Dodaj do ulubionych

Cynizm polityka

25.10.11, 08:38
www.youtube.com/watch?v=qqOyiMB2kVI
Znany problem, ale ciągle aktualny. Instruktor mówi jak wygrać wybory. Powiada, że trzeba poznać psychikę polskiego debila, a społeczeństwo jest hu..owe i nie można mu mówić prawdy, bo Polaków żadna prawdziwa ideologia i tak nie przekona.

Palikot wygrał, a Nowa Prawica przegrała. Wyciągnijcie sami wnioski.
Obserwuj wątek
    • pandylu cd 25.10.11, 08:51
      Obecny polski debil krzyczy, ze całe zło w Polsce dzieje sie z powodu koscioła katolickiego i krzyża w Sejmie. Więc wybiera tęczową bandę, bo ta ma tego samego wroga, czyli KK.

Ten sam polski debil, albo jego ojciec debil, krzyczał za komuny : "my chcemy, boga, chcemy kościołów" i garnął się do kościoła tłumnie.

• voxave Re: Cynizm polityka 25.10.11, 08:51
      Ze smutkiem stwierdzam,ze ma rację----żadnej ideologi--baranki takie, ida jak im maryjko wciska.--trzeba obmyśleć strategie jak dostac sie do tych zakutych łbów i wnieśc powiew n owego :")
      • pandylu Re: Cynizm polityka 25.10.11, 09:00
        Jaki powiew nowego? Wszystko już było.
        Przecież taki Marcin Luter zrobił karierę na krytyce kleru 500 lat temu. Zrobił rewolucję i co stworzył? Taki sam kościół, tylko zliftingowany. Tico- srebrny metalik ze spojlerami.
        • Gość: podatniki Re: Cynizm polityka IP: *.uznam.net.pl 25.10.11, 13:02
          pandylu napisał: > Przecież taki Marcin Luter zrobił karierę na krytyce kleru 500 lat temu. Zrobił
          > rewolucję i co stworzył? Taki sam kościół, tylko zliftingowany. (...)

Ale ten lifting pozbył się z kościoła podwalin religii katolickiej: powszechnej głupoty i akceptacji swojego stanu niewolnego. Na tej podstawie pobudowano nowoczesną cywilizację, zaś katolicy ciągle egzystują w średniowieczu. Katolicyzm = bieda + głupota.
          • pandylu Re: Cynizm polityka 25.10.11, 13:06
            Udowodnij, że bogactwo jest lepsze od biedy.
            Udowodnij, że kraje protestanckie sa bogatsze i mądrzejsze.
          • lepian4 Re: Cynizm polityka 25.10.11, 15:47
            Wyluzuj sie, Luter zakochal sie jako zakonnik w zakonnicy. W tym tkwi potrzeba reformacji. Nic wiecej nie chial osiagnac, niz tylko pie...c sie z nia bez wyrzutow sumienia.
            Nieopacznie wystekal tez, ze Biblia jest dla wszystkich. Gdy prosci wiesniacy w to uwierzyli, stanal po stronie mozonowladcow i tepil tych, ktorych chcial obdarzyc reformacja. Ot taki Palikot zmierzchlych czasow!
            • pandylu Re: Cynizm polityka 25.10.11, 15:56
              Jestem wyluzowany.
              A od luźnych stolców to jest tu ultimate.strike. Nosi kiecki jak posłanka Anna G.
    • bling.bling Re: Cynizm polityka 25.10.11, 09:03
      > Palikot wygrał, a Nowa Prawica przegrała. Wyciągnijcie sami wnioski.

A jakie są twoje wnioski? Pochwał się miszczu...
      • migreniasta Re: Cynizm polityka 25.10.11, 09:09
        To mało zgrabna forma innej wersji cynizmu. Ja i Ty wiemy,że Nowa Prawica jest impotentna politycznie,choć słuszna podczas słuchania....
        a pandylu chciał coś przekazać i mu nie wyszło.
        • pandylu Re: Cynizm polityka 25.10.11, 09:15
          migreniasta napisała:

> To mało zgrabna forma innej wersji cynizmu.

Cynizmem jest wmawianie ludziom tego co robi Palikot i jego tęczowa mafia.
          Jak zdejmie krzyż i przepędzi kler, to bedzie dobrze w Polsce. Bedziemy nowoczesnym państwem z homoseksualnymi małżeństwami, będziemy jarać blanty, pić na ulicach wódkę itd.
          I na to idą polscy debile.
          • bling.bling Re: Cynizm polityka 25.10.11, 09:19
            A na co idą debile głosujący na impotenta politycznego?
            • pandylu Re: Cynizm polityka 25.10.11, 09:36
              I tu masz sedno sprawy. Człowieka mądrego, szczerego, z dobrą ideologią nie wybiorą debile w demokratycznym cyrku.
              Wybiorą krzykacza jak Hitler.
              • ultimate.strike Re: Cynizm polityka 25.10.11, 09:44
                > Wybiorą krzykacza jak Hitler.

Niekoniecznie, krzykacz, jakim niewatpliwie jest Janusz Mikke jakoś nie ma szans na zostanie wybranym. Nawet posulaty odbierania kobietom praw wyborczych, wypruwania torowisk tramwajowych z miast i zapisywania w Konstytucji, że władza pochodzi od Boga mu nie pomagają.
                • pandylu Re: Cynizm polityka 25.10.11, 10:05
                  Twój problem, podobnie jak innych deblili, polega na tym, że ograniczasz myslenie do demokracji i wyborów. Po prostu na twoim horyzoncie nie ma innych opcji.
                  Całą filozofia obecnego debila sprowadza sie do tego, co polityk powiedział, co obiecał i czy go wybrać.
                  • ultimate.strike Re: Cynizm polityka 25.10.11, 10:15
                    Inne opcje były już wielokrotnie ćwiczone. Z dość marnym skutkiem. Okazuje się, że demokracja zapewnia najlepsze warunki życia ludziom, czyli jest najlepsza.

> Całą filozofia obecnego debila sprowadza sie do tego, co polityk powiedział, co
                    > obiecał i czy go wybrać.

To Twoje credo? :)
                  • wuzet21 Re: Cynizm polityka 25.10.11, 18:58
                    pandylu napisał:

> Twój problem, podobnie jak innych deblili, polega na tym, że ograniczasz myslen
                    > ie do demokracji i wyborów. Po prostu na twoim horyzoncie nie ma innych opcji.
                    > Całą filozofia obecnego debila sprowadza sie do tego, co polityk powiedział, co
                    > obiecał i czy go wybrać.

Nazywasz debilami tych, co mają odwagę myśleć inaczej niż Ty - to właśnie jest objaw debilizmu, dodając do tego Twoje uwielbienie do tego impotenta politycznego, stanowi oznakę wtórnego debilizmu.
                    Moim (nie tylko), zdaniem, powinieneś coś z tym zrobić, taka trauma nie pozwala normalnie funkcjonować...
      • pandylu Re: Cynizm polityka 25.10.11, 09:11
        Moje wnioski są takie, że najważniejsza jest gospodarka, a nie krzyż w Sejmie.
        To JKM od lat mówi jak zrobić aby kraj był bogaty, prawo proste, niskie podatki, sądy sprawidliwe, a kler znał swoje miejsce. Opiera się na sprawdzonych wzorcach.
        • ultimate.strike Re: Cynizm polityka 25.10.11, 09:13
          Kto te jego wnioski sprawdzał? Gdzie na świecie sprawnie funkcjonuje utopia?
          • pandylu Re: Cynizm polityka 25.10.11, 09:18
            Temat jest o cyniźmie Tymochowicza i palikociarzy.
            Nie zamierzam ci robic wykładu o programie UPRu, JKM i NP. Poczytaj sobie.
            • ultimate.strike Re: Cynizm polityka 25.10.11, 09:27
              > Nie zamierzam ci robic wykładu o programie UPRu, JKM i NP. Poczytaj sobie.

O 9:11 jeszcze chciałeś szybko zmieniasz zdanie.
        • bling.bling Re: Cynizm polityka 25.10.11, 09:18
          migrena już cię podsumowała, ja nie mam w zasadzie nic do dodania.
          Może tylko zapytam, który w kolejności priorytetów jest krzyż w Sejmie dla wolnościowej rzekomo partii JKM?
        • voxave Re: Cynizm polityka 25.10.11, 09:21
          Pandylu----masz racje, najważniejsza jest gospodarka kraju--trzeba uporządkować finanse i odzyskać forse zawlaszcana przez nieproduktywny kler--to jest priorytet a z tym wiaże sie tez zdiecie z sali sejmu krzyża bezprawnie tam po ciemku powieszonego .
          • pandylu Re: Cynizm polityka 25.10.11, 09:45
            Odpowiedz sobie całkiem szczerze. Czy wysłanie księży na Księżyc i odebranie im majątku da Polakom bogactwo i szczęście?
            Przecież to już było. Majątki kleru były odebrane w ZSRS, w Polsce, w Wietnamie i w Chinach.
            Czy to coś poprawiło w gospodarce tych krajów? Nic.
            Palikociarze wskazują debilom kolejnego rzekomego wroga--> kler. I debile to połkneli.
            Można wskazać innych wrogów- żydów(było), kapitalistów i obszarników (było), masonów (było), komunistów (było), itd. itp.
            • ultimate.strike Re: Cynizm polityka 25.10.11, 10:18
              > Przecież to już było. Majątki kleru były odebrane w ZSRS, w Polsce, w Wietnamie
              > i w Chinach.

W Polsce od razu wypłacono klerowi odszkodowania w postaci Funduszu Kościelnego. Można więc powiedzieć, że nie odebrano majątków, a jedynie zamieniono je na inne instrumenty finansowe.

> Palikociarze wskazują debilom kolejnego rzekomego wroga--> kler.

Palikociarze mnie mało interesują, bardziej interesuje mnie, dlaczego na terenie Polski działa międzynarodowa korporacja branży ubezpieczeń pośmiertnych, która nie tylko nie jest opodatkowana, nie musi nawet księgować swoich operacji.
              • yoma Re: Cynizm polityka 25.10.11, 10:28
                Mój szwagier (nie patrzcie tak na mnie, szwagra się nie wybiera) jest działacz Nowej Prawicy. Jako działacz krzyczy o wolności, jako człowiek jest bardzo zakazowo-nakazowy, osobliwie w kwestiach obyczajowych i religijnych. Przykład szwagra wskazuje, aby absolutnie, ale to absolutnie nie popierać Nowej Prawicy, bo gęby pełne frazesów, a jak w życiu codziennym przyjdzie co do czego...

Poza tym trzeba być debilem, żeby popierać partię, która pyskuje zakazowo-nakazowo w sprawach obyczajowych. Bo to, co obywatel je, w co się ubiera i z kim śpi, żadnej partii obchodzić nie powinno.
                • migreniasta Re: Cynizm polityka 25.10.11, 10:32
                  Hough
                • pandylu Re: Cynizm polityka 25.10.11, 10:38
                  Twój szwagier to konserwatywny liberał. Dlaczego go nie szanujesz i nie tolerujesz? Jak możesz być tak nietolerancyjna dla innych ludzi i poglądów?
                  • yoma Re: Cynizm polityka 25.10.11, 10:40
                    Liberałem to on, Pandylu, z pewnością nie jest. Zastanawia mnie natomiast, w jaki sposób z tak krótkiej wypowiedzi, nie znając kompletnie stosunków między mną a szwagrem, wysnułeś wniosek, że nie szanuję szwagra i jego poglądów. Czyżbyś wyznawał credo "kto nie z nami, ten przeciw nam"?
                    • pandylu Re: Cynizm polityka 25.10.11, 18:30
                      yoma napisała:

> Liberałem to on, Pandylu, z pewnością nie jest. Zastanawia mnie natomiast, w ja
                      > ki sposób z tak krótkiej wypowiedzi, nie znając kompletnie stosunków między mną
                      > a szwagrem, wysnułeś wniosek, że nie szanuję szwagra i jego poglądów. Czyżbyś
                      > wyznawał credo "kto nie z nami, ten przeciw nam"?

Szwagier to brat męża?
            • migreniasta A ja to widzę inaczej... 25.10.11, 10:23
              Postuluję zrewidować poglądy i przywrócić normalność w stosunkach Państwo-Kościół.
              Zdjęcie krzyża nie jest aktem wandalizmu,przejawem wojny,zamachem na wiarę czy inną podłością. Zdjęcie krzyża jest uszanowaniem tolerancji Państwa wobec wszystkich obywateli.Nawet tych wierzących. Obrona krzyża wiszącego w sejmie to najbardziej przejrzysty znak,że Kościół rości sobie pretensje do obecności w strukturach władzy państwowej. Nie popierałam i nie popieram Palikota w jego populistycznych zapędach,ale będę trzymała kciuki by udało mu się w cywilizowany sposób przenieść krzyż we właściwe jemu miejsce.
              • yoma Re: A ja to widzę inaczej... 25.10.11, 10:29
                Howgh.
                • pandylu Re: A ja to widzę inaczej... 25.10.11, 10:40
                  To zdejmijcie ten krzyż. Przecież jest wolność.
                  • yoma Re: A ja to widzę inaczej... 25.10.11, 10:41
                    No właśnie.

Ta sokratejska metoda, patrzcie, jednak czasami działa :)
                    • migreniasta Re: A ja to widzę inaczej... 25.10.11, 10:51
                      Niech go zdejmą właściciele. Tak będzie lepiej. Każdy inny będzie odsądzony od czci i wyklęty....
                      • pandylu Re: A ja to widzę inaczej... 25.10.11, 11:02
                        migreniasta napisała:

> Niech go zdejmą właściciele. Tak będzie lepiej. Każdy inny będzie odsądzony od
                        > czci i wyklęty....

Właścicielem krzyża sejmowego jest matka księdza Jerzego Popiełuszki. Marianna Popiełuszko skończyła 1 czerwca 101 lat. Napisz do niej niech zdejmie ten krzyż i położy go znów na grobie swego zamodrowanego syna.
                        • ultimate.strike [...] 25.10.11, 11:17
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                          • migreniasta Re: A ja to widzę inaczej... 25.10.11, 12:25
                            Bo zszedł koleś na personalne sprawy,a ja domniemywałam,że krzyż należy do wspólnoty wiernych,bądź do KK.
                        • yoma Re: A ja to widzę inaczej... 25.10.11, 11:50
                          To stuletnia staruszka skakała nocą w Sejmie po drabinie celem zawieszenia krzyża? Słuszną linię ma nasza władza...
                          • pandylu Re: A ja to widzę inaczej... 25.10.11, 11:59
                            yoma napisała:

> To stuletnia staruszka skakała nocą w Sejmie po drabinie celem zawieszenia krzy
                            > ża? Słuszną linię ma nasza władza...

Krzyż został zawieszony w Sejmie przez posłów AWS w 1997r. Jak czytam wasze wpisy, to nie różnicie się mentalnie od morderców księdza Jerzego. Zapominacie, że wolność wywalczyli własnie ludzie z Solidarności, sprzyjający in księża, JPII i inni. Gdyby nie oni mielibysmy jak w Wietnamie albo Korei Płn.
                            • bling.bling [...] 25.10.11, 12:04
                      • karbat Re: A ja to widzę inaczej... 25.10.11, 11:14
                        yoma napisała:
                        > Mój szwagier (nie patrzcie tak na mnie, szwagra się nie wybiera) jest działacz
                        > Nowej Prawicy. Jako działacz krzyczy o wolności,

co do wolnosci , - wielu wrzeszczacych o wolnosci nie wie , bo i skad ...

"wolnosc jednostki konczy sie tam , gdzie sie zaczyna wolnosc sasiada"

zanim to do wielu wolnosciowych pyskaczy-dyletantow w kraju dotrze ... mina pokolenia .

>jako człowiek jest bardzo zakazowo-nakazowy, osobliwie w kwestiach obyczajowych
                        >i religijnych.

sa niektorzy nazywajacy taki twor ... konserwatywno-liberalnym ...hehehe
                        jakim trzeba byc ignorantem , by tworzyc takie wybzdurzone semantyczne kategorie ... ?
                        • yoma Re: A ja to widzę inaczej... 25.10.11, 11:51
                          Howgh.
              • wuzet21 Re: A ja to widzę inaczej... 25.10.11, 19:03
                migreniasta napisała:

> Postuluję zrewidować poglądy i przywrócić normalność w stosunkach Państwo-Kości
                > ół.
                > Zdjęcie krzyża nie jest aktem wandalizmu,przejawem wojny,zamachem na wiarę czy
                > inną podłością. Zdjęcie krzyża jest uszanowaniem tolerancji Państwa wobec wszys
                > tkich obywateli.Nawet tych wierzących. Obrona krzyża wiszącego w sejmie to najb
                > ardziej przejrzysty znak,że Kościół rości sobie pretensje do obecności w strukt
                > urach władzy państwowej. Nie popierałam i nie popieram Palikota w jego populist
                > ycznych zapędach,ale będę trzymała kciuki by udało mu się w cywilizowany sposób
                > przenieść krzyż we właściwe jemu miejsce.

Nikt nie wyraził by tego lepiej !!! Brawo !
            • voxave Re: Cynizm polityka 25.10.11, 12:39
              Pandylu-----ja swoje ty swoje-----udajesz ze nie wiesz o co chodzi.Chodzi o dojenie budżetu przez kler--niech sie sam utrzymuje.Emerytury, nie płacili skladek a maja.
              Pensje z budżetu i to nie male,a caLa banda katechetów tez przezucili na nasze karki.
              Wszelkie wyłudzane dotacje---ludzie nie sa juz głupcami i widza oraz potrafia liczyć.
              Ja nie chce klerowi robic krzywdę ---ja chce,aby on mi krzywdy nie robił :)
              • migreniasta Re: Cynizm polityka 25.10.11, 12:57
                I mi.....
              • pandylu Re: Cynizm polityka 25.10.11, 13:01
                Zatem nie chodźcie do koscioła, dzieci nie posyłajcie na religie. KK zginie bez stada owieczek.
                • voxave Re: Cynizm polityka 25.10.11, 13:13
                  Taka mamy nadzieje---przeciez dinozaury wyginęły.
                  • pandylu Re: Cynizm polityka 25.10.11, 13:16
                    voxave napisała:

> Taka mamy nadzieje---przeciez dinozaury wyginęły.

1. Dusze dinozaurów są niesmiertelne.
                    2. Dinozaury zmartwychwstaną na sądzie ostatecznym.
                    • migreniasta Re: Cynizm polityka-Naćpał się... 25.10.11, 13:26
                      WOW!
                      A co jarasz?
                      Też chcę mieć taaaaki odlot....
                      • pandylu Re: Cynizm polityka-Naćpał się... 25.10.11, 13:42
                        migreniasta napisała:

> WOW!
                        > A co jarasz?
                        > Też chcę mieć taaaaki odlot....

W przeciwieństwie do Palikota i jego wielbicieli, ja nie używam żadnych środków psychoaktywnych.
                        Odlot masz aż cie łeb boli.
                    • ultimate.strike Re: Cynizm polityka 25.10.11, 13:28
                      > 2. Dinozaury zmartwychwstaną na sądzie ostatecznym.

I rozpatrywane beda ich uczynki, jak również myśli. :)
                      • yoma Re: Cynizm polityka 25.10.11, 13:55
                        A po owocach ich je poznacie.
                        • ultimate.strike Re: Cynizm polityka 25.10.11, 14:02
                          Po owocach się chyba wegan poznaje?
                          • yoma Re: Cynizm polityka 25.10.11, 14:07
                            Były i roślinożerne dinozaury, nie? (No i wyginęły.)

Nie wiem, ja jestem wybitnie ścierwożerna, a lubię np. dynie, a dynia jest owocem.
                            • pandylu Re: Cynizm polityka 25.10.11, 14:14
                              Dynie se zostaw na 1 listopada. Teraz moda na ateistyczne święta z importu. Niby katolickie meksykańskie, ale na złośc polskim księżom musisz zrobić halołin.
                              • yoma Re: Cynizm polityka 25.10.11, 14:27
                                Te, liberał z wolnością na pysku - a co ci przeszkadza, że ja lubię dynie?

EOT.
                              • ultimate.strike Re: Cynizm polityka 25.10.11, 14:31
                                Halloween, jak sama nazwa wskazuje, przypada 31 października.
                                • pandylu Re: Cynizm polityka 25.10.11, 18:28
                                  ultimate.strike napisał:

> Halloween, jak sama nazwa wskazuje, przypada 31 października.

To blisko dnia sukienkowych.
                                  • ultimate.strike Re: Cynizm polityka 25.10.11, 20:11
                                    > To blisko dnia sukienkowych.

Tak, w tłumaczeniu to wigilia dnia sukienkowych.
                    • voxave Re: Cynizm polityka 25.10.11, 13:53
                      Pandylu-----jestes marzycielem---myślisz,że istnieje zycie po życiu :)
                      • pandylu Re: Cynizm polityka 25.10.11, 13:56
                        voxave napisała:

> Pandylu-----jestes marzycielem---myślisz,że istnieje zycie po życiu :)

Informacje o Twoim zyciu są rejestrowane i mogą być posmiertnie wykorzystane do róznych celów. np. "zmartwychwstania" i poddania Cie osądowi.
                        • ultimate.strike Re: Cynizm polityka 25.10.11, 14:00
                          > Informacje o Twoim zyciu są rejestrowane i mogą być posmiertnie wykorzystane d
                          > o róznych celów. np. "zmartwychwstania" i poddania Cie osądowi.

Chodzi Ci o kościelne archiwa? :)

A co z dinozaurami? Bedzie sprawdzana ich znajomość Pisma Świętego? :)))
                          • yoma Re: Cynizm polityka 25.10.11, 14:12
                            > Chodzi Ci o kościelne archiwa? :)

Spisane będą czyny i rozmowy :)

Dobra, mnie się znudziło. Jakbym miała ochotę słuchać magla, tobym poszła do magla.
                            • ultimate.strike Re: Cynizm polityka 25.10.11, 14:17
                              Fakt, Oszołek był grzeczniejszy. Chyba go odwołali i zastapili tym czymś.
                              • yoma Re: Cynizm polityka 25.10.11, 14:30
                                Na to samo mi wyszło, czemu dałam wyraz w wątku o Oszołku.

W sensie Oszołek był wstawiony, żeby zniechęcać do PiS-u, a tego wstawili, żeby zniechęcał do JKM? Ale po co? Przy tak oszałamiających wynikach? Niezbadanymi drogami błądzi myśl ludzka jednak.
                                • ultimate.strike Re: Cynizm polityka 25.10.11, 14:32
                                  Oszołek od czasu do czasu na PIS też najeżdżał. Ich celem musi być więc zniechęcanie do Kościoła, a nie do poszczególnych partii.
                                  • yoma Re: Cynizm polityka 25.10.11, 14:39
                                    Oszołek? Musiałam przeoczyć. Z tego, co pamiętam, Oszołek wychwalał pod niebo mądrość prezesa pana.

A może Oszołek zmienił osobowość?
                                    • pandylu [...] 25.10.11, 15:01
                                • pandylu Re: Cynizm polityka 25.10.11, 18:26
                                  yoma napisała:

> Na to samo mi wyszło, czemu dałam wyraz w wątku o Oszołku.
                                  >
                                  > W sensie Oszołek był wstawiony, żeby zniechęcać do PiS-u, a tego wstawili, żeby
                                  > zniechęcał do JKM? Ale po co? Przy tak oszałamiających wynikach? Niezbadanymi
                                  > drogami błądzi myśl ludzka jednak.

Mnie to Gazeta płaci.
                                  • ultimate.strike Re: Cynizm polityka 25.10.11, 20:12
                                    > Mnie to Gazeta płaci.

Marnuje pieniadze, podpada pod przepis o działaniu na szkodę firmy.
                        • voxave Re: Cynizm polityka 25.10.11, 17:22
                          Pandylu-----szykuje sie niezła impreza po smierci---ale ja nie dam ci ani grosza za szerzenie takich bajeczek.:)
                          • pandylu Re: Cynizm polityka 25.10.11, 17:46
                            voxave napisała:

> Pandylu-----szykuje sie niezła impreza po smierci---ale ja nie dam ci ani gros
                            > za za szerzenie takich bajeczek.:)

To nie są bajeczki. Amerykańscy i angielscy naukowcy potwierdzili istnienie wokół człowieka pola informatyczno-energetycznego. To pole nie umiera wraz z ciałem. I to jest naukowy dowód na istnienie "duszy niesmiertelnej". Poz tym są przecież światy równoległe, na co są dowody matematyczne. Zatem non omnis moriar.
                • ultimate.strike Re: Cynizm polityka 25.10.11, 13:32
                  > Zatem nie chodźcie do koscioła, dzieci nie posyłajcie na religie. KK zginie bez
                  > stada owieczek.

Nie zginie, linkowałem ostatnio artukuł, z którego wynika, że datki od wiernych stanowią znacznie mniej niż połowę kościelnych dochodów. Kosciół finansowany jest głównie z budżetu, owieczki nie są mu aż tak potrzebne, dlatego o nie nie dba.
                  • pandylu Re: Cynizm polityka 25.10.11, 18:27
                    Podobno kelnerzy więcej biorą na tacę niż księża. Ale kelnerów jest więcej i mają do czynienia z głodnymi.
                    • ultimate.strike Re: Cynizm polityka 25.10.11, 20:13
                      Kelnerzy za to nie dostają budżetowych dotacji na swoje firmy.
    • yoma Re: A ja to widzę inaczej... 25.10.11, 12:26
      Oraz o tolerancyjności dla Innych, hyhy
    • pandylu [...] 25.10.11, 13:04
      • ultimate.strike Re: cbdo 25.10.11, 13:31
        zauważyłeś może, że w wiiększosci przypadków w dyskusjach nie trzeba takich podsumowań umieszczać, od razu widać, czy teza została uzasadniona. W tym przypadku musisz uciekać się do zaklinania rzeczywistości, jakbyś nie był pewny, czy udało Ci się swoje racje uzasadnić...
        • pandylu Tymochowicz 25.10.11, 13:40
          I powiedzmy sobie szczerze. Bez emocji sobie powiedzmy. Ch...owe jest to społeczeństwo. Przepraszam za szczerość. Po prostu. Polacy mają w dupie wszystko. Ludzie w całej masie są dość debilowaci… no, należy powiedzieć sobie prawdę. I należy, jeżeli chcemy oddziaływać na masy, musimy dokładnie znać psychikę debila. Pamiętajmy, że żadna ideologia tego społeczeństwa nie ruszy. Mam nadzieję, że teraz jakby widzicie, że żeby być skutecznym, nie można nie być cynicznym. Nie można. Bo będąc otwartym, szczerym, będąc sobą nic nie zdziałacie, nic po prostu.

Gdyby ktos miał wątpliwości, to jest o was i waszych politykach ! Powiedział to twórca wizerunku Lepera a potem Palikota.
          • ultimate.strike Re: Tymochowicz 25.10.11, 13:41
            Kurski wyrażał się dość podobnie, takich sobie polityków wychowaliśmy.
          • migreniasta Nietymochowicz 25.10.11, 13:49
            Cytujesz jakiegoś buca,który nota bene postępuje podobnie jak kler w stosunku do wiernych. Tłustawi biskupi też tak postrzegają swoje owieczki...
            • pandylu Re: Nietymochowicz 25.10.11, 14:00
              migreniasta napisała:

> Cytujesz jakiegoś buca

To mój idol.
              Tymochowicz na potrzeby kampanii Krzaklewskiego wymyślił Erikę Steinbach. Z marginalnego polityka dzięki Tymochowiczowi stała się gwiazdą pierwszej jasności.

• yoma Re: Tymochowicz 25.10.11, 13:57
            > Bo będąc otwartym, szczerym, będąc sobą nic nie zdziałacie, nic po prostu

Z tego rozumiem, że JKM jest szczery aż do bólu.
            • pandylu [...] 25.10.11, 14:06
              • yoma Re: Tymochowicz 25.10.11, 14:09
                Dlaczego u licha uważasz, że JKM jest urządzony dzięki mnie? Toż nawet w parlamencie nigdy nie był, więc i podatków na niego nie płacę. I faktycznie, nie rozumiem, dlaczego ci się nagle rozmnożył do dwóch.

Ale dawaj dalej, to ci się wkrótce zrobi Trójca Święta.
    • pandylu [...] 25.10.11, 13:53
      • yoma Re: Cynizm polityka-Naćpał się... 25.10.11, 14:06
        Ty, a ty jesteś pisior czy Nowa Prawica, bo język masz całkiem pisięcy.
        • pandylu Re: Cynizm polityka-Naćpał się... 25.10.11, 18:29
          yoma napisała:

> Ty, a ty jesteś pisior czy Nowa Prawica, bo język masz całkiem pisięcy.

Jestem bezpartyjny.
    • pandylu [...] 25.10.11, 18:14
      • potwor_z_piccadilly Re: Cynizm polityka 25.10.11, 20:35
        pandylu napisał:

> Debili zapożyczyłem od Tymochowicza i Palikota.

To może zapożyczysz też od kiboli, blokersów zwyczaj walenia kogo popadnie w mordę. Może zaczniesz chodzić po mieście z gazrurką, bo żule z warszawskiej Pragi tak wyekwipowani chodzą.
        Nie powielaj patologii, to raz.
        Dwa - zawsze staraj się zwracać do ludzi tak, jakbyś był z nimi w realu, a nie gdzieś na końcu kabla, bo okładanie innych inwektywami z bezpiecznego miejsca jest tanią odwagą, czytaj, tchórzostwem.
        Trzy - żadnych konkretów, prócz tanich haseł w twoich tekstach nie uświadczyłem.

> Jesli chodzi o Oszołoma, to chyba zrezygnował z pisania w Gazecie.

Nie miałem na myśli tamtego oszołoma.
        Miałem na myśli tych którzy precyzyjnie go zastępują. Tych pseudo-filozofów którym nie wchodzi do głowy jedna, z wielką już brodą prawda że prostemu ludowi całego świata zależy tylko na chlebie i igrzyskach.
        Palikot daje im tego namiastkę i choć wiedzą że nie da chleba, to daje im igrzyska napędzając kota tym, którym w głowach tylko to
        www.youtube.com/watch?v=CYzRL9YIswQ
        Pomyśl nad tym.

• pandylu Poezja na dobranoc 25.10.11, 21:39

Szeląg dam u wychodu,
          Nie zjem, jeno jaje,
          Drożej sram niźli jadam,
          Złe to obyczaje!

Jan z Czarnolasu
          • potwor_z_piccadilly Re: Poezja na dobranoc 25.10.11, 22:59
            Paw się dął, szklniące pióra gdy wspaniale toczył.
            Orzeł górnie bujając, gdy go w locie zoczył,
            roześmiał się i przeleciał. Wrzasnął paw w śmiech ptacy
            Nie znają się, na rzeczach prostacy.
            Znają się, rzekł mu orzeł, wdzięk cenić umieją,
            ale gardzą przysadą i z dumnych się śmieją.

Tu masz prawdziwe dobranoc, ludzkie.
            www.youtube.com/watch?v=9pQlmn2Qg5M
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka