hansfakir 27.12.10, 09:49 Apel ludzi kultury o 1 proc. z naszych podatków... Nie ma na drogi na kolej na leczenie , a mamy dać 1 proc. podatków na tych darmozjadów... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
migreniasta Re: 1 proc. dla kultury 27.12.10, 10:20 To kropla w morzu potrzeb. Na chamstwo przeznacza się więcej..stanowczo więcej. Nie przeznaczyłabym złamanego szeląga na żaden szczytny cel. Wszędzie tylko patrzą aby dawać. Każdy chce brać.Na kolej też nie wolno dawać. Tam jest zakamuflowany dar dla prezesów w cenie biletów.... Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: 1 proc. dla kultury 27.12.10, 19:15 No tak, ale co, lepiej dać na innych darmozjadów, którzy nawet nie próbują mówić, że chcą czegoś innego niż kasy? No to daj ten 1% na cel nieszczytny, pogotowie dla jeży czy coś Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: 1 proc. dla kultury 27.12.10, 19:17 Niech się sam losowo wybierze skoro i tak być musi. Nie mam zamiaru mieć nikogo na własnym sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: 1 proc. dla kultury IP: *.lh.pl 27.12.10, 13:14 Zawsze mozemy odizolowac sie od spoleczenstwa, ktore tak chetnie krytykujemy. Mozemy udawac, ze swiat, ktory nas otacza jest poza granica naszego zycia osobistego i w zaden sposob nan nie wplywa. Mozemy wreszcie wmawiac sobie, ze my oczywiscie jestesmy lepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: 1 proc. dla kultury 27.12.10, 19:10 Nie dawaj na darmozjadów! Daj na teatr Jandy! Ha!Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
kuk_krakauer Re: 1 proc. dla kultury 27.12.10, 19:31 Wydaję znacznie więcej na dobra kultury, te które mnie interesują (uprzedzam - niszowe). 1% mojego podatku daje na tych, którzy, w moim rozumieniu, bardziej potrzebują. Apele naszych "ałtorytetuff" z dziedziny kultury do mnie nie przemawiają. Odpowiedz Link Zgłoś