ale tym, ze grzesząc, (czyli nie
                wypełniają Jego Praw), nie będziemy widzieć co jest dobre a co jest złe.
                Będziemy zaślepieni i zaczniemy podążać za innymi bogami na nasza zgubę, co jest
                właśnie wygodne elita. Dzięki temu przekrętowi, lodżia wydaje się, ze elity/inni
                bogowie wogle nie istnieją. Czy rozumiesz to do tego miejsca?
                • Gość: mlody Re: Do Obves1 IP: *.asm.bellsouth.net 17.07.10, 19:44
                  Kurcze, jak ja moglem się wogle spodziewać, ze w KK kraju ktoś rozumie pierwsze
                  pokazanie(nawet jak im się to napisze)? Bardzo przepraszam, ze miałem takie
                  nadzieje.
                  Także słuchajcie sobie wspaniałego radia elit/bankierów. Będziemy mieli troszkę
                  zabawy jak im uwierzycie i zrobicie jak zalecają.
                  forum.gazeta.pl/forum/w,2012,114267391,114267391,_Masowe_Samobojstwa_Przed_21_maja_2011_AD_.html
            • obves1 pl.soc.religia 24.07.10, 06:10
              Na tej grupie usenet odszukaj moje posty .Otrzymasz wiele odpowiedzi .
              pl.soc.religia
              • Gość: PAN 666 Re: pl.soc.religia IP: *.cust.telenor.se 24.07.10, 07:17
                groups.google.com/groups/dir?sel=lang%3Dpl
                na powyzszym linku nic od ciebie-podaj pelny link

PS:

moj nickname to nic innego niz nr.rejestracyjny
                mojego auta,nic Diabelskiego .
                • pan666 Re: pl.soc.religia 24.07.10, 07:23
                  Re: pl.soc.religia IP: *.cust.telenor.se
                  Gość: PAN 666 24.07.10, 07:17

zapomnialem sie zalogowac w poprzednim wpisie-jest moj.

Pzdr.
              • Gość: mlody Re: pl.soc.religia IP: *.asm.bellsouth.net 25.07.10, 19:06
                Wybacz ale jestem pewie(na podstawie dorychczasowych twoich wpisow na tym foru),
                ze otrzymam odpowiedzi ale te mylace.
                Jezeli chesz to podaj dokladny link, to go tobie zkomentuje.
                A teraz proszę napisz dlaczego nasz Pan Bozy wogle przyszedl na ziemie ostatnim
                razem? Bo wiesz powod jego ponownego przybycia moze byc ten sam. A nastempnie
                podaj jak go rozpoznasz? Tylko nie pisz mi o jakis tam uczuciach, wyczuciach i
                węgle takich personalnych wrażeniach. Bo chyba nie chcesz byc nabrany na
                jakiegos oszusta, ktory bendzie Go podrabial. Odpowiedz jest w Ksiedze Mateusza
                i ja nie widze zadnego powodu aby Pojawil sie na zemi raz jeszcze. Ale to moje.
                Nie zaprzeczam, jednak, ze jak jednak przyjdzie, to go przyjme z otwartyn
                sercem. Oczywiscie wiem jak go rozpoznac. A Ty?
                • Gość: PAN 666 Re: pl.soc.religia IP: *.cust.telenor.se 26.07.10, 17:50
                  To "Mlody"

"Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever
                  conceived."
                  (Isaac Asimov)

"Jak dowodami można obalić coś, w co motłoch uwierzył bez dowodów?"
                  (Nietzsche)
          • Gość: mlody Re: 2012 koniec świata - może być w roku 2011 IP: *.asm.bellsouth.net 13.07.10, 21:11
            A tu masz jak będziesz mogla przewidywać przyszłość prawie w 100% jak:
            republicbroadcasting.org/?p=9634
    • Gość: fweqfeqQ Re: 2012 koniec świata - możemy nie zdążyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 12:01
      darmowe-doladowania.com/user/ef77c38f7e0b24f4cc14edf30af35478
    • pan666 Re: 2012 koniec świata - możemy nie zdążyć 23.07.10, 17:31
      .. juz zdazylismy-oglupiec !

teorie spiskowe smolenska dotyczace

zazdroszczenie zmarlym grobu (Wawel)

twierdzenie ze jeden z parlamentarzystow
      sie uratowal-ruskie go przetrzymuja itp. brednie.
      • pan666 Absolutnie prawdziwa "Bajka" 23.07.10, 17:48
        rok 1977,zona kolegi namawia go na seans hipnotyzerski by skonczyl palic
        kolega zgadza sie gdy mu zagwarantowano ze wszystko bedzie nagrywane
        na tasme audio -bal sie ze powie wiecej niz powiedziec chcial/mogl

pierwsze trzy seanse OK,zaczol palic mniej ,pozostaly jeszcze dwa
        za ktore z gory zaplacil
        na czwartym seansie hipnotyzerka stracila kontrole nad swym pacjetem -
        zaczol cos mamrotac,z czasem bardziej zrozumiale ale w nieznanym jezyku

po ok.dwuch latach udalo sie rozszyfrowac jaki to jezyk,byl to sanscrit
        po ok.jednym roku w Kopenchadze , dwuch Brahminow i dwuch angielskich
        lingwistow przesluchalo tasme - Brahmini zszarzeli sluchajac nagrania

nastepnie w paromiesiecznych odstepach czasu seanse hipnotyczne tym razem
        nagrywane na video-nowosc techniczna tamtych czasow
        kolego bedac w transie hipnotycznym czytal teksty w sanscrit´cie (wedy)
        i operowal tym jezykiem jak rodzimym

po tych seansach kolega przeszedl na Hinduism a ja jestem tym jedynym
        po nim ktory zna tresc pierwszego najwazniejszego nagrania
        obiecalem niemowic nikomu,mowie jednakze oprucz jednego zlozonego zdania ..

uogolniajac - wazne jest by w cos wierzyc,bez znaczenia w co lecz szczerze
        slowa JPII nabieraja innego,pelniejszego znaczenia " .. niebojcie
        sie"
        • Gość: oko_jehovy Re: Absolutnie prawdziwa prawda IP: *.pools.arcor-ip.net 13.03.11, 19:21
          ........Japonia:( a potem juz z gorki. Nawet posiadaczom ton cukru nic nie pomoze.
    • Gość: obalaczowski Re: 2012 koniec świata - możemy nie zdążyć IP: *.tvkdiana.pl 22.06.11, 13:31
      To bardzo śmieszny temat, naprawdę. Dlaczego tak uważam? Otóż:
      -kataklizmy dotyczą jedynie jakiejś części populacji ludzkiej, zaś żeby mówić o końcu świata musiałyby one wywierać wpływ na nią jako całość
      -fakt występowania kataklizmów nie świadczy w żaden sposób o zbliżającym się końcu świata-stanowiły one problem już dla ludzi żyjących kilka tysięcy lat temu, a mimo to nasza planeta, ba, cały Wszechświat ciągle istnieją
      -globalny kataklizm w roku 2012 nie jest pewnikiem(jak wynikałoby to z tematu) lecz jedynie możliwością o znikomym prawdopodobieństwie-z tego co pamiętam szanse na wystąpienie czegoś takiego wynoszą tysięczne części procenta(tak tak, żadne kilkadziesiąt, ani nawet kilkanaście procent, jak to głoszą niektórzy)
      -ów koniec świata w roku został jakieś kilka miesięcy temu odwołany przez ludzi, którzy pierwotnie go ogłosili-prawdopodobnie dlatego, że doszli do wniosku iż więcej już na tym nie da się zarobić. Tak więc jak nierentowne przedsiębiorstwa są likwidowane, teoria o apokalipsie w roku 2012 została odwołana.
      Tak więc polecam wszystkim, którzy teraz snują apokaliptyczne wizje wzięcie się do nauki/pracy, bo może się okazać że brak pieniędzy na własne utrzymanie będzie dla was największą katastrofą.
      • Gość: Guest Re: 2012 koniec świata - możemy nie zdążyć IP: 110.204.9.* 11.07.11, 20:58
        "szanse na wystąpienie czegoś takiego wynoszą tysięczne części procenta". Hm powiedz to komuś kto idzie np odebrać szóstkę w totka że jego szanse to milionowy ułamek procenta i że na pewno nie wygrał że mu się to śni (i może żeby jeszcze ci kupon oddał bo to niemożliwe że trafił). Jeżeli szansa na coś jest większa od zera to może się to wydarzyć w każdej chwili
      • czebu Re: 2012 koniec świata - możemy nie zdążyć 23.10.12, 20:14
        Gość portalu: obalaczowski napisał(a):

