Dodaj do ulubionych

W Auchan ciężarna kupuje wódkę bez kolejki

03.11.12, 08:45
W Auchan jest specjalna kasa dla kobiet w ciąży. Ostatnio do tej kasy podjechała młoda kobieta małym brzuszkiem w towarzystwie męża. Pan poinformował kasjerkę, że mają prawo do ominięcia kolejki a potem wyładowali na taśmę wózek zakupów. Wśród wszelakiego dobra było także 10 butelek wódki. Jakiś facet, który stał w kolejce zrobił awanturę, że kasjerka obsługuje bez kolejki ciężarną kupującą alkohol. Czy waszym zdaniem miał rację?
Obserwuj wątek
    • Gość: inkwizytor Re: W Auchan ciężarna kupuje wódkę bez kolejki IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.11.12, 11:24
      belze-boob napisał:

> W Auchan jest specjalna kasa dla kobiet w ciąży. Ostatnio do tej kasy podjechał
      > a młoda kobieta małym brzuszkiem w towarzystwie męża. Pan poinformował kasjerkę
      > , że mają prawo do ominięcia kolejki a potem wyładowali na taśmę wózek zakupów.
      > Wśród wszelakiego dobra było także 10 butelek wódki. Jakiś facet, który stał w
      > kolejce zrobił awanturę, że kasjerka obsługuje bez kolejki ciężarną kupującą a
      > lkohol. Czy waszym zdaniem miał rację?

A czy w Auchan sporządzono i wyeksponowano listę artykułów, które może nabyć ciężarna kobieta, by móc korzystać z przysługujących jej przywilejów? Pewnie nie.
      Jeśli nie, to nikt nie ma prawa kwestionować jej przywilejów ani tym bardziej się awanturować. Czyli, moim zdaniem, nie miał racji.
    • trollik.morski Re: W Auchan ciężarna kupuje wódkę bez kolejki 03.11.12, 12:43
      A może ona kupowała wódkę "na chrzciny" :/
    • kora3 wg mnie facet nie miał racji 03.11.12, 16:32
      kobiety w ciąży są w ogóle uprawnione do obsługi poza kolejnością (w niektórych sklepach w wyznaczonych kasach) i nie ma znaczenia CO kupują. Kobieta w ciąży nie powinna alkoholu PIĆ, nic nie ma w medycznych badaniach o kupowaniu:) Kobieta w ciąży moze być gospodynią imprezy np. z alkoholem, którego sama nie pije, podobnie przy okazji włąsnych zakupów moze kupić komuś np. papierosy, których nie pali, test ciąży czy prezerwatywy, albo środki anty, których nie użyje, a takze np. pampersy dla dzieciecia ponad 10 kg, którego moze nie mieć. Gośc jakiś pieniacz i czepialski wg mnie.
    • Gość: Zdzisław Dyrma zasadniczo IP: 5.178.64.* 03.11.12, 18:08
      Czy mąż tej baby był w ciąży?
      Jeśli nie to powinien odstać swoje.
      • kora3 a jesli "baba" n 03.11.12, 18:25
        ie ma meza, albo ma , ale wódkę kupiła dla : kolezaki na jej impreze, swoich rodziców/ tesciów/ brata/sostry to też maż ma odstać?:)
        Śmieszne dla mnie takie czepianie się jest. Kilka razy zdarzyło się, ze moja siostra w ciązy robiąc zakupy dla siebie wrzuciłą do wózka piwko dla mnie, czy wino dla gości, kupiła papierosy kolezance pracującej w warzywniaku opodal i nikt jej nie linczował. Nie wiem w ogóle skąd pomysł, że ciezarnej wolno kupić tylko najpotrzebniejsze artykuły dla SIEBIE? Pewnie, ze nikt z mózgiem nie wyśle specjalnie kobiety w ciąży po zakupy, by uniknąć stania w kolejce, ale jesli ciezarna zakypy rpbi, ma prawo kupić co chce i być obsłużona poza kolejnością
    • bimota Re: W Auchan ciężarna kupuje wódkę bez kolejki 04.11.12, 09:48
      Pewnie mial. A jest w ogole prawo dajace takie przywileje ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka