Dodaj do ulubionych

Lista pożądanych zakazów – przyłącz się

14.11.10, 01:12
Chcecie proszę bardzo, oto czego zakazałbym:
1. prowadzenia głośnych rozmów przez telefon w miejscach publicznych: przedziale kolejowym, autobusie, poczekalniach, korytarzach instytucji (nie każdy chce być zmuszany do wysłuchiwania cudzych spraw)
2. pędzenia rowerem po chodniku – przeznaczony jest dla pieszego
3. jeżdżenia quadami poza ściśle wyznaczonym do tego obszarem (za opłatą)
4. wjeżdżania przez kierowców z prędkością 80 km/h w kałuże i chlapania błotem w przechodniów (dotkliwa grzywna: min. 500 zł)
5. przeklinania w miejscach publicznych (o k…, uj...łem, itp.) – mandat 100 zł
6. rzucania niedopałków i śmieci, gdzie popadnie, także z okien samochodów (co jest nagminne)
7. trzaskania drzwiami mieszkania (często wynajmowanego) i windy (dom to nie chlew, a lokal nie stodoła)
8. pchania się wszędzie pierwszemu, przed innymi (wypadałoby przepuścić choć starszych i dzieci, kobiety na tym forum pewnie są wyzwolone)
9. głośnej muzyki w miejscowościach letniskowych i knajpach (niektórych dudniąca muzyka odstrasza od siadania)
10. jazdy motorówkami, ślizgaczami i innym hałaśliwym sprzętem poza ściśle określonymi akwenami (za opłatą)
11. „uprzyjemniania” przez puszczanie na cały regulator ulubionej (dla siebie) muzyki na całą klatkę schodowa lub osiedle (mandat: 200 zł, następny 500 zł, potem sąd grodzki)
12. Używania w pomieszczeniu zamkniętym, biurowym (poza ubikacją) różnych aerozoli, lakierów – nie dla każdego zapach przyjemny, a i czasami można się udusić – lepiej się umyć
(bez kar, może wciąż zwracanie uwagi wystarczy?)
Czy wystarczy? Jak temat na liberalnym forum chwyci – obiecuję kolejne przykłady. Te nasunęły mi się na gorąco. Zachęcam (nie tylko "antyfaszystów") do podawania własnych!
Obserwuj wątek
    • ten_co_ma_racje w Tworkach cię potrzebują 14.11.10, 10:29
      W Tworkach potrzebują takich aspołecznych jednostek jak ty, którym wszystko przeszkadza. Mają tam specjalnie dla takich jak ty bardzo miłe, całe pomalowane na biało izby, wygłuszone i do tego obite ładnymi białymi materacami.
      • propanstwowiec Re: w Tworkach cię potrzebują 15.11.10, 20:54
        ten_co_ma_racje napisał:

> W Tworkach potrzebują takich aspołecznych jednostek jak ty, którym wszystko prz
        > eszkadza. Mają tam specjalnie dla takich jak ty bardzo miłe, całe pomalowane na
        > biało izby, wygłuszone i do tego obite ładnymi białymi materacami.
        >
        >
        A nie jesteś czasem łysolem, o byczym karku? To wiele by tłumaczyło!
    • Gość: spamer Re: Lista pożądanych zakazów – przyłącz się IP: *.chello.pl 14.11.10, 10:35
      1. prowadzenia głośnych rozmów przez telefon w miejscach publicznych: przedziale kolejowym, autobusie, poczekalniach, korytarzach instytucji (nie każdy chce być zmuszany do wysłuchiwania cudzych spraw)

Gdyby ktoś z mojej rodziny wylądowal w szpitalu miał bym w dupie to czy chcesz tego słuchac czy nie !

pędzenia rowerem po chodniku – przeznaczony jest dla pieszego

To do roboty i ścieżki rowerowe zrób !

trzaskania drzwiami mieszkania

Moje drzwi wiec sobie trzaskam jak i kiedy chce

Wiec propopaprańcu śmierdzisz mi oszolomem , katolicki terror w pewnych punktach to jego styl . Z paroma sie zgadzam .
      • propanstwowiec Re: Lista pożądanych zakazów – przyłącz się 15.11.10, 20:53
        spamer napisał:

"1. prowadzenia głośnych rozmów przez telefon w miejscach publicznych: przedziale kolejowym, autobusie, poczekalniach, korytarzach instytucji (nie każdy chce być zmuszany do wysłuchiwania cudzych spraw)

Gdyby ktoś z mojej rodziny wylądowal w szpitalu miał bym w dupie to czy chcesz tego słuchac czy nie !

pędzenia rowerem po chodniku – przeznaczony jest dla pieszego

To do roboty i ścieżki rowerowe zrób !

trzaskania drzwiami mieszkania

Moje drzwi wiec sobie trzaskam jak i kiedy chce

Wiec propopaprańcu śmierdzisz mi oszolomem , katolicki terror w pewnych punktach to jego styl . Z paroma sie zgadzam . "

Nie wiem dlaczego odpowiadam. Może mam powołanie pedagogiczne.

1. O szpitalu ja nic nie wspominałem (chodzi oczywiście o regułę a nie o wyjątek)
        2. Czy są ścieżki dla rowerów czy nie (dobrze gdyby były), nie zwalnia to kierującego rowerem od myślenia i kultury - to on zajmuje nieprawnie chodnik i powinien jechać tak wolno, żeby nie zagrażać przechodniom, kobietom z wózkami, a nawet o dziwo staruszkom (bo też maja prawo jeszcze się poruszać).
        3. Tu wyszło typowe burakostwo: MOJE DRZWI WIEC TRZASKAM KIEDY CHCĘ
        Może ktoś dopisze komentarz.
        Dobrze, że jednak katolicy na tym Forum cieszą się mirem (zob. w słowniku).
    • tomek854 Re: Lista pożądanych zakazów – przyłącz się 14.11.10, 13:09
      > 1. prowadzenia głośnych rozmów przez telefon w miejscach publicznych: przedzial
      > e kolejowym, autobusie, poczekalniach, korytarzach instytucji (nie każdy chce b
      > yć zmuszany do wysłuchiwania cudzych spraw)

To kwestia dobrego wychowania - aczkolwiek czasami trzeba odebrac telefon w autobusie...

> 2. pędzenia rowerem po chodniku – przeznaczony jest dla pieszego

No taki zakaz juz jest...

> 3. jeżdżenia quadami poza ściśle wyznaczonym do tego obszarem (za opłatą)

...taki tez jest...

> 4. wjeżdżania przez kierowców z prędkością 80 km/h w kałuże i chlapania błotem
      > w przechodniów (dotkliwa grzywna: min. 500 zł)

...na to tez chyba jest odpowiedni paragraf...

> 5. przeklinania w miejscach publicznych (o k…, uj...łem, itp.) – ma
      > ndat 100 zł

...i za to karaja w niektorych miastach...

> 6. rzucania niedopałków i śmieci, gdzie popadnie, także z okien samochodów (co
      > jest nagminne)

...i tu jest zakaz odpowiedni...

> 7. trzaskania drzwiami mieszkania (często wynajmowanego) i windy (dom to nie ch
      > lew, a lokal nie stodoła)

...to moze podpadac pod zaklocanie ciszy i spokoju publicznego...

> 8. pchania się wszędzie pierwszemu, przed innymi (wypadałoby przepuścić choć st
      > arszych i dzieci, kobiety na tym forum pewnie są wyzwolone)

,...znowu kwestia savoir vivre'u...

> 9. głośnej muzyki w miejscowościach letniskowych i knajpach (niektórych dudniąc
      > a muzyka odstrasza od siadania)

...znowu zaklocanie porzadku publicznego...

> 10. jazdy motorówkami, ślizgaczami i innym hałaśliwym sprzętem poza ściśle okre
      > ślonymi akwenami (za opłatą)

...sa akweny z zakazem...

> 11. „uprzyjemniania” przez puszczanie na cały regulator ulubionej (
      > dla siebie) muzyki na całą klatkę schodowa lub osiedle (mandat: 200 zł, następn
      > y 500 zł, potem sąd grodzki)

...znowu zaklocanie spokoju...

> 12. Używania w pomieszczeniu zamkniętym, biurowym (poza ubikacją) różnych aeroz
      > oli, lakierów – nie dla każdego zapach przyjemny, a i czasami można się u
      > dusić – lepiej się umyć

...i tu znowu kwestia wychowania, a w ekstremalnych przypadkach odpowiednie normy.

W sumie zadna nowina. Szkoda, ze z PRZESTRZEGANIEm i EGZEKWOWANIEM prawa u nas tak kiepsko...
      • propanstwowiec Re: Lista pożądanych zakazów – przyłącz się 17.11.10, 18:32
        Oto właśnie chodzi. Żadna to nowina, a państwo z 20 letnią tradycją demokracji nie może (nie chce?) się uporać z uciążliwościami życia codziennego z jakimi się wszyscy borykamy. W mediach wiecznie o: lustracji, aborcji, in-vitro, prawach gejów, czy można dać klapsa niegrzecznemu dziecku.. To nie sa sprawy, z którymi stykamy sie na co dzień. Najpierw bądźmy tolerancyjni przez branie pod uwagę żyjących wśród nas (naszych sąsiadów, współpasażerów, współpracowników) - a potem rozprawiajmy o tolerancji wobec narodów
    • Gość: takataka Re: Lista pożądanych zakazów – przyłącz się IP: *.chello.pl 15.11.10, 10:44
      posiadania psów przez każdego komu się "uwidzi" ;)
      posiadania psów w blokach bez zgody reszty lokatorów ;)
      niekontrolowanego rozmnażania psów :P
      • propanstwowiec Re: Lista pożądanych zakazów – przyłącz się 17.11.10, 18:34
        Gość portalu: takataka napisał(a):

> posiadania psów przez każdego komu się "uwidzi" ;)
        > posiadania psów w blokach bez zgody reszty lokatorów ;)
        > niekontrolowanego rozmnażania psów :P

Jest w tym nieco racji, bo w wielu kamienicach więcej "sobak" niż ludzi!
        • onyks-online Re: Lista pożądanych zakazów – przyłącz się 17.11.10, 22:51
          Ubrac wszystkich w jednakowe mundurki, produkowac jednakowe meble, nakazac wszystkim jesc to samo, wybudowac jednakowe domy, dworce,szkoly, nakazac sluchania jednakowej muzyki itd. itp Niech absolutnie wszystko bedzie jednakowe. Nie bedzie trzeba niczego zakazywac
          • propanstwowiec Re: Lista pożądanych zakazów – przyłącz się 18.11.10, 01:06
            onyks-online napisała:

> Ubrac wszystkich w jednakowe mundurki, produkowac jednakowe meble, nakazac wszy
            > stkim jesc to samo, wybudowac jednakowe domy, dworce,szkoly, nakazac sluchania
            > jednakowej muzyki itd. itp Niech absolutnie wszystko bedzie jednakowe. Nie bedz
            > ie trzeba niczego zakazywac

Sprowadzasz rzecz do absurdu, co najłatwiej. Demokracja to wolność, ale nie absolutna. Mogę robić to, co nie przeszkadza innym. Trzeba się z nimi liczyć! Nie ograniczać Ich wolności!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka