cuciolo 23.02.06, 12:52 Kto ma ochote na wirtualnego paczka? Ja dzis mam straszny slinotok na mysl o takim swiezutkim z nadzieniem roznaym...........mnia mniam Smaka mi narobily kolezanki na gadulcu ehhhhhhhhhhhhhhhh Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beetaa Re: tlusty czwartek 23.02.06, 12:57 ja chetnie, taki prawdziwy, tlusty i slodki i koniecznie z roza... i zaslinilam cala klawiature a potem zupka ogorkowa (tak mi sie dzisiaj marzy) ------------------------------------------------------ jak to dobrze chmurka byc.... Odpowiedz Link
cuciolo Re: tlusty czwartek 23.02.06, 13:03 gust to iscie ciazowy jak watroba zniesie ogorkowa po paczku? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: tlusty czwartek 23.02.06, 12:58 ja wole smalec, ale paczkiem w sam najtlusciejszy czwartek moge zaszalec. Milego zazerania tym co maja, albo same napiekly. Odpowiedz Link
blaubeeree Re: tlusty czwartek 23.02.06, 12:58 A ja wlasnie dowiedzialam sie z pierwszej strony gazety,ze dzis tlustychyba polece zaraz na dol do sklepu po jakiegos paczucha slinotok juz dziala Odpowiedz Link
maja92 Re: tlusty czwartek 23.02.06, 13:03 Ulkaa podrzuc pare paczkow od SOWY!!!! O rany!! To sa paczki!!! Oplulam komputer i cale biurko)))) No nic!!! zotalo mi kupienie paru irlandzkich gniotow, co bardziej kamien przypominaja niz wspanialy bydziowo-Sowowy paczek;-((((( Uuuuuuu;-(((((((((( Odpowiedz Link
ewmag Re: tlusty czwartek 23.02.06, 13:41 Do wirtualnego pozerania poczka sie dolaczam, a na taki prawdziwy to sobie do kwietnia poczekam... Odpowiedz Link
aneta05 Re: tlusty czwartek 23.02.06, 14:37 a ja wieczorem ide z kolezanka na obiad - sushi a poniewaz ona mieszka w polskiej dzielnicy to obiecala przywiezc mi paczka...wiec bedzie sushi i paczek na deser - juz nie moge sie doczekac a to dopiero za 9 godzin!!! Odpowiedz Link
syswia Re: tlusty czwartek 23.02.06, 14:44 a ja dzis ani okruszka paczowego nie powacham ide na obiad do tesciow moze w weekend chrustu nasmaze moj maz ma gusta iscie polskie: za chrusta albo paczka (wycwanil sie i juz wie ze z roza najlepszy) dajby sie w plasterki pokrajac Odpowiedz Link
cuciolo Re: tlusty czwartek 23.02.06, 14:58 kurczeeeeeeeeeeeeeee na paczka musze poczekac 3 tygodnie, moze sie uda wyjechac do Polski. A smazyc nie mam jak Juz sobie wyobrazam ten talerz chrustowwww albo tego paczka z sushi Odpowiedz Link
ania_2000 Re: tlusty czwartek 23.02.06, 16:58 baaa- swiezutki paczek...baaaaa....mniam...mlask... no coz, moge sie tylko sama oblizywac, albo oblizywac zdjecie takiego. nic z tego. tu nawet nie ma tlustych czwartkow - tylko sa tluste wtorki. Odpowiedz Link
kendo Re: tlusty czwartek 23.02.06, 17:24 naleze do szczesilwych mam zamrozone paczunie polskie i wlasnie wcinam takowego w mikrofali rozgrzanego) niedlugo (kwiecien)moze pojem do woli,ale jak siebie znam moge tylko jednego na dzien zaliczyc,bo niestety oczuwam to glebokie ich smazenie( Odpowiedz Link
aneta05 Re: tlusty czwartek 23.02.06, 18:03 kendo napisała: > naleze do szczesilwych mam zamrozone paczunie polskie i wlasnie wcinam takowego > > w mikrofali rozgrzanego) > > niedlugo (kwiecien)moze pojem do woli,ale jak siebie znam moge tylko jednego na > > dzien zaliczyc,bo niestety oczuwam to glebokie ich smazenie( to paczka mozna zamrozic??? i jak smakuje rozmrozony? a co sie stanie z nadzieniem??? Odpowiedz Link
maja92 Re: tlusty czwartek - Syswia 23.02.06, 18:07 Syswia, podziel sie - prosze - przepisem na chrusty.... Mam jakis taki ksiazkowy. Wyprobowalam 3 razy i nigdy mi sie nie udalo;-(((( Ja wiem, ze ze mnie kuchara do bani, ale chrusty nie powinny byc takie trudne... Odpowiedz Link
syswia Re: tlusty czwartek - Syswia 23.02.06, 19:03 wrzuce po pracy caly sekret polega na wybiciu ciasta walkiem walisz w ciasto, az po przekrojeniu ciasta ostrym nozem widac wewnatrz pecherzyki powietrza Odpowiedz Link
tamsin Re: tlusty czwartek - Syswia 23.02.06, 19:39 to terapia po pracy, ale w/g mnie ilosc tluszczu w ciescie powoduje ze faworki sa albo jak puch, albo jak glina. Odpowiedz Link
ania_2000 Re: tlusty czwartek - Syswia 23.02.06, 19:54 tamsin - ja myslalam ze walkiem sie walkuje - stad moje pewnie prymitywne pytanie) ja tak sie zastanawialam jak to ciasto walic w sensie fizycznym - ale teraz widze, ze popelnilam zasadniczy blad - myslalam ze wali sie ciasto ROZWALKOWANE- a to chyba wali sie ciasto w KULI - czyli grube... jeeeeny - czy ktos zrozumie moj belkot?)) Odpowiedz Link
tamsin Re: tlusty czwartek - Syswia 23.02.06, 19:57 wszystko zrozumiane! )) mozna przy waleniu ciasta troche pokrzykiwac..... np. "ty cholero, ty cholero..." Odpowiedz Link
cuciolo Re: tlusty czwartek - Syswia 23.02.06, 20:15 Mozna tez tym walkiem walic i krzyczec: noo zajac ja ci jeszcze pokaze!!!!!!!! Albo: szefie jeszcze mnie popamietasz tudziez wstawic inna ukochana osobe maltretujaca nas systematycznie dobre na wyzycie sie Odpowiedz Link
maja92 Re: tlusty czwartek - Syswia + Tamasin 24.02.06, 12:23 To jak z tym przepisem??? Tamasin, a co z tym maslem/tluszczem - lepiej malo czy duzo, zeby glina sie nie robila? Bo moje to wlasnie takie glinianki byly - na smietnik sie tylko nadawaly )))) Nie sadzilam tez, ze robienie chrustow mozna tak ladnie z terapia antystresowa polaczyc))) Cholercia czlowiek ciagle sie uczy)))) Prosze podajcie Wasze sekrety - bere sie odstersowywac w weekend. Chociaz dla mnie pieczenie sie z wielkim stresem laczy)))) Cale szczescie, ze w Eire Pancake Tuesday sie obchodzi - po 10 latach malzenstwa juz sie w nalesnikach wyspecjalizowalam, ale poczatki byly trudne ))))))) Odpowiedz Link
tamsin Re: tlusty czwartek - Syswia + Tamasin 24.02.06, 15:38 Maja, normalny przepis z ksiazki bierzesz i rozwalkowujesz je nie podsypujac maka ale na oleju. Ja osobiscie nie bilam ciasta, ale jakos malo zdenerwowana bylam w tym dniu Odpowiedz Link
monhann2 Re: tlusty czwartek 23.02.06, 17:45 ania_2000 napisała: > baaa- swiezutki paczek...baaaaa....mniam...mlask... > > no coz, moge sie tylko sama oblizywac, albo oblizywac zdjecie takiego. > nic z tego. tu nawet nie ma tlustych czwartkow - tylko sa tluste wtorki. A nie mozesz sobie sama takowego zrobic? A Krispy Kreme? Lepsze to niz oblizywanie sie Odpowiedz Link
ania_2000 Re: tlusty czwartek 23.02.06, 18:01 no wiem...ale do krispy kreme mam jakies 30 minut drogi, w jedna strone.. lenistwo..jak bede wracac z pracy, to wstapne na razie objadam sie chocolate chip cookie - JEDNYM) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: tluste wtorki 23.02.06, 20:42 monhann2 napisała: > > nic z tego. tu nawet nie ma tlustych czwartkow - tylko sa tluste wtorki. U nas tez tluste wtorki www.algonet.se/~sv/ ladnie tyko wyglada, a kolo prawdziwego paczka nawet nie lezalo Odpowiedz Link
monhann2 Re: tluste wtorki 23.02.06, 20:57 asia.sthm napisała: > monhann2 napisała: > > > nic z tego. tu nawet nie ma tlustych czwartkow - tylko sa tluste wt > orki. Ale to nie ja napisalam, to Ania. Odpowiedz Link
tamsin Re: tluste wtorki 23.02.06, 20:58 ale musisz przyznac ze to szwedzkie cacko ladne jest? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: tluste wtorki 23.02.06, 21:11 Monhann, sorry ! to od tych slodkosci tak mi sie w glowie maci ) Tamsin , nie daj sie zauroczyc ! Zjesz polowe i az w piety idzie takie to slodkie, brr Odpowiedz Link
sylwek07 Re: tlusty czwartek 23.02.06, 18:07 "Mowil bartek ze dzis tlusty czwartek" dzis od rana widze witryny w sklepach i napisy "paczki" a nawet zadnego do tej pory nie zjadlem ale wieczorem nadrobie to .. Odpowiedz Link
cuciolo Re: tlusty czwartek 23.02.06, 20:21 Strasznie jestem dzis nostalgiczna. Zadzownilam do mojej mamy a ona smazy paczki..takie z nadzieniem z rozy Bozestymoj paczki mojej mamy to prawie odlot Odpowiedz Link
a.polonia Re: tlusty czwartek 23.02.06, 22:06 moja pewnie zrobila faworki ja dalam ciala, nie ma co, caly dzien wytrzymalam na jablkach i dietetycznej zupce , a wieczorem bylismy w Ikei i zjadlam donut, ale byl plastikowy bleeee Odpowiedz Link