Dodaj do ulubionych

oskarżono niewinnego księdza o gwałt!!

03.04.12, 14:17
gosc.pl/doc/1123119.Oskarzyli-niewinnego-ksiedza-o-gwałt
- ponad 90% oskarżeń księży o pedofilie i inne występki jest fałszywa bo jest to akcja skrajnej antyreligijnej lewicy która nienawidzi kościoła nienawidzi wiary wszelkich religii. Popatrzcie na przypadek abp Paetza. On tez został fałszywie oskarżony o molestowanie kleryków i co? i nic? nikt nawet nie złożył doniesienia do prokuratury, to samo ś.p ks prałat Jankowski - dopiero opinia prof seksuologii Lwa Starowicza obaliła fałszywe oskarżenia ale rzadko który ksiądz oskarżony o coś takiego miał takie szczęście na rehabilitację.. współczesne oskarżenia ksiezy padające ze środowisk lewicowych i liberalnych jak żywo przypominają hitlerowskie nagonki na Żydów w początkach III rzeszy albo wręcz z epoka stalinowskich czystek kiedy to na podstawie fałszywych oskarżeń niszczono całe grupy społ.
Obserwuj wątek
    • oszolom-z-radia-maryja Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 14:19
      www.przk.pl/nr/wiara_i_kosciol/jezyk_totalitaryzmu.html
      • gucio71.2 Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 14:22
        oszolom-z-radia-maryja napisał:

> www.przk.pl/nr/wiara_i_kosciol/jezyk_totalitaryzmu.html

to sie zdeklaruj, albo niewinny albo ksiądz, bo to nijak razem w parze byc
        nie moze
    • piwi77.0 Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 14:35
      Wszyscy księża Kościoła katolickiego to kryminaliści, nie ma tu żadnych wyjątków. Rożnice moga dotyczyć jedynie paragrafów i wysokości kar pozbawienia wolności, grzywien, lub łącznie obu kar, dla poszczególnych członków tej mafii. Na łaskawsze potraktowanie zasługują jedynie ci, co wykażą skruchę i dostarczą dowodów przestępstw swoich kamratów w duchowieństwie. Sam zaś Kościół katolicki zasługuje na potępienie, całkowitą utratę majątku, jak i zwrot do kraju tych dóbr, które nielegalnie zostały wywiezione z kraju. Dopiero po zaprowadzeniu opisanego wyżej porządku, możnaby się ewentualnie zastanowić, czy jakaś forma religii dla garstki ciągle chętnych jeszcze przyznawać się do katolicyzmu, mogłaby być tolerowana. Choć przyznam, że generalnie byłbym przeciw, tak jak jestem przeciw jakiemukolwiek ogłupianiu.
      • andrzej.sawa Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 15:09
        piwi nie żartuj,albo w ryj dostaniesz!!!!!
        • piwi77.0 Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 15:16
          Nie żartuję. Wystarczy nawet, że dany ksiądz sam nie gwałci, ale pomaga w tuszowaniu, a to robi każdy z nich, już jest kryminalistą. A gdzie innego rodzaju przestepstwa, których duchowni sie dopuszczaja, jak zastraszanie, złodziejstwo, wyłudzanie, czy pranie brudnych pieniędzy? A i to daleko jeszcze nie cały wachlarz przestępstw księzy.
          • lepian4 Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 16:38
            Prosze wymien caly wachlarz przestepstw ksiezy.
            Dlaczego nie udales sie jeszcze do prokuratury z ta wiedza tajemna?
            • piwi77.0 Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 20:11
              lepian4 napisał:

Dlaczego nie udales sie jeszcze do prokuratury z ta wiedza tajemna?

Nie zajmuję się zbieraniem dowodów, nie mam na to uprawnień, więc nie mam niezbędnego materiału dla prokuratury. Ale spokojnie, spraw karnych i tak będziemy mieli coraz więcej, nawet bez mojego udziału.
    • obraza.uczuc.religijnych Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 14:45
      Z przytoczonego linka nie wiemy czy ksiądz nie jest winny gwałtu, wiemy tylko że nie jest ojcem dziecka, tak więc, znając tendencje księży, wstrzymałbym się przed ogłaszaniem że akurat ten jest niewinny gwałtu.
      • Gość: inkwizytor Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.04.12, 14:54
        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Z przytoczonego linka nie wiemy czy ksiądz nie jest winny gwałtu, wiemy tylko ż
        > e nie jest ojcem dziecka,

Nie. Oskarżony ksiądz miał dopuścić się gwałtu, w efekcie którego nieletnia ofiara miała urodzić dziecko. Skoro zatem dziecko to, poczęte w wyniku gwałtu okazało się nie jego, czyli nie ksiądz był sprawcą gwałtu, o ile w ogóle był sam gwałt. Logiczne.
        • angelfree Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 14:58
          Niekoniecznie. Ksiadz mógł się dopuścić gwałtu, a ojcem dziecka mógł być kto inny.
          • Gość: inkwizytor Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.04.12, 15:04
            angelfree napisała:

> Niekoniecznie. Ksiadz mógł się dopuścić gwałtu, a ojcem dziecka mógł być kto i
            > nny.

Nie. Pomyśl logicznie. Dziewczyna oskarża księdza o gwałt, w wyniku którego zaszła w ciążę.
            • angelfree Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 15:10
              Zajście w ciążę nie jest karane, ani bycie sprawcą ciąży, o ile dziewczyna ma ponad 15 lat. Natomiast gwałt - tak, jest przestępstwem. W tekscie (nie czytałam) zapewne niezręcznie to sformułowano.
              • Gość: inkwizytor Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.04.12, 15:12
                angelfree napisała:

> W tekscie (nie czytałam
                > ) zapewne niezręcznie to sformułowano.

To najpierw przeczytaj artykuł, a potem zabieraj głos.
                • piwi77.0 Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 15:18
                  Nie bądź taki zacięty. Mogło ją zgwałcić wielu, a w ciążę zaszła z jednym.
                  • Gość: inkwizytor Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.04.12, 15:24
                    Rozważamy tu konkretny przypadek. Trzymajmy się zatem realiów i nie fantazjujmy. Bo to do niczego konstruktywnego nie prowadzi.
                    • piwi77.0 Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 15:32
                      Bazujemy na artykule z katoprasy i o tym warto pamiętać. Bendykt narobił co prawdo ostatnio dużo szumu propagandowego w sprawie, ale trzeba być bardzo naiwnym, żeby uwierzyć, że zadaniem ludzi Kościoła ma teraz nie być jeszcze starnnniejsze tuszowanie niż dotąd, które okazało się niewystarczającym. Ten artykuł wpisuje się w ten nurt. Prawdą w nim jest pewnie tylko, że był gwałt i że był ksiądz. To, że DNA sie nie zgadza, to pewnie już fantazja. Na podstawie propagandowego ujęcia strony katolickiej, czyli zainteresowanej, nie próbujmy nawet dochodzic faktów. Reasumując. Ksiądz zgwałcił, a który? Co za różnica, nie zrobimy większego błedu, jak przyjmiemy, że każdy z nich.
                      • migreniasta Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 15:36
                        Jak i również ,że nie zrobił tego żaden z nich. To tak z krzywej rozkładu normalnego......
                        Ponad wszelką wątpliwość zrobił to samiec człowieka. A nie każdy samiec jest księdzem na szczęście...
                        • piwi77.0 Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 15:41
                          Nie znam księdza co byłby niewinny, więc jeżeli wokół któregoś pojawił się szum, winna jego musi być podwójna. Ale dobrze, załóżmy nawet, że trafilismy na dziewicę, którą niesłusznie oskarżono. Na wszelki wypadek bym go jednak oskarzył i wsadził, bo lepiej jest wsadzić jednego niewinnego, niż puścic wolno tysiące winnych.
                      • Gość: inkwizytor Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.04.12, 15:38
                        Nie znoszę generalizowania. Każdy przypadek jest inny. I każdy wymaga indywidualnego spojrzenia. Należy wykazać się należytą ostrożnością w ferowaniu nie tylko wyroków, ale też opinii. Bo można komuś wyrządzić krzywdę, tak jak w tym wypadku księdzu.
                        • migreniasta Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 15:40
                          To właśnie miałam na myśli......
                          • Gość: inkwizytor Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.04.12, 15:58
                            migreniasta napisała:

> To właśnie miałam na myśli......

Nasze myśli są dziwnie bliskie...
                        • piwi77.0 Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 15:42
                          Gość portalu: inkwizytor napisał(a):

Bo można komuś wyrządzić krzywdę, tak jak w tym wypadku księdzu.

Widzę, że uległeś katolickiej propagandzie i przyjąłeś, że ksiądz jest niewinny.
                          • piwi77.0 Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 15:44
                            Dopuszczam myśl, że wszystkie fakty zostały zmyslone (na wszelki wypadek wszystko dzieje się bardzo daleko), aby uzyskać zamierzony efekt propagandowy pośród czytelników tego szmatławca.
                          • Gość: inkwizytor Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.04.12, 15:47
                            piwi77.0 napisał:

> Widzę, że uległeś katolickiej propagandzie i przyjąłeś, że ksiądz jest niewinny

Obca jest mi każda propaganda. I klerykalna i antyklerykalna. Zawsze staram się poznać fakty, logicznie je połączyć i wysnuć logiczny wniosek.
                            • piwi77.0 Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 15:50

Obca jest mi każda propaganda. I klerykalna i antyklerykalna. Zawsze staram się poznać fakty, logicznie je połączyć i wysnuć logiczny wniosek.

To zanim wypowiesz kolejne słowo, znajdź opis tego wydarzenia w źródłach bardziej wiarygodnych. (możliwe, że ich nie ma bo opisana historia to SciFi, aby pokazać, jak Kościół jest gnębiony).
                              • Gość: inkwizytor Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.04.12, 15:53
                                I tu możesz mieć rację.
                          • oszolom-z-radia-maryja Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 04.04.12, 11:39
                            a ty uległeś ateistycznej i antyklerykalnej propagandzie i bez dowodów w ciemno przyjąłes że ksiądz jest winny
                            • piwi77.0 Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 04.04.12, 12:19

a ty uległeś ateistycznej i antyklerykalnej propagandzie

Trudno ulec czemuś, czego nie ma. A może za ateistyczną i antyklerykalną propagandę uważasz butne słowa premiera z expose o likwidacji Funduszu Kościelnego, z czego Pan Premier dawno już się wycofał, a wczoraj ustami Boniego zapewniał episkopat o rekompensatach w razie gdyby dotacje okazały sie niższe od tych, które wynikały z Funduszu? Poraża ta propaganda, rzeczywiście i łatwo jej ulec.

i bez dowodów w ciemno przyjąłes że ksiądz jest winny

To dość mało ryzykowne albowiem wielokrotnie dowiedziono, że ksiądz plus misja katolicka równa się gwałt. Najczęściej więcej niż jeden, bo systematycznie. Ryzyko uznania księdza z misji za niewinnego równe jest więc zeru.
                            • lauriane Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 04.04.12, 12:45
                              L. On niczemu nie ulegl, on z ubeckiego miotu....(krzyzowka pewnikiem z mlodziezowka postpzprowska);
                              J.C.
                  • Gość: inkwizytor Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.04.12, 15:28
                    piwi77.0 napisał:

> Mogło ją zgwałcić wielu, a w ciążę zaszła z jednym.

Mogło też być tak, i to jest najbardziej prawdopodobny przebieg zdarzeń, że pannica zaszła w ciążę z kolegą, a winą obarczyła niewinnego człowieka. Tym razem księdza. Najbardziej śmieszy mnie fakt, że "przypomniała" sobie o tym po 30 latach....
                    • migreniasta Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 15:33
                      Odbiegliśmy od zasadniczego tematu zgłoszonego przez Oszołka. On na podstawie tego artykułu wkręca nam jak to kościół jest tępiony. A nie powinien,gdyż ten artykuł jest o czymś zupełnie innym. O odpowiedzialności za publikowane treści. Czyż nie?
                      • piwi77.0 Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 15:36
                        Oszołom wypowiedział tezę, do której ma prawo byc przekonany. Problem w tym, że posłuzył sie artykułem z prasy katolickiej, czyli z definicji nierzetelnej. W zasadzie brak więc tematu do dyskusji.
                    • piwi77.0 Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 15:34
                      Niezupełnie tak. Była jakas misja, ona w niej była i był tam też ten ksiądz. Nie mam wątpliwości, że w takiej konstelacji gwałty też były. Do wyjaśnienia jedynie, kto, kogo, kiedy i ile razy gwałcił. Tylko tu mogą byc znaki zapytania.
                      • Gość: inkwizytor Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.04.12, 15:42
                        piwi77.0 napisał:

> Niezupełnie tak. Była jakas misja, ona w niej była i był tam też ten ksiądz. Ni
                        > e mam wątpliwości, że w takiej konstelacji gwałty też były.

Zapowiada się ciekawa telenowela....z gwałtem w tle...
                        Babcię też gwałcono?
                        • piwi77.0 Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 15:47
                          Z gwałtów na nieletnich, a misje katolickie to typowa arena takich wydarzeń, nie robiłbym sobie niestosownych żartów.
                          • Gość: inkwizytor Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.04.12, 15:54
                            Po prostu stwierdziłem, że masz talent literacki...
                            Snujesz opowieści dziwnej treści...:)))
                            • piwi77.0 Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 16:01
                              Nie wiem o czym piszesz, bo w tym wątku nie wygłosiłam ani jednego zdania, co miałoby tło fabularne.
                              • Gość: inkwizytor Sensacja!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.04.12, 16:04
                                piwi77.0 napisał:

> Nie wiem o czym piszesz, bo w tym wątku nie wygłosiłam ani jednego zdania, co m
                                > iałoby tło fabularne.

Wygłosiłam? To już teraz wiem, czemu Cie lubię. Jesteś kobietą!!!!!!
                                • lepian4 Re: Sensacja!!!! 03.04.12, 16:39
                                  Daj spokoj, moze jest swiezo po operacji...
                                  • Gość: inkwizytor Re: Sensacja!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.04.12, 16:44
                                    lepian4 napisał:

> Daj spokoj, moze jest swiezo po operacji...

A może jest zakonnicą wielokrotnie gwałconą...
                                    Stąd ta nienawiść do księży, winnych czy niewinnych...:)))
                                    • lepian4 Re: Sensacja!!!! 03.04.12, 17:07
                                      Gwalt zakonnicy nie spelnia wymogow lewackiej demogogii o pedofilii wsrod ksiezy. To sie wiec nie liczy!
                                    • piwi77.0 Re: Sensacja!!!! 04.04.12, 06:44

Zakładasz więc, że trzeba nienawidzieć, aby domagać się sprawieliwości?
                                      • Gość: inkwizytor Re: Sensacja!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.04.12, 07:51
                                        piwi77.0 napisał:

> Zakładasz więc, że trzeba nienawidzieć, aby domagać się sprawieliwości?

Nie, zastanawiam się, jaki może być powód Twojej totalnej nienawiści do kleru. I przyznam, że nie rozumiem takiej postawy. Owszem, trzeba piętnować zło, eliminować ze sfery publicznej przestępców wszelkiej maści, czemu dawałem nie raz wyraz. Ale nienawidzić wszystkich, jak leci? Tylko dlatego, że noszą sukienki?
                                        To zakrawa na oszołomstwo, delikatnie mówiąc.
                                        • piwi77.0 Re: Sensacja!!!! 04.04.12, 08:18
                                          Zastanawiasz się nad czymś co nie istnieje, nie ma u mnie nienawiści do kleru. W moich tekstach nie znajdziesz inwektyw pod jego adresem, ani niczego obraźliwego. To, że mam opinię o przestępczym charakterze całej organizacji kościelnej, jak i wszystkich poszczególnych jej członków, nie wynika z nienawiści, ale z przekonania o tym stanie rzeczy. Podobnie jestem przekonany i takaż jest moja opinia, że cała formacja SS była przestępcza, jak i wszyscy jej członkowie (może poza wyjątkami z Waffen SS), a trudno doszukwać się u mnie nienawiści do tej organizacji, tym bardziej, że chyba nigdy nawet nie zetknąłem się z żadnym jej członkiem. Więc postaraj się nie mieszać w przyszłości tych dwóch rzeczy, nienawiści i opinii o przestępczym charakterze. To co robisz, wnoszenie, że jedno musi wynikać z drugiego, to dowód, że ulegasz propagandzie Kościoła katolickiego, który dokładnie tak chciałby to widzieć, że apel o karanie winnych w sutannach wynika z nieuzasadnionej nienawiści do kleru i wszystko robi, aby tak to widziała jak najszersza część społeczeństwa.
                                          • piwi77.0 Re: Sensacja!!!! 04.04.12, 08:23
                                            Mogę się jeszcze zgodzić, że czuję obrzydzenie do kleru, ale to nie jest nienawiść. Takie na przykład oglądanie w telewizji Dziwisza przy jedzeniu, to dla mnie tortura estetyczna.
                                          • Gość: inkwizytor Re: Sensacja!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.04.12, 08:53
                                            Nie Piwi, nie uległem żadnej propagandzie. Ani klerykalnej ani antyklerykalnej, ani Twojej. Bo mnie po prostu wszelka propaganda i śmieszy i wkurza.
                                            Uważam, że zło należy tępić, niezależnie od proweniencji sprawcy zła. Ale najpierw trzeba mu tę winę udowodnić. Jeśli dowody świadczą o jego niewinności, trzeba go bronić. Natomiast sprawców fałszywych zarzutów surowo ukarać. I tyle.
                                            Inaczej nie ma mowy o sprawiedliwości, a mamy do czynienia z totalitaryzmem. Albo z odwróconą inkwizycją.
                                            • piwi77.0 Re: Sensacja!!!! 04.04.12, 09:25

Nie Piwi, nie uległem żadnej propagandzie.

Ci co ulegli zawsze są przekonani, że nie ulegli. Na tym polega skuteczność propagandy. Mało tego, ci co ulegli twierdzą, że to co myślą, sami wymyślili, bo jak dalej twierdzą, samodzielnie myślą (nie zauważaja, że materiał do przemyślenia wraz z gotowymi wnioskami, został im podsunięty).

Ale najpierw trzeba mu tę winę udowodnić.

To nie jest łatwe, bo Kościół katolicki angażuje wiele ze swoich środków i energii, aby ślady przestępczej działalności całej organizacji jak i poszczególnych członków, skutecznie zacierać.
                                              Stąd taka bezkarność i wrażenie, że przestępstwa w ludzi Kościoła to sprawa marginalna.

Jeśli dowody świadczą o jego niewinności, trzeba go bronić.

Nie trzeba, każdemu wolno sądzić swoje, od wymierzania sprawiedliwości są sądy i tylko tam jest miejsce, gdzie koniecznie należy rozważyć wszystkie za i przeciw.

Natomiast sprawców fałszywych zarzutów surowo ukarać.

Nie wiadomo czy fałszywych. Sam twierdzisz, że należy rozpatrzeć wszystkie okoliczności, a teraz wystarczy Ci nagle opinia jednego katolickiego szmatławca, do tego strony w sprawie. Już Ci radziłem, znajdź opis tej sprawy w źródłach bardziej wiarygodnych, do tego nie bezpośrednio zaangażowanych w popieraniu jednego stanowiska. Apelujesz o obiektywizm, staraj się więc być samemu obiektywnym.

Inaczej nie ma mowy o sprawiedliwości, a mamy do czynienia z totalitaryzmem.

Już się tak nie zaogniaj. Nawet gdyby w jednostkowej sprawie, nie wszystko dokonało sie do końca sprawiedliwie, to jeszcze nie totalitaryzm. Ku Twojemu uspokojeniu, dzisiaj od totalitaryzmu dzielą nas lata świetlne, choć Kościół uważa inaczej, czemu bliski wydaje się też być Twój pogląd, choć próbujesz przekonywać, że na propagandę kościelną jesteś odporny.
                                              • Gość: inkwizytor Re: Sensacja!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.04.12, 09:45
                                                piwi77.0 napisał:

>Ku Twojemu uspokojeniu, dzisiaj od totalitaryzmu dzielą nas lata świetlne,

A czymże, do diaska, jak nie totalitaryzmem są Twoje poglądy? Oto kilka z nich:

Wszyscy księża Kościoła katolickiego to kryminaliści, nie ma tu żadnych wyjątków. Rożnice moga dotyczyć jedynie paragrafów i wysokości kar pozbawienia wolności, grzywien, lub łącznie obu kar, dla poszczególnych członków tej mafii.

Ksiądz zgwałcił, a który? Co za różnica, nie zrobimy większego błedu, jak przyjmiemy, że każdy z nich.

Nie znam księdza co byłby niewinny, więc jeżeli wokół któregoś pojawił się szum, winna jego musi być podwójna.
                                                • piwi77.0 Re: Sensacja!!!! 04.04.12, 09:48

A czymże, do diaska, jak nie totalitaryzmem są Twoje poglądy?

Szkoda, że to napisałeś, bo ta uwaga Cię kompromituje.
                                                  • Gość: inkwizytor Re: Sensacja!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.04.12, 10:02
                                                    piwi77.0 napisał:

> Gość portalu: inkwizytor napisał(a):
                                                    >
                                                    > A czymże, do diaska, jak nie totalitaryzmem są Twoje poglądy?
                                                    >
                                                    > Szkoda, że to napisałeś, bo ta uwaga Cię kompromituje.

Czyżby?
                                • piwi77.0 Re: Sensacja!!!! 03.04.12, 20:07

Wygłosiłam? To już teraz wiem, czemu Cie lubię. Jesteś kobietą!!!!!!

Niezupełnie. Choć przez to, że często przeglądam się w lustrze, używam perfum i mam pełną szafę (żeby jedną) ciuchów, mam pewne babskie cechy.
                                  • Gość: inkwizytor Re: Sensacja!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.04.12, 21:58
                                    Kwestia płci osoby, z którą dyskutuję w internecie nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia.
                                    To nieistotny szczegół. Nie szukam tu ani miłości ani przyjaciół. Po prostu w wolnych chwilach sobie rozmawiam...
                                    • massaranduba Re: Sensacja!!!! 03.04.12, 22:15

> Kwestia płci osoby, z którą dyskutuję w internecie nie ma dla mnie najmniejszeg
                                      > o znaczenia.
                                      > To nieistotny szczegół. Nie szukam tu ani miłości ani przyjaciół. Po prostu w w
                                      > olnych chwilach sobie rozmawiam...

Ameryke odkryles,nie ma co ;-)
                                      • Gość: inkwizytor Re: Sensacja!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.04.12, 22:26
                                        massaranduba napisała:

Kwestia płci osoby, z którą dyskutuję w internecie nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia.
                                        To nieistotny szczegół. Nie szukam tu ani miłości ani przyjaciół. Po prosu w wolnych chwilach sobie rozmawiam...

> Ameryke odkryles,nie ma co ;-)

Nie muszę niczego odkrywać. Po prostu mówię co mi w duszy gra...
    • angelfree Pec 03.04.12, 14:57
      Weź, Oszoł, nie chrzań. Paetz ma to szczęście, że nie jest pedofilem. Macanie dorosłych mężczyzn po tyłkach nie jest przestępstwem ściganym z urzędu, co nie znaczy, że jest zachowaniem niewinnym. Jakby macani klerycy chcieli, to mogliby wystąpić z powództwa cywilnego przeciw biskupowi, na takiej samej zasadzie, na jakiej pracownica może skarżyć klepiącego ją po pupie szefa, albo studentka wykładowcę.
      Tylko podejrzewam, że macani klerycy mieliby już wtedy z głowy karierę kościelną. Widać na karierze zalezało im bardziej, niż na pognębieniu macanta.
      A może łudzili się, że hierarchia zareaguje.
    • piwi77.0 Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 15:10
      Trudno wyrokować jak w opisanej sprawie było naprawdę. Dziewczynie dorastającej na katolickiej misji mogło się po 30 latach wszystko od gwałtów poplątać i mogła dziś wskazać nie tego co akurat wtedy gwałcił. Wszyscy co wtedy na tej misji byli to kryminaliści, ten rzekomo niewinny, też.
    • migreniasta Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 15:29
      Ja tylko nie wiem czym jest wiara wszelkiej religii. Wszystko pozostałe jest jasne i klarowne....
      Pozostali uczestnicy dyskusji ferowali wyroki i typowali,czy był gwałt,czy też go nie było.
      Mnie nurtuje jedno....a mianowicie dlaczego jakaś rada będzie rozpatrywać coś,co polubownie załatwiły ze sobą strony?Błąd poprawiony w czasie nie jest wszak błędem. Sama zaś wypłata uzgodnionego zadość uczynienia nie przesądza o winie lub niewinie oskarżonego.
      Nie mogąc udowodnić przestępstwa nie powinno się rozpatrywać wątków pobocznych....
    • voxave Nie bronić przestępcow 03.04.12, 18:43
      Oszoł---nie broń przestepców, czasy ukrywania i lekceważenia występków ksieży dawno minęły --teraz dostaja za swoje.
    • mjot1 Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 03.04.12, 20:09
      Że niewinny oczywista to oczywistość.
      Wszak czarnoksiężnik każdy sługą jest bożym. Bezwolnym. Czyni, co Pan (mu) każe.
    • black-emissary Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 04.04.12, 09:20
      Jeżeli choć 1% owych oskarżeń jest prawdziwych to jest to kolosalny skandal i potworny wstyd dla tej instytucji.
      Niesłuszne oskarżenia zawsze się znajdą, ale winnymi ich rozdmuchania są hierarchowie, którzy przez dziesięciolecia kryjąc sprawki swoich podwładnych sprawili, że społeczeństwo jest przewrażliwione w tym temacie.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 04.04.12, 11:40
        pamiętaj że kościół jest inwigilowany przez szpiegów masońskich czy ostatnio gejowskich więc to ich robota która idzie potem na konto kościoła. To zaplanowana misterna akcja
        • piwi77.0 Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 04.04.12, 12:20
          I tej koncepcji niech się Kościół trzyma, daleko na niej zajedzie.
          • oszolom-z-radia-maryja Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 04.04.12, 13:53
            to sa fakty!
            • voxave Fakty sa 04.04.12, 14:32
              zupełnie inne.
              Słuchając Oszol twoich wywodow o rzekomej niewinności księzy i to w 9o procentach ,widac jak na dłoni stosunek do tego typu przestepstw ksiezy i wiernych
              Winne sa ofiary albo przstepstwa nie ma.Taka jest mentalnośc wyznawcow KośKat.
              Nie beda sie przejmowac pokrzywdzonymi dziećmi ale bronić przestępcow w sutannach.

Dlatego wielka jest wina Koś Kat w ukrywaniu barbarzyństwa jak i wina JPII.
        • black-emissary Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 05.04.12, 12:01
          > pamiętaj że kościół jest inwigilowany przez szpiegów masońskich czy ostatnio ge
          > jowskich więc to ich robota która idzie potem na konto kościoła. To zaplanowana
          > misterna akcja

Tutaj nawet teoria spiskowa nie pomaga, bo aby tą sprawę wyjaśnić trzeba byłoby założyć, że owi masońscy geje KK praktycznie przejęli zajmując przytłaczająca większość najwyższych stanowisk. To sugerujesz? :)
          • piwi77.0 Re: oskarżono niewinnego księdza o gwałt!! 05.04.12, 12:28
            Strach pomysleć z kim Duch Święty musi dzisiaj w Kościele pracować, wszędzie w nim jak nie masoństwo to gejowscy szpiedzy.
    • privus Znowu niewinny Michał Moskwa? 04.04.12, 22:58
      Nie ma strachu. Na abp Józefa Michalika może liczyć :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka