Dodaj do ulubionych

Polacy najmniej fajna nacja :(

06.09.11, 20:28
Polacy najmniej fajna nacja:
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,10241843,Amerykanie_wciaz__najfajniejsi___Belgowie_i_Polacy.html
Ciekawe dlaczego?...
Obserwuj wątek
    • Gość: ka_p_pa Re: Polacy najmniej fajna nacja :( IP: *.lukman.pl 06.09.11, 20:31
      Ja jestem fajny, ale ja Ślązak.
      • imponeross Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 06.09.11, 20:42
        Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):

> Ja jestem fajny, ale ja Ślązak.

E tam, Ślązacy sa jeszcze gorsi, to znaczy Górnoślązacy, bo Dolnoślązacy sa w porzadku. Górnoślązacy sa nietolerancyjni i bez poczucia humoru, bardziej niz srednia w Polsce.
        • Gość: ka_p_pa Re: Polacy najmniej fajna nacja :( IP: *.lukman.pl 06.09.11, 21:17
          A co mnie tam górno czy dolno. Ja jestem Ślązak z przekory, nie z genów. I jak mówię, że fajny, to fajny.
          • imponeross Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 06.09.11, 21:44

> A co mnie tam górno czy dolno. Ja jestem Ślązak z przekory, nie z genów. I jak
            > mówię, że fajny, to fajny.

Wystarczy troche pomieszkac na Gornym Slasku to sie widzi tych fajnych Slazakow...
            • strikemaster Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 06.09.11, 21:55
              Mieszkałeś czy tylko tak sobie bzdurzysz?
              • imponeross Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 18:12
                strikemaster napisał:

> Mieszkałeś czy tylko tak sobie bzdurzysz?

I troche mieszkalem, i czesto bywalem i mam tam rodzine. Generalnie ludzie sa ok jak wszedzie w Polsce, ale ci uwazajacy sie za 'prawdziwych' Slazakow nie sa za bardzo sympatyczni, w kazdym razie nikt z tych, ktorych spotkalem i z ktorymi rozmawialem. Takie ogolne wrazenie. Podobne wrazenie mam jak czytam fora gornoslaskie. Forum wroclawskie, lodzkie czy krakowskie jest ok, ale na katowickim (tez warszawskim) spotyka sie wyjatkowo chamskie wypowiedzi.
            • Gość: ka_p_pa Re: Polacy najmniej fajna nacja :( IP: *.lukman.pl 06.09.11, 21:55
              Ja jestem fajny Slązak mazowiecki. Na Śląsku bywam jedynie przejazdem.
              • imponeross Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 18:13

> Ja jestem fajny Slązak mazowiecki. Na Śląsku bywam jedynie przejazdem.

Ok! :)
                forum.gazeta.pl/forum/w,29,128621161,128652185,Re_Polacy_najmniej_fajna_nacja_.html
        • voxave Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 01:00
          Impo----masz szczęście że o Dolnoślązakach wyraziłeś sie dobrze.
          • imponeross Dolnoslazacy 07.09.11, 18:17
            voxave napisała:

> Impo----masz szczęście że o Dolnoślązakach wyraziłeś sie dobrze.

Uwazam, ze Dolnoslazacy sa super! Choc kiedys slyszalem w pociagu w czasie przejazdu przez Wroclaw, jak jakies pijaczki mowily w przedizale, ze na ziemiach odzyskanych to najwieksza swolocz ze wschodu mieszka ;) tak sie wyrazili.
            • voxave Re: Dolnoslazacy 08.09.11, 05:59
              Impo----na Dolny Sląsk przyjechała bieda z całej byłej Polski :)
              • lepian4 Re: Dolnoslazacy 08.09.11, 09:31
                Ta biede przywieziono, do dezerterow i innych tchorzy, ktorzy zwykle staliw pierwszym szeregu po stronie silniejszego. Ot, Slask w calej swej okazalosci!
              • imponeross Re: Dolnoslazacy 09.09.11, 19:30
                voxave napisała:

> Impo----na Dolny Sląsk przyjechała bieda z całej byłej Polski :)

Czyli swolocz?...
                • voxave Re: Dolnoslazacy 09.09.11, 19:33
                  Impo----mózg ci wyssala aborcja ?
                  • imponeross Re: Dolnoslazacy 09.09.11, 23:30
                    voxave napisała:

> Impo----mózg ci wyssala aborcja ?

Moglabys pisac do ladu i skladu?
                    • voxave Re: Dolnoslazacy 10.09.11, 03:59
                      Impo-----źle osądzileś ludzi którzy osiedlili sie na Dolnym Sląsku-----i jeszcze jestes ździwiony moja reakcją.
                      • imponeross Re: Dolnoslazacy 16.09.11, 00:09
                        voxave napisała:

> Impo-----źle osądzileś ludzi którzy osiedlili sie na Dolnym Sląsku-----i jeszcz
                        > e jestes ździwiony moja reakcją.

To ja gdzies w ogole osadzalem ludzi, ktorzy osiedlili sie na Dolnym Slasku?...
                        • voxave Re: Dolnoslazacy 16.09.11, 17:39
                          Impo----piszesz po spożyciu,że nie wiesz co napisales---sam sobie szukaj co gadalej w watkach.
                          • imponeross Re: Dolnoslazacy 17.09.11, 19:40
                            voxave napisała:

> Impo----piszesz po spożyciu,że nie wiesz co napisales---sam sobie szukaj co gad
                            > alej w watkach.

Ty raczej czegos nie zrozumialas. Bo nie podejrzewam siebie o osadzanie Dolnoslazakow, nie wiem zreszta za co by to mialo byc, i jaki ten osad...
      • voxave Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 00:59
        Ja jestem bardzo fajna--poznaję to po zainteresowaniu moja osobą---znana jestem z uśmiechu i zadbanego nowoczesnego wyglądu jestem komunikatywna-----nie dla mnie teoria o braku fajności :)
        • imponeross Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 18:19
          voxave napisała:

> Ja jestem bardzo fajna--poznaję to po zainteresowaniu moja osobą---znana jestem
          > z uśmiechu i zadbanego nowoczesnego wyglądu jestem komunikatywna-----nie dla m
          > nie teoria o braku fajności :)

Nie chodzi o to ze ty. Bo jednak ogolnie Polacy przez nie-Polakow sa nielubiani, cos w tym wiec musi byc.
          • voxave Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 08.09.11, 06:03
            Impo----fakt,mało mialam kontaktu ze Swiatem to i nie wiem jak nas widza ----informacje czerpie tylko z mediów.
            • imponeross Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 09.09.11, 23:34
              voxave napisała:

> Impo----fakt,mało mialam kontaktu ze Swiatem to i nie wiem jak nas widza ----in
              > formacje czerpie tylko z mediów.

Wedlug tego rankingu nie widza nas dobrze :(
    • bling.bling Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 06.09.11, 20:44
      zalatuje mi to fajnizmem
      A dlaczego najmniej fajna. Może dlatego, że uważają że ktoś nacjami się przejmuje a szczególnie polską
      • billy.the.kid Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 08:12
        FAJNIZMU nie można pogodzić z KArTOfLIZMEM.
        • mg2005 Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 08:52
          Przeciwnie - to kartofle wprowadzają dyktaturę fajnizmu-kulizmu...

--
          Donald Pierwszy Toaletowy
          • bling.bling Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 09:02
            niefajność jest jak grzech pierworodny.
            Rodzisz się w Polsce, wyskakujesz macicy i BAM! Już jesteś niefajny. Urodziłeś się z IVF? BAM! BAM! Podwójnie niefajny!
            • mg2005 Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 09:11

bling.bling napisał:

> niefajność jest jak grzech pierworodny.
              > Rodzisz się w Polsce, wyskakujesz macicy i BAM! Już jesteś niefajny. Urodziłeś
              > się z IVF? BAM! BAM! Podwójnie niefajny!
              >

Tak właśnie myślą kartofle...
              • lepian4 Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 09:24
                Tak mysla forowicze dyskutujacy o ankiecie przeprowadzinej w 15 krajach!
                Niech sobie przeprowadza takie pierupierdu w Afganistanie, albo w Iraku, to "cool" nabierze innego znaczenia.
              • bling.bling Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 09:31
                skoro nie potraficie być fajni więc trwajcie przy byciu niefajnym
                W końcu zadowolenie z siebie to takie niekatolickie i takie grzeszne
                • mg2005 Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 17:12
                  bling.bling napisał:

> W końcu zadowolenie z siebie to takie niekatolickie i takie grzeszne

Jesteś zadowolony z oszukiwania forumowiczów ?...
                  forum.gazeta.pl/forum/w,29,128605185,128620539,Re_plec_nie_jest_kwestia_umowna_.html
                  • bling.bling Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 17:26
                    piszczysz jak mała dziewczynka chasyd
                    Przyłapałem cię na ignoranctwie i powielaniu kłamstw, na co jasno i cierpliwie przedstawiłem logiczne dowody w postaci faktów. To jest absolutnie, twój problem, że te fakty odrzucasz. Ja nie mam już nic do dodania więc nie zachowuj się jak dziecko i z godnością przełknij tą gorzką pigułę.
                    • mg2005 bling, oszuście... 09.09.11, 09:10
                      bling.bling napisał:

> Przyłapałem cię na ignoranctwie i powielaniu kłamstw, na co jasno i cierpliwie
                      > przedstawiłem logiczne dowody w postaci faktów

Próbowałeś nieudolnie i nielogicznie udowodnić moje 1 "kłamstwo", pozostałych 4 w ogóle nie ruszyłeś ! A więc do dzieła, oszuście !...

nie zachowuj się j
                      > ak dziecko i z godnością przełknij tą gorzką pigułę.

bling, oszuście - bądź mężczyzną : miej odwagę odszczekać swoje oszczerstwo albo je udowodnij ! Miej trochę godności...
                      • mg2005 Re: bling, oszuście... 09.09.11, 09:12
                        PS:

Dla niewiedzących o co chodzi :
                        forum.gazeta.pl/forum/w,29,128067711,128349369,Re_Oszust_bling_.html

--
        • voxave Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 11:50
          Billy---znam osobiście super fajne Kartofle.
    • ikcort Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 08:48
      > Amerykanie_wciaz__najfajniejsi___Belgowie_i_Polacy.html

Co to za brednie!? I czemu wszyscy ostatnio mają pier​dolca na punkcie słowa "fajny"? Przypominam, że aprobatę można wyrazić po polsku na kilkadziesiąt sposobów. Ale nie, po co korzystać z bogactwa synonimów, skoro wszystko jest albo "fajne" (wówczas "lubię to!"), albo – przepraszam za wyrażenie – "niefajne".

Jak tak dalej pójdzie, to w przyszłości każdy będzie miał na czole zainstalowaną sterowaną impulsami nerwowymi lampkę: lampka będzie się zapalać na zielono, gdy jej właściciel uzna coś za "fajne", "lubię to!", bądź na czerwono: "niefajne". Po co przekazywać więcej informacji? Zero-jedynkowy sygnał starczy w zupełności.
      • imponeross fajny 07.09.11, 18:21
        ikcort napisał:

> > Amerykanie_wciaz__najfajniejsi___Belgowie_i_Polacy.html
        >
        > Co to za brednie!? I czemu wszyscy ostatnio mają pier​dolca na punkcie sł
        > owa "fajny"? Przypominam, że aprobatę można wyrazić po polsku na kilkadziesiąt
        > sposobów. Ale nie, po co korzystać z bogactwa synonimów, skoro wszystko jest al
        > bo "fajne" (wówczas "lubię to!"), albo – przepraszam za wyrażenie –
        > "niefajne".
        >
        > Jak tak dalej pójdzie, to w przyszłości każdy będzie miał na czole zainstalowan
        > ą sterowaną impulsami nerwowymi lampkę: lampka będzie się zapalać na zielono, g
        > dy jej właściciel uzna coś za "fajne", "lubię to!", bądź na czerwono: "niefajne
        > ". Po co przekazywać więcej informacji? Zero-jedynkowy sygnał starczy w zupełno
        > ści.
        >

A znasz jaki rownie fajny polski odpowiednik slowa 'fajny'? Moze 'cool'? ;)
        • ikcort Re: fajny 07.09.11, 20:50
          > A znasz jaki rownie fajny polski odpowiednik slowa 'fajny'? Moze 'cool'? ;)

"Cool" to średnio polski odpowiednik. :) Ale widać znam kilka odpowiedników, skoro słowa "fajny" nie używam w ogóle (z przekory), a słowa – przepraszam za wyrażenie – "zajebisty" jedynie w znaczeniu wielki, ogromny.

W tym konkretnym przypadku jednak nie wiem za bardzo, co autorzy mieli na myśli, mówiąc "fajny naród", więc ciężko mi to czymkolwiek zastąpić. Nie wiem, co to jest "fajny naród". :/
          • imponeross Re: fajny 07.09.11, 23:29
            ikcort napisał:

> > A znasz jaki rownie fajny polski odpowiednik slowa 'fajny'? Moze 'cool'?
            > ;)
            >
            > "Cool" to średnio polski odpowiednik. :) Ale widać znam kilka odpowiedników, sk
            > oro słowa "fajny" nie używam w ogóle (z przekory), a słowa – przepraszam
            > za wyrażenie – "zajebisty" jedynie w znaczeniu wielki, ogromny.
            >
            > W tym konkretnym przypadku jednak nie wiem za bardzo, co autorzy mieli na myśli
            > , mówiąc "fajny naród", więc ciężko mi to czymkolwiek zastąpić. Nie wiem, co to
            > jest "fajny naród". :/

To jakich odpowiednikow uzywasz?
            • ikcort Re: fajny 08.09.11, 08:11
              > To jakich odpowiednikow uzywasz?

A co to, mało? Świetny, kapitalny, znakomity, fantastyczny, wspaniały... długo by można wymieniać.
              • imponeross Re: fajny 09.09.11, 19:31
                ikcort napisał:

> > To jakich odpowiednikow uzywasz?
                >
                > A co to, mało? Świetny, kapitalny, znakomity, fantastyczny, wspaniały...
                > długo by można wymieniać.

Polacy najmniej swietna (czy kapitalna, znakomita, fantastyczna, wspaniała) nacja? Przeciez zadne z tych okreslen tu nie pasuje!
                • ikcort Re: fajny 09.09.11, 20:42
                  > Polacy najmniej swietna (czy kapitalna, znakomita, fantastyczna, wspaniała) nacja?
                  > Przeciez zadne z tych okreslen tu nie pasuje!

Aha, myślałem, że pytasz ogólnie. W tym konkretnym przypadku, jak pisałem, ciężko mi cokolwiek zaproponować, ponieważ nie bardzo wiem, co to jest "fajny naród": czy chodzi tu o luz, o styl, o klasę, o sympatyczność? Czymże jest owa "fajność" w odniesieniu do narodu? Jak Wy byście to rozumieli, użytkowniku Imponeross?
                  • imponeross Re: fajny 09.09.11, 23:32
                    ikcort napisał:

> > Polacy najmniej swietna (czy kapitalna, znakomita, fantastyczna, wspaniał
                    > a) nacja?
                    > > Przeciez zadne z tych okreslen tu nie pasuje!
                    >
                    > Aha, myślałem, że pytasz ogólnie. W tym konkretnym przypadku, jak pisałem, cięż
                    > ko mi cokolwiek zaproponować,

No wlasnie!!! I wtym rzecz. Nie ma dobrego odpowiednika. Mozna by powiedziec 'najmniej lubiana nacja' zamiast 'najmniej fajna nacja'

> ponieważ nie bardzo wiem, co to jest "fajny naród
                    > ": czy chodzi tu o luz, o styl, o klasę, o sympatyczność?

O wszystko razem wlasnie.

> Czymże jest owa "fajn
                    > ość" w odniesieniu do narodu?

Tym samym czym w odniesieniu do innych rzeczownikow.

> Jak Wy byście to rozumieli, użytkowniku Imponeros
                    > s?

Jw.
                    • ikcort Re: fajny 09.09.11, 23:54
                      > No wlasnie!!! I wtym rzecz. Nie ma dobrego odpowiednika. Mozna by powiedziec
                      > 'najmniej lubiana nacja' zamiast 'najmniej fajna nacja'

No i w tym wypadku tak należałoby postąpić, o to przecież ostatecznie zapewne chodziło: o luźną deklarację sympatii, bez wchodzenia w szczegóły. Zaznaczyć tylko w nawiasie, że w oryginale użyto słowa "cool" i tyle, nie należy na siłę szukać odpowiedników. Słowo fajny brzmi w tym kontekście wprost nieznośnie!

Autorów artykułu ratuje jedynie ujmowanie fajnego narodu w cudzysłów: czuli widocznie, że nie jest to najfortunniejsza konstrukcja.
                      • imponeross Re: fajny 10.09.11, 22:14
                        ikcort napisał:

> > No wlasnie!!! I wtym rzecz. Nie ma dobrego odpowiednika. Mozna by powiedz
                        > iec
                        > > 'najmniej lubiana nacja' zamiast 'najmniej fajna nacja'
                        >
                        > No i w tym wypadku tak należałoby postąpić, o to przecież ostatecznie zapewne c
                        > hodziło: o luźną deklarację sympatii, bez wchodzenia w szczegóły. Zaznaczyć tyl
                        > ko w nawiasie, że w oryginale użyto słowa "cool" i tyle, nie należy na siłę szu
                        > kać odpowiedników. Słowo fajny brzmi w tym kontekście wprost nieznośnie!
                        >
                        > Autorów artykułu ratuje jedynie ujmowanie fajnego narodu w cudzysłów: cz
                        > uli widocznie, że nie jest to najfortunniejsza konstrukcja.

Tak, 'lubiany' pasuje w tym kontekscie lepiej niz 'fajny'.
      • sabinac-0 Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 09.09.11, 00:55
        ikcort napisał:

> Co to za brednie!?(...) pier​dolca na punkcie sł
        > owa "fajny"? (...) aprobatę można wyrazić po polsku (...) Ale nie, po co korzystać z bogactwa synonimów, skoro wszystko jest al
        > bo "fajne" (wówczas "lubię to!"), albo – przepraszam za wyrażenie –
        > "niefajne".
        >
        > Jak tak dalej pójdzie, to (...)

No moze dlatego ta slaba popularnosc, ze zamiast zastanowic sie nad problemem zrzedza i czepiaja sie slowek...
        • ikcort Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 09.09.11, 08:23
          > No moze dlatego ta slaba popularnosc, ze zamiast zastanowic sie nad problemem
          > zrzedza i czepiaja sie slowek...

Po pierwsze: nad jakim właściwie "problemem" każesz mi się zastanawiać? Ja żadnego nie widzę. To, że użytkownicy jakiegoś kretyńskiego portalu randkowego, kierując się mglistymi stereotypami, uznali w ankiecie Polaków za "niefajny naród", to jeszcze nie jest problem, a w każdym razie nie taki, nad którym by należało dumać.

Po drugie zaś nie "czepiam się słówek" ani nie "zrzędzę", tylko opłakuję śmierć polszczyzny. Skoro dziennikarze, czyli bądź co bądź ludzie pióra, posługują się słownictwem 5-latków, oznacza to, że prawdziwy język polski w zasadzie umarł, kultywuje go może jeszcze jakaś garstka dziwaków. Krótko mówiąc: "jest to bardzo niefajna sytuacja" – teraz rozumiesz?
          • sabinac-0 Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 09.09.11, 21:40
            ikcort napisał:

> Po pierwsze: nad jakim właściwie "problemem" każesz mi się zastanawiać? Ja żadn
            > ego nie widzę. To, że użytkownicy jakiegoś kretyńskiego portalu (...)

Niemniej niektorzy problem widza i byc moze warto bys wyjasnil im powody Twej beztroski, kulturalnie i bez dyskredytowania zrodla.

>
            > opłakuję śmierć
            > polszczyzny. (...) dziennikarze,(...), posługują si
            > ę słownictwem 5-latków, (...) prawdziwy język polski w zasadzie umarł,
            > kultywuje go może jeszcze jakaś garstka dziwaków. Krótko mówiąc: "jest to bard
            > zo niefajna sytuacja" – teraz rozumiesz?
            >
            Zrzedzisz. Jak moja byla polonistka.

P.S. Kurcze, mam nadzieje ze to nie pani, szanowna psorko...
            • ikcort Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 09.09.11, 22:35
              > Niemniej niektorzy problem widza i byc moze warto bys wyjasnil im powody Twej
              > beztroski, kulturalnie i bez dyskredytowania zrodla.

Nie dyskredytuje źródła, tylko stwierdzam fakt: są to wnioski z ankiety przeprowadzonej na tzw. portalu randkowym. A przyznasz chyba, że "portale randkowe" są raczej głupawe, podobnie zresztą jak ankiety internetowe w ogóle (cechuje je m.in. brak reprezentatywności).

Co zaś do mojej "beztroski": owa beztroska wynika stąd, że w ogóle mało się przejmuję stereotypami. Szkoci są skąpi, Anglicy ponurzy, Żydzi rządzą światem, a Polacy są "niefajni". Czemu miałbym się przejmować tego rodzaju opiniami? Zresztą nie bardzo też rozumiem, czego właściwe ode mnie oczekujesz, nie wiem... mam złożyć samokrytykę, uderzyć się w piersi i zastanowić się, co zrobić, by samemu być "fajniejszym" i tym samym zwiększyć odrobinę poziom "fajności" w narodzie? :D

> Zrzedzisz. Jak moja byla polonistka.

Cóż, masz prawo do swojej oceny.

> Kurcze, mam nadzieje ze to nie pani, szanowna psorko...

Co do tego nigdy nie będziesz mieć pewności. ;)
              • sabinac-0 Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 10.09.11, 19:52
                ikcort napisał:

> przyznasz chyba, że "portale randkowe" są
                > raczej głupawe,

Nie wiem. To chyba zalezy od tego, kto chadza na randki. A kazdy, nawet najmadrzejszy medrzec z dziesiatkami tytulow kiedys chadzal.
                Z pewnoscia wsrod wirtualnych randkowiczow spotyka sie przyszlych (a pewnie i obecnych) prof.dr.hab.

> mam złożyć samokrytykę, u
                > derzyć się w piersi i zastanowić się, co zrobić, by samemu być "fajniejszym" i
                > tym samym zwiększyć odrobinę poziom "fajności" w narodzie? :D

Samokrytyka i zbity tors mi na nic, ale jakbys byl troche fajniejszy to by zle nie bylo. ;)

> > Kurcze, mam nadzieje ze to nie pani, szanowna psorko...
                >
                > Co do tego nigdy nie będziesz mieć pewności. ;)
                >
                Trudno, przezyje i ten kataklizm. :P
    • mg2005 Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 09:03
      "Badanie zrealizował portal społecznościowy i randkowy Badoo.com."

Kartofle biorą to "wiarygodne" źródło na poważnie...
      Zapewne większość "badanych" nie widziała Polaka na oczy... :)

"Niektórzy Amerykanie, tacy jak Snoop Dogg, Lady Gaga, Quentin Tarantino, "są dużo bardziej cool niż inni"
      Ameryka - tłumaczy Price - szczyci się (prezydentem Barackiem) Obamą - najbardziej cool przywódcą politycznym, najfajniejszymi rapperami - Jay-Z i Snoop Doggiem,"

Jeśli to są wzory "fajnizmu", to dobrze, że nie jesteśmy fajni... :)

" Na czwartym miejscu w rankingu uplasowali się Włosi, następnie Francuzi, Brytyjczycy," Ha, ha !...
      Krakowianie mogą dużo powiedzieć o "fajniźmie" Brytyjczyków... :)
      • billy.the.kid Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 09:18
        naturlnie nalezu zauważyć różnicę między kartoflem a KArTOfLEM.
      • imponeross Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 18:23
        mg2005 napisał:

> "Badanie zrealizował portal społecznościowy i randkowy Badoo.com."
        >
        > Kartofle biorą to "wiarygodne" źródło na poważnie...
        > Zapewne większość "badanych" nie widziała Polaka na oczy... :)

Nie ma znaczenia czy widziala czy nie. Wazne, ze Polak nie kojarzy sie im z nikim fajnym. Dlaczego wlasciwie?...

> "Niektórzy Amerykanie, tacy jak Snoop Dogg, Lady Gaga, Quentin Tarantino,
        > ] "są dużo bardziej cool niż inni"
        > Ameryka - tłumaczy Price - szczyci się (prezydentem Barackiem) Obamą - n
        > ajbardziej cool przywódcą politycznym, najfajniejszymi rapperami - Jay-Z i S
        > noop Doggiem
        ,"
        >
        > Jeśli to są wzory "fajnizmu", to dobrze, że nie jesteśmy fajni... :)
        >
        > " Na czwartym miejscu w rankingu uplasowali się Włosi, następnie Francuzi, B
        > rytyjczycy,"
        Ha, ha !...
        > Krakowianie mogą dużo powiedzieć o "fajniźmie" Brytyjczyków... :)

Z Brytyjczykami w Krakowie super sie imprezuje!!! :)
        • mg2005 Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 09.09.11, 08:59
          > Z Brytyjczykami w Krakowie super sie imprezuje!!!

Dla dewiantów są w sam raz... Dla normalnych ludzi brytyjskie małpy są dużą bolączką...

--
          • imponeross Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 09.09.11, 23:36
            mg2005 napisał:

> > Z Brytyjczykami w Krakowie super sie imprezuje!!!
            >
            > Dla dewiantów są w sam raz...
            > Dla normalnych ludzi brytyjskie małpy są dużą bol
            > ączką...

Dlaczego dla dewiantow? Brytyjczycy lubia i potrafia sie bawic. Robia to o wiele kulturalniej niz Polacy, i to nie tylko na weselach.

>
            >
            > --
            > Donald Pierwszy Toaletowy
    • Gość: balbina Re: Polacy najmniej fajna nacja :( IP: *.bayern.de 07.09.11, 09:21
      Ten sondaż nie jest miarodajny, tacy Amerykanie na przykład, mogli pomylić Polaków z Włochami, albo Grekami. Wielu innych zna tylko jednego Polaka - Jana Pawła II, no to jak mamy uchodzić za sympatycznych?
      • ikcort Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 09:25
        > Wielu innych zna tylko jednego Polaka - Jana Pawła II, no to jak mamy uchodzić
        > za sympatycznych?

Jan Paweł uchodził zdaje się za raczej sympatycznego faceta, chociaż ściśle biorąc był Watykańczykiem, Polakiem był Karol Wojtyła.
        • Gość: balbina Re: Polacy najmniej fajna nacja :( IP: *.bayern.de 07.09.11, 09:28
          Wszędzie poza Polską Jan Paweł II był nielubiany i krytykowany. Tego oczywiście polskie media nie przekazywały, stąd ludzie z Polski, mają fałszywy obraz tego jak był postrzegany w świecie.
          • bling.bling Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 09:32
            Gość portalu: balbina napisał(a):

> Wszędzie poza Polską Jan Paweł II był nielubiany i krytykowany. Tego oczywiście
            > polskie media nie przekazywały, stąd ludzie z Polski, mają fałszywy obraz tego
            > jak był postrzegany w świecie.

dokładnie
          • ikcort Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 09:35
            > Wszędzie poza Polską Jan Paweł II był nielubiany i krytykowany. Tego oczywiście
            > polskie media nie przekazywały, stąd ludzie z Polski, mają fałszywy obraz tego
            > jak był postrzegany w świecie.

No ja wiem, że był krytykowany, sam zresztą nie byłem jakimś wielkim zwolennikiem, ale jako człowiek był sympatyczny nawet... jednak dość sympatyczny. O, takie na przykład żarty stroił. Który papież by tak?...
            • Gość: balbina Re: Polacy najmniej fajna nacja :( IP: *.bayern.de 07.09.11, 09:39
              Za takie coś dostaje się przydomek pajaca, a nie człowieka sympatycznego.
              • ikcort Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 09:47
                > Za takie coś dostaje się przydomek pajaca, a nie człowieka sympatycznego.

Hmm... no to nie wiem już. :( Pamiętam, że sprawiał wrażenie raczej sympatycznego, ale mogłem coś źle zapamiętać. Bo ile to już lat minęło, odkąd nasz papież odszedł do domu Pana? Z pięć będzie, kawał czasu.
                • Gość: balbina Re: Polacy najmniej fajna nacja :( IP: *.bayern.de 07.09.11, 10:04
                  Gdy pojawiały się tłumy rzeczywiście potrafił robić wrażenie dobrotliwego tatusia, ale przed światem nie dało się ukryć, że popierał reżymy, uwikłanie Watykanu w kryminalne transakcje, że chronił pedofili w swoich szeregach, że nie miał współczucia dla zgwałconych kobiet w Bośni, że doprowadził do likwidacji w Niemczech poradni dla kobiet wahających się czy usunąć ciążę, czy nie, że zawsze był pewien swoich racji i nigdy nie miał czasu ani ochoty na wsłuchiwanie się w argumentację innych (tak, tak!), itd. itd. Pod mniej lub bardziej udaną maską, skrywał się człowiek zły i ten przekaz utrwalił się w świecie. Niestety ciągle kojarzony jest on z Polską. Oliwy do ognia dolać lubi Gross roztaczając przed światem wizje Polaka antysemity i pogromcy Żydów, w czym pracowicie mu pomagamy. I tak dobrze, że świat ciągle postrzega w nas ludzi a nie jakieś kosmate stwory z krzywymi zębami i rogami.
                  • ikcort Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 10:25
                    > Gdy pojawiały się tłumy rzeczywiście potrafił robić wrażenie dobrotliwego tatusia,
                    > ale przed światem nie dało się ukryć, że popierał reżymy, uwikłanie Watykanu
                    > w kryminalne transakcje, że chronił pedofili w swoich szeregach, że nie miał
                    > współczucia dla zgwałconych kobiet w Bośni, że doprowadził do likwidacji w Niemczech
                    > poradni dla kobiet wahających się czy usunąć ciążę, czy nie, że zawsze był
                    > pewien swoich racji i nigdy nie miał czasu ani ochoty na wsłuchiwanie się w
                    > argumentację innych (tak, tak!), itd. itd.

Tak, znam większość tych zarzutów i zapewne (nie znam co prawda sprawy za bardzo, bo w ogóle niewiele mnie zajmuje Kościół) są one w dużej mierze uzasadnione. Ale właśnie cały czas usiłuję dać Wam do zrozumienia, że urok osobisty nie ma tu nic do rzeczy. Nawet największy drań może sprawiać wrażenie sympatycznego, w tym rzecz.
                    • Gość: balbina Re: Polacy najmniej fajna nacja :( IP: *.bayern.de 07.09.11, 10:31
                      To już trzeba być osłem, aby wiedząc o jej draństwach, dać się zauroczyć takiej osobie.
                      • ikcort Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 10:54
                        > To już trzeba być osłem, aby wiedząc o jej draństwach,
                        > dać się zauroczyć takiej osobie.

Można by się pewnie spierać z tym stwierdzeniem. Po pierwsze: nie wiem, czy mówisz konkretnie o mnie, czy w ogóle o Polakach. Ja akurat papieżem nigdy nie byłem zauroczony, raczej jego "sympatyczność" i charyzmę obserwowałem okiem przyrodnika, zawsze mnie zastanawiała umiejętność panowania nad tłumem, lubię przypatrywać się, jak ktoś wpływa na tłum, jak nim steruje. Co do Polaków: przede wszystkim nie wiedzieli oni wiele o draństwach Kościoła (czy jak wolisz Jana Pawła II), sama pisałaś, że w mediach o tym wiele nie mówiono. Ale niechby nawet wiedzieli: czy to mogłoby zmienić ich stosunek? Można wątpić. Przede wszystkim "sprawianie dobrego wrażenia" i pewne symbole autorytetu (a papież ma ich aż nadto) to potężna siła, wywiera na ludzi ogromny wpływ. Zresztą w ogóle ludzkie postawy rzadko są efektem jakiejś obiektywnej analizy, raczej pojawiają się automatycznie i później ciężko je zmienić.

Ponadto wcale nie trzeba być osłem, żeby dać się nabrać na to czy owo. Oto przykład Aleksandra Sołżenicyna: był on człowiekiem wybitnie inteligentnym (wykazywał ponadprzeciętne zdolności zarówno w dziedzinach ścisłych, jak humanistycznych, obie studiował), a trzeba było dopiero sowieckiego łagru, żeby wyleczyć go z miłości do komunizmu. Czy Aleksander Sołżenicyn był osłem? No nie, był człowiekiem bardzo wybitnym. Ale jeśli wszyscy wokół wyznają jakiś pogląd, to niełatwo się temu oprzeć, nawet będąc ponadprzeciętnie inteligentnym.
                        • Gość: balbina Re: Polacy najmniej fajna nacja :( IP: *.bayern.de 07.09.11, 10:59
                          ikcort napisał:

Po pierwsze: nie wiem, czy mówisz konkretnie o mnie, czy w ogóle o Polakach.

To była uwaga ogólna, nigdy w życiu ani o tobie ani o Polakach. Dobrze, że mogę to wyjasnić, bo zgadzam się, że mogło to być fałszywie odebrane. Sorry za tę niejasność.
                        • lepian4 Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 11:03
                          Prosze wymienci dranstwa JPII. Kieruje sie ciekawoscia i proba zrozumienia glebszego przeslania.
                          I co to ma wsponego z amtypatia Polski w 15 blizej niesprecyzowanych krajow?
                          • bling.bling Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 11:18
                            Chodzi o rodzenie się stereotypów. Jeśli ludzie postrzegali Wojtyłę jako sympatycznego Polaka to istnieje większe prawdopodobieństwo, że te same cechy przypiszą ogółowi Polaków nawet tych, których poznać szansy nie mieli.
                            Istnieją dwa przeciwstawne stanowiska:
                            Wojtyła był w szerszym świecie postrzegany jako sympatyczny dziadek.
                            Wojtyła był postrzegany jako konserwatywny bigot, broniący interesów kleru kosztem ludzi.
                            W zależności, która z tych opcji dominowała w ocenie ludzi o Wojtyle, istnieje prawdopodobieństwo że te same oceny przekładały się w stereotypy.
                            Głupie, nie?
                            No to teraz powiedz czemu nie uważasz żydów za fajnych.
                            • lepian4 Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 11:36
                              A ja zna ludzi, ktorzy lubia grzybki, i takich, ktorzy nie lubia grzybkow. Czy nie powinnismy stosujac twe metody percepcji zakazac spozywania grzybkow?
                              • bling.bling Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 11:52
                                Jakim cudem, z tego co napisałem wywnioskowałeś, że ja chce komukolwiek zabraniać robienia czegokolwiek?
                                Jak przypowieść o grzybkach ma się do tematu wątku?
                  • lepian4 Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 08.09.11, 13:27
                    Chryste Panie, skad ty sie oberwalas?
                    W rylo chcesz?
            • bling.bling Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 09:42
              Wojtyła pokazał, że jest człowiekiem co w Polsce zinterpretowano jako jego największe osiągnięcie. Klękajcie narody!
              • ikcort Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 09:54
                > Wojtyła pokazał, że jest człowiekiem co w Polsce zinterpretowano jako jego największe
                > osiągnięcie. Klękajcie narody!

Upraszczacie obywatelu. :) Tam chodziło o to, że został papieżem, a mimo to pozostał człowiekiem. Spodziewam się prawdę mówiąc, że było to pewne osiągnięcie, jeśli wziąć pod uwagę sztywność watykańskiej atmosfery... Tak.

Ale ja sam do końca nie rozumiem tego mechanizmu, że cokolwiek ten Jan Paweł powiedział – ot, że chodził na kremówki czy coś w tym stylu – to się człowiek uśmiechał. Nie wiem, czy to był kontrast z tym tronem i szatami, czy co, ciężko wyczuć. Jakiś taki urok osobisty miał, niewątpliwie.

Oczywiście nie ma to nic wspólnego z całą resztą, jak bowiem mawiał nieodżałowanej pamięci Kurt Vonnegut: wdzięk działa niezależnie od tego, co ten roztaczający wdzięk człowiek knuje. ;)
                • bling.bling Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 10:05
                  Ponieważ przed Wojtyłą do publicznej wiadomości nie docierały żadne wiadomości o życiu osobistym poprzedników JP2 więc trudno na tej podstawie twierdzić, że wszyscy oni byli niesympatyczni. Wojtyła pokazywał siebie jako człowieka co lud odbiera natychmiast jako sympatyczność bo wiadomo że taka szycha to postać niemal Boska. Baśń o szatach cesarza nadal jest żywa.
                  Popatrz jaki sympatyczny jest Kim Dzong Il:
                  kimjongillookingatthings.tumblr.com/
                  • lepian4 Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 10:09
                    To, ze ty nie znasz Jana Kiepury, nie oznacza, ze nikt na swiecie nie zachwycal sie tym zacnym Polakiem!
                    Przestancie wyciagac tak durnowate wnioski z malo reprezentacyjnej ankiety!
                    • bling.bling Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 10:13
                      a ty znasz Jana Kiepurę?
                      • lepian4 Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 10:15
                        Tak. Co chcesz o nim wiedziec?
                        • bling.bling Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 10:19
                          Gdzie się spotkaliście? On ciebie zna?
                          • lepian4 Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 10:21
                            A gdzie ty spotkales Brezniewa? Stalina?
                            • bling.bling Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 10:24
                              Ale co ci ludzie mają do twojej znajomości Kiepury?
                              • lepian4 Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 10:45
                                Przed chwila upieraliscie sie, ze tylko JPII - rodzynek polskiej miedzy- byl na scenie miedzynarodowej, znany i lubiany.
                                Przytoczylem wam innego Polaka, ktory byl przez lata uwielbiany na calym swiecie.

Zamiast grzebac w urojonych wizjach powinnismy sie zastanowic, w jakich krajach i w jakim celu przeprowadzono owa ankiete? Sasiedztwo Niemcow, Belgow wskazuje, ze ta ankieta jest gowno warta.
                                • bling.bling Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 10:55
                                  ponieważ ankieta była przeprowadzana wśród współczesnych więc zachodzi prawdopodobieństwo że będą kierować się oni stereotypami nam współczesnymi i nie ma sensu odwoływać się ani do znanych ludzi ani do średniowiecza.
                                  Nikt tutaj oczywiście poza niektórymi oburzonymi (jak zwykle) nie przykłada żadnej miary do wyników tej ankiety. Tylko ci, którzy uważają że naród w ogóle może mieć jakieś cechy mogą w ogóle rozważać zasadność takich ankiet.
                                • Gość: balbina Re: Polacy najmniej fajna nacja :( IP: *.bayern.de 07.09.11, 10:55
                                  Przede wszystkim bezsens takiej ankiety wynika z tego, że porównuje się narody wielkie z niewielkimi, takie coś w ogóle nie ma sensu. Wiadomo, że wielkie jest zawsze bardziej znane, a to co znane zawsze wydaje się bardziej sympatyczne niż to co nieznane.
                                  • Gość: pmk Re: Polacy najmniej fajna nacja :( IP: *.fbx.proxad.net 08.09.11, 10:11
                                    Znasz Hindusow i Chinczykow?
                  • ikcort Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 10:20
                    > Wojtyła pokazywał siebie jako człowieka co lud odbiera natychmiast jako sympatyczność bo
                    > wiadomo że taka szycha to postać niemal Boska.

Tak, to pewnie było coś w tym stylu: rozdźwięk pomiędzy zachowaniem a pełnioną funkcją.

> Popatrz jaki sympatyczny jest Kim Dzong Il:

Tego akurat nie wiem, bo znam gościa tylko ze zdjęć, ale nawet na nich nie sprawia ten drań wrażenia szczególnie sympatycznego prawdę mówiąc. Ale za to towarzysz Stalin uchodził za człowieka bardzo sympatycznego, miał jowialne usposobienie i był bardzo wśród bolszewików lubiany, nawet przed zdobyciem swojej pozycji, a może szczególnie wówczas. A z kolei Lenina nikt nie lubił, według wielu relacji sprawiał odpychające wrażenie: był szorstki w obyciu i miał fatalną aparycję (mimo to nie kwestionowano oczywiście jego przywództwa).

Chciałbym jeszcze raz podkreślić, że są to zupełnie dwie różne rzeczy: jakie człowiek sprawia wrażenie i jaki jest w istocie.
      • imponeross Jan Pawel II niesympatyczny??? 07.09.11, 18:24
        Gość portalu: balbina napisał(a):

> Ten sondaż nie jest miarodajny, tacy Amerykanie na przykład, mogli pomylić Pola
        > ków z Włochami, albo Grekami. Wielu innych zna tylko jednego Polaka - Jana Pawł
        > a II, no to jak mamy uchodzić za sympatycznych?

Jan Pawel II niesympatyczny??? Jak smiesz?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: pmk Zapracowalismy sobie na te opinie IP: *.fbx.proxad.net 07.09.11, 10:33
      Zapracowalismy sobie na te opinie: jestesmy grubianscy, chamscy, udawadniamy wszystkim swoja wyzszosc, fatalny styl rozmow i brak taktu; brak usmiechu na co dzien, interesownosc, do tego zlodzieje i oszusci.
      • Gość: pmk Re: Zapracowalismy sobie na te opinie IP: *.fbx.proxad.net 07.09.11, 10:34
        A i jeszcze: poczucie wyzszosci demonstrowane wszem i wobec, a sloma z butow wystaje.
      • lauriane Re: Zapracowalismy sobie na te opinie 07.09.11, 11:45
        Gość portalu: pmk napisał(a):

> Zapracowalismy sobie na te opinie: jestesmy grubianscy, chamscy, udawadniamy ws
        > zystkim swoja wyzszosc, fatalny styl rozmow i brak taktu; brak usmiechu na co
        > dzien, interesownosc, do tego zlodzieje i oszusci.
        lL. Az tak zakompleksiony ?
        Nie lepiej pisac (mowic) za siebie ?
        J.C.
        • Gość: pmk Re: Zapracowalismy sobie na te opinie IP: *.fbx.proxad.net 07.09.11, 12:15
          To OBIEKTYWNA opinia. Zreszta potwierdzonaprzez 30 tysiecy ludzi z 15 panstw swiata.
          • lepian4 Re: Zapracowalismy sobie na te opinie 07.09.11, 12:31
            Na panstwo przypada 2000 ankietowanych.
            • lepian4 Re: Zapracowalismy sobie na te opinie 07.09.11, 14:09
              Wlasnie doczytalem: badaniem zajal sie portal randkowy Badoo.com.
              To jest bardzo powazne zrodlo wiedzy!
              Mysle, ze tak na powaznie chodzilo ankietowanym o mozliwosc dupczenia sie, a nie o "fajnosc" etniczna.
              Nie potrafie ciagle jednak zrozumiec, dlaczego tych "najfajniejszych" dzielono na kontynenty, tych najbardziej dupiastych juz nie.
              • bling.bling Re: Zapracowalismy sobie na te opinie 07.09.11, 15:06
                co to jest fajność etniczna i czemu nie jest nią możliwość dupczenia się?
                • lepian4 Re: Zapracowalismy sobie na te opinie 07.09.11, 15:20
                  Fajnosc etniczna jest synonimem fajnej nacji.
                  Skoro mozliwosc dupczenia sie jest tak waznym elementem ankiety, warto o tym wspomniec, nim zacznie sie pie...c bajki o tym, jak fajni sa Hiszpanie, albo Brazylijczycy. Dla mnie sa to smierdzace lenie, ale do bzykania sie sa faktycznie wysmienici. Jak widzisz, w zaleznosci od uzytego kryterium udzielibym dwie skrajnie rozne odpowiedzi.
                  • bling.bling Re: Zapracowalismy sobie na te opinie 07.09.11, 15:25
                    Akurat jeśli chodzi o bzykanie to wszyscy się bzykają więc kryterium bzykalności jest bardzo istotne w określeniu fajności.
                    • lepian4 Re: Zapracowalismy sobie na te opinie 07.09.11, 15:31
                      Ale fajna Hiszpanka do bzykania oznacza zupelnie co innego, niz fajna Hiszpanka do burzliwej dyskusji o pierdu pierdu.
                      • bling.bling Re: Zapracowalismy sobie na te opinie 07.09.11, 15:34
                        można pierdu pierdu i bzyku bzyku. Bzyku bzyku jest fajniejsze niż pierdu pierdu. A tu mowa jest o fajności a nie o pie...ości. Polacy w pie...ości prowadzą.
                        • lepian4 Re: Zapracowalismy sobie na te opinie 07.09.11, 16:10
                          Bzdura, o seksturystyce naszych ukochanych krajanek tez nigdy nie slyszales? Fakt ten dowodzi, ze polskie dupczenie sie jest pozytywnie postrzegane.
                          • bling.bling Re: Zapracowalismy sobie na te opinie 07.09.11, 16:48
                            słyszałem, nie wiedziałem za to, że obok bzyk bzyk potrafią one też pierdu pierdu.
                            Wątpliwość moją budzi też to że skoro są niby takie dobre w bzyk bzyk to dlaczego tak niska ocena? A może właśnie przez to bzyk bzyk za pieniądze to i ocena kiepska, albo bzyk bzyk kiepskie? No ale Polakom jak widać się podoba, no ta seksturystyka Polek
                            • lepian4 Re: Zapracowalismy sobie na te opinie 07.09.11, 17:01
                              Slyszalem, nie wiedzialem....
                              Ech, spotkalo sie dwoch Ruskich i zazarcie prowadza dyskusje o Polsce.
                              Jeden z nich donosil, co nastepuje: W tej Polsza to bzykaja sie nieustannie. Jeszcze sie nie obudzisz, a juz sie do ciebie dobieraja, wstaniesz, nim dojdziesz do lazienki, juz cie ktos napastuje. Stoisz pod prysznicem, a tam kolejny bzykacz. Chcesz zjesc sniadanie, a juz cie rzucaja na stol... I tak dzien w dzien!
                              A skad ty to wiesz?- pyta sie kolega.
                              A moja siostra tam byla i mi opowiadala.

Ot co! Tak wyglada anal iza etnii od dupy strony!
              • Gość: pmk Re: Zapracowalismy sobie na te opinie IP: *.fbx.proxad.net 07.09.11, 15:39
                >badaniem zajal sie portal randkowy Badoo.com. To jest bardzo powazne zrodlo wiedzy!
                Wbrew pozorom jest to bardzo dobre zrodlo wiedzy jak narody postrzegaja inne nacje.
                Gdyby badanie przeprowadzono wsrod ludzi lepiej wyksztalconych i np. wiecej podrozujacych niz przecietniacy wyniki byblyby znieksztalcone, przesiane przez filtr tzw. poprawnosci politycznej, wiedzy o swiecie. A tak jest czarno na bialym jak nas widza. Katastrofa.

Ciekawe za co tak bardzo dostalo sie Belgom?
                • lepian4 Re: Zapracowalismy sobie na te opinie 07.09.11, 16:03
                  Nie zgodze sie z toba. Ja znam fajne cyganki, choc za cyganami nie przepadam. Ba, za fajna Turczynka tez bym sie obejrzal, choc Turcy, jako narod sa dla mnie uosobieniem totalnego syfu.
                  W takich przypadkach trzeba sobie wyjasnic, czy jestem za analiza etnii, czy anal Iza?
                  • voxave Re: Zapracowalismy sobie na te opinie 07.09.11, 16:48
                    Lepik ----ładnie sie rozkreciłes :)
                  • Gość: pmk Re: Zapracowalismy sobie na te opinie IP: *.fbx.proxad.net 07.09.11, 20:09
                    Tez znam fajnych Polakow ;), ale tu nie chodzi o badanie jednostkowych przypadkow tylko o calosc, ogolne wrazenie.
                • mg2005 Re: Zapracowalismy sobie na te opinie 07.09.11, 16:40
                  Gdyby badanie przeprowadzono wsrod ludzi lepiej wyksztalconych i np. wiecej po
                  > drozujacych niz przecietniacy wyniki byblyby znieksztalcone, przesiane przez fi
                  > ltr tzw. poprawnosci politycznej, wiedzy o swiecie. A tak jest czarno na bialym
                  > jak nas widza. Katastrofa.

Oczywiście katastrofa ankietowanych - skoro oceniają narody na poziomie bidetu...

--
                  Donald Toaletowy
      • mg2005 Re: Zapracowalismy sobie na te opinie 07.09.11, 17:08

> Zapracowalismy sobie na te opinie: jestesmy grubianscy, chamscy, udawadniamy ws

Współczuję ci... Nie dość,że oszust, to jeszcze ponurak...
        Ale masz tu kompana do towarzystwa... :)
        forum.gazeta.pl/forum/w,29,128067711,128349369,Re_Oszust_bling_.html
        • Gość: pmk Re: Zapracowalismy sobie na te opinie IP: *.fbx.proxad.net 07.09.11, 20:06
          No. I nie mowi ze desz pada jak mu pluja w twarz. Dziwak.
      • imponeross Re: Zapracowalismy sobie na te opinie 07.09.11, 18:25

Myslisz, ze Polacy sa tacy bardziej niz inne nacje?...
        • Gość: pmk Re: Zapracowalismy sobie na te opinie IP: *.fbx.proxad.net 07.09.11, 20:05
          Mysli ze przypadkowo trafilismy na te liste? Dogadali sie?
          • imponeross Re: Zapracowalismy sobie na te opinie 09.09.11, 23:37

> Mysli ze przypadkowo trafilismy na te liste? Dogadali sie?

No wlasnie mysle, ze nieprzypadkowo. Ale twoja opinia wydaje mi sie powierzchowna.
    • 1.marouder_eu Gdyz nie kochaja homoseksualistow?/nt 07.09.11, 11:37
      • mg2005 Re: Gdyz nie kochaja homoseksualistow?/nt 07.09.11, 16:29
        :) To pewnie główny powód ... :)

--
        Rolka toaletowa "Obietnice Tuska"
        • narfi Re: Gdyz nie kochaja homoseksualistow?/nt 07.09.11, 17:22
          Skoro watek tak ladnie sie rozwija to i ja dorzuce swoje 3 grosze.
          Otoz jak sie okazuje Badoo.com przeprowadzil jeszcze dwie podobne ankiety.

Jakie narodowosci maja najmniejsze poczucie humoru :

www.telegraph.co.uk/culture/8560815/Germany-officially-the-worlds-least-funny-country.html
          ...oraz jakich krajow kobiety najczesciej jako pierwsze rozpoczynaja flirt:

blog.badoo.com/flirtation-study-names-u-s-women-worlds-least-flirtatious-almost-only-ecuadors-women-fl/
          .....i co sie okazuje ? Mimo ,ze Badoo.com to takie samo badziewie jak FB,to ich sondaze nie odbiegaja zbytnio od obiegowych opinii.
          Pod wzgledem poczucia humoru Polacy sa na 7-ym miejscu od konca,ale za to wyemancypowane,polskie panie sa w scislej czolowce :)

• lepian4 Re: Gdyz nie kochaja homoseksualistow?/nt 07.09.11, 17:39
            Wyciagnijmy wlasciwy wniosek z tego galimatiasu: panie sie nam rozpuscily! Pora zapedzic je znowu do kuchni! Za tamtych kuchennych czasow byly uosobieniem piekna, teraz szoruja konce na randkowych ankietach, ot co!
            • sabinac-0 Re: Gdyz nie kochaja homoseksualistow?/nt 09.09.11, 01:03
              lepian4 napisał:

> panie sie nam rozpuscily! Pora
              > zapedzic je (...)

Zastanawiam sie, jakim cudem ktos wyraza sie o doroslych osobach ze "sie rozpuscily" i ze "trzeba je zapedzic" czyli cos z nimi zrobic wbrew ich woli. Nasuwa sie podejrzenie, ze PL to jakis skansen z epoki niewolnictwa bo nawet trzeci swiat sie w tym wzgledzie zreformowal.

Fajne to nie jest.
          • Gość: pmk Mechanizmy obronne IP: *.fbx.proxad.net 07.09.11, 20:13
            Ten watek znakomicie pokazuje jak ludzie bronia sie przed krytyka lub negatywna informacja o sobie: po prostu nie przyjmuja jej do wiadomosci. Albo zaprzeczaja faktom, albo podwazaja wiarygodnosc zrodla. Niesamowite. Tylko czesc przyjmuje przykra informacje do wiadomosci, a jeszcze mniej ma ochote cos z tym zrobic (w tym wypadku nie dotyczy, bo chodzi o zbiorowosc, a jak wiadomo ulamek spoleczenstwa nie zmieni narodu ani tego jak go postrzegaja).
      • imponeross Czyli ze Polacy sa nietolerancyjni? 07.09.11, 18:26
        Jest to jakies wytlumaczenie... Polacy sa rzeczywiscie mniej tolerancyjni niz srednia europejska, nie tylko wobec swoich homoseksualistow.
        • Gość: pmk Re: Czyli ze Polacy sa nietolerancyjni? IP: *.fbx.proxad.net 07.09.11, 20:15
          Nielubiani jestesmy, byc moze TAKZE z powodu nietolerancji, ale uwazam ze raczej z innych powodow.
          • imponeross Re: Czyli ze Polacy sa nietolerancyjni? 07.09.11, 23:17

> Nielubiani jestesmy, byc moze TAKZE z powodu nietolerancji, ale uwazam z
            > e raczej z innych powodow.

Jakich?
      • sabinac-0 Re: Gdyz nie kochaja homoseksualistow?/nt 09.09.11, 00:58
        Fakt.
        Homofobi, rasisci i szowinisci (rowniez mescy) fajni nie sa.
      • lepian4 Re: Gdyz nie kochaja homoseksualistow?/nt 16.09.11, 10:15
        Zaczelo sie od tego, ze homusi powinno sie tolerowac. Pozniej musielismy ich akceptowac, teraz musimy ich kochac!
        W takim razie warto sie juz zastanowic, czy nie powinnismy im wreszcie jaja z dupy powyrywac?
    • mg2005 Czy on był "fajny" ?... 07.09.11, 21:16
      Wątpliwe...
      www.rp.pl/artykul/10,713683-Pogrzeb-bohatera-polskich-Termopili.html
      • imponeross Re: Czy on był "fajny" ?... 10.09.11, 09:40
        mg2005 napisał:

> Wątpliwe...
        > www.rp.pl/artykul/10,713683-Pogrzeb-bohatera-polskich-Termopili.html

Nie wiadomo czy byl fajny, za malo danych na ten temat w artykule. Na pewno byl dzielny.
    • gadagad Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 07.09.11, 21:42
      Doopa blada, miałam wizytę siedmiu Czechów w wwie, i kdyby nie ich optymistyczne nadstawienie do świata, to kompromitacja kompletna. Im to wisiało, wiedzieli, że są w dzikim kraju.
      • Gość: pmk Re: Polacy najmniej fajna nacja :( IP: *.fbx.proxad.net 08.09.11, 10:08
        Dlaczego?
    • misiu-1 Z twojego powodu. 08.09.11, 08:12

• misiu-1 Metoda G.K.Chestertona 08.09.11, 08:30
      "Zawsze byłem stronnikiem polskiej idei, nawet wtedy, gdy moje sympatie opierały się wyłącznie na instynkcie (…) Moja instynktowna sympatia do Polski zrodziła się pod wpływem ciągłych oskarżeń miotanych przeciwko niej; i – rzec mogę – wyrobiłem sobie sąd o Polsce na podstawie jej nieprzyjaciół. Doszedłem mianowicie do niezawodnego wniosku, że nieprzyjaciele Polski są prawie zawsze nieprzyjaciółmi wielkoduszności i męstwa. Ilekroć zdarzało mi się spotkać osobnika o niewolniczej duszy, uprawiającego lichwę i kult terroru, grzęznącego przy tym w bagnie materialistycznej polityki, tylekroć odkrywałem w tym osobniku, obok powyższych właściwości, namiętną nienawiść do Polski. Nauczyłem się oceniać ją na podstawie tych nienawistnych sądów – i metoda okazała się niezawodną.
      • Gość: pmk Re: Metoda G.K.Chestertona IP: *.fbx.proxad.net 08.09.11, 10:10
        Autor zmarl wiek temu.
        • misiu-1 Re: Metoda G.K.Chestertona 08.09.11, 10:22
          Ale jego dzieła są ponadczasowe. Metoda nie straciła ani trochę na aktualności.
          • Gość: pmk Re: Metoda G.K.Chestertona IP: *.fbx.proxad.net 09.09.11, 20:50
            Jak obserwacje Lenina lub poglady Reymonta na miasto i jego mieszkancow przedstawione w "Ziemi obiecanej" (ten sam czas). Spoleczenstwo jest zmienne a nie stale jak prawo Archimedesa.
      • imponeross Re: Metoda G.K.Chestertona 09.09.11, 23:40
        misiu-1 napisał:

> "Zawsze byłem stronnikiem polskiej idei, nawet wtedy, gdy moje sympatie opie
        > rały się wyłącznie na instynkcie (…) Moja instynktowna sympatia do Polski
        > zrodziła się pod wpływem ciągłych oskarżeń miotanych przeciwko niej; i –
        > rzec mogę – wyrobiłem sobie sąd o Polsce na podstawie jej nieprzyjaciół.
        > Doszedłem mianowicie do niezawodnego wniosku, że nieprzyjaciele Polski są praw
        > ie zawsze nieprzyjaciółmi wielkoduszności i męstwa. Ilekroć zdarzało mi się spo
        > tkać osobnika o niewolniczej duszy, uprawiającego lichwę i kult terroru, grzęzn
        > ącego przy tym w bagnie materialistycznej polityki, tylekroć odkrywałem w tym o
        > sobniku, obok powyższych właściwości, namiętną nienawiść do Polski. Nauczyłem s
        > ię oceniać ją na podstawie tych nienawistnych sądów – i metoda okazała si
        > ę niezawodną.

To ciekawe :) Z ktorego roku pochodzi ta opinia? Wynika z niej, ze Polacy sa wielkoduszni i mescy (w sensie waleczni). O ile to drugie moze byc prawda (takie mestwo i walecznosc graniczace jednak z brawura), o tyle w te wielkodusznosc jakos trudno mi uwierzyc...
    • Gość: Stab Re: Polacy najmniej fajna nacja :( IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 10.09.11, 00:13
      Przez stulecia bycie Polakiem bylo albo zabronione albo zniechecane (cos tak jak podejscie lewusow do religii). Oczywiscie Polacy nauczyli sie zyc na marginesie prawa i stad to koszmarne cwaniactwo ktore tak trudno wykorzenic. Poza tym Polska to bardzo witalny narod i pomimo wojen, ludobojstwa, (np. 6 miliionow skrobanek narzuconych przez pewien postepowy system), Polska ciagle kluje w oczy jako stosunkowo mlody i prezny narod. I to jest glowny powod nienawisci ze strony postepowych lewusow ktorzy uwazaja ze ten narod ktory jeszcze pielegnuje jakies zasady moralne zamiast nihilizmu, juz dawno nie powinien istniec.

Za PRLu wciskali nam ze jestesmy zacofani, teraz wciskaja nam ze nie jestesmy wystarczajaco postepowi zeby zniszczyc malzenstwo i rodzine co decyduje o biologicznym przezyciu.
      • karbat Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 10.09.11, 01:42
        Gość portalu: Stab napisał(a):
        >Oczywiscie Polacy nauczyli sie zyc na marginesie prawa i stad to koszmarne cwaniactwo >ktore tak trudno wykorzenic.

bzdurzysz . albo nie wiesz ile lat minelo od zaborow...
        cwaniactwo spadkiem po zaborach ...napisz o tym ksiazke lub doktorat na KUL-u

>Poza tym Polska to bardzo witalny narod

klamiesz . Polska ma jedne z najnizszych wskaznikow rodzacych sie dzieci w Europie .

>Polska ciagle kluje w oczy jako stosunkowo mlody i prezny narod. I to jest glowny powod >nienawisci ze strony postepowych lewusow ktorzy uwazaja ze ten narod ktory jeszcze >pielegnuje jakies zasady moralne zamiast nihilizmu, juz dawno nie powinien istniec.

belkot . napisz jak sie ten mlody prezny narod napreza jezdzac sie po swiecie za chlebem

> Za PRLu wciskali nam ze jestesmy zacofani,

ksiadz na kolku rozancowym ci takich bzdur naopowiadal

>teraz wciskaja nam ze nie jestesmy wystarczajaco postepowi zeby zniszczyc malzenstwo i >rodzine co decyduje o biologicznym przezyciu.

maniaku . kto ci w Polsce niszczy malzenstwo , rodzine .
        masz na mysli sutannikow ,tych ojcow bez dzieci ... ( mam na mysli legalnych )

biblia katolikow (NT) - wszelka wladza ( pieniadze ) , pochodzi od ( katolickiego ) boga .
        wiec , musisz walczyc z ... lewactwem .
        • Gość: Stab Re: Polacy najmniej fajna nacja :( IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 10.09.11, 02:00
          > bzdurzysz . albo nie wiesz ile lat minelo od zaborow...
          > cwaniactwo spadkiem po zaborach ...napisz o tym ksiazke lub doktorat na KUL-u

PRL, szkola cwaniactwa nie byla az tak dawno. Trzeba pokoken zeby wykorzenic ten postepacki koszmar.

> klamiesz . Polska ma jedne z najnizszych wskaznikow rodzacych sie dzieci w Euro
          > pie .

Bo najbardziej witalne jednostki wyemigrowaly i postepowe bzdety antyrodziinne zaczynaja sie zagniezdzac
          w wielu mozgach.

> belkot . napisz jak sie ten mlody prezny narod napreza jezdzac sie po swiecie
          > za chlebem

Stary stetryczaly narod nie jezdzi za chlebem. A dewastacji PRLowskiej w sojuszu z ZSRR i silami postepu nie da sie odrobic w ciagu jednego pokolenia.

> ksiadz na kolku rozancowym ci takich bzdur naopowiadal

I cale szczescie ze mielismy Wojtyle ktory powiedzial ludziom ze sa dziecmi Bozymi a nie gnojem historii.
          Postepakom zaczela sie pokazywac Matka Boska z Walesa i to byl poczatek konca systemu.

> maniaku . kto ci w Polsce niszczy malzenstwo , rodzine .
          > masz na mysli sutannikow ,tych ojcow bez dzieci ... ( mam na mysli legalnych )

Chocby ci co pieprza ze zwiazki homoseksualne to malzenstwa (wbrew podstawowym faktom biologicznym, ale zgodnie z postepem).

• bling.bling Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 10.09.11, 17:31
            > Chocby ci co pieprza ze zwiazki homoseksualne to malzenstwa (wbrew podstawowym
            > faktom biologicznym, ale zgodnie z postepem).

małżeństwo faktem biologicznym? W jakiej to szkole konserwatyzmu tego uczą?
            • Gość: Stab Re: Polacy najmniej fajna nacja :( IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 11.09.11, 01:07
              > małżeństwo faktem biologicznym? W jakiej to szkole konserwatyzmu tego uczą?

W kazdej szkole ucza ze do prokreacji potrzebna jest kobieta i mezczyzna, czyli kazde dziecko ma matke i ojca (moze poza tymi najbardziej bezmozgowymi, pardon, postepowymi). W szkolach postepu twierdza ze malzenstwo nie ma nic wspolnego z prokreacja i wychowaniem wiekszosci najwartosciowszego potomstwa. Oczywiscie postepacy mieszaja ze 2 tatusie czy 2 mamusie sa OK i ze dziecko nie powinno zadawac glupich pytan kim sa jego rodzice, bo juz postepacy pracuja nad klonowaniem.
      • imponeross nielubiana, bo to mlody i prezny narod? 10.09.11, 09:49

> Przez stulecia bycie Polakiem bylo albo zabronione albo zniechecane

E tam, a co to za bzdura? Polska byla pod zaborami 123 lata, a nie przez stulecia! I nie przez caly ten okres bycie Polakiem 'bylo zabronione albo zniechecane', i nie wszedzie zreszta. W zaborze austriackim w ogole, w rosyjskim tez zreszta rusyfikacja nie byla nasilona, gorzej w pruskim - ale tylko w niektorych okresach i rejonach.

> (cos tak ja
        > k podejscie lewusow do religii).

Najfajniejsze jest podejscie polskiego prawactwa do islamu, a to przeciez druga najwieksza na swiecie religia monoteistyczna.

> Oczywiscie Polacy nauczyli sie zyc na margines
        > ie prawa i stad to koszmarne cwaniactwo ktore tak trudno wykorzenic. Poza tym P
        > olska to bardzo witalny narod i pomimo wojen, ludobojstwa, (np. 6 miliionow skr
        > obanek narzuconych przez pewien postepowy system), Polska ciagle kluje w oczy j
        > ako stosunkowo mlody i prezny narod. I to jest glowny powod nienawisci ze stron
        > y postepowych lewusow ktorzy uwazaja ze ten narod ktory jeszcze pielegnuje jaki
        > es zasady moralne zamiast nihilizmu, juz dawno nie powinien istniec.

Myslisz, ze to jest powodem, ze Polacy sa nielubiani? To, ze to mlody i prezny narod? Toz z tego powodu Polska powinna byc wszedzie lubiana! Moze ci mlodzi i prezni Polacy, z tego powodu ze mlodzi, sa np. glupsi?

> Za PRLu wciskali nam ze jestesmy zacofani, teraz wciskaja nam ze nie jestesmy w
        > ystarczajaco postepowi zeby zniszczyc malzenstwo i rodzine co decyduje o biolog
        > icznym przezyciu.

A gdzies w Europie malzenstwo i rodzina sa zniszczone? Moze w Skandynawii, w ktorej przyrost naturalny jest 10 x wiekszy niz w Polsce, a malzenstwa homoseksualne od dawna legalne? To cdi mlodzi i prezni Polacy maja wszystko w d... i wyjezdzaja na zgnily Zachod zamiast zostac w preznej Polsce :(
        • karbat Re: nielubiana, bo to mlody i prezny narod? 10.09.11, 10:51

> > bzdurzysz . albo nie wiesz ile lat minelo od zaborow...
          > > cwaniactwo spadkiem po zaborach ...napisz o tym ksiazke lub doktorat na K
          > UL-u

> PRL, szkola cwaniactwa nie byla az tak dawno. Trzeba pokoken zeby wykorzenic te
          > n postepacki koszmar.

najpierw uzasadniasz cwaniactwo spuscizna zaborow . piszesz bzdury
          nastepnie przerzucasz sie na PRL . piszesz bzdury .

zauwazam , ze plujesz na wszystko co sie nie wpisuje w twoja teorie opatra na mitach i dogmatach - religia ,papieze itd .

jak bylo przed wiekami , tak i teraz i na wieki wiekow amen . dla niektorych omamionych naukami ksiedza , ziemia pozostanie na zawsze - plaska .

> Bo najbardziej witalne jednostki wyemigrowaly i postepowe bzdety antyrodziinne
          > zaczynaja sie zagniezdzac w wielu mozgach.

udowodnij prawdziwosc tego swojego stwierdzenia -belkotu .
          prostak - generalizuje,wyciaga pochopne wnioski nie zapoznajac sie z materia sprawy .

> Stary stetryczaly narod nie jezdzi za chlebem. A dewastacji PRLowskiej w sojusz
          > u z ZSRR i silami postepu nie da sie odrobic w ciagu jednego pokolenia.

zycze ci,abys doczekal w swoim katolandzie prawdziwego systemu szczesliwosci spolecznej -prawdziwego Kapitalizmu .
          wszelka wladza ( pieniadze) pochodza od boga ( katolickiego ) - biblia katolikow (NT )

> I cale szczescie ze mielismy Wojtyle ktory powiedzial ludziom ze sa dziecmi Boz
          > ymi a nie gnojem historii.

czyzby twoj bozek nie determinowal historii .... biegu wypadkow , wydarzen ....
          masz go dzis tylko za gnoma ingerujacego w narzady rozrodcze maluczkich
          ( daje zycie - odbiera je )
          • Gość: Stab Re: nielubiana, bo to mlody i prezny narod? IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 11.09.11, 01:12
            > najpierw uzasadniasz cwaniactwo spuscizna zaborow . piszesz bzdury
            > nastepnie przerzucasz sie na PRL . piszesz bzdury .

Dodaje zabory, nazizm i komunizm (to prawie 2 stulecia dewastacji).

> zauwazam , ze plujesz na wszystko co sie nie wpisuje w twoja teorie opatra na m
            > itach i dogmatach - religia ,papieze itd .

Ty zauwazasz czego nie pisze a nie zauwazasz co pisze bo sie nie zgadza z twoja lewacka religia.
            Jak to celnie ujales "prostak - generalizuje,wyciaga pochopne wnioski nie zapoznajac sie z materia sprawy."

• sabinac-0 Re: nielubiana, bo to mlody i prezny narod? 12.09.11, 19:45

> Dodaje zabory, nazizm i komunizm (to prawie 2 stulecia dewastacji).
              >
              Naprawdw uwazasz, ze nieszczescia sprzed kilku pokolen usprawiedliwiaja dzisiejsze odstreczajace zachowania?
              • Gość: Stab Re: nielubiana, bo to mlody i prezny narod? IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 16.09.11, 17:15
                > Naprawdw uwazasz, ze nieszczescia sprzed kilku pokolen usprawiedliwiaja dzisiej
                > sze odstreczajace zachowania?

Deprawacja przez kilka pokolen ma wplyw na zbiorowe doswiadczenia. Czesto stare doswiadczenia nie pasuja do nowej rzeczywistosci, ale ludzie niewiele sie zmieniaja. Zmiana nastepuje przez wymiane pokolen. Dzisiejsze cwaniackie zachowania sa przezytkiem z czasow PRLu (wtedy nie kupowalo sie papieru toaletowego tylko "zalatwialo sie" taki papier. Skad sie wzial stereotyp "towarzysz ja to zalatwie,"?Dopiero jedno pokolenie urodzilo sie i wychowalo sie w post-prlowskim systemie, ale to za malo zeby zniszczyc nalecialosci jedynie slusznego ustroju. Szczegolnie ze jego pogrobowcy ciagle wybielaja i gloryfikuja PRL.
                • sabinac-0 Re: nielubiana, bo to mlody i prezny narod? 16.09.11, 19:24

> Deprawacja przez kilka pokolen ma wplyw na zbiorowe doswiadczenia.

Ale czy zwalnia z osobistej odpowiedzialnosci?

> Dopiero jedno pokolenie urodzilo sie i wychowalo sie w post-prlowskim syst
                  > emie, ale to za malo zeby zniszczyc nalecialosci (...)

Ale czy to tlumaczy postepowanie konkretnych osob?
                  Czy ludzie nie maja moralnosci a jedynie "nalecialosci pokoleniowe"?

I wreszcie: uwazasz ze istnieje problem "nalecialosci", ktory czyni Polakow odstreczajacymi dla innych czy tez, jak w poprzednich postach, gloryfikujesz owo polskie cwaniactwo a tym, ktorym sie ono nie podoba zarzucasz "zawisc i nienawisc do mlodego, preznego narodu"?
                  • Gość: Stab Re: nielubiana, bo to mlody i prezny narod? IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 17.09.11, 02:20
                    > Ale czy zwalnia z osobistej odpowiedzialnosci?

Oczywiscie ze nie zwalnia. Instytucje ktore ucza odpowiedzialnosci, np. Kosciol sa bezwzglednie zwalczane przez lewactwo. Wg. nich, nie ma indywidualnej odpowiedzialnosci bo ta wiazalaby sie z regulami moralnymi.

> Ale czy to tlumaczy postepowanie konkretnych osob?
                    > Czy ludzie nie maja moralnosci a jedynie "nalecialosci pokoleniowe"?

Zanik poczucia indywidualnej odpowiedzialnosci i zwalczanie zasad moralnych przez lewactwo cos wyjasnia.

> I wreszcie: uwazasz ze istnieje problem "nalecialosci", ktory czyni Polakow ods
                    > treczajacymi dla innych czy tez, jak w poprzednich postach, gloryfikujesz owo p
                    > olskie cwaniactwo a tym, ktorym sie ono nie podoba zarzucasz "zawisc i nienawis
                    > c do mlodego, preznego narodu"?

Gdzie gloryfikuje? Ktorych Polakow?. Istnieje margines (lumpenproletariat) ale wiekszosc Polakow
                    jest nieodroznialna od reszty Europejczykow. Niestety, inni oceniaja nas przez pryzmat mniejszosci ktora jest pozbawiona wszelkich zasad i skrupulow (homo sovieticus).

• sabinac-0 Re: nielubiana, bo to mlody i prezny narod? 18.09.11, 14:25

> Oczywiscie ze nie zwalnia.

Dziekuje, o to mi chodzilo.

> lewactwo.

Czy bylabys uprzejma podac jakas definicje owego, jak to nazywasz, "lewactwa" - na razie odmieniasz to slowo przez wszystkie przypadki ale jedyna definicja ktora sie nasuwa to jest "przypuszczalne zrodlo wszelkiego zla wg uzytkownika Stab" (niczym "reakcja" za komuny)

> Wg. nich, nie ma indywidualnej odpow
                      > iedzialnosci bo ta wiazalaby sie z regulami moralnymi.

Wg kogo? Kim sa ci "oni"?
                      >
                      > Istnieje margines (lumpenproletariat)

Kto wg ciebie tworzy ten "lumpenproletariat"?

> wiekszosc Polakow
                      > jest nieodroznialna od reszty Europejczykow.

Dlaczego zatem przeciwstawiasz ich Europejczykom, ze niby to "mlody, prezny narod" sugerujac ze "Europejczycy" sa stazy i sflaczali wiec Polakow za ta mlodosc i preznaosc nienawidza?

> Niestety, inni oceniaja nas przez
                      > pryzmat mniejszosci ktora jest pozbawiona wszelkich zasad i skrupulow (homo sov
                      > ieticus).
                      >
                      Nie obraz sie, ale obserwujac twa sklonnosc do obrazania dyskutantow o innych niz ty pogladach, tego typu radykalne stwierdzenia w twoim wykonaniu przywoluja na mysl przypowiesc o kamieniowaniu nierzadnicy.
                      • Gość: Stab Re: nielubiana, bo to mlody i prezny narod? IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 19.09.11, 04:48
                        > Czy bylabys uprzejma podac jakas definicje owego, jak to nazywasz, "lewactwa" -
                        > na razie odmieniasz to slowo przez wszystkie przypadki ale jedyna definicja kt

Lewactwo to rodzaj materialistycznej filozofii zaprzeczajacej ze istnieja zasady moralne albo indywidualna odpowiedzialnosc. Dlatego lewactwo obwinia za wszelkie problemy spoleczne tych co cos osiagneli w zyciu. Lewactwo uwaza ze nalezy ich pozbawic owocow ich wysilku i filozofii zyciowej i dac tym ktorym sie nie udalo (i ja to rozumiem) i tym co wszystko spieprzyli (czemu sie ostro sprzeciwiam). Odbieranie srodkow jednostkom produkujacym i dawanie tym co pieprza robote to typowe pociagniecia lewactwa. Np. prezydent Obama, kierowany zasadami ochrony srodowiska, dal 19 miliardow pozyczonych dolarow (z Chin), tzw. "zielonym firmom". Wiele z nich zbankrutowalo po przepuszczeniu pieniedzy i te 19 miliardow stworzylo ok. 3500 miejsc pracy (to sie nazywalo stymulacja). Latwo policzyc ze jedno miejsce pracy kosztowalo ponad 5 milionow dolarow!!!. Ale czego sie nie robi dla ideologii. Nastepny pomysl to opodatkowac milionerow tak jak proponowal miliarder Buffet ktory placi mniejsze podatki niz jego sekretarka. Tyle ze Buffet zapomnial dodac ze zamiast brac pensje ze swojej firmy, on sprzedaje akcje za co placi niski podatek i ma wiecej niz pensje. Jesli Obama wprowadzi podatki dla milionerow, to ci przestana inwestowac i caly system zacznie sie walic (bo po co ponosic ryzyko). Lewactwo przyklaskuje (zabrac bogatym, dac biednym), ale jak sie im pokaze ze taka polityka prowadzi do katastrofy, odpowiedz jest blyskotliwa "A Bush zrobil wojne z Irakiem." Nawet nie wolno powiedziec ze wojna sie skonczyla zanim Bush odszedl.
        • Gość: Stab Re: nielubiana, bo to mlody i prezny narod? IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 11.09.11, 01:24
          > E tam, a co to za bzdura? Polska byla pod zaborami 123 lata, a nie przez stulec
          > ia! I nie przez caly ten okres bycie Polakiem 'bylo zabronione albo zniechecane
          > ', i nie wszedzie zreszta. W zaborze austriackim w ogole, w rosyjskim tez zresz
          > ta rusyfikacja nie byla nasilona, gorzej w pruskim - ale tylko w niektorych okr
          > esach i rejonach.

Dodaj okres nazizmu i zaborow przez ZSRR w postaci PRLu i masz prawie 2 wieki. Te 20 lat
          miedzywojennych nie wystarczylo na regeneracje.

> Myslisz, ze to jest powodem, ze Polacy sa nielubiani? To, ze to mlody i prezny
          > narod? Toz z tego powodu Polska powinna byc wszedzie lubiana! Moze ci mlodzi i
          > prezni Polacy, z tego powodu ze mlodzi, sa np. glupsi?

Nie wiem czy piszesz o sobie? Masz kompleksy nizszosci? Do rozwoju intelektualnego potrzebne sa okreslone warunki i nic dziwnego ze "glupi" Polacy dostali Noble w nauce na emigracji.

> A gdzies w Europie malzenstwo i rodzina sa zniszczone? Moze w Skandynawii, w kt
          > orej przyrost naturalny jest 10 x wiekszy niz w Polsce, a malzenstwa homoseksua
          > lne od dawna legalne? To cdi mlodzi i prezni Polacy maja wszystko w d... i wyje
          > zdzaja na zgnily Zachod zamiast zostac w preznej Polsce :(

Skandynawia importuje ludzi ile sie da. 10x wiekszy przyrost jest moze wsrod imigrantow, w tym Polakow. Pokaz mi ten 10x wiekszy przyrost (jakies dowody). Oczywiscie ze bredzisz ale postepowo i dlatego bling.bling nie bedzie cie atakowal za prostactwo.

• Gość: Stab Re: nielubiana, bo to mlody i prezny narod? IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 11.09.11, 01:25
            Pardon, to ten prostak karbat lubi fakty. Dlatego ci przyklasnie nt. 10x halucynacji.
          • imponeross Re: nielubiana, bo to mlody i prezny narod? 18.09.11, 23:01

> > E tam, a co to za bzdura? Polska byla pod zaborami 123 lata, a nie przez
            > stulec
            > > ia! I nie przez caly ten okres bycie Polakiem 'bylo zabronione albo zniec
            > hecane
            > > ', i nie wszedzie zreszta. W zaborze austriackim w ogole, w rosyjskim tez
            > zresz
            > > ta rusyfikacja nie byla nasilona, gorzej w pruskim - ale tylko w niektory
            > ch okr
            > > esach i rejonach.
            >
            > Dodaj okres nazizmu i zaborow przez ZSRR w postaci PRLu i masz prawie 2 wieki.

Nazizm to tylko 6 lat, a w okresie PRL bycie Polakiem nie bylo zabronione. Nie bylo zreszta tez zabronione w okresie nazizmu.

> Te 20 lat
            > miedzywojennych nie wystarczylo na regeneracje.
            >
            > > Myslisz, ze to jest powodem, ze Polacy sa nielubiani? To, ze to mlody i p
            > rezny
            > > narod? Toz z tego powodu Polska powinna byc wszedzie lubiana! Moze ci mlo
            > dzi i
            > > prezni Polacy, z tego powodu ze mlodzi, sa np. glupsi?
            >
            > Nie wiem czy piszesz o sobie? Masz kompleksy nizszosci? Do rozwoju intelektualn
            > ego potrzebne sa okreslone warunki i nic dziwnego ze "glupi" Polacy dostali Nob
            > le w nauce na emigracji.

No to dlaczego narod ktory jest prezny i mlody jest nielubiany?

> Skandynawia importuje ludzi ile sie da. 10x wiekszy przyrost jest moze wsrod im
            > igrantow, w tym Polakow. Pokaz mi ten 10x wiekszy przyrost (jakies dowody). Ocz
            > ywiscie ze bredzisz ale postepowo i dlatego bling.bling nie bedzie cie atakowal
            > za prostactwo.

Sa dane nt. przyrostu naturalnego ze wszystkich krajow europejskich. Skandynawia od dawna ma znacznie dodatni przyrost naturalny, ale tam jest darmowe przedszkole i zlobek dla wszystkich, legalne malzenstwa homoseksualne z mozliwoscia adopcji dzieci i ze wspomaganym sztucznym zaplodnieniem, elastyczny czas pracy.
            • Gość: Stab Re: nielubiana, bo to mlody i prezny narod? IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 19.09.11, 04:56
              > Nazizm to tylko 6 lat, a w okresie PRL bycie Polakiem nie bylo zabronione. Nie
              > bylo zreszta tez zabronione w okresie nazizmu.

Za postepowego PRL bycie soba bylo zabronione ("dobry fachowiec ale bezpartyjny"). Za nazizmu bylo "nur fuer Deutsche". Podobnie jak za PRLu (tylko dla partyjniakow). Specjalne sklepy z wedlina, specjalne kolejki na wyjazd za granice itp. Ja bylam obywatelka II kategorii (cos tak jak podludzie w nazizmie).

> Sa dane nt. przyrostu naturalnego ze wszystkich krajow europejskich. Skandynawi
              > a od dawna ma znacznie dodatni przyrost naturalny, ale tam jest darmowe przedsz

Pokaz mi dane ze jest 10x wiekszy przyrost naturalny albo przyznaj ze pieprzysz zeby uzasadnic przywileje malzenskie dla zwiazkow homoseksualnych.
      • bling.bling Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 10.09.11, 17:29
        o jaki romantyczny jest ten młody i prężny naród, który by pokazał światu swoją wielkość gdyby... nie tysiące wymówek które ma na każdą okazję.
        Niedługo prawdziwi Polacy będą już tylko za granicą. W październiku kolega Oszołom dołącza do tej najbardziej energicznej grupy prawdziwych polaków na uchodźstwie i emigruje na Węgry.
        A za PRLu no to przecież 10 potęga gospodarcza była. No ale wam wciskali że jest gorzej, głęboko.
        • Gość: Stab Re: Polacy najmniej fajna nacja :( IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 11.09.11, 01:16
          > A za PRLu no to przecież 10 potęga gospodarcza była. No ale wam wciskali że jest gorzej, głęboko.

To jest przyklad lewackiego bezmozgowia. Moze w produkcji octu to byla 10 potega, ale w produkcji papieru toaletowego i wszystkiego co potrzebne PRL byla ponizej wstydu.

• karbat Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 11.09.11, 02:01
            > Za PRLu wciskali nam ze jestesmy zacofani, teraz wciskaja nam ze nie jestesmy w
            > ystarczajaco postepowi zeby zniszczyc malzenstwo i rodzine co decyduje o biolog
            > icznym przezyciu.

raczej nie masz pojecia o tym co wciskali za PRLu

> > A za PRLu no to przecież 10 potęga gospodarcza była. No ale wam wciskali
            > >że jest gorzej, głęboko.

> To jest przyklad lewackiego bezmozgowia. Moze w produkcji octu to byla 10 poteg
            > a, ale w produkcji papieru toaletowego i wszystkiego co potrzebne PRL byla poni
            > zej wstydu.

wbij sobie do zakutego lba , za PRLu wciskano , ze Polska jest 10 ta potega na swiecie
            z przejsciowymi trudnosciami w zaopatrzeniu papier toaletowy , sznurek ,skup butelek .

• karbat Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 11.09.11, 02:27
              > > małżeństwo faktem biologicznym? W jakiej to szkole konserwatyzmu tego
              uczą?

> W kazdej szkole ucza ze do prokreacji potrzebna jest kobieta i mezczyzna, czyli
              > kazde dziecko ma matke i ojca (moze poza tymi najbardziej bezmozgowymi, pardon
              > , postepowymi).
              >W szkolach postepu twierdza ze malzenstwo nie ma nic wspolnego
              > z prokreacja i wychowaniem wiekszosci najwartosciowszego potomstwa.

klamiesz .
              wbij sobie do mozdzku , ze :
              -nie wszyscy ludzie sa katolikami ,kierujacymi sie kato dogmatami
              - sa ludzie , ktorzy wybieraja sobie inny model zycia . ustawodawca probuje regulowac
              ich status wobec prawa i NIC wiecej .

>Oczywiscie postepacy mieszaja ze 2 tatusie czy 2 mamusie sa OK i ze dziecko nie powinno za
              > dawac glupich pytan kim sa jego rodzice, bo juz postepacy pracuja nad klonowani
              > em.

nietolerancyjny arogancki wierco wyznawco starozytnach mitow zydowskich - stosuj sie do nich, zyj w zgodzie z nimi ... ale od innych ludzi , ktorzy sie nie utozsamiaja z twoja firma
              z krzyzem na dachu .... odpieprz sie i NIC wiecej . daj im zyc jak chca . to jest ich zycie .
              • Gość: Stab Re: Polacy najmniej fajna nacja :( IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 11.09.11, 04:32
                > klamiesz .
                > wbij sobie do mozdzku , ze :
                > -nie wszyscy ludzie sa katolikami ,kierujacymi sie kato dogmatami
                > - sa ludzie , ktorzy wybieraja sobie inny model zycia . ustawodawca probuje reg
                > ulowac
                > ich status wobec prawa i NIC wiecej .

Ja rozumiem ze tylko dla katolikow dogmatem jest ze do prokreacji potrzebna jest kobieta i mezczyzna.
                Tak sie zdarza ze katolickie dogmaty pokrywaja sie z elementarna biologia.
                Dla tych co w ten dogmat nie wierza, wymysla sie prawa urojone ktorych konsekwencje sa oplakane.

> nietolerancyjny arogancki wierco wyznawco starozytnach mitow zydowskich - sto
                > suj sie do nich, zyj w zgodzie z nimi ... ale od innych ludzi , ktorzy sie ni
                > e utozsamiaja z twoja firma

Nie dosc ze glupiec to jeszcze uprzedzony glupiec.

• Gość: Stab Re: Polacy najmniej fajna nacja :( IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 11.09.11, 04:27
              > wbij sobie do zakutego lba , za PRLu wciskano , ze Polska jest 10 ta potega na
              > swiecie
              > z przejsciowymi trudnosciami w zaopatrzeniu papier toaletowy , sznurek ,skup b
              > utelek .

I ty jestes produktem tego wciskania.
              • Gość: Stab Jedna z cech anty-Polakow jest: IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 11.09.11, 08:24
                Wmawianie nam ze jestesmy glupsi niz innni, bardziej zacofani. Antypolscy postepacy z PRLu mowili ze narod jest "reakcyjny" i nie reaguje na ich gwizdki chocby tak jak NRDowcy. Po roku 1989 lewactwo bardzo sie martwilo ze Polska moze wstapic do NATO i rozzloscic postepowy rozwiazek radziecki (glownie Rosje). Wydawaloby sie ze powinni stac po stronie ucisnionych a nie oprawcow ale lewactwo nie lubi Polakow i nie moze im wybaczyc rozlozenia jedynie slusznego systemu.
                • karbat Re: Jedna z cech anty-Polakow jest: 11.09.11, 09:50
                  >> nietolerancyjny arogancki wierco wyznawco starozytnach mitow zydowskich -
                  >>stosuj sie do nich, zyj w zgodzie z nimi ... ale od innych ludzi , ktorzy sie
                  >>nie utozsamiaja z twoja firma z krzyzem na dachu .... odpieprz sie i NIC wiecej .
                  >>daj im zyc jak chca . to jest ich zycie .

> Nie dosc ze glupiec to jeszcze uprzedzony glupiec.

to wszystko co masz do powiedzenia, ... wspolczuje , kato-dogmatyku

• Gość: klosowski Re: Polacy najmniej fajna nacja :( IP: *.home.otenet.gr 12.09.11, 09:03
      Dlaczego co? Dlaczego publikuje sie tabloidowe artykuliki rzekomo o sympatiach spolecznych, ale oparte na amatorskich badaniach jakichs podrzednych pracowni socjologicznych? Ano dlatego, ze w sezonie ogorkowym o czyms trza pisac i odwolywac sie do jakichs prostych emocji. Takie teksciki zawsze przyciagna spore rzesze ludzi, ktorzy uwielbiaja swiat postrzegac przez pryzmat debilnych stereotypow.
      • imponeross Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 18.09.11, 22:55
        Gość portalu: klosowski napisał(a):

> Dlaczego co? Dlaczego publikuje sie tabloidowe artykuliki rzekomo o sympatiach
        > spolecznych, ale oparte na amatorskich badaniach jakichs podrzednych pracowni s
        > ocjologicznych? Ano dlatego, ze w sezonie ogorkowym o czyms trza pisac i odwoly
        > wac sie do jakichs prostych emocji. Takie teksciki zawsze przyciagna spore rzes
        > ze ludzi, ktorzy uwielbiaja swiat postrzegac przez pryzmat debilnych stereotypo
        > w.

Uwazasz, ze to nieprawda, tzn., ze Polacy sa lubiani za granica?
        • Gość: Stab Re: Polacy najmniej fajna nacja :( IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 19.09.11, 05:01
          > Uwazasz, ze to nieprawda, tzn., ze Polacy sa lubiani za granica?

Drobnych cwaniakow i lumpenproletariat nigdzie nie jest lubiany. Ja nie mam problemow choc nigdy nie ukrywalam ze jestem Polka. Nielubienie kogos ze wzgledu na przynaleznosc narodowa czy grupowa jest porownywalne z rasizmem, antysemityzmem, homofobia etc. Niestety tak sie dzieje gdy nonsensownie zamieni sie ludzka indywidualnosc na "masy spoleczne" definiowane pod katem rasy, ekonomii, przynaleznosci narodowej czy preferencji seksualnych.
          • imponeross Re: Polacy najmniej fajna nacja :( 20.09.11, 17:03

> > Uwazasz, ze to nieprawda, tzn., ze Polacy sa lubiani za granica?
            >
            > Drobnych cwaniakow i lumpenproletariat nigdzie nie jest lubiany. Ja nie mam pro
            > blemow choc nigdy nie ukrywalam ze jestem Polka. Nielubienie kogos ze wzgledu n
            > a przynaleznosc narodowa czy grupowa jest porownywalne z rasizmem, antysemityzm
            > em, homofobia etc. Niestety tak sie dzieje gdy nonsensownie zamieni sie ludzka
            > indywidualnosc na "masy spoleczne" definiowane pod katem rasy, ekonomii, przyna
            > leznosci narodowej czy preferencji seksualnych.

Ale ludzie tak niestety reaguja - kieruja sie stereotypami...
            • Gość: Stab Re: Polacy najmniej fajna nacja :( IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 21.09.11, 19:35
              > indywidualnosc na "masy spoleczne" definiowane pod katem rasy, ekonomii, przyna
              > leznosci narodowej czy preferencji seksualnych.

>Ale ludzie tak niestety reaguja - kieruja sie stereotypami...

Byc moze. Ale wtedy nalezy nazywac rzeczy po imieniu.

Antypolskie uprzedzenia nalezy nazywac polonofobia, antychrzecijankie: chrystianofobia etc.

Tymczasem pojecie islamofobii jest szeroko propagowane ale lewactwo blokuje kazda probe pokazania ze jest irracjonalnie uprzedzone do chrzescijanstwa ktore dla nich jest symbolem znienawidzonej cywilizacji Zachodu w ktorej wyrosli (a nie w islamie o ktorym nie maja zielonego pojecia).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka