Dodaj do ulubionych

Budować stadiony i autostrady jest łatwiej

12.06.12, 19:00
niż budować cywilizowane społeczeństwowarszawa.gazeta.pl/warszawa/1,123133,11912886,Piaty_dzien_gEuro_w_Warszawie__NA_ZYWO_.html

Wstyd mi za tych,co doprowadzili do sytuacji,gdy polscy kibole-zwierzęta mogli podnieść rękę na kibiców rosyjskich.
Przecież to są nasi goście!
Obserwuj wątek
    • mjot1 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 12.06.12, 19:23
      Cóż… my naród…
    • klosowski333 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 12.06.12, 20:00
      Niestety w tej sytuacji nie popisaly sie sluzby porzadkowe. Wg reportera TVP Info komicznie zachowali sie straznicy miejscy. Niestety te obrazki pojda w swiat. Cholerna szkoda. Nie jestem w stanie pojac mentalnosci tych w wiekszosci zamaskowanych bandytow. To sa ludzie niebywale prymitywni.
      • karkowiak2plus Nie żal mi go 12.06.12, 21:43
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11919813,Zadyma_podczas_marszu_rosyjskich_kibicow__Polak_nieprzytomny.html
        Dostał na własne życzenie.
    • Gość: ka_p_pa Ciebie tam nie było IP: *.interwan.pl 12.06.12, 20:10
      nie masz się czego wstydzić
      • 33qq Re: Ciebie tam nie było 12.06.12, 20:19
        Mnie też, ale jak sobie wyjadę, to będą na mnie patrzeć przez pryzmat takich śmieci. i tak już wstyd zagranicą używać języka kUrwapolskiego
        • karkowiak2plus Re: Ciebie tam nie było 12.06.12, 21:44
          Nawet taki Polański zna te magiczne słowo.
          • 33qq Re: Ciebie tam nie było 12.06.12, 22:05
            Takiego Polańskiego nie tylko za to szanuję
            • voxave Re: Ciebie tam nie było 13.06.12, 09:21
              33qq napisał:

> Takiego Polańskiego nie tylko

Szczególnie za seks z dzieckiem---i nie ma tu żadnego wytłumaczenia.

• angelfree Vox 13.06.12, 09:34
                Czy Wy na pewno o tym samym Polańskim mówicie?
                • 33qq Re: Vox 13.06.12, 10:42
                  A któż to taki?
                • voxave Re: Vox 13.06.12, 16:14
                  angelfree napisała:

> Czy Wy na pewno o tym samym Po
                  > lańskim
                  mówicie?

A co ty nie wiesz,że 30 lat siedzi w Europie ze strachu przed wiezieniem---niedawno go aresztowali w Szwajcarii i mial areszt domowy--co tam dalej nie śledzę--ale mial barabara z nieletnią.
                  >
                  • 33qq Re: Vox 13.06.12, 21:19
                    umiesz klikać w linki? Facet urodził się w 86 roku! Ta nienawiść do Romana zupełnie cię zaślepia

trochę luzu, rybciu

:D
                    • voxave Re: Vox 14.06.12, 05:41
                      33qq napisał:

> umiesz klikać w linki? Facet urodził się w 86 roku! Ta nienawiść do Romana zupe
                      > łnie cię zaślepia
                      >
                      > trochę luzu, rybciu
                      >
                      > :D

Teraz sie połapałes--tez polazles w zła stronę-----pomyłeczka
                      Sedzia osadzajac zbrodnie tez nie pala nienawiścia tak,że nie doklejaj mi uczucia które nie mieszka w moim sercu.

T
                      • 33qq Re: Vox 14.06.12, 10:02
                        nie, już dawno, ale ty ciągnęłaś swojego ulubionego temata z namiętnością wielką
              • 33qq Re: Ciebie tam nie było 13.06.12, 10:43
                A Vox jest straszliwie mściwa, zapewne dlatego, że sama w życiu nie popełniła ani jednego błędu, potrafi w ten sposób oceniać innych.
                • voxave Re: Ciebie tam nie było 13.06.12, 16:17
                  33qq napisał:

> A Vox jest straszliwie mściwa, zapewne dlatego, że sama w życiu nie popełniła a
                  > ni jednego błędu, potrafi w ten sposób oceniać innych.

Ty plemniku usprawiedliwisz drugiego plemnika choćby w świetle prawa byl przestep;ca---tak tez kośkat usprawiedliwa swoich zboków w sutannach.
                  I nie jestem mściwa----sprawiedliwośc dotyczy wszystkich jednakowo :)

• 33qq Re: Ciebie tam nie było 13.06.12, 18:28
                    jesteś, cipo, jesteś. Nie jest dla ciebie ważne, że i on się ukorzył, dziesiątki razy przepraszał, próbował wynagrodzić, a kobieta mu to wybaczyła. Nie jest ważne, że w ramiona wepchnęła mu dziecko inna ci..., dla ciebie ważna jest zemsta.
                    • karkowiak2plus Re: Ciebie tam nie było 13.06.12, 18:54
                      O co Wy się kłócicie? Ja miałem na myśli piłkarza Polańskiego,który siarczyście zaklął na meczu. Przepraszam,że wywołałem zamieszanie.
                      Przez niedomówienie wątek skręcił w kierunku pedofilii. Przypominam,że w założeniu mieliśmy się skupić na wydarzeniach związanych z kibicowaniem.
                      • voxave Re: Ciebie tam nie było 13.06.12, 20:09

karkowiak2plus napisał:

> O co Wy się kłócicie? Ja miałem na myśli piłkarza Polańskiego,który siarczyście
                        > zaklął na meczu. Przepraszam,że wywołałem zamieszanie.
                        > Przez niedomówienie wątek skręcił w kierunku pedofilii. Przypominam,że w założe
                        > niu mieliśmy się skupić na wydarzeniach związanych z kibicowaniem.

Juz skończylam.
                      • 33qq Re: Ciebie tam nie było 13.06.12, 21:19
                        głodnemu chleb na myśli

• voxave Re: Ciebie tam nie było 13.06.12, 20:08
                      33qq napisał:

> jesteś, cipo, jesteś. Nie jest dla ciebie ważne, że i on się ukorzył, dziesiątk
                      > i razy przepraszał, próbował wynagrodzić, a kobieta mu to wybaczyła. Nie jest w
                      > ażne, że w ramiona wepchnęła mu dziecko inna ci..., dla ciebie ważna jest zemst
                      > a.

Guzik mnie obchodzi jego ukorzenie-----czy wiesz jakie krokodyle łzy leja mordercy?
                      Uciekl a powinien poniśc karę---miał wolna wole nikt go nie zgwałcił----zreszta nie warto do tego wracać---bronisz swojego ziomala i tyle.

• 33qq Re: Ciebie tam nie było 13.06.12, 21:20
                        Właśnie to nazywam mściwością, kolejna obrzydliwa cecha!
    • piwi77.0 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 12.06.12, 20:37
      Nie przesadzaj. Piłka nożna to sposób na upust nagromadzonego ciśnienia, co przejawia sie między innymi w nawalaniu się między sobą. Burdy należą do tej dziedziny sportu, jak stadiony i hymn na powitanie drużyn narodowych. Nie chodzę na stadion, bo nie chce mi się z nikim napie...ć, ale gdyby mi się nagle zachciało, to poszedłbym po prostu na mecz.
      • piwi77.0 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 12.06.12, 20:43
        Bijatyki to mniejszy lub nawet żaden problem, ale gwizdy podczas hymnu innego państwa, to obrazek, który mnie naprawdę przeraża.
        • karkowiak2plus Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 12.06.12, 21:41
          Hanka negocjowała z ruskimi ,żeby marsz nie miał charakteru politycznego. Powinna negocjować z kibolami.
          Pałą. NIESTETY!
          • piwi77.0 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 12.06.12, 22:40
            Nie przesadzaj, nic takiego sie nie dzieje. Kilkadziesiąt poszkodowanych w bójkach to nie jest jakaś skala, któą warto byłoby się podniecać. Poza tym biją się ci co chcą.
            • karkowiak2plus Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 12.06.12, 22:46
              Piwi! Ale gdzie oni sobie ten oklep fundują?
              W centrum cywilizowanego państwa.
              OBCIACH!
              • piwi77.0 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 12.06.12, 23:09
                Obciach to byłby, gdyby Rosjanie prowokowali, a z naszej strony nie byłoby adekwatnej odpowiedzi. Nie było obciachu.
            • snajper55 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 04:20
              piwi77.0 napisał:

> Nie przesadzaj, nic takiego sie nie dzieje. Kilkadziesiąt poszkodowanych w bójk
              > ach to nie jest jakaś skala, któą warto byłoby się podniecać.

Pamiętaj o tym, gdy sam będziesz poszkodowany. Albo twoja kobieta czy dziecko. Pamiętaj aby sprawdzić wtedy liczbę poszkodowanych i nie podniecać się, jeśli będzie ich niewiele.

> Poza tym biją się ci co chcą.

Biją ci, co chcą.

S.
              • piwi77.0 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 08:52
                snajper55 napisał:

Pamiętaj o tym, gdy sam będziesz poszkodowany. Albo twoja kobieta czy dziecko.

Nie groź mi.
                • snajper55 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 12:21
                  piwi77.0 napisał:

> snajper55 napisał:
                  >
                  > Pamiętaj o tym, gdy sam będziesz poszkodowany. Albo twoja kobieta czy dzieck
                  > o.

>
                  > Nie groź mi.

Gdzie ty widzisz groźbę? Człowiek, który toleruje bandytyzm pod pretekstem, że jego skala jest mała, powinien tak samo go tolerować, gdy sam czy jego bliscy będą ofiarami bandytyzmu w małej skali. Przecież to logiczne.

S.
                  • piwi77.0 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 12:27
                    Powoli, powoli, z tego co widziałem w tv, czy w necie, nie było żadnego bandytyzmu. Napie...li się (raczej mocniej masowali jedynie) wyłącznie ci, co wyrażali na to ochotę, tak po stronie rosyjskiej, jak i polskiej. To nie jest bandytyzm. Bandytyzm, to jest wtedy, kiedy uszczerbek na zdrowiu doznaje ktoś niezainteresowany zajściem, a to nie miało miejsca.
                    • lepian4 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 12:31
                      Niczego nie zrozumiales: bandytyzmem jest juz negatywne wyrazanie sie o krajanach Klosowskiego. Oswieceniem jest negatywne wyrazanie sie o Polakach, zwlaszcza tych ze wsi.

Kto jak kto, ale ty juz dawno powinienes to wiedziec.
                      • piwi77.0 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 12:36
                        lepian4 napisał:

Niczego nie zrozumiales:

Możliwe, że nie, ale też nie twierdzę, że cokolwiek zrozumiałem. Raczej przekazuję mój punkt widzenia, bez aspiracji na posiadanie racji (no i co, jaki rym!)
                        • 6burakow Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 13:12
                          Nie bylo obciachu, byly niepotrzebne bojki ale nie obciach.
                          Co nie znaczy ze mozna cos takiego tolerowac. Zadymowcy powinni odpowiedziec karnie.
                    • snajper55 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 14.06.12, 02:29
                      piwi77.0 napisał:

> Powoli, powoli, z tego co widziałem w tv, czy w necie, nie było żadnego bandyty
                      > zmu. Napie...li się (raczej mocniej masowali jedynie) wyłącznie ci, co wyrażali
                      > na to ochotę, tak po stronie rosyjskiej, jak i polskiej. To nie jest bandytyzm
                      > . Bandytyzm, to jest wtedy, kiedy uszczerbek na zdrowiu doznaje ktoś niezainter
                      > esowany zajściem, a to nie miało miejsca.

Życzę ci takiego masowania, jakie dostawali rosyjscy kibice. Tobie i twoim bliskim. A los bywa złośliwy, więc się nie zdziw.

S.
                      • piwi77.0 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 14.06.12, 08:45
                        snajper55 napisał:

Życzę ci takiego masowania, jakie dostawali rosyjscy kibice. Tobie i twoim bliskim. A los bywa złośliwy, więc się nie zdziw.

Bywa, bywa złośliwy, więc się nie zdziw.
                        • lepian4 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 14.06.12, 09:03
                          Ja sie tez w takich okolicznosciach nie zdziwilbym sie. Ruskie nie raz juz mnie pobily. To i tak dobrze, bo przodkow od razu mordowali.
        • voxave Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 09:23
          piwi77.0 napisał:

> Bijatyki to mniejszy lub nawet żaden problem, ale gwizdy podczas hymnu innego p
          > aństwa, to obrazek,

Bo to były gwizdy aprobaty !

• lepian4 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 10:10
            Sa jeszcze madrzy ludzie w Polsce, ktorzy wiedza, co oznaczac mial ten olbrzymi transparent podczas "odspiewania" hymnu sowieckiego.
            Mam nadzieje, ze Fifa ukarze nalezycie tych barbazynskich azjatow, propagujacych na europejskich stadionach sowiecka propagande nienawisci.
            • piwi77.0 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 10:16
              Jaki transparent, o co chodzi?
              • lepian4 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 10:25
                Byl bardzo duzy
                Trudno bylo go przeoczyc

Ktos tu wspomnial, ze Ruskie sa bardzo madre. Moze nie sa az tak madrzy jak tu sie ich gloryfikuje. Jedynie polskie oswiecenie jest wtornym analfabetyzmem. W takich okolicznosciach nawet durny Rusek jest juz inteligentem
                • piwi77.0 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 10:29
                  A to, to widziałem, kamera pokazała ok 1 s, potem już nie. Nie widzę w tym transparencie niczego złego, gdyby posłuchać słów hymnów, to bywają one bardziej agresywne.
                  • lepian4 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 11:09
                    A wiesz, dlaczego Ruskie do dnia dzisiejszego wspominaja na naszych stadionach 1605 rok?

Od 400 lat ronia lzy. Nawet ty nie widzisz w tym nic zdroznego!
                    Tak mysle, ze nasze Palikoty powinny im wytlumaczyc, wlasnym gownem i homusiowatymi naklejkami, ze trzeba zyc przyszloscia, a nie wspomnieniami z przeszlosci. Smolensk w naszym kraju jest juz prehistoria, dla Ruskich 400 lat patologicznych wspomnien juz nie.
                    • piwi77.0 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 11:16
                      lepian4 napisał:

Od 400 lat ronia lzy. Nawet ty nie widzisz w tym nic zdroznego!

Pewnie, że nie. Nie mam zamiaru zabraniać komukolwiek cierpieć, jak ma na to ochotę. Poza tym cudze cierpienie mozna widzieć w kategoriach pragmatycznych. Cierpienie wycieńcza, a wycieńczonego łatwiej wykorzystać, gdyby komus przyszedł taki pomysł do głowy.
    • Gość: eliza Wstyd jak... IP: *.yolau.net 12.06.12, 21:51
      ...jasna cholera.
      Dziwi mnie tylko fakt ze na portalach takich jak gazeta.pl czy onet.pl nie ma nagran z tych najbardziej brutanych atakow _POLSKICH_ pseudokibicow a wlasciwie cisnie sie na usta
      rodzimych idiotow na Rosjan.
      Za to takie nagranie (ostrzejsze) znajduje sie tu:
      www.rt.com/news/poland-football-fans-clash-654/
      • piwi77.0 Re: Wstyd jak... 13.06.12, 09:15
        Co ostrego jest w tym nagraniu? Tam nawet nie pokazano przyzwoitej bijatyki, jakieś gonitwy, bieganiny i trochę dymu jak z fajki wodnej, no sorry, wstyd.
        • voxave Re: Wstyd jak... 13.06.12, 09:28
          Za sam pomysł łażenia po *moim* moście i demonstrowania ,juz im sie nalezy wpieprz---maja pokutować do us.ranej smierci za okupacje mojej Ojczyzny.
          Głowe schylać nisko, jak Niemcy za swoje sprawki.
          • piwi77.0 Re: Wstyd jak... 13.06.12, 09:36
            Co Ty opowiadasz, Rosjanie są w porządku, Rosjanki jeszcze bardziej, bardzo imprezowny, radosny i kulturalny naród. Poza tym Rosjanie mają dużo wiedzy i nie są głupi, lubię bywać w ich gronie. A to, ze wczoraj część nabrała ochoty, zeby się z naszymi ponawalać, żeby było co wspominać po powrocie, niczego w niczym nie zmienia.
          • Gość: eliz Voxave IP: *.yolau.net 13.06.12, 11:11
            Kazdy kto uzyska na to zgode ma cholerno prawo do demonstrowania
            w naszym kraju, w moim miescie i gdziekolwiek zechce czy Ci sie to
            podoba czy nie!

Ty i Twoje rasistowskie poglady to niestety Twoj problem.
            • lepian4 Re: Voxave 13.06.12, 11:26
              A Ruskie mialy takie zezwolenie? Sziksa Hania cos tylko przed kamerami postekala, ze nie ma z tym problemow. Ale to nie jest zadne zezwolenie. Penie gdyby tak zechcieli paradowac po Warszawie z krzyzem, zamiast komunistycznych symboli, poszczulaby tych drani wscieklymi psami.
            • lepian4 Re: Voxave 13.06.12, 11:31
              Schowaj sie z tym rasizmem. Nie wystarczy juz antysemityzm?
              • Gość: eliz Re: Voxave IP: *.yolau.net 13.06.12, 13:27
                Na Ciebie lepian4 najzwyczajniej w swiecie szkoda mi lakieru do paznokci.
            • voxave Re: Voxave 13.06.12, 16:19
              Gość portalu: eliz napisał(a):

> Kazdy kto uzyska na to zgode ma cholerno prawo do demonstrowania
              > w naszym kraju, w moim miescie i gdziekolwiek zechce czy Ci sie to
              > podoba czy nie!
              >
              > Ty i Twoje rasistowskie poglady to niestety Twoj problem.

Mloda jestes życia nie znasz-----na żartach sie tez niestety nie znasz :)
        • Gość: eliza . IP: *.yolau.net 13.06.12, 11:20
          piwi77.0 napisał:

> Co ostrego jest w tym nagraniu? Tam nawet nie pokazano przyzwoitej bijat
          > yki, jakieś gonitwy, bieganiny i trochę dymu jak z fajki wodnej, no sorry, wsty
          > d.

A oto wlasnie polska goscinnosc wlasnie! Nie ma co!

Myslisz z jak sobie siedzisz po drugiej stronie monitora to mozesz napisac wszystko,
          och co to ja nie jestem a jaki to ja jestem odwazny? Boziu kochany ktorego w serduszku nigdy nie nosze widzisz te wirtualne skoko testosteronu i nie grzmisz!
          Piwi77.0 powiem Ci to wprost, zal tylek sciska gdy sie czyta nie tyko Twoje posty ale rowniez niejakiej voxave i pana lepiana.
          • piwi77.0 Re: . 13.06.12, 11:26
            Przykro mi, że żali Ci tyłek ściska (mam nadzieję, że to niezbyt bolesne), ale o co Ci chodzi? Przecież to chyba oczywiste, że jak się w obcym kraju organizuje demonstrację o dość dwuznacznym charekterze, to będą nawalanki. Więc albo organizatorom o to właśnie chodzi, albo mają z głową. Mimo wszystko przypuszczam, że raczej to pierwsze, bo Rosjanie to nie Amerykanie, i głupi nie są.
            • Gość: eliz Re: . IP: *.yolau.net 13.06.12, 11:40
              Jaka dwuznacznosc widziales w tym marszu? Miasto zgodzilo sie na to pod warunkiem ze nie bedzie on mial charakteru politycznego.
              Mial?
              Kto kogo atakowal? Rosjanie? Czy moze to Polacy (a raczej debilne jednostki) atakowali spokojnie idacych Rosjan? Co krzyczal do nich Korwin-Mikke? O ile jeszcze jemu mozna wybaczyc - dla mnie jest to osoba zwyczajnie ulomna psychicznie - tak tlumnych napasci i obel rzucanych pod adresem Rosjan juz nie.
              Dla Ciebie widze sytuacja nie stanowi problemu zycze Ci z calego serca abys zostal tak serdecznie powitany na obczyznie, jakkiejkolwiek.
              • piwi77.0 Re: . 13.06.12, 11:47
                Nie wiem nie widziałem tego marszu, więc o konkretach się nie wypowiadam, ale zorganizowanie przejścia kilkutysięcznej sformowanej grupy cudzoziemców przez środek stolicy, nie jest zwykłym spacerkiem i ma jakis cel. Najprawdopodobniej prowokację.
                • Gość: eliz Re: . IP: *.yolau.net 13.06.12, 13:37
                  Jak to nie widziales, ogladales chyba relacje? Tak? Czytasz wiadomosci, nie? Ja rowniez w nim nie uczestniczylam co nie znaczy ze nie mam zdania na ten temat w przeciwienstwie do Ciebie.
                  Mam pytanko, przepraszam bardzo w wolnym demokratycznym kraju jakim jest Polska grupa obcokrajowcow nie moze przejssc spacerkiem (za pozwoleniem wladz miasta!) tylko dlatego ze ludzie pokroju lopiana4 i piwi77.0 spuszcza im lomot?!
                  Wiesz... dla mnie marsz ulicami stolicy nie jest rownoznaczny z mordobiciem czy tez prowokacja manifestujacych a zdaje sie ze niektorzy z was maja takie zdanie. Prawda?
                  Dla Ciebie wykrzykiwanie obelzywych tresci rasistowskich to "wolnosc slowa" (nasza ostatnia dyskusja) wiec w sumie nie powinnam sie dziwic temu co napisales wyzej.
                  • piwi77.0 Re: . 13.06.12, 13:49
                    Widzę, że robi się ciężko. Wyjaśnij więc, jaki cel przyświecał zwartej wielotysięcznej grupie cudzoziemców maszerującej przez centrum stolicy, jak nie zamiar wymiany ciosów z miejscowymi napakowanymi? Może domagali się praw dla mniejszości, albo może protestowali przeciwko wojnie domowej w Syrii?
                  • lepian4 Re: . 13.06.12, 14:00
                    Stosujesz obrzydliwe srodki retoryczne. Nikogo nie pobilem, nikogo nawet nie zamierzalem pobic.
                    Pragne jedynie, by Ruskie pojely, ze manifestowanie na polskich ulicach wymaga stosownego zezwolenia, propagowanie ich ukochanych, komunistycznych symboli jest tez zakazane.
                    Ich pozniejsze, rownie podle zaczepki na stadionie dopelniaja tylko pelnie obrazu nedzy i rozpaczy.
                    Wiesz ilu Ruskich przypadlo na 184 aresztowanych zadymiarzy? Dlaczego nikt nie chce podac tej informacji?
                    • piwi77.0 Re: . 13.06.12, 14:07
                      lepian4 napisał:

Wiesz ilu Ruskich przypadlo na 184 aresztowanych zadymiarzy? Dlaczego nikt nie chce podac tej informacji?

To nie ma znaczenia ilu, jak wkracza policja, to muszą być aresztowania, żeby były wyniki. Pewnie połowa, jak nie nawet ta większa już areszt opuściła. Reszta też na dniach wyjdzie. Część dostanie jakieś kary porządkowe i tyle.
                      • lepian4 Re: . 13.06.12, 16:35
                        A jednak ma to olbrzymie znaczenie. Zalozmy, ze wiekszosc aresztowanych stanowia Rosjanie, to bajki o wredynch, polskic kibolach staja sie w takich okolicznosciach malo wiarygodne.
                        • piwi77.0 Re: . 13.06.12, 17:28
                          Bo nie było ani wrednych Polaków, ani wrednych Rosjan, nawet wrogości nie było. Czy to tak trudno zrozumieć (to akurat nie tyle do Ciebie, co do ogólnej publiczności), że można się lać w ogóle nic do siebie nie czując? Z wewnetrznej potrzeby, braku lepszego zajęcia, lub po prostu popisania się przed innymi? Sam spotkałem wczorej przed meczem człowieka, co powiedział mi, że jest tak zdenerwowany przed meczem, że aż się boi go oglądać i chyba pójdzie w miasto, poszukać Rosjan, aby się się z nimi potłuc. Nie z niechęci, czy broń Boże z nienawiści, bo wiem, że gość Rosjan lubi i ma nawet wśród nich przyjaciół, ale ze zdenerwowania, dla uspokojenia napięcia nerwowego. I to sa motywy wczorajszych zajść, nie jakas historia, polityka, czy inne pierdoły, które próbują nam tu wmawiać. Kto z nawalających sie wczoraj ma pojęcie o jakimś tam roku 1604, no kto?
                          • lepian4 Re: . 14.06.12, 05:05
                            Byli jednak wredni Polacy. Tego dowiodla dzis Wybiorcza, powolujac sie na meznych kibicow z Kraju Rad: "Jak tylko nasza drużyna przejmowała piłkę, wasi kibice gwizdali i buczeli. Jak tak można? To nie jest sportowe zachowanie." Wzruszylem sie! Sportowym zachowaniem byly ciagle prowokacje, obwiezzsanie sie symbolami komunistycznej propagancy...

• piwi77.0 Re: . 14.06.12, 08:49
                              Niektórzy są wrażliwi i nic dziwnego, że oburzają ich gwizdy, gdy ich drużyna przejmuje piłkę. Tylko, że ci nie powinni oglądać meczów piłkarskich, a raczej zająć się np. robieniem wianków na łące ze stokrotek i puszczaniem ich do wody. Tam i przy takim zajęciu, ich wrażliwe uczucia nie doznają uszczerbku.
                              • lepian4 Re: . 14.06.12, 08:58
                                Dokladnie ci sami kibole sowieccy zamordowali jescze niedawno Angoli w Moswie, bo ci nie dosc, ze kibicowali Anglii, to jeszcze czynili to bezczelnie glosno! Ruskie maja najwyrazniej spaczone pojecie kultury osobistej i sprawiedliwosci dziejowej.
                                • piwi77.0 Re: . 14.06.12, 09:15
                                  Rosjanie są w porządku, nawet bardziej niż inni, ale oczywiście tak jak wszyscy, też mają swój margines. A marginesy różnych krajów wzajemnie się przyciągają. Dziwne, że niektórym tak trudno to zrozumieć, albo upolityczniają, albo nadmiernie kryminalizują, tę w sumie dość trywialną sytuację. Poza tym, gdyby przyjrzeć się samej piłce nożnej, to jest to bardzo prymitywny gatunek sportu i nic dziwnego, że lgną do niego także męty. Jak jest impreza międzynarodowa tej skali co ME, to wiadomo, że będą też zajścia, obojętnie w jakim kraju nie byłyby one organizowane. Na tym też polega ten sport, że pomiędzy bramkami, ktoś musi dostać w ryj, a ci co się przy tej okazji drą i gadają o jakimś obciachu, najwyraźniej nie rozumieją tego sportu. Czy widział ktoś, aby do rekoczynów dochodziło przy okazji rozgrywek w damskiej siatkówce plażowej? No właśnie, są po prostu różne gatunki sportu, a każdy wybiera który lubi.
                                  • lepian4 Re: . 14.06.12, 12:39
                                    Siatkowka plazowa przyciaga setki widzow, pilka nozna dziesiatki tysiecy. Dokonales wiec porownania igly z widlami. Choc nie ma to sensu, ladnie to przynajmniej napisales
                                    • piwi77.0 Re: . 14.06.12, 12:46
                                      Siatkówka plażowa kobiet temu nie jest winna, że nie przyciąga (mnie przyciąga, bardziej niż piłka nożna), to ludzie tacy są, że preferują kopanie i to tak bardzo, że zapominają, że jak ktoś leży, to powinno się przestać.
                                      • lepian4 Re: . 14.06.12, 13:13
                                        Bzdura, jesli na siatkowke plazowa przychodzilyby tez takie tlumy, jak na pilke nozna, powstalyby szybko rozroby. To nie jest urok konkretnych dyscyplin sportowych, lecz imprez masowych.
                                        Tlum inaczej reaguje, niz garsta milosnikow skapo odzianych sportsmenek.

Ruskie nam sie caly czas uprzykrzali, ciagle prowokowali Polakow. Nie musieli wywieiszac napisow Smolenski i radosnie puszczac papierowe samolociki. Ich oddzialy antify jeszcze niedawno nie pozwalaly nam siwetowac Swieta Niepodleglosci Ale im w naszej stolicy juz wolno swietowac sowiecka wersje tego samego swieta. Dostali zasluzenie w czape i po sprawie.
                                        • piwi77.0 Re: . 14.06.12, 13:20
                                          Jednak masowość nie bierze się z tego, że tak ktoś zadekretował (na przykład Ruscy), ale z masowej identyfikacji publiki ze sposobem w jaki sport jest wykonywany. Ludziom bardziej przemawia do ich instynktów (nie analizujmy na ile pierwotnych) kopanie nogą z całej siły, niż eleganckie, precyzyjne odbicia ręką. Tam, gdzie z boiska co rusz kogoś znoszą, tam walą tłumy, a tam gdzie gra faul jest niemożliwa, tam świecą pustki.
                                          • piwi77.0 Re: . 14.06.12, 13:29
                                            Prawdziwym sportem idealnie trafiającym w gusta tłumów były walki gladiatorów, lub hiszpańska corrida. Ludzie to kochali, bo tam lała się krew, ale ludzie lubią jak leje się krew. A gdy jej mało, to idą i walą się za stadionem. I nie dlatego, że ktos kogoś obraził lub czcił nie to święto, walą się tak po prostu. Można winić, jak czynią niektórzy, wychowanie, można wytykać, że ta czy inna nacja, bardziej to lubi i powinna sie wstydzić, ale prawda jest taka, że wszyscy to mamy i wszyscy tak jesteśmy zaprogramowani, choć niektórzy nie chcą przyjąć tego do wiadomości.
              • lepian4 Re: . 13.06.12, 11:49
                Dlaczego mielibysmy pokornie przygladac sie propagowaniu zbrodniczej propagandy komunistycznej? Jescze niedano przewrazliwione lewactwo nauczalo nas przemoca, ze Polacy swietujacy w tym samym miejscu wlasne swieta narodowe, sa faszystami. Dzis w imie tych samych patologicznych ideii powinnismy sowieckim komuchm frenetycznie klaskac!

Ty to naprawde rozumiesz?
    • lepian4 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 12.06.12, 21:55
      Wzruszajace jet to twoje wznanie wstydu.
      Ruskie niech sobie swietuja swe swieta narodowe na Placu Czerwonym. W Polsce moga jedynie dostac po pysku, najlepiej sierpem, a pozniej mlotem. Nie ma pozwolenia na komunistyczne marsze. Im wczesniej Ruskie sie o tym dowiedza, tym lepiej dla wszystkich
      • 33qq Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 12.06.12, 22:07
        nie tylko Rosjanie mogą dostać po pyskach, internetowi gieroje również. A ja mam tak, w odróżnieniu od ciebie, że gościowi pozwolę na więcej niż sobie bym pozwolił będąc w gościach, ale to kwestia wychowania.
        • lepian4 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 04:49
          Masz racje, to tylko kwestia wychowania. Mnie uczono, gosc powinien dostosowac sie do gospodarza, ze komuchom nie wolno klaniac sie w pas. Zreszta te zboje wyrzadzili nie tylko mojej rodzinie wiele krzywd. Najpierw niech oddadza mi zrabowane mi przez nich mienie, a dopiero pozniej niech sie domagaja specjalnych praw obywatelskich. Poza tym Rusek w centrum Warszawy zawsze byl spokojny, dopiero gdy dostal w ryja. Najwyrazniej do dnia dzisiejszego nic sie nie zmienilo.
          • piwi77.0 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 09:11
            lepian4 napisał:

Poza tym Rusek w centrum Warszawy zawsze byl spokojny, dopiero gdy dostal w ryja.

Nie wpadaj w przesadę, Rosjanie zachowują się poza granicami, w tym także w Polsce, nienagannie - mogą służyć innym niemal za przykład. W tym marszu brali udział ci, co chcieli dać ujście nagromadzonym napięciom w mięśniach i liczyli, że spotkają adekwatnych przeciwników. Na końcu wszystko skończyło się niemrawo, porządnych walk ulicznych nie było, a obrzucanie się plastikowymi krzesełkami, wygląda niepoważnie. Ktoś tam też zasłabł, zapomniał, że nie chodzi sie w zadymy, jak ma się niesprawny układ krwionośny.
          • 33qq Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 10:42
            Konkretnie który z tych Ruskich coś ci ukradł, dorwiemy i z gardła wydrzemy. Widać uczono cię sowieckiej gościnności.
            • lepian4 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 13:33
              Szeregowy Wania z Kamczatki. Masz jeszcze jakies pytania?
              • 33qq Re: Budować stadiony i autostrady jest łnatwiej 13.06.12, 18:29
                no to dygaj i odbieraj, biedaczku płaczliwy

• piwi77.0 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 12.06.12, 22:44
        I w zasadzie masz rację. Rosjanom też chodziło o wywołanie mordobicia, inaczej by nie maszerowali. Poza tym mordobicie to sposób na spożytkowanie nagromadzonej energii, do tego w sposób, którym można się później chwalić przy piwie.
        • snajper55 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 04:16
          piwi77.0 napisał:

> I w zasadzie masz rację. Rosjanom też chodziło o wywołanie mordobicia, inaczej
          > by nie maszerowali.

No jasne, tylko by się czołgali. Tak przynajmniej mieli szansę przejść w dużej grupie. Pojedynczo byliby wyłapywani przez naszą patriotyczną młodzież jak Żydzi przez szmalcowników za Hitlera.

S.
          • lepian4 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 04:43
            "...1 wylapywani Jak zydzi przez szmalcownikow za Hitlera" albo jak Polacy przez zydow na Kresach za Stalina
          • piwi77.0 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 08:59
            Jaki Hitler i jacy Żydzi? Oglądasz za dużo filmów i potem za mocno to przeżywasz. Ja nie widzę niczego negatywnego we wczorajszych zajściach, chłopcy po obu stronach barykady trochę się wyżyli (trochę, bo oglądałem video w gazeta.pl i moje wrażenie jest takie, że trochę mało poważne były zajścia - niedożywieni byli, czy co?), policja przestała gnić w koszarach i trochę poćwiczyła w prawdziwej akcji, a media mają wreszcie o czym pisać, choć jak zwykle mocno przesadzają.
            • snajper55 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 12:27
              Widzę że bandytyzm nazywasz "wyżywaniem się". Napiszę jeszcze raz - nie zmieniaj terminologii, gdy sam lub twoi bliscy staną się ofiarami bandytyzmu. Pamiętaj wtedy - to tylko chłopcy się wyżyli.

S.
              • piwi77.0 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 12:33
                Znów straszysz, a to jest niegrzeczne i tak się nie robi. Zapytam więc tak, czy został ktoś poszkodowany, kto nie był w żaden sposób zainteresowany przebiegiem przemarszu Rosjan? Jeżeli nie, to nie był to żaden bandytyzm. Mogły być to na przykład zajęcia praktyczne pewnych hobbystów.
                • snajper55 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 14.06.12, 02:34
                  piwi77.0 napisał:

> Znów straszysz, a to jest niegrzeczne i tak się nie robi.

Nie straszę. Jeśli zaczynasz się bać, to nie z mojej winy.

> Zapytam więc tak, czy został ktoś poszkodowany, kto nie był w żaden sposób
                  > zainteresowany przebiegiem przemarszu Rosjan?

A co to znaczy "był zainteresowany przebiegiem marszu"? Czy jeśli ktoś jest "zainteresowany przejściem przez ulicę" to wolno go napadać?

> Jeżeli nie, to nie był to żaden bandytyzm. Mogły być to na
                  > przykład zajęcia praktyczne pewnych hobbystów.

Przestępstwo jako hobby? Co jeszcze wymyślisz, aby usprawiedliwić bandytów?

S.
                  • piwi77.0 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 14.06.12, 08:51
                    Gdybyś poznał znaczenie słowa usprawiedliwiać, nie pisałbyś, że ja kogokolwiek usprawiedliwiam.
      • karkowiak2plus Powiedzieć o Tobie DEBIL 12.06.12, 22:50
        to stanowczo za mało.
      • 6burakow Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 12.06.12, 23:35
        wyjatkowo kretynski post
      • klosowski333 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 12:02
        Ja juz nie komentuje na tym forum wypowiedzi oszolomow, zazwyczaj ich juz nawet nie czytam. Ale majac chwile wolnego czasu przejrzalem w calosci ten watek i natknalem sie na powyzszy wpis. Jak widac ludzi o mentalnosci kibolskich bandytow znalezc mozna takze na Forum Spoleczenstwo. Co wiecej - ci ludzie sa tu tolerowani. I analogicznie jest ze stadionowymi bandytami w realu - oni tam tez sa tolerowani... przez dzialaczy, kluby, pilkarzy, policje, prokuratury, sady. Niestety. Cholerne niestety!

• lepian4 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 12:15
          Pewnie osiadly sie tutaj te mendy z polskich wsi, o ktorych od lat na tym forum namietnie glosisz.
          • 6burakow Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 13:20
            lepian4 napisał:

> Pewnie osiadly sie tutaj te mendy z polskich wsi, o ktorych od lat na tym forum
            > namietnie glosisz.

Nie wiem czy ze wsi i nie wiem dlaczego pochodzenie ze wsi mialoby byc gorsze ale jedna menda to sie udziela w tym watku.
            • lepian4 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 13:31
              Dopatrzyles sie juz antysemickich elementow?
              • voxave Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 16:30
                lepian4 napisał:

> Dopatrzyles sie juz antysemickich elementow?

Buahaha--sami eksperci od osiadłych na forum mend ze wsi buhahahahahaha

• voxave Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 16:28
            lepian4 napisał:

> Pewnie osiadly sie tutaj te mendy z polskich wsi, o ktorych od lat na tym forum
            > namietnie glosisz.

Oj Lepik jak ja ci czasami lubie hahahahaha o matko hahahahahahahahahabuuuhahahah
    • Gość: ka_p_pa jest męczennik IP: *.interwan.pl 12.06.12, 22:53
      Niejaki Mucha z Gazety Polskiej po pysku oberwał:)
    • snajper55 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 04:11
      karkowiak2plus napisał:

> Wstyd mi za tych,co doprowadzili do sytuacji,gdy polscy kibole-zwierzęta mogli
      > podnieść rękę na kibiców rosyjskich.
      > Przecież to są nasi goście!

Jacy kibole, platfusie i lemingu? To prawicowa, patriotyczna młodzież, która jest stawiana nam za wzór przez Prawdziwych Polaków skupionych wokół Premiera Jarosława Kaczyńskiego. To najbardziej wartościowa młodzież, która wyraziła po prostu swój sprzeciw wobec antypolskiej polityki Putina. Sam sprzeciw wyrażali także śpiewając patriotyczne pieśni, takie jak "Raz sierpem, raz młotem / czerwoną hołotę" czy "Ruskie ku...".

S.
      • karkowiak2plus Rzeczywiście. 13.06.12, 19:00
        Jeśli oni są od Kaczyńskiego,to ja jetem prawdziwym lemingiem,a oni patriotami,którym nie jestem godny podawać bejsbola.
        • piwi77.0 Re: Rzeczywiście. 13.06.12, 19:23
          Chopcy, co prowadzili wczoraj dyskusję z Rosjanami na argumenty siłowe, są apolityczni i ich żaden Kaczyński nie interesuje, tu zgoda. W szeregach Kaczynskiego nie ma ludzi silnych i zdrowych, jest za to nadreprezentacja Alzhajmera i wszelkiej innej demencji.
          • karkowiak2plus Re: Rzeczywiście. 13.06.12, 19:34
            Jest jeszcze choroba posiadającą swą etiologię gdzieś w rewirach nienawiści,ale nie znam nazwy tej jednostki chorobowej.
            • Gość: kappa Re: Rzeczywiście. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 19:53
              karkowiak2plus napisał:

> Jest jeszcze choroba posiadającą swą etiologię gdzieś w rewirach nienawiści,ale
              > nie znam nazwy tej jednostki chorobowej.

fronemofobia
              • klosowski333 Re: Rzeczywiście. 13.06.12, 20:10
                "Brudni ruscy, dobrze im tak" - mówi korespondentowi niemieckiego tygodnika polski chuligan, który brał udział we wtorkowej zadymie w Warszawie.

A na okrytym zla slawa Forum Spoleczenstwo co czytamy? Ze czesc uzytkownikow popiera bandytyzm i uwaza, ze przywalenie obcemu czlowiekowi z kopa w twarz jest uzasadnione. Spora czesc pozostalych uzytkownikow reaguje na to biernie, a nawet z jakims rodzajem "przyzwolenia".
                Wiadomo, ze FS to przede wszystkim radykalizm, oszolomstwo i rozmaite patologie, uposledzenie i dewiacje psychiczne, ale mysle, ze ten konkretny przypadek jest swietnym zobrazowaniem "stanu" jaki panuje w tym mocno sfiksowanym "stanie".

• klosowski333 Re: Rzeczywiście. 13.06.12, 20:22
                  P.S. co ciekawe i znamienne - zupelnie inaczej na to reaguja normalni ludzie, komentujacy szereg artykulow, rowniez na portalu gazeta.pl
                  Tam przygniatajaca, przytlaczajaca wiekszosc osob ocenia wczorajszy bandytyzm mianem skandalu, wstydu, tudziez kompromitacji. Podobne wywazone i racjonalne opinie czytamy w prasie, stykamy sie z nimi w pracy, w domu, wsrod znajomych. Forum Spoleczenstwo stalo sie swoistym feomonem socjologicznym, z ta nieprawdopodobna dawka patologii wylewajacej sie hektolitrami z wielu postow.
                  Ktos napisal, ze Forum Spoleczenstwo i Forum Kraj to prawdziwy fenomen. Slowo "kloaka" ukute przez Lernakowa nie opisuje wszystkich niuansow, ktore sa tym wirtualnym miejscom przypisane.
                  • karkowiak2plus Przesadzasz! 13.06.12, 20:32
                    Tylko Lepik dał wyraz swojemu zwyrodnieniu i skretynieniu.
                    Lepika nie można traktować jako jednostkę opiniotwórczą.
                    • klosowski333 Re: Przesadzasz! 13.06.12, 20:39
                      Lepiana, ktory jest bez watpienia jednostka skretyniala i zwyrodniala, jak sie sam raczyles wyrazic, poparli tacy stali tolerowani tu uzytkownicy jak Piwi czy Voxave. Co prawda slyna oni z prymitywizmu, ale w miejscowej kloace ten smrod najwyrazniej wiekszosci miejscowym oszolomom nie przeszkadza.
                      • karkowiak2plus Re: Przesadzasz! 13.06.12, 20:46
                        Piwi jako Twój dyżurny antagonista zawsze będzie podejrzany o wszelkie bezeceństwa. Ja nie odebrałem jego postów za nawołujące do barbarzyństwa.
                        • klosowski333 Re: Przesadzasz! 13.06.12, 21:00
                          Piwi jest moim stalym antagonista? Przeciez ten anonimowy gostek odszedl z tego forum z hukiem. Zegnal sie w trzech czy w czterech watkach. Zarzekal sie, ze wiecej nic tu nie napisze. Twierdzil, ze to sprawa honoru.

A potem...

Potem to ja bym sie tak nie przejmowal, bo sa rozne antyperspiranty i medykamenty. I je sobie zaaplikowala nowa wersja Piwiego. Coz ja moge do tego dodac?

Poglady mu sie nie zmienily. To wciaz margines spoleczny.

• lepian4 Re: Przesadzasz! 14.06.12, 04:59
                            Klosiu, powiedz to wreszcie, ze Piw jest bez watpienia polskim chlopem. Co sie bedziesz kurde rozdrabnial
                      • voxave Re: Przesadzasz! 13.06.12, 20:50
                        klosowski333 napisał:

> Lepiana, ktory jest bez watpienia jednostka skretyniala i zwyrodniala, jak sie
                        > sam raczyles wyrazic, poparli tacy stali tolerowani tu uzytkownicy jak Piwi czy
                        > Voxave. Co prawda slyna oni z prymitywizmu, ale w miejscowej kloace ten smrod
                        > najwyrazniej wiekszosci miejscowym oszolomom nie przeszkadza.

A juz myślalam ze o mnie zapomnialałeś.Ale jestes stały w uczuciach,tęsknisz :)
                        To taki nałóg,złościsz sie ale bardzo pożądasz, jak narkotyku.
                      • lepian4 Re: Przesadzasz! 14.06.12, 05:02
                        Tawariszczu, dziekuje ci, ze poswiecasz mi tak duzo uwagi. Wiedz prosze, ze wole byc kretynem, niz takim rasistowskim intelektualista, jak ty.
    • piwi77.0 Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 14:01
      Jest jeszcze jeden aspekt dotyczący zajść w Warszawie. Załóżmy, że bojowa młodzież rosyjska, w liczbie kilka tysięcy, przeszłaby spokojnie przez Warszawę. Znam Rosjan i wiem co by mówili. Jaja by sobie z nas robili, że jesteśmy tchórze, bo można sobie chodzić grupami po naszych miastach i nic. To, że miejscowi odpowiedzieli fizycznie, spotka się u nich tylko z uznaniem i będą wyrażać się z szacunkiem o Polakach. I rękę podadzą jak równy równemu i nie będą się za nas wstydzić, że Polacy to też Słowianie jak oni.
      • voxave Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 16:32
        piwi77.0 napisał:

> Jest jeszcze jeden aspekt dotyczący zajść w Warszawie. Załóżmy, że bojowa młodz
        > ież rosyjska, w liczbie kilka tysięcy, przeszłaby spokojnie przez Warszawę. Zna
        > m Rosjan i wiem co by mówili. Jaja by sobie z nas robili, że jesteśmy tchórze,
        > bo można sobie chodzić grupami po naszych miastach i nic. To, że miejscowi odpo
        > wiedzieli fizycznie, spotka się u nich tylko z uznaniem i będą wyrażać się z sz
        > acunkiem o Polakach. I rękę podadzą jak równy równemu i nie będą się za nas wst
        > ydzić, że Polacy to też Słowianie jak oni.

Nie lisz na to,że ktos cie tu zrozumie------powielaja i powtarzaja komunały :)

• mjot1 Zamieszki ;-) 13.06.12, 20:23
      A gdzież był waleczny tow. Guzikiewicz? Gdzież wybraniec Śniadek? Gdzież lekkozbrojni? Gdzież tym razem siedział najdzielniejszy z dzielnych Macierewicz?
      I prezes pan się nie zerwał? Na wraże hordy nie ruszył? Patriotów nie poprowadził?
      Biada nam maluczkim… Oj biada!
    • bling.bling Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 20:55
      ale jak znakomicie reprymenda BBC podziałała na społeczeństwo. Dziś się zachowuje jak skarcony prymus. Te gesty pojednania w stosunku do innych, wyrażanie dezaprobaty dla kibolstwa i warcholstwa są jak nic wynikiem zbesztania.
      • 33qq Re: Budować stadiony i autostrady jest łatwiej 13.06.12, 21:24
        myślisz, że to wbrew sobie? Wbrew wielowiekowej tradycji zaścianka i obaw przed OBCYMI?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka