Dodaj do ulubionych

Czekolada z okienkiem

16.12.11, 15:23

Jest teraz reklama takiej czekolady z orzechami.
Jak bylam małym dzieckiem,była to dla mnie łakoć nieosiagalna.Przechodzilam kolo wystawy delikatesow a ona tam leżala taka pożądana wybrzuszona orzechami które z tego okienka sie do mnie uśmiechały.
Marzylam,`że jak bede zarabiać to taka czekolade sobie kupie i bede jeść, jeść,jesć.
I własnie tak teraz mam ---siadam do kompa i wcinam taka czekolade tak mi teraz dostatnio i dobrze.
Przed świetami oczekiwalam takiego podarunku.
A wy,jakie smaki wodziły was za nos i oczekiwaliście ,że je dostaniecie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jojo Re: Czekolada z okienkiem IP: *.dip.t-dialin.net 16.12.11, 15:59
      nie znam takiej,moze chodzi o czekolade z okienka czyli Adventskalender?
      • massaranduba Re: Czekolada z okienkiem 16.12.11, 17:01
        Gość portalu: Jojo napisał(a):

> nie znam takiej,moze chodzi o czekolade z okienka czyli Adventskalender?

Chyba chodzi o Nussbeiser.
    • massaranduba Re: Czekolada z okienkiem 16.12.11, 17:06
      > A wy,jakie smaki wodziły was za nos i oczekiwaliście ,że je dostaniecie ?

Zawsze bardzo apetyczny wydawal mi sie tort orzechowy.Takie nieosiagalne marzenie,do ktorego trzeba bylo uzyc jakiejs kosmicznej ilosci wloskich orzechow,ktore dla mieszczucha byly trudne do zdobycia.Dodatkowo moja Mama uszlachetmiala go jakimis procentami,wiec jako dziecko bardzo na ten tort czekalam ;-)
    • Gość: jania Re: Czekolada z okienkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.11, 17:08
      Czy to ta, po której mama się uśmiecha? Dużo kostek, czekoladowy uśmiech...
      • voxave Re: Czekolada z okienkiem 16.12.11, 17:45
        Nussbeisser----gorzka z całymiorzechami.
        Ale ten tort z orzechami to tez apetyczna sprawa, mniam.
        Kiedys byla w polskim wykonaniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka