imponeross 09.02.11, 18:57 Zlodzieje: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9080637,_Konia_ze_stajni_sie_nie_wyprowadza__Koniec_sprawy_.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jureczek_barbarzynca Re: Zlodzieje 09.02.11, 19:14 Już może i opierdo...li gdzie za granice. kośkat instytucją niegodną zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Zlodzieje 09.02.11, 21:00 To dziwne, ze pragniesz ratowac Muzeum Ciemnogrodu i Moherow!!! W czasach, gdy panstwo z oswieconym namaszczeniem przyglada sie smarowaniu gownem symboli religijnych, panstwowe muzeum nie jest najlepszym miejscem, do przechowywania zabytkow kultury grupy spolecznej, naznaczonej mianem ciemnogrodu Odpowiedz Link Zgłoś
imponeross Re: Zlodzieje 09.02.11, 21:06 lepian4 napisał: > To dziwne, ze pragniesz ratowac Muzeum Ciemnogrodu i Moherow!!! > W czasach, gdy panstwo z oswieconym namaszczeniem przyglada sie smarowaniu gow > nem symboli religijnych, panstwowe muzeum nie jest najlepszym miejscem, do prze > chowywania zabytkow kultury grupy spolecznej, naznaczonej mianem ciemnogrodu to nie sa zabytki katolickie Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: Zlodzieje 10.02.11, 09:26 > Tylko marksistowsko-leninowskie? ewangelickie, a na pewno nie flaszki głódzia Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Zlodzieje 10.02.11, 11:23 Ewangelicka jest pewnie rzeźba Pięknej Madonny z 1410 r.? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Zlodzieje 10.02.11, 11:38 lepian4 napisał: > Ewangelicka jest pewnie rzeźba Pięknej Madonny z 1410 r.? Nie ma to znaczenia , tzw mienie poniemiecki jest własnością skarbu państwa Polskiego a nie watykańskiego !! Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Zlodzieje 10.02.11, 13:47 Ma zasadnicze znaczenie. Mienie poniemieckie, pochodzące z rabunku, powinno być zwrócone prawowitym właścicielom, a nie rabowane powtórnie. Tak, jak napisałem - jeśli zgłosisz na policję kradzież swojego mienia, a policja odbierze je złodziejowi, to powinna oddać tobie. Jeśli prawem kaduka mienie przejmie państwo, samo stanie się w ten sposób złodziejem. Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: Zlodzieje 10.02.11, 11:40 lepian4 napisał: > Ewangelicka jest pewnie rzeźba Pięknej Madonny z 1410 r.? Oczywiście. I nie jest ważny rok jej powstania, nic nie wiesz o jej losach na przestrzeni wieków. Być może ewangelicy ją dostali w prezencie albo kupili od jakiego alkoholika biskupa. A najprawdopodobniej gdy następował rozłam w kościele podzielili się dobrami materialnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
imponeross Re: Zlodzieje 09.02.11, 21:07 lepian4 napisał: > To dziwne, ze pragniesz ratowac Muzeum Ciemnogrodu i Moherow!!! > W czasach, gdy panstwo z oswieconym namaszczeniem przyglada sie smarowaniu gow > nem symboli religijnych, panstwowe muzeum nie jest najlepszym miejscem, do prze > chowywania zabytkow kultury grupy spolecznej, naznaczonej mianem ciemnogrodu poza tym pozyczyl i nie oddal, a wiec zlodziej Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Zlodzieje 09.02.11, 23:34 imponeross napisał: > poza tym pozyczyl i nie oddal, a wiec zlodziej Nie , to oszust ,jak i cała historia tej sekty zbudowanej na mitach i oszustwach !! Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: Zlodzieje 09.02.11, 23:01 lepian4 napisał: > To dziwne, ze pragniesz ratowac Muzeum Ciemnogrodu i Moherow!!! > W czasach, gdy panstwo z oswieconym namaszczeniem przyglada sie smarowaniu gow > nem symboli religijnych, panstwowe muzeum nie jest najlepszym miejscem, do prze > chowywania zabytkow kultury grupy spolecznej, naznaczonej mianem ciemnogrodu Wiemy, wiemy. Najlepszym miejscem jest plebania flaszki głódzia. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_p_pa Re: Zlodzieje 09.02.11, 23:10 Lepian, weź ty se wszystkie zabytki kultury grupy spolecznej, naznaczonej mianem ciemnogrodu przenieś do kościołów i konserwuj na swój koszt. Dobrze będzie. Zacznij od krzyży w szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Zlodzieje 09.02.11, 23:33 lepian4 napisał: > To dziwne, ze pragniesz ratowac Muzeum Ciemnogrodu i Moherow!!! No popatrz pan prawy nie wie co to elementarna przyzwoitość i szuka debilnych wybiegów słownych ?? > W czasach, gdy panstwo z oswieconym namaszczeniem przyglada sie smarowaniu gow > nem symboli religijnych, panstwowe muzeum nie jest najlepszym miejscem, do prze > chowywania zabytkow kultury grupy spolecznej, naznaczonej mianem ciemnogrodu No popatrz a zapewne nadają się do tego kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Zlodzieje 10.02.11, 02:02 Koścół nie mogąc odzyskac swojej wlasności zastosował fortel z wypozyczeniem----jesli te zabytki należały do tej parafii to powinny tam zostać Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: Zlodzieje 10.02.11, 08:04 voxave napisała: > Koścół nie mogąc odzyskac swojej wlasności zastosował fortel z wypozyczeniem--- > -jesli te zabytki należały do tej parafii to powinny tam zostać Złodziej stosuje fortele, przyzwoity w sądzie dochodzi swoich praw. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Zlodzieje 10.02.11, 08:42 voxave napisała: > Koścół nie mogąc odzyskac swojej wlasności zastosował fortel z wypozyczeniem--- > -jesli te zabytki należały do tej parafii to powinny tam zostać No to niech klecha zwróci za renowację tych zabytków . Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Zlodzieje 10.02.11, 11:38 A gdy twoi Starsi Bracia w Wierze odzyskuja odrestaurowane kamienice, domagasz sie tez zwrotu kosztow, ktore ponieslismy wspolnie, by odzyskali swe mienie w lepszym stanie, niz byl, gdy je utracili? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Zlodzieje 10.02.11, 23:35 lepian4 napisał: > A gdy twoi Starsi Bracia Nie mam brata :(( w Wierze odzyskuja odrestaurowane kamienice, domagasz > sie tez zwrotu kosztow, ktore ponieslismy wspolnie, by odzyskali swe mienie w l > epszym stanie, niz byl, gdy je utracili? Słuchaj no moherowy brachu , skoro państwo dbało o to . Teraz zaś klecha to ukradł to niech przynajmniej odda za renowację !! Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 08:12 Rabunek to podstawowa forma działalności czerwonych. Najpierw narodowi, potem internacjonalni. Niedługo nie będzie sensu zgłaszać kradzieży, bo policja znajdzie złodzieja, odbierze fant i odda państwu, zamiast właścicielowi. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 08:43 misiu-1 napisał: > Rabunek to podstawowa forma działalności czerwonych.Najpierw narodowi, potem internacjonalni. Nauczyli się tego od czarnych . >. Niedługo nie będzie sensu zgłaszać kradzieży, bo policja znajdz > ie złodzieja, odbierze fant i odda państwu, zamiast właścicielowi. Tak w rydyjku mówili ? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 13:34 kolter-xxl napisał: > Nauczyli się tego od czarnych. Masz na myśli czarniawych i pejsatych z myckami na głowach? Coś na rzeczy może być. > Tak w rydyjku mówili ? A co to jest "rydyjko"? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 23:41 misiu-1 napisał: Masz na myśli czarniawych i pejsatych z myckami na głowach? Coś na rzeczy może > być. Nie, tych czarnych z duża ilością na nic potrzebnych guzików . > A co to jest "rydyjko"? mame nie mówili ? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 11.02.11, 08:46 kolter-xxl napisał: > Nie, tych czarnych z duża ilością na nic potrzebnych guzików . To chyba jesteś w błędzie, bo komuniści pobierali nauki raczej już w chederze niż w salkach katechetycznych. > mame nie mówili ? A kto to jest mame? Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 09:32 Nawet nie wiesz o co chodzi w sporze, a zabierasz głos aby okazać miłość do czarnych i nienawiść do czerwonych. A czerwoni to pewnie wszyscy ci co nie czarni. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 13:27 jureczek_barbarzynca napisał: > Nawet nie wiesz o co chodzi w sporze, a zabierasz głos aby okazać miłość do cza > rnych i nienawiść do czerwonych. A czerwoni to pewnie wszyscy ci co nie czarni. Wiem, o co chodzi w sporze i nie kocham czarnych. A czerwonych nienawidzę, bo to złodzieje i mordercy, a ja nienawidzę złodziejstwa i morderstwa. Oprócz czerwonych i czarnych są jeszcze zwykli ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 13:38 > Wiem, o co chodzi w sporze i nie kocham czarnych. A czerwonych nienawidzę, bo t > o złodzieje i mordercy, a ja nienawidzę złodziejstwa i morderstwa. Oprócz czerw > onych i czarnych są jeszcze zwykli ludzie. To dyrektor muzeum jest czerwona, czy zwykły człowiek? Stanąłeś po stronie czarnych chyba nie wgłębiając się zbytnio w temat. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 13:43 jureczek_barbarzynca napisał: > To dyrektor muzeum jest czerwona, czy zwykły człowiek? Stanąłeś po stronie czar > nych chyba nie wgłębiając się zbytnio w temat. Dyrektor muzeum jest wynajętym przez czerwonych stróżem zrabowanych fantów. Jak chcesz wiedzieć, kto rabował, sprawdź podpisy pod powojennymi dekretami o nacjonalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 14:19 Danzig , mówi ci to coś? Spróbój ustalić czyja to była własność a potem metodą dedukcji znajdź złodzieja Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 14:51 jureczek_barbarzynca napisał: > Danzig , mówi ci to coś? Owszem, mówi. To niemiecka nazwa Gdańska. Co z tego wynika? > Spróbój ustalić czyja to była własność a potem metodą dedukcji znajdź złodzieja Ustaliłem. To była, od początku istnienia, własność Kościoła Katolickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 23:45 misiu-1 napisał: > Owszem, mówi. To niemiecka nazwa Gdańska. Co z tego wynika? No nic , poza tym ze był Niemiecki a rozgrabienie go przez polaków to takie małe zadośćuczynienie za grabieże na ziemiach polskich . > Ustaliłem. To była, od początku istnienia, własność Kościoła Katolickiego. Aha Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 11.02.11, 08:49 Niemiecki, jako przymiotnik, pisze się z małej litery. Poza tym fakt, że w danym kościele msze odprawia się po niemiecku, o niczym nie stanowi w kwestii własności, ponieważ Kościół Katolicki jest ponadnarodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 11.02.11, 08:32 misiu-1 napisał: > Ustaliłem. To była, od początku istnienia, własność Kościoła Katolickiego. To jeszcze ustal czyją była własnością przed 1945 rokiem. Następnie po 1945 roku co się działo z tymi zabytkami i jak traktuje tą sutuację prawo. Mam nadzieję że sąd nie ugnie się kk. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 11.02.11, 08:53 Ustaliłem. Bazylika została wybudowana w XIV wieku jako katolicka i wszystkie zabytki, o które chodzi, od powstały jako własność kościelna. To w XIV i XV wieku, to przed 1945 rokiem było. Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 11.02.11, 09:26 misiu-1 napisał: > Ustaliłem. Bazylika została wybudowana w XIV wieku jako katolicka i wszystkie z > abytki, o które chodzi, od powstały jako własność kościelna. To w XIV i XV wiek > u, to przed 1945 rokiem było. Ustaliłeś oczywistą oczywistość. Nadal nie wiesz za kim stoi prawo własności. "Dzieła własnością Skarbu Państwa Dzieła sztuki są własnością Skarbu Państwa na mocy dekretu o mieniu porzuconym i poniemieckim z 1946 r. Jak wynika z informacji Muzeum Narodowego, zabytki sztuki sakralnej, będące w posiadaniu niemieckiej gminy ewangelickiej przy kościele Mariackim (Marienkirche) w Gdańsku, na polecenie niemieckiej administracji ewakuowane były w 1945 r. poza miasto. Po przejściu frontu wojennego rozpoczęła się ze strony polskiej akcja ich odszukiwania i zabezpieczania, zlecona Muzeum Narodowemu. Obiekty podczas ewakuacji zostały podzielone na elementy, po przewiezieniu do muzeum zidentyfikowane, zostały scalone, poddane konserwacji i od 1947 roku udostępnione zwiedzającym w stałych galeriach." Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 11.02.11, 11:40 Istnienie dekretów bolszewickiej władzy nie jest żadnym argumentem w dyskusji nad ich złodziejską naturą. Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 11.02.11, 11:59 misiu-1 napisał: > Istnienie dekretów bolszewickiej władzy nie jest żadnym argumentem w dyskusji n > ad ich złodziejską naturą. > Czyli dla ciebie nie ma żadnych argumentów. Jak kk kradnie i łamie obowiązujące prawo to jest znaczy wszystko w wporządku. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 11.02.11, 14:04 jureczek_barbarzynca napisał: > Czyli dla ciebie nie ma żadnych argumentów. Owszem, są. Byle logiczne. Jeśli ja piszę: "prawo zezwalające na grabież cudzej własności przez państwo jest złodziejskie i niegodziwe", to nie jest kontrargumentem zdanie "ale obowiązuje". Przez to, że obowiązuje, nie staje się mniej niegodziwe. > Jak kk kradnie i łamie obowiązujące prawo to jest znaczy wszystko w wporządku. Bez względu na to, kto kradnie, czyni źle, bo kradzież jest złem. Ty, jak widzę, jesteś zwolennikiem zasady "zły uczynek jest jak kościół ukraść komuś krowę, a dobry - jak ktoś kościołowi ukraść krowę." Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 09:41 misiu-1 napisał: > Rabunek to podstawowa forma działalności czerwonych. Najpierw narodowi, Czerwoni niczego narodowi nie odbierali, albowiem nie upaństwawiali tego co już państwowe było. Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 11:39 Lubisz grzybki, czy bierzesz tylko prochy? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 11:53 Zamiast zadawać takie pytanie, podaj choc jeden przykład czegoś, co czerwoni odebrali narodowi. Muzeum Narodowe, PKP, a może coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 12:03 Moj browar, moja masarnie, moje trzy sklepy w Gdansku, Bydgoszczy, Tczewie, moj majatek na Pomorzu, moja hale targowa w Bydgoszczy, kamienice w Gdansku i Bydgoszczy... Nic mi tez nie chca oddac, skurczysyny! Masz jeszce jakies pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 12:25 Czekaj, czekaj, Twój browar, masarnia i tak dalej, nie należały do narodu. Ty, czy nawet cała twoja rodzina, to jeszcze nie naród. W tym wypadku mieliśmy do czynienia z przekazywaniem narodowi mienia prywatnego, nie narodowego. To niby tylko drobne zawiłości językowe, ale tylko pozornie, bo używając niechlujnego języka w sprawach nazywania własności, łatwo wygłasza się sloganowe tezy, a tych nie potrzebujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 12:43 Jasne, w ten sposob mozna kazdego okrasc i upierac sie, ze narodu sie nie tknelo. "Przekazywanie narodowi mienia prywatnego" bylo przestepstwem. To twoje demagogiczne wybielanie jest tylko szczytem komunistycznego barbazynstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 12:51 Nigdzie nie pisałem, że to było dobre, pewnie było jak ze wszystkim, raz było dobre, raz nie za bardzo. Chodzi o to, żeby nie opowiadać sloganów w miejsce faktów, jakoby czerwoni coś narodowi odbierali, bo to nie było tak. Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 13:05 Co jest tutaj sloganem, ze w imie narodu okradano niewinnych ludzi? Jasne, ze niczego narodowi nie odebrali! Na macierzy wszedzie lezaly radioodbioniku. Kazdy duren moglsobie je wziac izapisac sie na kurs obslugiua radia. Wladza Ludowa dbala przeciez o narod!! A jesli znalazl sie przypadkowo prawowity wlasciciel, dostal w.pie... albo pojechal do wujka Salomona Morela i zywy juz nie wrocil. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 13:51 lepian4 napisał: > Co jest tutaj sloganem, ze w imie narodu okradano niewinnych ludzi? Oczywiście, zawsze wszyscy są niewinni. Nie jestem za nacjonalizacją za wszelką cenę, ale nie jestem przeciw nacjonalizacji jako takiej. Czasem dobrze jest przełożyć interes większości nad interesem jednostki i cos znacjonalizować. Właściwie w imię jakiego dobra wyższego, nędzarze mają przez wszystkie pokolenia robić na rodzinę, która z nudów nie wie czym ma się zająć i jakie rozrywki jeszcze wymyśleć? Wcale nie uważam za zło, jeżeli od czasu do czasu role się odwróci. Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 14:05 Znasz chco jedna taka rodzine, ktora z nudow nie wie co maja z soba poczac. Wspomniales tez ze od czasu do czasu role mozna odwrocic. Mija juz trzecie pokolenie od tej komunistycznej dewiacji praw wlasnosci. Pora by nawiedzony lud chlopski wrocil do swych kurnikow? Po co tobie ten cud gospodarczy, ktory tak namietnie wychwalasz, skoro owoce twej ciezkiej pracy pojda na "odrocenie rol"? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 14:33 lepian4 napisał: > Po co tobie ten cud gospodarczy, ktory tak namietnie wychwalasz, skoro owoce > twej ciezkiej pracy pojda na "odrocenie rol"? Z tym namiętnym wychwalaniem, to musiałeś mnie z kimś pomylić. A co do owoców ciężkiej pracy, to wielkie majątki nigdy nie są owocami ciężkiej pracy. Są owocem spadku, szczęśliwego zbiegu okoliczności lub przestępstwa. Żaden z tych trzech powodów nie stanowi w moim pojęciu moralnej blokady, aby od czasu do czasu ról nie odwrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 15:05 Spadek po ambitnym i zaradnym przodku ma byc przeklenstwem dla kolejnych pokolen? Opamietaj sie i przestan siac ten komunistyczny syf! Spojrz, do czego ta komunistyczna wrazliwosc spoleczna doprowadzila: chlopow sila pchano na uniwersytety i cos sie zmienilo na lepsze? Siadl tylko poziom nauczania. Innych przemian nie dostrzeglem. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 11.02.11, 08:01 lepian4 napisał: > Spadek po ambitnym i zaradnym przodku ma byc przeklenstwem dla kolejnych > pokolen? Opamietaj sie i przestan siac ten komunistyczny syf! Przekleństwem? To konieczność zarabiania na swoje utrzymanie jest przekleństwem? Przecież to to co piszesz, to przykład zdemoralizowanego podejścia. Rzeczywiście, zmiana ról jest potrzebna także właścicielem wielkich majątków, żeby całkiem nie zanikły u nich ludzkie cechy. > Spojrz, do czego ta komunistyczna wrazliwosc spoleczna doprowadzila: chlopow > sila pchano na uniwersytety i cos sie zmienilo na lepsze? Tak, umożliwono awans społeczny grupom upośledzonym, a to całemu społeczeństwu zawsze wychodzi na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 11.02.11, 09:36 lepian4 napisał: > Spadek po ambitnym i zaradnym przodku ma byc przeklenstwem dla kolejnych pokolen? Ja to jestem bezbożnik, ale dla człowieka głęboko wierzącego i traktującego naukę Chrystusa serio, jest przekleństwem. Przypomnij sobie co powiedział Chrystus bogatemu młodzieńcowi, który prosił go o radę, co robić, aby osiągnąć zbawienie wieczne. Pamiętasz co mu Jezus odpowiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 11.02.11, 10:32 No widzisz bezbozniku, mnie Chrystus uczyl, ze talenty nalezy pomnazac, obibokom tez nic nie musze za frajer rozdawac! Nawet sowiecka konstytucja zakladala, ze ci, ktorzy nie chca pracowac, nie powinni jesc. Po co wiec sie osmieszasz? P.S. Popros koniecznie Koltera o stosowne cytaty z Biblii. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 11.02.11, 10:39 lepian4 napisał: > No widzisz bezbozniku, mnie Chrystus uczyl, ze talenty nalezy pomnazac, I myslisz, że z tymi talentami, browarem, młynem, sklepami, wejdziesz do Domu Ojca? Jesteś pewien, że to materialne talenty, te przemijajace, miał Syn Boży na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 11.02.11, 11:36 Mysle, ze tak. Nie mam zadnego powodu do wstydu: owe browary, MASARNie, nie mlyny, jakies azjatyckie dziadostwo nam zajebalo, ponoc w slusznej sprawie. Mam sie bic w piers, bo jakis Azjata z Sajuzu mnie ograbil, a jego polski sympatyk, piwi77, nawet po przeszlo 60 latach frenetycznie oklaskuje? Pojebalo cie do reszty? Poza elita sowieckich siepaczy nikt z tego nic nie dostal, ale to sprawa twego spaczonego komunistycznego uzusu sprawiedliwosci dziejowej. Nie sadze, bym musial wstydzic sie browaru. Bywaly wesela, na ktorych wode w wino przemieniano i nikomu to nie przeszkadza. Coz czepiasz sie juz bylegowna, by dowiesc swej racji. Popros lepiej Koltera o cytaty z Bibli i komentarze w tej sprawie. Nie jestem godny tego waszego niskiego poziomu. Mieliscie sie doksztalcic na tym komunistycznym szabrze i nawet to wam Q.,M. nie wyszlo! Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 13:09 lepian4 napisał Nic mi tez nie chca oddac, skurczysyny! > Masz jeszce jakies pytania? Bo nie możesz udowodnić albo czarni już łapę na tym położyli. Ja też mogę twierdzić, że zabrali mi 1000 ha ziemi i 5 fabryk. Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 14:12 lepian4 napisał: > Smieszny jestes! A co tu śmiesznego? Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 11.02.11, 13:33 lepian4 napisał: > Twoja fantazja. Twojej nic nie przebije. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 23:38 lepian4 napisał: > Moj browar, moja masarnie, moje trzy sklepy w Gdansku, Bydgoszczy, Tczewie, moj > majatek na Pomorzu, moja hale targowa w Bydgoszczy, kamienice w Gdansku i Bydg > oszczy... > Nic mi tez nie chca oddac, skurczysyny! > Masz jeszce jakies pytania? Ja mam pytanie młodszy bracie ( kij wie kogo) :)) za wynajem wystawisz rachunek nam czyli tym którzy nic nie mieli wspólnego z twoim nieszczęściem ,czy pozwiesz może nieistniejące organy władzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Fakt. Komunistyczni zlodzieje. 10.02.11, 13:40 Nie rozumiesz, co czytasz. Słowo "narodowi" w moim poście to nie rzeczownik w bierniku liczby pojedynczej, tylko przymiotnik w mianowniku liczby mnogiej. Czerwoni narodowi to znaczy naziści, a czerwoni internacjonalni to znaczy komuniści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Supaari Re: Zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 09:00 Brak mi słów. KośKat robi w Polsce co mu się podoba, a durni katolicy to nawet by swe d..y nastawili klechom, gdyby im kazali. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Zlodzieje 10.02.11, 09:39 Że to instytucja kryminalna, to nie jakaś nowość, ale dobrze, że tak zatracili instynkt samozachowawczy, że swoimi coraz to ciekawszymi ekscesami, pokazują publicznie swą prawdziwą twarz. To dobrze, bo ciągle nie brakuje tak zindoktrynowanych, co na białe mówią czarne, a złodziejską instytucję nazywają dobroczynną. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Zlodzieje,bo tak kazał Bóg 10.02.11, 12:09 Święta Księga wszystkich chrześcijan opisuje fakt; Bóg kazał pożyczyć od Egipcjan naczynia złote i srebrne a potem odejśc z nimi w siną dal. Bóg wszystkich chrześcijan powiedział Swojemu Narodowi Wybranemu jak zburzyć mury Jerycha , wymordować wszystkich mieszkańców(kobiety ciężarne też) od niemowlęcia po starca,zabrać naczynia złote,srebrne i miedziane a potem wędrować dalej do Ziemi Obiecanej. To co robią słudzy Boga od wieków nie jest niczym nowym. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Zlodzieje,bo tak kazał Bóg 10.02.11, 13:04 niektóre moje posty są od razu kasowane chociaz nic zlego w nich nie było i tak moje wypowiedzi sa niekompletne to jest bez \sensu Odpowiedz Link Zgłoś
kuk_krakauer Ciekawe, czy Flaszka 11.02.11, 13:30 Mówił to: a) pod wpływem; b) na kacu; c) na głodzie? Czy też całkiem trzeźwo stwierdził "co ukradliśmy - nasze i wara wam od tego"? Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: Ciekawe, czy Flaszka 11.02.11, 13:37 Pod wpływem, jak na alkoholika przystało nigdy nie trzeźwieje. Odpowiedz Link Zgłoś
kuk_krakauer Re: Ciekawe, czy Flaszka 11.02.11, 13:38 Czynnego alkoholika, gdyby poszedł na terapię miałby szansę. Też stawiam, że był pod wpływem. Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: Ciekawe, czy Flaszka 11.02.11, 14:13 kuk_krakauer napisał: > Czynnego alkoholika, gdyby poszedł na terapię miałby szansę. Też stawiam, że by > ł pod wpływem. A po co mu terapia? Swojego majątku nie przepija, parafianie na gorzałę systematycznie dają, żony nie bije bo nie ma, w jego zawodzie i w robocie się pije - nie ma nawet motywacji na odwyk. Odpowiedz Link Zgłoś
kuk_krakauer Re: Ciekawe, czy Flaszka 11.02.11, 14:18 Ja bym mu duchowo odpowiedział: pan bóg dał ci synu szanse, a ty ją marnujesz i przeciw panu bogu występujesz? zabijasz się powoli, grzech śmiertelny popełniasz? No tak, ale on ateista, w pana boga nie wierzy... Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: Ciekawe, czy Flaszka 11.02.11, 14:23 A ja myślę, że ma dylemat : bóg istnieje czy nie i to był powód że popadł w alkoholizm. Odpowiedz Link Zgłoś