> To bardzo śmieszny temat, naprawdę. Dlaczego tak uważam? Otóż:
        > -kataklizmy dotyczą jedynie jakiejś części populacji ludzkiej, zaś żeby mówić o
        > końcu świata musiałyby one wywierać wpływ na nią jako całość
        > -fakt występowania kataklizmów nie świadczy w żaden sposób o zbliżającym się ko
        > ńcu świata-stanowiły one problem już dla ludzi żyjących kilka tysięcy lat temu,
        > a mimo to nasza planeta, ba, cały Wszechświat ciągle istnieją
        > -globalny kataklizm w roku 2012 nie jest pewnikiem(jak wynikałoby to z tematu)
        > lecz jedynie możliwością o znikomym prawdopodobieństwie-z tego co pamiętam szan
        > se na wystąpienie czegoś takiego wynoszą tysięczne części procenta(tak tak, żad
        > ne kilkadziesiąt, ani nawet kilkanaście procent, jak to głoszą niektórzy)
        > -ów koniec świata w roku został jakieś kilka miesięcy temu odwołany przez ludzi
        > , którzy pierwotnie go ogłosili-prawdopodobnie dlatego, że doszli do wniosku iż
        > więcej już na tym nie da się zarobić. Tak więc jak nierentowne przedsiębiorstw
        > a są likwidowane, teoria o apokalipsie w roku 2012 została odwołana.
        > Tak więc polecam wszystkim, którzy teraz snują apokaliptyczne wizje wzięcie się
        > do nauki/pracy, bo może się okazać że brak pieniędzy na własne utrzymanie będz
        > ie dla was największą katastrofą.

obalaczowski. Też myślę, że ktoś chce na tym zarobić.
    • Gość: ja Re: 2012 koniec świata - możemy nie zdążyć IP: 196.201.208.* 26.06.11, 21:42
      Wydaje mi sie ze koniec swiata w 2012 dawno juz odwolali.
      • Gość: obalaczowski Re: 2012 koniec świata - możemy nie zdążyć IP: *.tvkdiana.pl 27.06.11, 18:08
        Istotnie, został on odwołany. Jednak jak sam widzisz nie przeszkadza to całkiem sporej grupie ludzi "nakręcać" siebie i innych-czy to na tym forum, czy też gdzie indziej.
    • Gość: Bobek Re: 2012 koniec świata - możemy nie zdążyć IP: *.ennet.pl 09.01.12, 20:15
      Ale zdążylim i dożylim.
    • czebu Re: 2012 koniec świata - możemy nie zdążyć 23.10.12, 20:25
      Zastanawiam się, komu może zależeć na szerzeniu tych informacji. Czy to jest dezinformacja? Może finansiści mają w tym jakiś interes? W 1999 roku straszono nas zjawiskiem określanym jako "milenijna pluskwa". Było coś w tym prawdziwego. Rzeczywiście komputery mogły zwariować. Jednak do zagłady nie doszło. Okazuje się, że tę sytuację wykorzystano do zarobienia pieniędzy przez informatyków. Jak jest teraz? Komu zależy na szerzeniu informacji o końcu świata w grudniu 2012 roku?
      • Gość: ..,,.. Komu komu IP: *.ghnet.pl 18.12.12, 00:39
        Mysle ze jesli napisze ze wiekszosci to chyba nie mine sie z prawda. Od wydawcow ksiazek o koncu swiata, serwisow informacyjnych ktore na haslo "2012 koniec swiata" sciagaja czytelnikow, przez turystyke pt "zabezpiecz sie na koniec swiata" (a sporo tego...) na reklamach konczac. Szczerze to od pyty tego jest :-)
    • czebu Re: 2012 koniec świata - możemy nie zdążyć 24.10.12, 20:22
      Jeszcze co do roku 1999. Odnoszę wrażenie, że po tym roku wszystko straciło na jakości. Na przykład widać to po sprzęcie elektronicznym. Właśnie od 2000 roku większość urządzeń jest produkowana w Chinach. Chińczycy produkują bardzo tanio. Niestety tak, aby nie opłacało się czegokolwiek naprawiać. Kończy się gwarancja i do utylizacji. Może tutaj trzeba szukać tego końca świata, który wtedy miałby być.
      Niektórzy z Was słyszeli o kryzysie kubańskim. Wtedy istniało realne zagrożenie wojną nuklearną. Po części dzięki, służbom specjalnym nie doszło do konfliktu. To były lata 60. Dowódcy wojsk Układu Warszawskiego w latach 70. utworzyli plan na wojnę nuklearną. Ale gdyby tego nie zrobili, to wtedy Amerykanie czuliby się wygrani. Potem wojska NATO prowadziły gry wojenne w latach 80. symulujące ewentualny atak nuklearny na ZSRR. Najgorsze było to, że Sowieci autentycznie uwierzyli, że będzie atak i dojdzie do wojny nuklearnej. Doszło do takiej paranoi, że Rosjanie wierzyli, że prezydent USA Ronald Reagan osobiście jest w stanie wystrzelić pociski. Nie jest to do końca prawdą. Prezydent USA nie jest w stanie sam wystrzelić pocisków.
      W tamtych czasach właśnie dzięki służbom specjalnym nie doszło do większego konfliktu. Wtedy autentycznie mogło dojść do zagłady ludzkości.
      Czasami myślę sobie, że służby specjalne nadal zapobiegają większym zagrożeniom. I może z tym jest związany domniemany koniec świata. Może co jakiś czas dochodzi do jakiegoś ogromnego zagrożenia.
      Wróżbici i wróżki częściowo przewidzieli katastrofę smoleńską. Podobno służby specjalne wykorzystują w swojej pracy zjawiska paranormalne. Oni do tego się nie przyznają. Ale ja myślę, że to jest prawda.
      Słyszeliście te słynne przepowiednie o tym jak nasz kraj będzie w jakiś tam sposób potęgą. Patrzę i myślę, że to już się dzieje. Nadciągnęła fala kryzysu. Rozumiecie. Potop. My na razie jakoś się trzymamy. Kościół katolicki przeżywa kryzys. Liczba powołań spada. Wychodzą na jaw sprawy związane z pedofilią. Jakby nie patrzeć ta religia częściowo upada. W herbie kardynalskim papieża Benedykta XVI jest czarnoskóra twarz. No i niestety, chyba szykuje się kryzys nuklearny. Ale bądźmy spokojni. To może być tylko druga zimna wojna między Iranem, a Izraelem oraz USA.
    • kyoden77 Re: 2012 koniec świata - możemy nie zdążyć 22.12.12, 18:23
      21. grudnia miał być dla szerokiej rzeszy ludzi dniem szczególnym. Koniec świata jaki znamy, urzeczywistnienie najgorszych wizji z najprzeróżniejszych ksiąg religijnych i proroctw: od Apokalipsy Św. Jana po (oczywiście!) "precyzyjne" wyliczenia majańskich "matematyków" i wynikających z nich skutków. Piewcy tych wizji i wierni tymże przekazom zapowiadali iście spektakularne zjawiska. Jednym z nich miało być zderzenie Ziemi z planetą Nibiru, która z kosmicznej otchłani miała nadlecieć i jakoby być widoczna już wiosną 2011 r. za orbitą Plutona. Piszę ten post dzień po zapowiadanym końcu świata i jakoś tak nie specjalnie widzę, żeby cokolwiek szczególnego się działo... Wiosną 2011 r. nie zauważyłem żadnej planety Nibiru i nie zauważył jej nikt, ani żaden teleskop... Czyżby planeta o tak potężnych gabarytach była niewidzialna? Pod koniec 2010 r., gdy miała miejsce w przeróżnych mediach polskich gorączka na punkcie końca świata tego roku i zderzenia z planetą Nibiru jakiś gość porządnie i siarczyście nawyzywał mnie na jednym z portali społecznościowych, że jestem głupi, bo wierzę skorumpowanym i zniewolonym naukowcom z NASA, która ukrywa istnienie planety Nibiru. Sądząc nie bez podstaw, że gości o podobnym toku myślenia w Polsce i na świecie są miliony, zwracam się do Was z pytaniem, krótkim i łatwym: NO I CO?!!! Spójrzcie teraz w swoje lustrzane odbicia i odpowiedzcie sobie na fundamentalne pytanie: dlaczego to WY nie macie racji?
    • Gość: gośc Re: 2012 koniec świata - możemy nie zdążyć IP: *.icpnet.pl 09.02.13, 18:20
      Papież kiedy umarł miał 85 lat - 8 5=13 Godzina śmierci: 21:37 - 2 1 3 7=13 Data śmierci: 02.04.2005 - 0 2 0 4 2 0 0 5=13 Postrzelony 13 Maja 9301 dni pontyfikatu - 9 3 0 1=13 Zmarł w 13 tygodniu roku. JAN PAWEŁ DRUGI - 13 liter czy to zbieg okoliczności ? prześlij to dalej niech inni myślą... Sorry, ale musi się spełnić. ... Pomysł sobie życzenie a zobaczysz co sie stanie... Zacznij myśleć o czymś czego naprawdę pragniesz, To funkcjonuje. Osoba, która mi wysłała ta wiadomość powiedziała, ze jej życzenie spełniło sie w 2 dni po odczytaniu tej wiadomości. Wypowiedz życzenie jak skończy sie odliczanie: 10... 09... 08... 07... 06... 05... 04... 03... 02... 01... *Wypowiedz życzenie* Wklej te wiadomość w ciągu 10 minut do 10 komentarzy Jeśli tego nie zrobisz stanie się przeciwność Ciekawe ......
    • Gość: ja Re: 2012 koniec świata - możemy nie zdążyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.14, 12:26
      No czesc! Mamy ocieplenie klimatyczne, wystarczy wyjść na zewnątrz i poczuć jak jest cieplo! 10C Styczen 01-09-2014. Mamy bardzo malo czasu tak naprawdę! Jesli do roku 2015 nie zostanie zmniejszona emisja gazów, samochody, samoloty, ROPA, itp itp.. To będzie prawdopodobnie za późno. do roku 2055 ! będziemy głodować tak wiec niestety nie ma to dobrej przyszłości dla naszych dzieci. Napisałem tu co nieco o tym co wiem, moze ktos cos z tego zrozumie!
      Ciekawe dlaczego Niektóre panstwa maja zbudowane bunkry gdzie zbudowane sa domy,place zabaw, i inne potrzebne budowle do przetrwania! Ale to wszystko jest utajnione! ludzie ktorzy mówili o tym w mediach ginęli. Czy bedzie rewolucja ? czy uda sie cos zmienic? mysle ze jest juz za późno. panstwo nas okrada, ciezko jest utrzymać rodzine z 1300zl a jsli masz swiadomosc ze to wszystko jest bez sensu, ze to sie skonczy i to niebawem! ehhh nie wiem, to jest jak z filmu..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka