Dodaj do ulubionych

Trójca śnięta...

02.12.10, 23:37
[img]https://bluthilde.files.wordpress.com/2010/09/chamberlain2bmunich.jpg[/img]

[img]https://i.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01776/sepp_blatter_1776961b.jpg[/img]

[img]https://2.bp.blogspot.com/_hNjT1IK-HI0/RtgtD2EIqTI/AAAAAAAAAA0/pc29bElhUjw/s1600/simpson-sprigfield_20070613_201918.jpg[/img]
Obserwuj wątek
    • jarek_408 Przebijam 02.12.10, 23:47
      [img]https://www.insidethegames.biz/~dontreg/images/stories/Juan%20Antonio%20Samaranch%20in%20Copenhagen(1).jpg[/img]

[img]https://tierraincognita.blox.pl/resource/beijing2008.gif[/img]
      • twardycukierek Re: Przebijam 02.12.10, 23:53
        Miałam iść spać, ale...

Trudno jest być satyrykiem w tych dniach :) Farsa goni czarną groteskę.
        • jarek_408 Re: Przebijam 02.12.10, 23:58
          Ale?...

Zamordowanie idei ruchu olimpijskiego to chyba coś więcej, niż farsa...
          • twardycukierek Re: Przebijam 03.12.10, 00:07
            Jarek... od kilku dni wisi wątek o tym, że Pan Noblista ustąpił cenzorom i nikogo prócz mnie to nie zdaje się interesować :) First things first.

/gwoli 'sprawiedliwości': nie interesuje to też Svenska Nobelkomiteen/

Nic to, dobrej nocy. :)
            • jarek_408 Re: Przebijam 03.12.10, 01:10
              Nie Noblista a początkujący pisarz. Więc jednak do Ruchu Olimpijskiego bym nie przyrównywał.

A cenzura, cóż. W dzisiejszej Polsce jest bez sensu. Choć i tak częściowo obowiązuje.

Na podstawie art. 55 ustawy ustawy z dnia 18 grudnia 1998 r. o Instytucie Pamięci Narodowej Komisji Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu zaprzeczanie publicznie i wbrew faktom zbrodniom, o których mowa w art. 1 pkt 1 powyższej ustawy jest przestępstwem ściganym z urzędu zagrożonym grzywną lub karą pozbawienia wolności do lat 3. Wyrok podawany jest do publicznej wiadomości.
              Czynami określonymi w art. 1 pkt 1 ustawy są:
              a) popełnione na osobach narodowości polskiej lub obywatelach polskich innych narodowości w okresie od dnia 1 września 1939 r. do dnia 31 lipca 1990 r.:
              - zbrodnie nazistowskie,
              - zbrodnie komunistyczne,
              - inne przestępstwa stanowiące zbrodnie przeciwko pokojowi, ludzkości lub zbrodnie wojenne.
              b) inne represje z motywów politycznych, jakich dopuścili się funkcjonariusze polskich organów ścigania lub wymiaru sprawiedliwości albo osoby działające na ich zlecenie, a ujawnione w treści orzeczeń zapadłych na podstawie ustawy z dnia 23 lutego 1991 r. o uznaniu za nieważne orzeczeń wydanych wobec osób represjonowanych za działalność na rzecz niepodległego bytu Państwa Polskiego

Bez sensu jest cenzurowanie kogokolwiek w obecnym morzu "wszystko wolno powiedzieć".
              Tym bardziej bez sensu jest się cenzurą interesować :)
              • twardycukierek Re: Przebijam 03.12.10, 08:01
                Jako początkujący nie miał integrity, kupił sobie to później :D

Jest sens taki sam jak interesowanie się Holocaustem.
                • jarek_408 Re: Przebijam 03.12.10, 09:14
                  Cięcie "kurwa" "huj" "pizda" porównywalne z wycięciem 6 milionów?
                  Ciekawe...

• twardycukierek Re: Przebijam 03.12.10, 09:29
                    Rzeczywiście fascynujące, zwłaszcza, że ja nie czyny same w sobie porównywałam, tylko to, że chwilowa nieobecność X wcale nie znaczy, że mamy się X nie zajmować, bo 'było, minęło'.
                    • jarek_408 Re: Przebijam 03.12.10, 09:35
                      I holocaust aka ludobójstwo i cenzura są nadal obecne. Na przykład w Chinach. Ale nie tylko. Masz jakiś pomysł, co ZROBIĆ w tej sprawie?
                      • twardycukierek Re: Przebijam 03.12.10, 09:47
                        To samo, co robił 'zachód', kiedy nas trzymano za mordę: czekać aż się samo rozwali.
                        Niestety w lumpenproletariacie potrzeba posiadania trzech kurtek a' 9,99 Euro Made in China jest silniejsza, więc to potrwa...
                        • jarek_408 Re: Przebijam 03.12.10, 09:57
                          A w międzyczasie być Wielkim Obrońcą Wolności słowa.
                          Nie moja bajka.

To nie proletariat decyduje o przenoszeniu kolejnych fabryk do Chin. To pozbawiony pensji proletariat musi kupić lumpa bo go nie stać na lepszy. Zresztą tego, co ciągle pracuje też nie stać. Bo nawet robiony w Chinach ciuch markowy będzie kosztował tyle samo co przedtem, a cały zysk z obniżenia kosztów produkcji poszedł na pensje dla Zarządu a nie podwyżki dla proletariatu.
                          • twardycukierek Re: Przebijam 03.12.10, 10:02
                            Raczej Małą Przypominaczką :)

Nie wielkie słowa i deklaracje się nie liczą ale to, co robimy codziennie, w małej skali. To świadomość bezkarności cenzury jest najgorsza. Ale to tylko moje zdanie. I co konkretnie robię w mojej małej skali, tego tu nie napiszę :)
                            • jarek_408 Re: Przebijam 03.12.10, 10:05
                              W małej skali codziennie mamy do czynienia z najgorszą formą: autocenzurą.
                              • twardycukierek Re: Przebijam 03.12.10, 10:09
                                Oooo tak, znam to doskonale: codziennie tu ludzie powstrzymują się od powiedzenia mi, że coś zrobiłam dobrze, że coś mi się udało :) Nie uchodzi, bo jestem 'założycielem'.

:D
                                • jarek_408 Re: Przebijam 03.12.10, 11:25
                                  Czyli odkryliśmy po co tu jestem :)
                                  • twardycukierek Re: Przebijam 03.12.10, 12:37
                                    Moja poprzednia wypowiedź była w 80% żartem :)
                                    • jarek_408 Re: Przebijam 03.12.10, 21:03
                                      A moja w 100% odpowiedzią na te 20%.
                                      • twardycukierek Re: Przebijam 04.12.10, 11:15
                                        Mnie to w 100% cieszy... :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka