dritte_dame 20.06.12, 17:57 Nie spodziewałam się. Mimo wszystko - nie. Nie spodziewałam sie że kiedykolwiek przeczytam na Forum coś podobnego: "Blizni to czlowiek. Szczekajacy propagandysta lewacki to maszynka ktora trzeba wylaczyc." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ka_p_pa Re: Nie spodziewałam się IP: *.interwan.pl 20.06.12, 18:03 dritte_dame napisała: > > Nie spodziewałam się. Mimo wszystko - nie. > Nie spodziewałam sie że kiedykolwiek przeczytam na Forum coś podobnego: > > "Blizni to czlowiek. Szczekajacy propagandysta lewacki to maszynka ktora trzeba > wylaczyc." To wykładnia "prawa naturalnego". Dziwię się Twojemu zdziwieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Nie spodziewałam się 20.06.12, 18:15 Gość portalu: ka_p_pa napisał(a): > dritte_dame napisała: > > > > > Nie spodziewałam się. Mimo wszystko - nie. > > Nie spodziewałam sie że kiedykolwiek przeczytam na Forum coś podobnego: > > > > "Blizni to czlowiek. Szczekajacy propagandysta lewacki to maszynka ktora > trzeba > > wylaczyc." > > To wykładnia "prawa naturalnego". Dziwię się Twojemu zdziwieniu. W dzisiejszych czasach.. w cywilizacji Zachodniej..? Mimo wszystko..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: Nie spodziewałam się IP: *.interwan.pl 20.06.12, 18:33 dritte_dame napisała: > W dzisiejszych czasach.. w cywilizacji Zachodniej..? > > Mimo wszystko.... Oni nie mordują swoich nieposłusznych córek nie z powodu przynależności do cywilizacji zachodniej, ale ze strachu przed karą. Mentalnie tkwią gdzieś tak w 14 wieku. Tęsknota za prawem do wyłączenia każdego inaczej myślącego wyziera tu z wielu postów. Dać im możliwość, a zrobią tu Iran. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Nie spodziewałam się 20.06.12, 19:12 Gość portalu: ka_p_pa napisał(a): > Tęsknota za prawem do wyłączenia każdego inaczej myślącego wyziera tu z wielu postów. Nigdy przedtem nie została jednak wyrażona aż tak dosłownie. Można było więc dotąd owo "wyzieranie" interpretować metaforycznie i uznawać raczej za owoc polemicznego zapału niż za deklarację rzeczywistych intencji działania. A dziś..? To przygnębiające.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: Nie spodziewałam się IP: *.interwan.pl 20.06.12, 19:18 Po tragedii na wyspie Utoya niejaki Mikke zamieścił na swoim blogu taką myśli, nie cytuję dosłownie: Breivik zastrzelił 100 lewaków, dobrze że nie ludzi Było tu kilku wyrażających zrozumienie zarówno dla czynu Breivika, jak i komentarza Mikke,go. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Nie spodziewałam się 20.06.12, 19:29 Gość portalu: ka_p_pa napisał(a): > Po tragedii na wyspie Utoya niejaki Mikke zamieścił na swoim blogu taką myśli, > nie cytuję dosłownie: > Breivik zastrzelił 100 lewaków, dobrze że nie ludzi > Było tu kilku wyrażających zrozumienie zarówno dla czynu Breivika, jak i koment > arza Mikke,go. Mimo wszystko... Nawet pochwała dla tego co zrobili inni to dla mnie wciąż jednak niedokładnie to samo co własna deklaracja że "trzeba". Wiem.. czepiam się. ostatnich skrawków nadziei... I jednak prysła.. Odpowiedz Link Zgłoś
massaranduba Re: Nie spodziewałam się 20.06.12, 19:34 dritte_dame napisała: > "Blizni to czlowiek. Szczekajacy propagandysta lewacki to maszynka ktora trzeba > wylaczyc." Niestety,tez mialam "przyjemnosc" przeczytac to zdanie. Zaniepokoilo mnie szczegolnie slowo wylaczyc, jakos tak dziwnie skojarzylo mi sie z utylizacja smieci. Szkoda, ze na forum, jak by nie patrzec dyskusyjnym, moga pasc takie slowa... Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: Nie spodziewałam się 20.06.12, 19:51 Takich nigdy nie zbrakło. I nie trzeba było ich szukać ze świecą, sami wynurzali się zewsząd… Jeśli tylko nadarzała się „potrzeba” na nich zawsze można było liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Ciąg dalszy :( 20.06.12, 21:20 "uważam,że samosąd [...] byłoby najskuteczniejszą metodą na eliminację ze społeczeństwa." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: Ciąg dalszy :( IP: *.interwan.pl 20.06.12, 21:45 Kto tak nadaje i gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Ciąg dalszy :( 20.06.12, 22:13 Gość portalu: ka_p_pa napisał(a): > Kto tak nadaje i gdzie? Koniecznie chcesz wiedzieć? No to wpisz w wyszukiwarkę skopiowany z tej wypowiedzi nieprzerwany ciąg kilku kluczowych słów, ujęty w cudzysłowy. Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Ciąg dalszy :( 20.06.12, 22:52 Wpisałam w wyszukiwarkę. Zawsze podejrzewałam, że autorka to nie człowiek, a maszyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: Ciąg dalszy :( IP: *.interwan.pl 20.06.12, 23:07 Znalazłem ową "bliźnią". Nadal dziwię się, że się dziwisz. Toć to Echo vel Anna, vel Stab i czort wie jeszcze jaki nick. Mam nadzieję, że wyewoluujemy jednak kiedyś w dwa oddzielne gatunki. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Ciąg dalszy :) 20.06.12, 23:41 Gość portalu: ka_p_pa napisał(a): > Mam nadzieję, że wyewoluujemy jednak kiedyś w dwa oddzielne gatunki. :) Wróciłeś mi nadzieję. Myślę że to osiągalne. Trzeba tylko się przestać z "nimi" krzyżować! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: Ciąg dalszy :) IP: *.interwan.pl 20.06.12, 23:51 dritte_dame napisała: > Gość portalu: ka_p_pa napisał(a): > > > Mam nadzieję, że wyewoluujemy jednak kiedyś w dwa oddzielne gatunki. > > :) > > Wróciłeś mi nadzieję. > > Myślę że to osiągalne. > Trzeba tylko się przestać z "nimi" krzyżować! ;) Hm, teoretycznie to łatwe- żadnego ślubu przed seksem:) Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Ciąg dalszy :) 21.06.12, 00:11 Gość portalu: ka_p_pa napisał(a): > to łatwe- żadnego ślubu przed seksem:) :)))) Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor A co w tym dziwnego? IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.06.12, 22:11 dritte_dame napisała: > "Szczekajacy propagandysta lewacki to maszynka ktora trzeba > wylaczyc." Szczekanie jest męczące, działa na nerwy i na dłuższą metę jest nie do wytrzymania. Szczekającego, niezależnie od rasy, należy pozbawić głosu, co w tym dziwnego? Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: A co w tym dziwnego? 20.06.12, 22:15 Gość portalu: inkwizytor napisał(a): > dritte_dame napisała: > > > "Szczekajacy propagandysta lewacki to maszynka ktora trzeba > > wylaczyc." > > Szczekanie jest męczące, działa na nerwy i na dłuższą metę jest nie do wytrzyma > nia. Szczekającego, niezależnie od rasy, należy pozbawić głosu, co w tym dziwne > go? Nie napisano: "trzeba pozbawić głosu". Odpowiedz Link Zgłoś