angelfree 12.11.11, 21:10 Może to głupio zabrzmi, ale wczorajsze wydarzenia wprawiły mnie w dobry humor. Kazde pokolenie musi miec swoje zadymy, nie sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paco_lopez Re: Zadymy 12.11.11, 21:15 tez tak to odebrałem. z nikim oprócz fotografów nie potrafię się w tym zidentyfikować. średnia wieku była niższa niz 30 lat. kwestia pokoleniowa. najchętniej to byłbym policjantem i sieknął którego pałą po dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: Zadymy 12.11.11, 21:17 Dokładnie! Pisałem o tym w innym wątku. Nie chodzi o to że pochwalam rozwalanie mienia czy tego typu idiotyzmy. Paradoksalnie jednak do polskiej sceny politycznej wkracza normalność. Normalność to ostre spory ideologiczne. Wbrew pozorom dobra bójka uwalnia sporo pary. Nigdy nie rozumiałem dlaczego ludzie uważają za jakąś wartość jedność. Pieprzą coś o polaryzacji i atomizacji. A co w tym złego? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Zadymy 12.11.11, 21:42 Dokładnie. Ku mojej radości wyszło, że w żyłach narodu jednak płynie jeszcze krew i że nie jesteśmy zdani tylko na martwe przemówienia Jego Prezydenckiej Świątobliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Zadymy 12.11.11, 22:24 No dobra, a muszą się lać w środku miasta, nie mogą se zrobić ustawki na łęgach nadwiślańskich? Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Zadymy 12.11.11, 22:26 Nie mogą. Najlepsze do walk ulicznych jest Stare Miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Zadymy 12.11.11, 22:43 Z drugiej strony Stare Miasto zawsze ktoś posprząta, a syfu na łęgach sobie nie życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Zadymy 12.11.11, 22:29 yoma napisała: No dobra, a muszą się lać w środku miasta, nie mogą se zrobić ustawki na łęgach nadwiślańskich? Czyli jak, nudy z papierka mają być czytane w środku miasta, a ważne tematy omawiane na łęgach? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Zadymy 12.11.11, 22:42 A nie? Zawsze impreza wcześniej czy później przenosi się do kuchni :) Poza tym środek miasta się idealnie nadaje na czytanie nudów z papierka, tam stoją takie specjalne budynki postawione specjalnie w tym celu, a na łęgach nic nie ogranicza... A jeszcze miasto mogłoby biletować taką ustawkę za pieniądze, koszta by się zwróciły. W sensie, kto by chciał przyjść i sobie pooglądać z bezpiecznej odległości, to płaciłby za wstęp. Tyle że wtedy szakale nie wyłyby po forach, że ktoś tam biednego, niewinnego, zabłąkanego z buta potraktował (a jakby się tam wasza matka staruszka zabłąkała? - sprawdzić, czy nie ksiądz) :P Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Zadymy 13.11.11, 14:24 tyle kasy ładują w stadiony, czy to nie idiotyczne? Gdyby tak wybudować potężne koloseum, z uliczkami, miejscami do naparzań prywatnych i ideologicznych? Oczywiście transmisje przeprowadzałyby stacje tv. całość dobrze monitorowana ze zraszaczami na płonące opony i rynsztokami na krew bojowników Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Zadymy 12.11.11, 23:08 yoma napisała: > No dobra, a muszą się lać w środku miasta, nie mogą se zrobić ustawki na łęgach > nadwiślańskich? Każde szanujące się miasto zawsze chętnie udostępnia na takie towarzyskie imprezy swoje ścisłe centrum: tinyurl.com/7mfw9gr (a przecież też mogli owych oficjeli umieścić w jakimś leśnym hotelu na kompletnym zadupiu i nawet bez drogi dojazdowej, z transportem wyłącznie lotniczym, i wtedy nawet bóbr ze złamanym ogonem by ich tam nie znalazł...) Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: krew 13.11.11, 00:25 piwi77.0 napisał: > Dokładnie. Ku mojej radości wyszło, że w żyłach narodu jednak płynie jeszcze kr > ew i że nie jesteśmy zdani tylko na martwe przemówienia Jego Prezydenckiej Świą > tobliwości. Jak jest impreza to zawsze krew lepiej płynie! :)))) tinyurl.com/88uutz5 Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: Zadymy 12.11.11, 23:22 Jak jejczą nad tą zadymą. Wszyscy mają komuchoski kompleks, że nic się nie może dziać. A jak życie dymi to koniec świata. Jak tu zrobić by był grób i mogiła. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Jest interes do zrobienia! :)) 13.11.11, 00:15 angelfree napisała: > Może to głupio zabrzmi, ale wczorajsze wydarzenia wprawiły mnie w dobry humor. > Kazde pokolenie musi miec swoje zadymy, nie sądzicie? Sądzimy! :)) Spuszczenie wpier dolu skinom, rasistom i faszystom to przecież zaszczyt i temat na przyszłe opowiadania wnukom! :))) A że teraz na świecie już coraz trudniej takich znaleźć i tylko u nas jeszcze takie obfite zasoby tego "bogactwa naturalnego" to zapraszanie na takie polowania powino zostać nową polską specjalnością turystyczną! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa [...] 13.11.11, 07:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: Jest interes do zrobienia! :)) 13.11.11, 08:24 a w Ameryce biją murzynów!!! ha! ha! ha! dziadziuniu wy komunały wyssaliście z mlekiem matki wraz z całą serią innych przypraw na "prawdziwego polaka" Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Jest interes do zrobienia! :)) 13.11.11, 08:37 I dlatego, między innymi, miłośniku ideologii Ku-Klux-Klanu, taka śmieszna dla ciebie była i est,śmierć, jak piszesz, murzyna którym był Martin Luter King. Ty, się dziecko idź rana umyj w zimnej wodzie, nawet we świenconej onej, to zaczniesz myśleć. Czy ty nie brałeś czasem udziału w tem polskiem areopagu w Gdańsku, o tych czterech cnotach, i roztropności? To był poziom konkretów, myślałem, że to "aeropag". Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Jest interes do zrobienia! :)) 13.11.11, 10:12 dritte_dame napisała: > piwi77.0 napisał: > Dokładnie. Ku mojej radości wyszło, że w żyłach narodu jednak płynie jesz > cze krew i że nie jesteśmy zdani tylko na martwe przemówienia Jego Prezydenckie > j Świątobliwości. mozna ten incydent w stolicy potraktowac humorystycznie ... ale idac na impreze zbiorowa , mecz , na zakupy w sklepiku osiedlowym , ryzykow , ze dostaniesz w ryja , ot tak , dla sportu - za swoja wypowiedz , za swoj wyglad - rosnie ... wszystko NA najlepszej drodze . ten trend ma perspektywy , tendencje rozwojowe w kraju . uwazasz , ze KREW w Narodzie to udowadnianie sobie swoich prawd , wyjasnienie swoich argumentow poprzez ; rozbijanie nosow , kopanie przeciwnika , rzucanie szklem -butelkami , podpalanie .... do czegos prowadzi , cos rozwiazuje ... > Jak jest impreza to zawsze krew lepiej płynie! :)))) udowodnij :))))) Podhale sie cywilizuje .... to musi byc straszne rozczarownie dla ciebie .... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gucio71.2 Re: Jest interes do zrobienia! :)) 14.11.11, 20:42 dritte_dame napisała: > angelfree napisała: > A że teraz na świecie już coraz trudniej takich znaleźć i tylko u nas jeszcze t > akie obfite zasoby tego "bogactwa naturalnego" to zapraszanie na takie polowani > a powino zostać nową polską specjalnością turystyczną! :))) > > > co prawda to prawda, mógbłym godzinami opisywac moje przygody ze skinami ale nie chce mi sie. Jedno co najwyżej napisze, mój dziadek Antoni tłukł faszystów, ja tłukłem faszystów i mam nadzieje że mój wnuk też bedzie tłukł faszystów i kompletnie mi wisi co na ten temat myśli kłosowski Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Zadymy 13.11.11, 14:05 Chyba nie chcesz powiedziec, ze anarchisci, kibole czy neonazisci to jakies "pokolenie"? To margines spoleczny, nie majacy wiele wspolnego z postawami znacznej wiekszosci polskiej mlodziezy. To co mnie wprawia w dobry humor to histeria czesci polskich mediow i niektorych ludzi nauki czy kultury, ktorzy staraja sie oceniac wydarzenia z 11 listopada. Slyszalem nawet takie glosy, ze te zamieszki to dowod na slabosc panstwa polskiego, polskiej policji, polskich wladz etc. Ble ble ble. Jak sobie przypomne jaka skale maja zamieszki w takich miastach jak Londyn, Paryz, Rzym, Ateny czy Madryt i zestawie to z wyzej wspominana histeria, to usmiech sam sie na mojej twarzy pojawia - usmiech politowania. W Polsce jest wzgledny spokoj i porzadek. I jak wszedzie, jest margines spoleczny, niekiedy uciazliwy, niekiedy bardziej zmobilizowany do zadym. Policja zapewne popelnila jakies bledy, ale mimo wszystko dosc szybko uporala sie z bandytami. W tym samym czasie nie 10 tysiecy, a 60-70 tysiecy ludzi swietowalo w Warszawie w sposob pokojowy, uczestniczac w dziesiatkach imprez towarzyszacych Swietu Niepodleglosci. Oni sa tym "pokoleniem", a nie jacys skini, skrajni lewacy, kibole, bezideowcy czy tepi i bezrefleksyjni milosnicy doktryn Dmowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Zadymy 13.11.11, 18:20 Jak dotąd myślałam, ze pokolenie to kategoria wiekowa, nie ideowa. Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Zadymy 13.11.11, 19:27 Podczas "myslenia" racz wazyc proporcje. Neonazisci czy inni anarchisci nie sa reprezentatywni dla zadnego "pokolenia", stanowia waski margines. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Zadymy 13.11.11, 20:28 A mógłbyś tak pokrótce przedstawić te doktryny Dmowskiego i omówic je na tle ówczesnej sytuacji politycznej i ideowej w kraju i na świecie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
19winner84 Re: Zadymy 14.11.11, 14:56 dokładnie robotnicy w stoczniach też robili zadymy i z perspektywy czasu mówi się że to dobrze może i o tej zadymie po 20 latach bedzie mówiło się inaczej Odpowiedz Link Zgłoś