voxave
27.08.12, 12:26
Doda ma rację------ukarali ja za mówienie prawdy.
Człowiek ma halucynacje w wyniku zaburzenia funkcjonowania mózgu.Jest przekonany,że to co widzi dzieje sie naprawdę.
Zaburzenia funkcjonowania mogą być z różnych przyczyn.Choroba psychiczna,nagle warunki niekorzystne--upał,stres,klepanie mantr i innych modlitw,zagrożenie zycia,monotonne czynności, pranie mózgu,asceza głód itd.
Osoby wierzące maja pewne obrazy zakodowane i zaraz postrzegaja pojawiające sie w halucynacjach osoby jako rzeczywiste.
Osoby niewierzące postrzegają po prostu postaci.
----------------------------
Tak sie stało z moja ciocia która sie opiekuję.
M chorobe Parkinsona a to jest degeneracja ośrodkowego układu nerwowego---dotyczy tez zmian w mózgu.
Dzisiaj mi oznajmiła,że w nocy przychodzi do niej mężczyzna, ma na imie Antoni i zmienia jej pampersa.Jest podobny do mojego męża czyli jej siostrzeńca
Mówię jej,że w nocy jej sie przewidziało---a ona,że to nie pierwszy raz.Dodaje,że nie chciala o tym mówić, ale w dzień ten mężczyzna siada z nami do stołu.
Pytam--czy to jest jakiś świety--nie, odpowiada,normalny człowiek.Ciocia nie jest za bardzo wierząca to i święci sie jej nie pokazują.
---------
Może powinnam te jej wizje wykorzystac komercyjnie ?Tak zrobił w Oławie chory psychicznie mężczyzna twierdząc,że ukazuje mu sie matka boska------postawił na działkach kościół,a jego synowie maja pobudowane wille i ujeżdżają najnowsze modele samochodów.
Pieniadze z wizji płyną strumieniem nadal.
.