08.10.12, 22:24
O czym wlasciwie milczano? I na czym polega oburzenie?
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12634936,Ratownicy_z_LPR_oburzeni_wywiadem_o_identyfikacji.html
Obserwuj wątek
    • mg2005 Re: Milczenie 08.10.12, 22:42
      > O czym wlasciwie milczano

O tym , że parapaństwo Tuska "zdało egzamin" :)

> I na czym polega oburzenie

Na tym, że sprawa się rypła... :)

bombardier.nowyekran.pl/post/76127,jak-to-ze-smolenskiem-bylo-relacja
      W trumny wsadzano czarne worki. I teraz już nie można uwierzyć, że do tych metalowych trumien wkładano właściwe ciała. Nikt tego nie sprawdzał. Na kanapie wśród tych worków siedziało trzech typków. Coś pili, jedli kanapki z kiełbasą, a potem wstawali i pakowali do trumien. (...) Nikt ich nie pilnował. Nie było nadzorców ze strony rosyjskiej, nie widziałem też polskich prokuratorów, którzy dopilnowaliby tego pakowania
      Kiedy trumny lakowano, to w sali Rosjanie zrobili granicę polsko-rosyjską. To był kosmos. Po jednej stronie siedziała rosyjska celniczka, po drugiej byliśmy my. Wszyscy. Po zalutowaniu trumna trafiała na polską stronę. Ale rozpętała się kompletna awantura, bo rodziny chciały wkładać do trumien święte obrazki, modlitewniki i różańce. Rosjanie nie chcieli się na to zgodzić. To było straszne, oburzające

• 8ar8ara Re: Milczenie 08.10.12, 23:03
        mg2005 napisał:

> bombardier.nowyekran.pl/post/76127,jak-to-ze-smolenskiem-bylo-relacja
        > W trumny wsadzano czarne worki. I teraz już nie można uwierzyć, że do tych meta
        > lowych trumien wkładano właściwe ciała. Nikt tego nie sprawdzał. Na kanapie wśr
        > ód tych worków siedziało trzech typków. Coś pili, jedli kanapki z kiełbasą, a p
        > otem wstawali i pakowali do trumien. (...) Nikt ich nie pilnował. Nie było nadz
        > orców ze strony rosyjskiej, nie widziałem też polskich prokuratorów, którzy dop
        > ilnowaliby tego pakowania
        > Kiedy trumny lakowano, to w sali Rosjanie zrobili granicę polsko-rosyjską. To b
        > ył kosmos. Po jednej stronie siedziała rosyjska celniczka, po drugiej byliśmy m
        > y. Wszyscy. Po zalutowaniu trumna trafiała na polską stronę. Ale rozpętała się
        > kompletna awantura, bo rodziny chciały wkładać do trumien święte obrazki, modli
        > tewniki i różańce. Rosjanie nie chcieli się na to zgodzić. To było straszne, ob
        > urzające
        >

Co za roznica wlasciwie jaki worek w ktorej trumnie? Przeciez ciala byly calkiem rozfragmentowane.
        • dritte_dame Re: różnica 08.10.12, 23:28
          8ar8ara napisała:

> Co za roznica wlasciwie jaki worek w ktorej trumnie? Przeciez ciala byly calkie
          > m rozfragmentowane.

Mitologia chrześcijańska głosi miedzy innymi zmartwychwstanie ciał.

Tak więc: jest wskazane aby raczej mieć właściwe szczątki w swoim rodzinnym grobowcu niż jakieś dowolne.

Wyobraź sobie że wstajesz sobie w przyszłości radośnie z martwych a tu z trumny obok wyłazi na przykład (przepraszam za wyrażenie) ..Wassermann.

brrrr.....

I niewiele zmienia nawet to że "... człowiek dzięki Chrystusowi otrzyma nowe ciało, całkowicie przemienione. ... Po zmartwychwstaniu nasze ciała będą się zupełnie różnić od obecnych" bo w tym nowym ciele obok będzie przecież nadal ten sam (uczciwszy uszy) ..Wassermann.

A wcale nie wiadomo czy wtedy jakieś PCK będzie znów jak po wojnie pomagało w odnajdywaniu zagubionych krewnych..
          • ka_p_pa Re: różnica 08.10.12, 23:49
            Św. Paweł wyjaśnia, że zbawieni będą podobni do zmartwychwstałego Chrystusa, bo ich zmartwychwstanie będzie udziałem w Jego życiu pełnym chwały, ale jeśli o mnie chodzi, to ja dziękuję
            • dritte_dame Re: różnica 09.10.12, 01:17
              ka_p_pa napisał:

> Św. Paweł w
              > yjaśnia, że zbawieni będą podobni do zmartwychwstałego Chrystusa, bo ich zmartw
              > ychwstanie będzie udziałem w Jego życiu pełnym chwały, ale jeśli o mnie chodzi,
              > to ja dziękuję

Nie wiem czy słyszałeś co było dalej:
              (nasz dziennik TV podawał)

Po prasowej informacji o sukcesie tej konserwacji do koscioła tego zaczeły walić takie tłumy turystów chcących osobiście zobaczyć i obfotografować jej skutek że ksiądz dobrodziej postawił migiem bramkę i zaczał (a jakżeby inaczej) kasować za wstęp! :) a gdy dowiedziała się o tym sama "pani konserwator" to zaczęła (całkiem słusznie) też domagać się od niego swojej należnej doli! :)))
          • mg2005 Re: różnica 09.10.12, 09:39
            > Mitologia chrześcijańska

Dziwne, że sprowadzasz to do religii... Dla Ciebie , jako ateistki, nie ma znaczenia czy w rodzinnym grobie będzie leżeć twoja matka czy całkiem obcy facet ?... :)

Do jakiego zbydlęcenia jesteś gotowa posunąć się w obronie parapaństwa Tuska ?...

--
            www.youtube.com/watch?v=7nELGwMfBt4
            • dritte_dame Re: różnica 09.10.12, 12:32
              mg2005 napisał:

> > Mitologia chrześcijańska
              >
              > Dziwne, że sprowadzasz to do religii... Dla Ciebie , jako ateistki, nie ma znac
              > zenia czy w rodzinnym grobie będzie leżeć twoja matka czy całkiem obcy facet ?.

Dla mnie, jako ateistki, nie ma czegoś takiego jak całkiem obcy człowiek.
              • mg2005 Re: różnica 09.10.12, 22:42
                > > Dziwne, że sprowadzasz to do religii... Dla Ciebie , jako ateistki, nie m
                > a znac
                > > zenia czy w rodzinnym grobie będzie leżeć twoja matka czy całkiem obcy fa
                > cet ?.
                >
                > Dla mnie, jako ateistki, nie ma czegoś takiego jak całkiem obcy człowiek
                > .

Znów nie odpowiadasz na pytanie... :)

--
                www.youtube.com/watch?v=VunTshvFojg&feature=related
        • mg2005 Re: Milczenie 09.10.12, 09:34
          > Co za roznica wlasciwie jaki worek w ktorej trumnie? Przeciez ciala byly calkie
          > m rozfragmentowane.

Bzdurzysz wbrew faktom...

--
          www.youtube.com/watch?v=N6vW2uWsro0
      • Gość: ka_p_pa Re: Milczenie IP: *.interwan.pl 09.10.12, 11:54
        W trumny rzucano kawałki zwłok. Różnej wielkości, luzem. Ruskich nie stać było nawet na czarne worki. Kazano rodzinom patrzeć na te rozkawałkowane zwłoki i żądano od nich identyfikacji bezpośrednio przed włożeniem do trumny. . Na kanapie wśród tych kawałków ludzkich ciał siedziało trzech typków. Coś pili, jedli kanapki z kiełbasą, a potem wstawali i pakowali do trumien fragmenty zwłok. Zmuszono rodziny by były przy tym obecne. By patrzyły i pilnowały czy do trumien powkładano wszystkie ręce, nogi i głowy ich rodziców, mężów, żon. Ta czynność była nadzorowana ze strony rosyjskiej, jak też przez polskich prokuratorów, którzy dopilnowali, by rodziny były obecne podczas tego pakowania. Różni ludzie wkładali do trumien różne przedmioty, bez nadzoru. I te przedmioty wraz ze zwłokami bez żadnej kontroli zapakowano do samolotu, by przyleciały do Polski. Nikt nie wie co to za przedmioty i na jakiej zasadzie bez kontroli przekroczyły granicę państwową. To straszne, tak Amerykanie szmuglowali narkotyki z Wietnamu- w zwłokach ich kolegów.
    • Gość: inkwizytor Re: Milczenie IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.10.12, 08:44
      8ar8ara napisała:

> O czym wlasciwie milczano?

Katastrofa smoleńska budzi, co zrozumiałe, wiele emocji. Skłamałbym, gdybym twierdził, że nie przeżyłem traumy. Na pokładzie samolotu była przecież Izabela Jaruga - Nowacka, którą darzyłem ogromnym sentymentem. I ogromnym szacunkiem. Jej śmierć była dla mnie szokiem. Nie, nie znałem Jej osobiście, a mimo to Jej śmierć sprawiła mi ogromny ból.
      Potem, po miesiącach, gdy katastrofa stała się instrumentem walki w rękach J. Kaczyńskiego, czułem przesyt. Miałem dość informacji na ten temat. Rozgrzebywanie ran, sprawianie ogromnego bólu rodzinom ofiar budziło we mnie niesmak.
      A jednak...
      Po latach dowiadujemy się jak w istocie wyglądało śledztwo w tej sprawie, jakich zaniedbań dopuściła się rosyjska strona, do czego sprowadzała się rola p. Klepacz, jak w nieludzki i niehumanitarny sposób traktowano ciała zmarłych, jak sprzeczne jest to z polską tradycją - szacunku dla zmarłych, itd itd
      Nie dziwi więc, że nałożono zakaz tajemnicy na ten temat. Nie dziwi zakaz otwierania trumien.
      Nie dziwi nic...
      Tylko szokuje, że strona polska pozwoliła na taki a nie inny tok postępowania. Mało tego, nakazała milczenie, stając się tym samym wspólnikiem zbrodni zaniedbania i zaniechania.

• dritte_dame Re: Milczenie 09.10.12, 12:28
        Gość portalu: inkwizytor napisał(a):

> dowiadujemy się jak w istocie wyglądało śledztwo w tej sprawie, jakic
        > h zaniedbań dopuściła się rosyjska strona, do czego sprowadzała się rola p. Kle
        > pacz, jak w nieludzki i niehumanitarny sposób traktowano ciała zmarłych,

Udowodnij.
    • mg2005 Re: Milczenie 09.10.12, 09:42
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12625127,_Patomorfolodzy_siedzieli_przed_prosektorium__Rosjanie.html
      - Nie, nie mówiliśmy nic przez dwa i pół roku. Tak się umówiliśmy między sobą, że nic. Nawet razem z kumplami, z ratownikami nie rozmawialiśmy o tym, co widzieliśmy tam, w Moskwie. To była taka... Ech, nie będę przeklinał... Wie pani, kiedy w czwartek 15 kwietnia przyjechałem do domu, to do żony powiedziałem: "Wiesz, Aga, jeszcze wszystkich będą ekshumować" - dodaje w rozmowie z "Wprost".

--
      www.youtube.com/watch?v=usYEImDgztM&feature=related
    • dritte_dame Coś tu nie gra... 09.10.12, 13:38

Po tym zamachu przecież wszyscy widzieli film, na którym wyraźnie było słychać strzały rosyjskich pistoletów a relacje donosiły o głośnych błaganiach poległych "Nie zabijajcie nas!!"

A teraz jakieś "rozczłonkowane ciała"..??

Czyżby ta ruska swołocz porąbała potem zastrzelonych tasakami..??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka