lidka449 17.03.12, 19:02 kolejna okazja dla handlowcow na naszym rynku ? tak teraz moge narazic sie zwolennikom i domyslam sie komu... jaka jest Wasza opinia w/w ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inkwizytor Re: Swietego Patryka IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.03.12, 19:34 lidka449 napisała: > kolejna okazja dla handlowcow na naszym rynku ? > tak teraz moge narazic sie zwolennikom i domyslam sie komu... > jaka jest Wasza opinia w/w ? Nie będę obchodził święta św. Patryka. Powód? Nie jestem katolikiem, nie jestem Irlandczykiem, nie lubię whiskey, nie mam zielonego garnituru, a w klapę nie wepnę shamrock'a. Na mnie handlowcy nie zarobią ani grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: Swietego Patryka 17.03.12, 20:21 naraze sie po raz drugi ale popieram Cie od a-z :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Swietego Patryka IP: *.dip.t-dialin.net 17.03.12, 20:23 tak z ciekawosci co preferujesz? >nie lubię whiskey Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: Swietego Patryka IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.03.12, 20:49 Gość portalu: Jojo napisał(a): > tak z ciekawosci co preferujesz? Najbardziej lubię dobrą, czystą wódkę. Najlepiej zmrożoną. Od biedy zimne, mocne piwo. Od czasu do czasu brandy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Swietego Patryka IP: *.dip.t-dialin.net 17.03.12, 21:03 Brrrr,okropnosc www.youtube.com/watch?v=v5ku-2T3r8Y Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: Swietego Patryka 17.03.12, 21:21 tego zapewne nie znasz ? www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=SGEL4R1ByRU Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Swietego Patryka 17.03.12, 20:20 lidka449 napisała: > kolejna okazja dla handlowcow na naszym rynku ? > tak teraz moge narazic sie zwolennikom i domyslam sie komu... > jaka jest Wasza opinia w/w ? Mnie miałaś na myśli??? Patryk w Polsce??? Takie samo nieporozumienie jak Walentynki, Halloween... Nie ma klimatu. A małpowanie nie podoba mi się. Ale fakt... Aż mi się serce kraje że nie ma mnie dzisiaj na Diamoncie... Oj... tam się dzisiaj dzieje.... Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: Swietego Patryka 17.03.12, 20:24 Rossi myslalam o ultima nie gniewaj sie na mnie czasami bycie w opozycji jakiegos tematu nie musi wplywac na wzajemne negatywne relacje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rossdarty Re: Swietego Patryka 17.03.12, 20:30 lidka449 napisała: > Rossi myslalam o ultima > nie gniewaj sie na mnie > czasami bycie w opozycji jakiegos tematu > nie musi wplywac na wzajemne negatywne relacje :))) Za co? Przecież napisałem że wszystko musi być na swoim miejscu... .... a co miałaś na myśli???:D O Patryku, ale gdzie??? W Polsce nie do przetrawienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: Swietego Patryka 17.03.12, 20:34 wiesz ja bym wolala bardziej "medialnie" obchodzic nasze stare poganskie swieto sobotke tylko w niektorych kregach (krk) to by sie nie spodobalo i jakie gadzety na ta okazje ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Swietego Patryka 17.03.12, 20:54 wila wianki i puszczala ( sie do falujacej wody) dobry przyklad na uadresowienie swieta kupaly ? Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: Swietego Patryka 17.03.12, 21:13 masz cos przeciw ? juz to nam blizsze i nie musimy nikogo nasladowac... Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Swietego Patryka 18.03.12, 04:15 A ja świetuję na Patryka od 39 lat, urodziny mojego synka.Nie ma na imie Patryk bo wydawało mi sie to takie pretensjonalne imię. Zbigniew tez nie ma na imie chociaz w rodzinie jest obyczaj, nadawania imienia takiego ,jakie dziecko sobie przyniesie. Jest Jasiu i już :) A czy zauwazyliście taka prawidłowośc-----im biedniejsza rodzina im szczebel awansu niższy tym imie wymyślniejsze.....:) Odpowiedz Link Zgłoś
dwa-filary Re: Swietego Patryka 18.03.12, 10:04 Oj tak.W pewnej rodzinie bieda piszczy, a nędza ją zagłusza, ale niemowlę imię ma Delfina. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Swietego Patryka 18.03.12, 10:30 dwa-filary napisała: > Oj tak.W pewnej rodzinie bieda piszczy, a nędza ją zagłusza, ale niemowlę imię > ma Delfina. ??????????? a teraz z voksiem , zastanow sie o czym mowicie . co to znaczy wymyslne imie dziecka ... to takie , ktore wam jakos nie pasuje ... w czym problem ? . Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Swietego Patryka 18.03.12, 10:44 >A czy zauwazyliście taka prawidłowośc-----im biedniejsza rodzina im szczebel awansu niższy tym imie wymyślniejsze.....:) >W pewnej rodzinie bieda piszczy, a nędza ją zagłusza, ale niemowlę > imię ma Delfina. kazdy sfientuje co mu pasuje , byle robil za swoje pieniadze . imiona .... zauwazyliscie taka prawidlowosc - w kraju daje sie dzieciom imiona np . Zbigniew najpierw biega maly Zbysiu , gdy dorosnie jest Zbyszek . Bartlomiej najpierw biega maly Bartus , gdy dorosnie zostaje Bartkiem - pierwotnej formy imion praktycznie sie nie uzywa ( poza urzedami ) ... to jakis konspiracyjny zwyczaj ... z czasow rozbiorow ... okupacji ... Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Swietego Patryka 18.03.12, 12:37 Karbat------takie dziwne zjawisko--rekompeata swojego położenia ekonomiczno-spolecznego poprzez nadawaniu dziecku wyrafinowanych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Swietego Patryka 18.03.12, 12:38 Karbat-------chodzi o rekompensatę ---sorki...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: Swietego Patryka IP: *.static.espol.com.pl 18.03.12, 10:42 Co masz na myśli pisząc ''biedni""? Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Swietego Patryka 18.03.12, 22:00 > Nie ma na imie Patryk > bo wydawało mi sie to takie pretensjonalne imię. Mi się podoba i nie mam zamiaru zmieniać. Generalnie, imienin nie obchodzę, ale że inni z tej okazji organizują parady dudziarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Swietego Patryka 19.03.12, 00:38 Strik--kiedys mi sie wydawało, że to imie obce naszej kulturze i pretensjonalne ale teraz mi sie podoba---właściwie nie ma to znaczenia jak sie ma na imie- Odpowiedz Link Zgłoś
artjomka Re: Swietego Patryka 19.03.12, 05:37 Patryk w Polsce??? Ale fakt... Aż mi się serce kraje że nie ma mnie dzisiaj na Diamoncie... > Oj... tam się dzisiaj dzieje.... My Irlandczycy z Lobzowa, to wiemy jak obchodzic Patryki! Bo co tam jakies polskie swieta - tu trza swiat wprowadzic! No i tylko whiski i zielone shamroki! I serce na Diamoncie sprzedac! Pozdro! Polska Kargulem silna! Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: Swietego Patryka 18.03.12, 21:32 a co ty taka nieprzychylna handlowcom na polskim rynku. ja nic nie wiem o żadnym świętym patryku. oja opinia jest taka, że jak czegoś nie potrzrebuję to na pewno nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: Swietego Patryka 18.03.12, 21:58 aj Paco mam z handlowcami na pienku :) Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Swietego Patryka 18.03.12, 21:41 > tak teraz moge narazic sie zwolennikom i domyslam sie komu... Ja też. :) A świętowałem i tak w kilcie Stewartów, jak najbardziej szkockim. I piwo też nie było irlandzkie, za to w ilościach ogólnie uznanych za duże. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: Swietego Patryka 18.03.12, 21:56 co kto lubi Ultima :) przeciez sie nie obraziles na mnie,prawda ? ja jednak dalej obstaje przy sobotce :) pzdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Swietego Patryka 18.03.12, 21:58 Dlaczego miałbym się obrażać? :) > ja jednak dalej obstaje przy sobotce :) Jakby na to nie patrzeć, Noc Kupały też można w kilcie świętować. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: Swietego Patryka 18.03.12, 22:08 ok uciekam spac dobrych snow zycze :) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Swietego Patryka 19.03.12, 00:41 --Strik----Noc Kupały fajna rzecz,mozna skakac przez ognisko i zafundowac sobie mimowolna depilacje pod spódnicą.Uważaj.:) Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Swietego Patryka 19.03.12, 08:56 I w ten prosty sposób, mimowolnie wykazałaś wyższość świąt niepolskich nad polskimi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
artjomka Re: Swietego Patryka 19.03.12, 10:17 ultimate.strike napisał: > I w ten prosty sposób, mimowolnie wykazałaś wyższość świąt niepolskich nad pols > kimi. :) A moze by tak sprobowac wszczepic Irlandczykom pare polskich swiat? Nie musi byc od razu siwucha i samogon - moze i przy whiski mozna poswietowac?! Pozdro! Polska Kargulem silna! Z glebokim bUlem musze przyznac, ze masz racje! Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Swietego Patryka 19.03.12, 10:21 Tylko dlatego, ze handlowcy wykorzystuja rozne swieta to nalezy je zlikwidowac??? Odpowiedz Link Zgłoś