Dodaj do ulubionych

bolący temat

10.10.12, 22:10
czy wstydliwy ?
i nie wiem czy tu na tym forum można te sprawy poruszać ?
jeśli nie proszę wykasować
pozdrawiam.

wyborcza.pl/1,86116,12647378,Glosowanie_w_sprawie_aborcji__Poslowie_licza_na_nagrode.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza
Obserwuj wątek
    • skuter44 temat skandaliczny 11.10.12, 07:21
      Ostatecznie zmiana (wg mnie) nie zostanie wprowadzona, głosowanie zostanie zdyscyplinowane. Ale już wstępna dyskusja wskazuje, jak posłowie PO (jako całość) są ludźmi nieodpowiedzialnymi. Usunięcie omawianego punktu w kompromisowej ustawie o aborcji oznaczałoby całkowity zakaz aborcji, jak w państwach arabskich z naruszeniem podstawowych praw i wolności człowieka. To byłby dalszy powrót do ciemnogrodu i zwielokrotnienie podziemia aborcyjnego (lub prowadzenie wszystkich aborcji poza Polską).
      • lidka449 Re: temat skandaliczny 11.10.12, 08:52
        właśnie - rozsądku trochę,przeciez są takie przypadki - gdzie aborcja jest jedynym
        i najlepszym rozwiązaniem (np.powazna wada genetyczna płodu,ciąża z przestępstwa)
        nie "uszczęsliwiajmy" tych rodzin-matek na siłę - nie dając żadnej pomocy wzamian )
        i oczywiscie zgadzam się aborcja to nie antykocepcja.
        pozdrawiam.
        • wuzet21 Re: temat skandaliczny 11.10.12, 12:07
          Temat aborcji, zawsze będzie tematem trudnym, ale nie można problemu przemilczać.
          Ja jestem za aborcją w szczególnych przypadkach, ale nie w/g widzimisię partyjniaków, a w/g oczekiwań i potrzeb społecznych.
          Najbardziej nieludzkim, jest sposób artykulacji tych ludzi, lobbujących przeciwko aborcji, którzy nie mają dzieci upośledzonych, lub tych, co dzieci nie mają wcale, albo tych, co na wychowanie potomstwa mają tłuste gaże poselskie.
          • lidka449 Re: temat skandaliczny 11.10.12, 20:00
            niektórzy posłowie głosowali za całkowitym zakazem bo tak nakazywało im sumienie - katolika
            i już mnie to irytuje - wszyscy tacy święci,a jak przytrafi się nieszczęście to odwrócą się plecami
            pomądrują się co moralne ,a co nie;potępią,poteoretyzują,pokadzą i koniec.
            • skuter44 Re: temat skandaliczny 12.10.12, 08:12
              Przecież to jest wielka obłuda a zachowanie niegodne przedstawiciela narodu.
              Jak można nakazywać potencjalnym rodzicom dziecka aby go wydali na świat wiedząc, że będzie człowiekiem który będzie cierpiał całe życie, niewiele miał z takiego "człowieczeństwa" i wiedząc, że zamykają sobie całe własne zycie na rzecz opieki nad wielce ułomnym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka