11.07.12, 10:54
Oglądam, jak polska bieda ciuła pracowicie punkty zakupowe w supermarketach. Ostatnio miałem okazję ten proceder przesledzić w Carrefour. Moja lady przez dwa lata tego sporo zgromadziła - poszła po nagrodę za wytrwałość w zakupach.

Dostała propozycję - jak dopłaci 20zł to otrzyma taki elektryczny siekacz do zupek, warzyw... Z radością przytargała swoją zdobycz do domu. Oglądam, patrzę, Made in PRC, wrzucam go do alibaba.com, jest! 2,5 USD za szt, min order 500szt. Koszt transportu 20Foot kontenerem loco Carrefour-Polska to może z dziesięć centów jednej sztuki takiej chińszczyzny.

Tak więc w nagrodę za dwuletnie wytrwałe zakupy pozwolono jej kupić za podwójną cenę chiński fant domowy. Nawet ładny, nie powiem.

Nawet jej tego nie powiedziałem. Niech się cieszy z udanego businessu.

Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Ściema 11.07.12, 11:00
      zmień na inteligentniejszy model.
      nie nasza wina ,sam wybierałeś.
      • haen2010 Re: Ściema 11.07.12, 11:11
        Drogi hrabio, chyba reprezentujesz tu wyjątkową tepotę swoich przodków. Carrefoura mam pod bokiem, na piechotę, nic nie wybierałem. To mnie wybrano do golenia.
        • m.c.hrabia Re: Ściema 11.07.12, 11:25
          jeśli ja reprezentuję tępotę swych przodków
          to Ty reprezentujesz swych ,chłopów pańszczyźnianych

bo "mam pod bokiem"
          głupszego usprawiedliwienia na tępotę już dawno nie czytałem.
        • volupte Re: Ściema 11.07.12, 11:29
          Obawiam sie ze hrabia ma jednak racje. W realu za takie punkty dostałem kupon wartosciowy i przy zqakupach zostal przyjety jak gotowka. Moze w carrefour jest inaczej, lepiej sprawdz.
          • haen2010 Re: Ściema 11.07.12, 11:48
            Sorry, opisuję tu przypadki swojej familli. Sam nigdy tego typu kart nie posiadałem. Zawsze mi tylko zawracano glowę tymi duperelami. Najcześciej na stacji benzynowej.
        • piq inżynierze hjeniu, to ty jesteś tępy,... 11.07.12, 11:41
          ...gdyż to ty nie nie pojąłeś hrabiego. On napisał o tym, na wybór czego rzeczywiście miałeś wpływ.
          A co, hjeniu, z twoją ściemą o Grodzkiej w Izbie Lordów? Nie widziałem, żebyś gdzieś odszczekał swoje brednie na ten temat.
          • haen2010 Re: inżynierze hjeniu, to ty jesteś tępy,... 11.07.12, 12:10
            Twój nick przypomina mi niestety - polski chlewik. A więc wybacz mi, proszę.
    • wujcio44 Re: Ściema 11.07.12, 11:30
      haen2010 napisał:

> Oglądam, jak polska bieda ciuła pracowicie punkty zakupowe w supermarketach. Moja lady przez dwa lata tego sporo zgromadziła.

Mnie też jest przykro, że zaliczacie się Państwo do biedoty.
      • zoil44elwer Re: Ściema 11.07.12, 11:46
        Haen jest milionerem jak Palikot.Ma miliony,pożyczone od brata!!
    • blask78 Re: Ściema 17.07.12, 17:50
      W lipcu 2012, w Pabianicach. odmówiono moim córkom wejścia do Carrfoura, ponieważ były ubrane w krótkie spodenki a staniki miały od kostiumu kąpielowego! Dziewczynki są szczuplutkie, mają 12 lat a sklep jest z 10-15 metrów od kąpieliska MOSiR-u! Szef ochrony wytłumaczył, ze wygląd ludzi z plaży jest nieestetyczny! Sam był gruby, łysy, spocony i nie potrafił się wysłowić! Sklep nie jest żadnym miejscem pamięci narodowej, ani cmentarzem i dziwię się kierownictwu pabianickiego Carrefoura, ze nie zależy im na zarabianiu pieniędzy! Na ich miejscu, gdy wszyscy jesteśmy zagrożeni kryzysem, wystawiłabym specjalny punkt na plaży lub przed wejściem a juz napewno nie wypraszałabym ludzi.
    • dzinnwyklety Re: Ściema 30.07.12, 20:32
      Carrefour to w ogóle jedna wielka żenada. Inne ceny na artykułach inne przy kasie. Wezwana "manager" nie potrafiła wydukać jednego sensownego słowa. Nie potrafiła powiedzieć nawet przepraszam. Na wiadomość, że najzwyczajniej w świecie łamie prawo takim postępowaniem, zrobiła oczy jak krowa przy dojeniu. Nie wiem jakim sposobem ktoś tak niekompetentny znalazł się na takim stanowisku. Ogólnie bytomski Carrefour to syf, kiła i mogiła. Trzymajcie się Ludkowie z daleka.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka