Dodaj do ulubionych

Nie, no, OK. Zalozmy ze BK a nie JK

04.07.10, 20:43
Chwala Bogu zatem. Jezeli.
Ale nawet jezeli, to tak na zdrowy rozum:

-Do tej pory bylo tak (platformicznie): tyle rzeczy do zrobienia, ale nam
zawetuje.
-Teraz nie zawetuje.
-Ale za cos 13 miesiecy od konca wakacji beda wybory do Sejmu.
I co? Praktycznie do wiosny dadza rady: reforme sluzby zdrowia, finansow
publicznych z emerytalna, odbiurokratyzowanie gospodarki, co tam jeszcze?
Ojojojoj... Czarno to z Bufetowa widzimy. :-(

Fajnie ze moze cos po lewej stronie urosnie, wolne od komunizmu.
Obserwuj wątek
    • lupus76 Re: Nie, no, OK. Zalozmy ze BK a nie JK 04.07.10, 20:48
      Czasu jest natomiast wystarczająco dużo, żeby pogmerać przy ordynacji wyborczej.
      I (co nie daj Bóg) możliwe są okręgi jednomandatowe. Co w polskich realiach
      okaże się powtórką nt. "Rzeczpospolita Szlachecka" i funkcjonującym tam
      klientyzmem politycznym :(
      • szwagier_z_niemodlina Re: Nie, no, OK. Zalozmy ze BK a nie JK 04.07.10, 20:51
        Powiadasz ze? Nie czuje tego problemu, ale to by sie chyba oplacalo jakby bylo
        jasne ze w wyborach nie dostaniemy po czterech literach, co?
        • lupus76 Re: Nie, no, OK. Zalozmy ze BK a nie JK 04.07.10, 20:55
          A ja ten problem czuję.
          I obawiam się, że Taki Palikot może całkiem sporą prywatną frakcję stworzyć w
          Parlamencie. Że o takim czołowych biznesmenach nie wspomnę. Ot - prywatyzacja
          państwa. I liberalizm, ale taki z początków swego istnienia w perspektywie.
          Dopóki PO nie podpisze (a nie słyszałem polityka prawicowego, który wypowiadałby
          się o niej pozytywnie) EKPP - będę czuł się hmmmmm mocno niepewnie.
          • szwagier_z_niemodlina Re: Nie, no, OK. Zalozmy ze BK a nie JK 04.07.10, 21:01
            No wiesz, zakladasz ze oni (PO) sa liberalni. Jak oni sa liberalni to ja jestem
            lewak, tak ja twierdze. A przeciez ja jestem duchowo czlonkiem "Strany mírného
            pokroku v mezích zákona" :-)
            • lupus76 Re: Nie, no, OK. Zalozmy ze BK a nie JK 04.07.10, 21:08
              Nie Szwagrze. Ja zakładam, że PO jest partią bezideowych oportunistów.
              Jednocześnie jest ugrupowaniem mającym spore poparcie w biznesie. I jak PO zrobi
              biznesowi dobrze w dwójnasób - czyli twardo blokując EKPP i wprowadzając okręgi
              jednomandatowe - może okazać się, że będziemy mieć w Polsce demokrację elit.
              2/3, albo nawet 3/4 społeczeństwa będzie stanowić margines.
              Jest jeszcze coś. Politycy PO od jakiegoś czasu przebąkują o konieczności zmian
              w Konstytucji, jednocześnie nie deklarując o jakie zmiany chodzi. I to
              też nie napawa mnie optymizmem.
              A teraz jeszcze coś: wstręt do PiSu przeważył i pomimo tych strachów, które mnie
              nieco męczą - nie poszedłem zagłosować:)
              • szwagier_z_niemodlina Re: Nie, no, OK. Zalozmy ze BK a nie JK 04.07.10, 21:18
                Ok, zakladam ze wiesz dokladniej.
                Brzmi to spojnie.
                Z drugiej strony, mam watpliwosc na ile oni w ogole sa w stanie przeprowadzic
                cokolwiek.

A tu drobiazdzek dla ciebie, offtopic:

Nozesztykuwa
                • lupus76 Re: Nie, no, OK. Zalozmy ze BK a nie JK 04.07.10, 21:22
                  A tak, dziś o nim była połowa faktów.
                  No cóż kraj miłosierdzia katolickiego...
                  teraz wiadomo już skąd się biorą Sobeckie, Czarneccy, Niesiołowscy, czy
                  Goryszewscy - prawda?
                  • szwagier_z_niemodlina Re: Nie, no, OK. Zalozmy ze BK a nie JK 04.07.10, 21:26
                    Nie, nie, nie, kochany, zadne Sobeckie. Tu nie ma liczby mnogiej.
                    Liczba mnoga to moze byc przy roznych kobietach, bedacych czescia przypadkowego
                    zbioru kobiet. Anusia jest jedna! Z meteorytem prosto z nieba spadla, bo chyba
                    nie przypuszczasz ze jest z komorek, co?

A serio, to nie kapuje. Byl wiek XX a KK zdawal sie zalowac ze nie XIX. Jak sie
                    zrobil XXI to widze un tesknote za XVIII. Panszczyzna, te sprawy.
                    • lupus76 Re: Nie, no, OK. Zalozmy ze BK a nie JK 04.07.10, 21:28
                      Czują się pokrzywdzeni za te 44 lata po 1945. Oni cały czas myślą (czują?), ze
                      doznali krzywd, pomimo, ze żyli, jak pączusie w maśle.
                      • szwagier_z_niemodlina Re: Nie, no, OK. Zalozmy ze BK a nie JK 04.07.10, 21:32
                        Wiesz co mnie tu zszokowalo jakem zaczal ogladac miejscowa TV?
                        Sposob zwracania sie dziennikarzy do ksiezy. Np. zwracanie sie do
                        przewodniczacego Konferencji Biskupow Niemieckich per "Herr Lehmann" badz "Herr
                        Bischoff". Gebe mialem tak rozwarta ze czolg T34 by wjechal i jeszcze by bylo
                        miejsce na fizylierow.
                        • lupus76 Re: Nie, no, OK. Zalozmy ze BK a nie JK 04.07.10, 21:40
                          Najwyraźniej tradycja ewangelicka.
                          Zauważ, że u nas w okolicach Wisły, Cieszyna i Skoczowa też nie mówią per
                          "proszę księdza" :)
                          Mnie natomiast zszokowało co innego. To mianowicie, że rząd ustami frau
                          Kanclerin stwierdził, że "w tej chwili przepraszam już nie wystarczy". No żyjąc
                          tutaj wydawało mi się absolutnie niemożliwe, żeby jakikolwiek rząd miał odwagę
                          coś takiego powiedzieć.
                          Ale oni mają długie tradycje w takich sporach. Na temat inwestytury Cesarstwo
                          wygarnęło coś Watykanowi zdaje się już w X wieku :)
                          • szwagier_z_niemodlina Re: Nie, no, OK. Zalozmy ze BK a nie JK 04.07.10, 21:48
                            Lutrow jest w pl. za malo :-(
                            • lupus76 Re: Nie, no, OK. Zalozmy ze BK a nie JK 04.07.10, 21:49
                              Zdecydowanie. Nigdy ich tu zbyt wielu nie było, a dodatkowo w 1945 śmigali na
                              Zachód, aż się kurzyło.
    • lolcia-olcia Peło rulez 04.07.10, 21:20
      wujek mniejsze zło pozostawia w tyle kaczystan;p
      • szwagier_z_niemodlina Re: Peło rulez 04.07.10, 21:27
        Tak, tak. Mniejsze z troche wiekszym.
        • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 21:28
          Przynajmniej wizualnie nie wzbudza litości..
          • szwagier_z_niemodlina Re: Peło rulez 04.07.10, 21:33
            Ani checi zaopiekowania sie? :-)
            • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 21:36
              Jaro jak dla mnie tylko litość wzbudza, stary, mały, oklapły korniszon...;p
              • szwagier_z_niemodlina Re: Peło rulez 04.07.10, 21:38
                Wyjatkowo grozny korniszon. Rosomak wsrod korniszonow.
                • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 21:43
                  no tak i ma kota zamiast kobiety....
                  • szwagier_z_niemodlina Re: Peło rulez 04.07.10, 21:46
                    Kot swiadczy o nim dobrze.

S. - wlasciciel siersciucha.
                    • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 21:48
                      A to, że nie ma kobiety na stałe - jeszcze lepiej.
                      L. Zdeklarowany kawaler :D
                    • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 21:51
                      jak dla mnie to raczej wada...
                      • szwagier_z_niemodlina Re: Peło rulez 04.07.10, 21:55
                        Kot to wada?
                        • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 22:02
                          A nie? Ja nie lubię kotów, więc ten tego no...
                          • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 22:06
                            To jeszcze pół biedy.
                            Gorzej, jakby kot lubił Ciebie:
                            [img]https://wiktor.w.staszic.waw.pl/zwierzeta.jpg[/img]
                            • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 22:09
                              ewentualnie takiego mogę mieć;D
                              • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 22:11
                                Nie o mieć tu idzie. Jakby on Cię lubił, to za jakieś pięć minut zrobiłby takie
                                "beeeeeeeek" po posiłku :)
                                • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 22:18
                                  Ale to taki mały i fajny kiciuś:) nie no nic mi nie zrobi:D
                                  • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 22:22
                                    Poza tym, że przerobi na nawóz - to nic :D
                                    • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 22:24
                                      Od razu na nawóz, próbujesz odwieść mnie od safari? Możesz chcesz się ze mną na
                                      niezapomnianą przygodę załapać?:D
                                      • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 22:29
                                        Ta kicia, to w Bengalu albo na Syberii.
                                        Na safari to mają inne atrakcje:
                                        [img]https://c.wrzuta.pl/wi19771/f63d319f000b1f6145eae924/0/lew[/img]

oraz

[img]https://zwierzeta-cs.webpark.pl/lampart.jpg[/img]
                                        • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 22:31
                                          To ja się już pakuję;D
                                          • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 22:36
                                            Na półmisek? :D
                                            • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 22:46
                                              Na safari, o czym Ty myślisz;p
                                              • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 23:01
                                                A półmisek na safari. Nie każ tek się tym koteckom za Tobą uganiać:D
                                                • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 23:06
                                                  spoko jakby co innych rzucę na pożarcie;p
                                                  • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 23:09
                                                    Masz na podorędziu jakichś strawnych? :D
                                                  • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 23:10
                                                    Tego zawsze pod dostatkiem;p
                                                  • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 23:15
                                                    To się jeszcze upewnij, że nie są lepszymi od Ciebie sprinterami :P
                    • twardycukierek Re: Peło rulez 06.07.10, 09:15

> Kot swiadczy o nim dobrze.

O! Dokładnie tak napisałam w wątku Zorra dziś rano :D
                • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 21:44
                  Taaaaa. Taki korniszon, od którego natychmiast sraczki się dostaje...
                  • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 21:52
                    nawet mleka nie potrzeba:D
                    • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 21:55
                      W zasadzie, to nawet jeść nie trzeba. Wystarczy sama świadomość.
                      • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 21:56
                        Znaczy się sama jego podobizna? jak tak to tak:D
                        • szwagier_z_niemodlina Re: Peło rulez 04.07.10, 22:00
                          Korniszon-rosomak wgryzajacy sie w glowe. Fuj :-((
                          • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 22:03
                            ble obym tylko koszmarów w nocy nie miała;p
                            • szwagier_z_niemodlina Re: Peło rulez 04.07.10, 22:26
                              On jest traumatyzujacy. Jego stosunek do logiki, prawdy obiektywnej, sposobu
                              dyskusji, wraz ze skutecznoscia tychze, powoduje ze prosty obraz swiata, taki
                              inzynierski, zaczyna byc zamacony. Slynne "oczyscic sie z zarzutow, jako ze jest
                              sie w kregu podejrzenia", no Kafka, no...
                              • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 22:29
                                Jarek ma własny świat: zamazany, prosty i do dupy...
                                • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 22:30
                                  Byle nie do mojej, tak? :D
                                  • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 22:31
                                    No nie wiem jaką masz, jeszcze nie macałam;p
                                    • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 22:38
                                      Niezależnie od tego, jaka jest - Jarowi od niej wara! :D
                                      • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 22:47
                                        Hej! piknie :D
                                        • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 23:04
                                          Kogo piknie i w co piknie? :D
                                          • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 23:06
                                            Pomyśl czasem...;p
                                            • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 23:10
                                              Nie wymagaj za dużo. Jestem tylko facetem :D
                                              • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 23:10
                                                Ale jedynie minimum...a Ty już pękasz;D
                                                • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 23:16
                                                  Ni pękam, tylko wymagasz ode mnie czegoś, czego w życiu nie robiłem. No daj
                                                  trochę czasu, kobieto! :P
                                  • szwagier_z_niemodlina Re: Peło rulez 04.07.10, 22:32
                                    Problem w tym ze takich jest wielu. Ale tylko niewielu potrafi tym zaindukowac
                                    innych.
                                    • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 22:35
                                      To się na studiach społecznych wałkuje pt: rola jednostek wybitnych na bieg
                                      historii.
                                      Koniec końców, jak popatrzeć na Hitlera, Trockiego, Franco, czy - przede
                                      wszystkim - Pol Pota - pozostaje się cieszyć, że los dał nam tylko bliźniaków. I
                                      wobec jednego z nich wyciągnął już konsekwencje...
                                    • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 22:37
                                      Ale, że dupę do wymacania? No wielu, a nawet każdy ma...gorzej z ostatecznymi
                                      konkluzjami;p
                                      • szwagier_z_niemodlina Re: Peło rulez 04.07.10, 22:43
                                        Akurat dookola niego nie ma atmosfery dupy nie ma, tak na moje wyczucie. Gosc
                                        jest aseksualny, IMHO.
                                        Wilku, porownywanie go z Hitlerem czy Stalinem, to chyba lekka przesada. Nie ma
                                        materialu dowodowego. Ale jego wplyw mowi chyba wiele o spoleczenstwie polskim.
                                        Trudno mi to ujac w slowa, ale to jest chyba sprawa konfliktu "slusznosc"
                                        przeciwko "stanowi rzeczy".
                                        W skrajnej formie to zdanie z "Samych swoich": sad sadem, a sprawiedliwosc musi
                                        byc po naszej stronie.
                                        • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 22:45
                                          Ja go nie porównuję w sensie działań, tylko tego, jak niebezpieczna potrafi być
                                          historia podsyłając tych, którzy potrafią porwać tłumy.
                                          • szwagier_z_niemodlina Re: Peło rulez 04.07.10, 22:50
                                            Ale to potrafil tez i Ghandi, i Mandela, i nawet nasz Prezes Lechu.
                                            Wiec to dziala tez w dobra strone.
                                            Ale to oddzialywanie moze miec rozne mechanizmy. Moze sie odwolywac do emocji,
                                            prostych, dobrze definiowanych. Jak ci wyzej, zwlaszcza dwaj pierwsi. Moze tez
                                            jednak polega na tym ze pozwala przebic sie pewnemu wstydliwie hodowanemu w
                                            sobie przekonaniu ze to ja mam racje a nie ten kurewski swiat. Mylnemu
                                            przekonaniu :-)
                                            • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 23:00
                                              Słusznie. I dlatego podałem takie przykłady.
                                              Jest jeszcze grupa, którą określiłbym " to nie tak miało być":
                                              Napoleon, Castro, Guevara, czy nawet... Gomułka.
                                        • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 22:48
                                          Jaro- obiekt aseksualny z wzrostową tendencją do obrzydzenia...
                                          • szwagier_z_niemodlina Re: Peło rulez 04.07.10, 22:56
                                            Och, wiesz, sa kobiety ktore maja inne upodobania niz glowny nurt.
                                            Teoria "dlugiego ogona", nie? :-)

Powiem tak: jakikolwiek by on nie byl w sensie okoloerotycznym - nie na tym
                                            polega problem z nim jako politykiem :-ßß
                                            • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 22:59
                                              On nic nowego do polityki nie wnosi, stary zasiedziały w latach 80tych dziad,
                                              bez polotu i wizji przyszłości. Bronek nie jest lepszy, ale w ogólnym
                                              rozrachunku aż tak zwapniały nie jest..chociaż to i tak w praniu wyjdzie...
                                              • szwagier_z_niemodlina Re: Peło rulez 04.07.10, 23:04
                                                Tak czy inaczej: ja sie zegnam, bo rano musze do roboty.
                                                Pa:.-)
                                                • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 23:09
                                                  Ja podobno też;)

Dobranoc;)
                        • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 22:00
                          Nawet nie. Świadomość, że istnieje i w realny sposób może wpłynąć na Twój
                          swiat :/
                          • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 22:03
                            fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
                            • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 22:06
                              Nie aż tak realnie :D
                              • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 22:10
                                Następnym razem mnie ostrzegaj, bo mało na zawał nie zeszłam z tego świata;D
                                • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 22:15
                                  Zawał, jakie to trywialne...
                                  Utopić się w koniaku (nie trzeba zagryzać korniszonami), podczas szalonej
                                  seksualnej orgii - czyż nie lepszy sposób?
                                  • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 22:19
                                    no zwłaszcza jak zasypiam zaraz po;p
                                    • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 22:23
                                      No widzisz - nowe doznanie - nie zdążyłabyś zasnąć :D
                                      • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 22:25
                                        Miej nade mną litość..Ojcze;p
                                        • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 22:37
                                          Czego nie lubisz moje dziecko: orgii, czy koniaku? :D
                                          • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 22:48
                                            zdecydowanie koniaku;p
                                            • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 23:05
                                              A wódkie?
                                              Tylko do wódki, to już korniszon może być potrzebny...
                                              • lolcia-olcia Re: Peło rulez 04.07.10, 23:08
                                                wódka też niestety odpada;p mam wysublimowany gust, poza tym dla mnie już mała
                                                dawka jest i tak zdecydowanie za dużą;p
                                                • lupus76 Re: Peło rulez 04.07.10, 23:15
                                                  Chateau de Yabol AD 2010? :D
    • voker uuufffff 04.07.10, 21:26

• lupus76 Re: uuufffff 04.07.10, 21:28
        Ale takie bardzo umiarkowane.
    • kolczasty_nemo Re: Nie, no, OK. Zalozmy ze BK a nie JK 04.07.10, 22:04
      Demokracja to takie dziwne "cóś".
      Niewolnicy/wyborcy co jakiś czas mają "igrzyska" i cieszą się jak dzieci z
      lizaka, że dokonali wyboru..
      Wybierają tego, który trzyma "bat"..:)
      W Polsce jest jeszcze śmieszniej/tragiczniej ... po pewnym czasie mało kto z
      niewolników/wyborców przyznaje się, że na obecnie trzymającego bat głosowali.
      Wychodzi na to , że sam się wybrał i tak od wyborów/igrzysk do następnych.
      Ale chyba już tak musi być...;)
    • lupus76 Fajny ten wątek, taki na opak 04.07.10, 22:26
      Bo przeważnie jest tak, że człowiek napisze, że fajny mecz był, a już 2 posty
      niżej, ze BK rulez, a JK - szmata. Albo na odwrót.
      A tu - proszę - zaczynamy od dywagacji nt JK vs BK, a kończymy (albo jeszcze i
      nie) na dzikich orgiach zaprawianych koniakiem.
      I za to kocham Szpile. A jeszcze bardziej wszystkich Szpilowników :D
      • voker Re: Fajny ten wątek, taki na opak 04.07.10, 22:32
        jak mawia matka założycielka-zboki ze szpilowej zatoki... ;)

nie chcę Cię martwić, ale z tego co widzę to Ola zasypia... :))))

;)
        • lupus76 Re: Fajny ten wątek, taki na opak 04.07.10, 22:37
          Znaczy już jest PO :D
          • voker Re: Fajny ten wątek, taki na opak 04.07.10, 22:43
            e, jednak nie zasypia ;)
            • lupus76 Re: Fajny ten wątek, taki na opak 04.07.10, 22:46
              A przynajmniej tak twierdzi :D
        • lolcia-olcia Re: Fajny ten wątek, taki na opak 04.07.10, 22:37
          hahahaha jaasne;p
    • lupus76 Może sięokazać, że zalożenie 04.07.10, 23:03
      było mylne:
      Frekwencja:54,59 % Bronisław Komorowski: 50,61 Jarosław Kaczyński: 49,39 proc.
      To wyniki z 20 proc. obwodów. Znów stopniała różnica.
    • milleniusz Pamiętacie jak było... 04.07.10, 23:57
      Z Wałęsą i Kwaśniewskim? Ja bym poczekał do jutra z wszelkimi wnioskami. No może
      prócz tego, co już pisałem wcześniej, że kampania Komorowskiego była raczej fatalna.
    • voker Re: Nie, no, OK. Zalozmy ze BK a nie JK 05.07.10, 09:13
      o północy było jedno wielkie słowo... ;)
    • twardycukierek Bah! 06.07.10, 08:31
      Muszę dziś przeczytać ten wątek! :DD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka