Dodaj do ulubionych

JP2 wkrotce swietym

02.07.13, 18:42

Nie jest to, co prawda, moja broszka ale dziwic mi sie zawsze wolno.
Karol Wojtyla ma zostac uswiecony(?) 8 grudnia.

No, cuda, prosze panstwa!
news.yahoo.com/vatican-panel-clears-john-paul-ii-sainthood-144145719.html
Polecam zwlaszcza komentarze pod artykulem;)
Obserwuj wątek
    • kolter-xl Re: JP2 wkrotce swietym 02.07.13, 18:55
      pinkink3 napisała:

>
      > Nie jest to, co prawda, moja broszka ale dziwic mi sie zawsze wolno.
      > Karol Wojtyla ma zostac uswiecony(?) 8 grudnia.

No a co na to dzieci latami gnojone gwałcone przez kler . Dzieci które dobry bóg zabrał do nieba , one maja być w jednym szeregu z kimś kto z racji wykonywanego fachu latami pod swoja sukienka ukrywał tych zwyrodnialców ??
      • brum.pl1 Re: JP2 wkrotce swietym 02.07.13, 19:04
        kolter-xl napisał:

> No a co na to dzieci latami gnojone gwałcone przez kler . Dzieci które dobry bó
        > g zabrał do nieba , one maja być w jednym szeregu z kimś kto z racji wykonywane
        > go fachu latami pod swoja sukienka ukrywał tych zwyrodnialców ??

Byłeś pod tą sukienką, widziałeś to, że teraz brechasz jełopie?
        Jak nie widziałeś, tylko dowiedziałeś się tego od swojego guru, kryminalisty, (z którym znajomością chwaliłeś się głupku dziś na forum) to zamknij japę.
        • kolter-xl Re: JP2 wkrotce swietym 02.07.13, 19:08
          brum.pl1 napisał:

> Byłeś pod tą sukienką, widziałeś to, że teraz brechasz jełopie?
          > Jak nie widziałeś, tylko dowiedziałeś się tego od swojego guru, kryminalisty, (
          > z którym znajomością chwaliłeś się głupku dziś na forum) to zamknij japę.

Głupcze największa afera z udziałem pedofilów w w sukienkach w USA w którym roku wybuchła ? No a Irlandia ,Austria ,Australia ?? Stary pierdziel żył w innym świecie .?
          Robił co mógł żeby nie było skandalu
          • brum.pl1 Re: JP2 wkrotce swietym 02.07.13, 19:11
            O tym opowiadał ci twój kumpel kryminalista? Za pedofilie siedzieliście w więzieniu, czy tylko on, a tobie się udało oszukać wymiar sprawiedliwości? No opowiadaj kotleciku międlony, opowiadaj...
            • kolter-xl Re: JP2 wkrotce swietym 02.07.13, 19:17
              brum.pl1 napisał:

> O tym opowiadał ci twój kumpel kryminalista?

No i znowu łżesz , jak to prawak , kiedy napisałem ze to mój kumpel ???

>Za pedofilie siedzieliście w więzieniu, czy tylko on,

Szmato ja nie sugeruje tobie ze jesteś zasranym pedofilem ,ale wiem, ze ciebie edukował na plebani jakiś klecha.

a tobie się udało oszukać wymiar sprawiedliwości? No opowia
              > daj kotleciku międlony, opowiadaj...

Sugerowanie mi tego ze jestem pedofilem to przestępstwo ,wiec ryj łgarzu katolicki trzymaj krótko
              • brum.pl1 Re: JP2 wkrotce swietym 02.07.13, 19:26
                Opowiedz, kotleciku międlony, skąd znasz tego kryminalistę i dlaczego stał się twoim guru.
                • kolter-xl Re: JP2 wkrotce swietym 02.07.13, 19:29
                  brum.pl1 napisał:

> Opowiedz, kotleciku międlony, skąd znasz tego kryminalistę i dlaczego stał się
                  > twoim guru.

Moim guru nie był ,ale przynajmniej w przeciwieństwie do twoich patologicznych znajomych nigdy nie grał pierwszego moralisty w okolicy tak jak twój pleban .
                  • brum.pl1 Re: JP2 wkrotce swietym 02.07.13, 19:36
                    No tak, zaczyna się paranoja kotleta, pojawił się już pleban....
                    • kolter-xl Re: JP2 wkrotce swietym 02.07.13, 19:45
                      brum.pl1 napisał:

> No tak, zaczyna się paranoja kotleta, pojawił się już pleban....

No a miał być prostacki wikary ?
                      • brum.pl1 Re: JP2 wkrotce swietym 02.07.13, 21:28
                        kolter-xl napisał:

> brum.pl1 napisał:
                        >
                        > > No tak, zaczyna się paranoja kotleta, pojawił się już pleban....
                        >
                        > No a miał być prostacki wikary ?

Jeżeli wikary, to z genitaliami, które pieścisz i do których wzdychasz.
                        • kolter-xl Re: JP2 wkrotce swietym 02.07.13, 22:42
                          brum.pl1 napisał:

> kolter-xl napisał:
                          >
                          > > brum.pl1 napisał:
                          > >
                          > > > No tak, zaczyna się paranoja kotleta, pojawił się już pleban....
                          > >
                          > > No a miał być prostacki wikary ?
                          >
                          > Jeżeli wikary, to z genitaliami, które pieścisz i do których wzdychasz.

Zważ o czym piszesz ,bo nagle może się okazać ze nie udzieli ci nikt rozgrzeszenia .Sugerowanie ze kapłan którego sam bóg do posługi kapłańskiej powoła daje jajka do pieszczenia to obraza samego ducha świętego .A tego grzechu nikt nie wyspowiada ci :)))
                          • brum.pl1 Re: JP2 wkrotce swietym 02.07.13, 23:18
                            kolter-xl napisał:

> A tego grzechu nikt nie wy
                            > spowiada ci :)))

Oj ignorancie, ignorancie...co ty pitolisz?
                            • kolter-xl Re: JP2 wkrotce swietym 03.07.13, 13:53
                              brum.pl1 napisał:

> kolter-xl napisał:
                              >
                              > > A tego grzechu nikt nie wy
                              > > spowiada ci :)))
                              >
                              > Oj ignorancie, ignorancie...co ty pitolisz?

Ot kolejny katolik z zerową wiedzą nawet na temat swojej gó...anej wiary :)))

Dlatego powiadam wam: Każdy grzech i bluźnierstwo będą odpuszczone ludziom, ale bluźnierstwo przeciwko Duchowi nie będzie odpuszczone.
                              • brum.pl1 Re: JP2 wkrotce swietym 03.07.13, 13:59
                                kolter-xl napisał:

> brum.pl1 napisał:
                                >
                                > > kolter-xl napisał:
                                > >
                                > > > A tego grzechu nikt nie wy
                                > > > spowiada ci :)))
                                > >
                                > > Oj ignorancie, ignorancie...co ty pitolisz?
                                >
                                > Ot kolejny katolik z zerową wiedzą nawet na temat swojej gó...anej wiary :)))
                                >
                                > Dlatego powiadam wam: Każdy grzech i bluźnierstwo będą odpuszczone ludziom,
                                > ale bluźnierstwo przeciwko Duchowi nie będzie odpuszczone.

Powiem tak, trochę żyję na tym świecie, ale większego debila od ciebie jeszcze nigdy nie spotkałem. Nie rozróżniasz najprostszych pojęć. Czym innym jest spowiedź, a czym innym rozgrzeszenie, czyli odpuszczenie win.
                                No żesz ku... jego w dupę rozjebana mać!! Gdzie ty się kretynie uchowałeś przez tyle lat?
                                • kolter-xl Re: JP2 wkrotce swietym 03.07.13, 14:17
                                  brum.pl1 napisał:

> Powiem tak, trochę żyję na tym świecie, ale większego debila od ciebie jeszcze
                                  > nigdy nie spotkałem.

Poza tym co go w lusterku widujesz .

> Nie rozróżniasz najprostszych pojęć. Czym innym jest spowiedź, a czym innym rozgrzeszenie, czyli odpuszczenie win.

No a kto to zestawia automatyczne ze sobą nieuku ?? Ja ?? a kiedy i gdzie w którym poście pokaz ,udowodnij nieuku ??

> No żesz ku... jego w dupę rozjebana mać!! Gdzie ty się kretynie uchowałeś przez
                                  > tyle lat?

Waliłem w łeb takich debili jak ty , nie pamiętasz bo za mocno w pusty nocnik dostałeś
                                  • brum.pl1 Byłeś milicjantem, łobuzie? 03.07.13, 14:30
                                    kolter-xl napisał:

> Waliłem w łeb takich debili jak ty , nie pamiętasz bo za mocno w pusty nocnik d
                                    > ostałeś

To wiele tłumaczy. A właściwie wszystko wyjaśnia.
                                    Zerowe wykształcenie, zerowa wiedza, zerowa kultura osobista.
                                    Typowe ZERO.
                                    • kolter-xl Re: Byłeś milicjantem, łobuzie? 03.07.13, 14:42
                                      brum.pl1 napisał:

>
                                      > To wiele tłumaczy. A właściwie wszystko wyjaśnia.

Konkretnie co dupo wołowa ??

> Zerowe wykształcenie,

Udowodnij niemoto .

> zerowa wiedza,

Znowu pustosłowie nieuka . Przecież ci zaproponowałem dyskusję na tematy historyczne , udałeś ze nie widzisz :))

> zerowa kultura osobista.

To tylko dla ciebie tak się zniżam niemoto :))

> Typowe ZERO.

Cos taki samokrytyczny ??
                                      • brum.pl1 Warto było walczyć!!!! 03.07.13, 15:00
                                        Korzystając z internetu coraz częściej zdajemy sobie sprawę, jakie mamy szczęście, że dokonaliśmy takich a nie innych wyborów. Możemy teraz spokojnie splunąć w twarz kolterowi, byłemu milicjantowi, który torturował intelektualistów (do czego się sam debil przyznał). Możemy powiedzieć mu, że jest zerem, że jest sku...synem i bandytą. A przy tym debilem. Warto było walczyć, warto było czekać...
                                        • kolter-xl Re: Warto było walczyć!!!! 03.07.13, 15:17
                                          brum.pl1 napisał:

Możemy teraz spokojnie splunąć
                                          > w twarz kolterowi, byłemu milicjantowi, który torturował intelektualistów (do c
                                          > zego się sam debil przyznał).

No a możesz to debilu udowodnić

?? Możemy powiedzieć mu, że jest zerem, że jest sku.
                                          > ..synem i bandytą.

Ja ci mogę na to powiedzieć ze za nazwanie mojej matki kur wą trafisz pod sąd . Ale jeżeli nie odszczekasz tego pedale to po prostu po ustaleniu twojego adresu pojadę do ciebie i cię zleje okropnie !!

www.youtube.com/watch?v=PW-6FKFnHx8
                                          • chwila.pl Kolter, bądź przeklęty!!! 03.07.13, 15:31
                                            Mój tata jest ciężko chory, przyjechałam do niego, by go pielęgnować i być z Nim. To on był bity przez takich jak ty. I tacy jak ty odebrali mu zdrowie. Być może to ty biłeś mego tatę. Tego się pewnie nie dowiemy. Tym nie mniej przeklinam cię! Bądź przeklęty!!!!
                                            • kolter-xl Re: Kolter, bądź przeklęty!!! 03.07.13, 15:35
                                              chwila.pl napisała:

> Mój tata jest ciężko chory, przyjechałam do niego, by go pielęgnować i być z Ni
                                              > m. To on był bity przez takich jak ty. I tacy jak ty odebrali mu zdrowie. Być m
                                              > oże to ty biłeś mego tatę. Tego się pewnie nie dowiemy. Tym nie mniej przeklina
                                              > m cię! Bądź przeklęty!!!!

Prymitywna katoliczko co ty za bzdury wypisujesz , a niby to czemu miałem twojego ojca lać ???Czytasz debilizmy palanta wabiącego się brum i wyciągasz swoje na tej podstawie prymitywne wnioski ?? :))) Bój się swojej katolickiej bozi :)))
                                              • chwila.pl Re: Kolter, bądź przeklęty!!! 03.07.13, 15:42
                                                • kolter-xl Re: Kolter, bądź przeklęty!!! 03.07.13, 15:45
                                                  Nie twój Ojciec jest chory a ty paranoiczko katolicka :)))
                                                  • chwila.pl Re: Kolter, bądź przeklęty!!! 03.07.13, 16:11
                                                  • kolter-xl chwila.pl goń sie do psychiatry :)) 03.07.13, 17:43

• piwi77.0 To chyba nie jest przypadek dla psychiatry. 03.07.13, 20:02
                                                    chwila.pl jest bardzo głupia, ale chyba nikomu, w tym sobie, nie zagraża.
                                                  • kolter-xl Re: To chyba nie jest przypadek dla psychiatry. 03.07.13, 20:38
                                                    piwi77.0 napisał:

> chwila.pl jest bardzo głupia, ale chyba nikomu, w tym sobie, nie zagraża.

Naiwna, typowa religiantka . Jakiś osioł napisał ze jestem ex milicjantem :) a ona od razu mi przekleństwa na kark spuszcza :)
                                                  • piwi77.0 Re: To chyba nie jest przypadek dla psychiatry. 03.07.13, 20:43
                                                    Bo durna i jak to durna ma uprzedzenia.
                                                  • brum.pl1 Ach te kompleksy 04.07.13, 11:54
                                                    piwi77.0 napisał:

> chwila.pl jest bardzo głupia, ale chyba nikomu, w tym sobie, nie zagraża.

Ty nadal, piwuś, masz kompleksy na punkcie Chwili. Nie wyleczyłeś się z nich jeszcze?
                                                  • kolter-xl Re: Ach te kompleksy 04.07.13, 13:05
                                                    brum.pl1 napisał:

> piwi77.0 napisał:
                                                    >
                                                    > > chwila.pl jest bardzo głupia, ale chyba nikomu, w tym sobie, nie zagraża.
                                                    >
                                                    > Ty nadal, piwuś, masz kompleksy na punkcie Chwili. Nie wyleczyłeś się z nich jeszcze?

Ty jeszcze tu wargujesz ciotko parafialna , sio do sprzątania zakrystii
                                                  • brum.pl1 Spadaj betonowy bandyto 04.07.13, 15:40
                                                  • piwi77.0 Po co te nerwy, zmów se zdrowaśkę, ulży Ci. 04.07.13, 15:57
                                            • piwi77.0 Re: Kolter, bądź przeklęty!!! 03.07.13, 16:33
                                              chwila.pl napisała:

Mój tata jest ciężko chory, przyjechałam do niego, by go pielęgnować i być z Nim. To on był bity przez takich jak ty. I tacy jak ty odebrali mu zdrowie. Być może to ty biłeś mego tatę. Tego się pewnie nie dowiemy. Tym nie mniej przeklinam cię! Bądź przeklęty!!!!

Twój tata robił zadyme, łamał obowiązujące przepisy, chuliganił, no to dostał wpie... który mu się słusznie należał, więc teraz go tu nie wybielaj i nie rżnij cierpiętniczej postawy. Na rentę dla ofiar czegos bardzo strasznego i tak się nie załapiecie.
                                              • brum.pl1 Ach te kompleksy 04.07.13, 11:57
                                                Wstaw sobie piątą klepkę, bo najwyraźniej gadasz jak potłuczony.
                                        • piwi77.0 Re: Warto było walczyć!!!! 03.07.13, 16:36
                                          brum.pl1 napisał:

byłemu milicjantowi, który torturował intelektualistów

Słuchasz za dużo muzyki w Radiu Maryja, inaczej może wiedziałbyś, że milicjanci nie torturowali żadnych, mniej lub bardziej przeziębionych intelektualistów.
                                          • piwi77.0 Re: Warto było walczyć!!!! 03.07.13, 16:41
                                            Jeden z drugim, ewentualnie drugą, odbyli studia i od razu mówią na siebie intelektualista. Bez przesady. Jeżeli w ogóle istnieje coś takiego jak intelektualista, to kryteria są znacznie ostrzejsze niż samo przepisanie pracy dyplomowej.
                                          • kolter-xl Re: Warto było walczyć!!!! 03.07.13, 17:45
                                            piwi77.0 napisał:

> brum.pl1 napisał:
                                            >
                                            > byłemu milicjantowi, który torturował intelektualistów
                                            >
                                            > Słuchasz za dużo muzyki w Radiu Maryja, inaczej może wiedziałbyś, że milicjanci
                                            > nie torturowali żadnych, mniej lub bardziej przeziębionych intelektualistów.

Ciekawi mnie tylko to na jakiej podstawie oprócz tego ze to dureń on taki wniosek wyciągnął ?
                                            • piwi77.0 Re: Warto było walczyć!!!! 03.07.13, 19:28
                                              kolter-xl napisał:

Ciekawi mnie tylko to na jakiej podstawie oprócz tego ze to dureń on taki wniosek wyciągnął ?

Rozpaczliwie stara się tu o image, że dużo myśli, więc pewnie po prostu sobie wymyślił.
                                              • kolter-xl Re: Warto było walczyć!!!! 03.07.13, 19:37
                                                piwi77.0 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                                >
                                                > Ciekawi mnie tylko to na jakiej podstawie oprócz tego ze to dureń on taki wn
                                                > iosek wyciągnął ?

>
                                                > Rozpaczliwie stara się tu o image, że dużo myśli, więc pewnie po prostu sobie wymyślił.

To się zgadza łgarz z niego i mitoman .
    • brum.pl1 I chwała Bogu! 02.07.13, 18:55
      pinkink3 napisała:

> Nie jest to, co prawda, moja broszka ale dziwic mi sie zawsze wolno.
      > Karol Wojtyla ma zostac uswiecony(?) 8 grudnia.
      > No, cuda, prosze panstwa!
      > Polecam zwlaszcza komentarze pod artykulem;)

Komentarze mnie nie interesują, ich czytać z pewnością nie będę.
      Nie muszę się sugerować czyimś zdaniem by wyrobić swoje własne. Tym bardziej, że na ten temat mam od lat jedno, niezmienne i głęboko ugruntowane zdanie, a mianowicie, że fakt ogłoszenia Jana Pawła II świętym jest tylko kwestią czasu. Gdyby nie Benedykt XVI, nieudolna kalka Jana Pawła II, i jego mącenie w temacie, Jan Paweł II zostałby uznany za świętego już ze dwa lata wstecz. Ale, co się odwlecze, to nie uciecze...
      • kolter-xl Re: I chwała Bogu! 02.07.13, 19:00
        brum.pl1 napisał:

Gdy
        > by nie Benedykt XVI, nieudolna kalka Jana Pawła II, i jego mącenie w temacie, J
        > an Paweł II zostałby uznany za świętego już ze dwa lata wstecz. Ale, co się odw
        > lecze, to nie uciecze...

Widać Benek Bawarczyk wiedział jaką szujaąbył wasz idol i dlatego nie pchał go na ołtarze
        • brum.pl1 Re: I chwała Bogu! 02.07.13, 19:06
          kolter-xl napisał:

> Widać Benek Bawarczyk wiedział jaką szujaąbył wasz idol i dlatego nie pchał go
          > na ołtarze

Widać głupku, że o niczym nie masz pojęcia, nie znasz faktów...
          To nie biblia, którą klepiesz na pamięć. To historia współczesna, którą trzeba znać, a ty, najwyraźniej nie masz o niej zielonego pojęcia.
          • kolter-xl Re: I chwała Bogu! 02.07.13, 19:09
            brum.pl1 napisał:

>
            > Widać głupku, że o niczym nie masz pojęcia, nie znasz faktów...

Ta , dobrze ze ty znasz Radio Maryja Fakty nieuku .

> To nie biblia, którą klepiesz na pamięć.

No a powinieneś ty nieuku moherowy .

o historia współczesna, którą trzeba
            > znać, a ty, najwyraźniej nie masz o niej zielonego pojęcia.

To tym bardziej jasno widać kto i co
            • brum.pl1 Re: I chwała Bogu! 02.07.13, 19:18
              kolter-xl napisał:

> brum.pl1 napisał:

> > Widać głupku, że o niczym nie masz pojęcia, nie znasz faktów...

> Ta , dobrze ze ty znasz Radio Maryja Fakty nieuku .

Początek wypowiedzi, to "ta" zamiast tak, jest charakterystyczne dla ludzi z marginesu społecznego, alkoholików, patologii społecznej. Jeśli nie chcesz być zdemaskowany, alkoholiku, radzę stosować inną pisownię.

> > To nie biblia, którą klepiesz na pamięć.

> No a powinieneś ty nieuku moherowy .

Rzucanie kotleta zawsze miałeś opanowane do perfekcji:)))))

• kolter-xl Re: I chwała Bogu! 02.07.13, 19:22
                brum.pl1 napisał:
                >
                > Początek wypowiedzi, to "ta" zamiast tak, jest charakterystyczne dla ludzi z ma
                > rginesu społecznego, alkoholików, patologii społecznej. Jeśli nie chcesz być zd
                > emaskowany, alkoholiku, radzę stosować inną pisownię.

Opowiedz coś o swoim trudnym życiu w gronie alkoholików, a najlepiej to zadzwoń do rozgłosi z Torunia i wyżal się tacie prowadzącemu.

>
                > Rzucanie kotleta zawsze miałeś opanowane do perfekcji:)))))

Cieszy mnie to ze powszechna opinia o tępocie prawactwa moherowego , potwierdza się w twojej osobie :))
                • brum.pl1 Re: I chwała Bogu! 02.07.13, 19:35
                  kolter-xl napisał:

> Opowiedz coś o swoim trudnym życiu w gronie alkoholików, a najlepiej to zadzwoń
                  > do rozgłosi z Torunia i wyżal się tacie prowadzącemu.

W każdym poście udowadniasz, że jesteś upośledzony umysłowo i że jesteś paranoikiem. Nie potrafisz zredagować żadnego postu, który by nie przywłaszczał sobie argumentów adwersarza. Robisz to nie dlatego, że jesteś notorycznym złodziejem, chociaż, kto wie, ale przede wszystkim, że jesteś piramidalnie głupi, i tę swoją głupotę obnażasz w każdym poście. Do tego dokładasz chamstwo i wydaje ci się, że jesteś kimś. Czytałem, jak to chwaliłeś się, że budzisz postrach na forach...
                  Nie budzisz. Ludzie traktują cię jak skunksa i nie chcą wąchać niewyobrażalnie wielkiego SMRODU jaki wydajesz i dlatego omijają cię z daleka, a nie z obawy, że pokonasz ich argumentami. Rozumiesz idioto?
                  Wiem, że nie zrozumiesz i zaczniesz pierdzieć na temat plebana i jego kolan.
                  • kolter-xl Re: I chwała Bogu! 02.07.13, 19:44
                    brum.pl1 napisał:

> kolter-xl napisał:

> W każdym poście udowadniasz, że jesteś upośledzony umysłowo i że jesteś paranoi
                    > kiem. Nie potrafisz zredagować żadnego postu, który by nie przywłaszczał sobie
                    > argumentów adwersarza.

No i to ciebie jak widzę najbardziej zbija z tropu :))nie umiesz temu zaradzić stąd twoje infantylne riposty na poziomie 12 latka z zespołem downa ??

>Robisz to nie dlatego, że jesteś notorycznym złodziejem,

Sorry nie jestem kimś tobie bliskim.

> chociaż, kto wie, ale przede wszystkim, że jesteś piramidalnie głupi

Każdy to wie ?? a ty co siedzisz w każdej głowie niemoto ??

Do tego dokładasz chamstwo i wydaje ci się
                    > , że jesteś kimś

Chamstwo ? prostaku a czy to ja w prymitywny sposób przekręcam twój nick ??

>Czytałem, jak to chwaliłeś się, że budzisz postrach na forach

No jak widać nie dajesz sobie ze mną rady , debilne odzywki pokroju kotlet ma mnie powalić ?? :))

> Nie budzisz. Ludzie traktują cię jak skunksa i nie chcą wąchać niewyobrażalnie
                    > wielkiego SMRODU jaki wydajesz i dlatego omijają cię z daleka, a nie z obawy, ż
                    > e pokonasz ich argumentami. Rozumiesz idioto?

Czemu debile twojego pokroju dla dodania sobie powagi powołują sie na szersze grona ludzi ?.Wydaje ci się cipo ze jak palniesz na forum ; ze jakieś gremium ma mnie za kogoś złego ? Wydaje ci się ze to doda powagi twojemu infantylnemu postowi ??

> Wiem, że nie zrozumiesz i zaczniesz pierdzieć na temat plebana i jego kolan.

Jak widać pleban jednak cie skrzywił :))
                    • brum.pl1 Re: I chwała Bogu! 02.07.13, 19:56
                      kolter-xl napisał:

> > W każdym poście udowadniasz, że jesteś upośledzony umysłowo i że jesteś p
                      > aranoi
                      > > kiem. Nie potrafisz zredagować żadnego postu, który by nie przywłaszczał
                      > sobie
                      > > argumentów adwersarza.

> No i to ciebie jak widzę najbardziej zbija z tropu :))

Stwierdzam ogólnie znany fakt. A w zasadzie powtarzam. Już kilka osób zredagowało na twój temat opinie, i jak dotąd, nikt jej nie podważył. Nikt tez nie stanął w twojej obronie. Wydaje ci się, że masz wiedzę, wydaje ci się, że reprezentujesz wysoki poziom inteligencji czy wiedzy. Tymczasem każdy wie, że masz co najwyżej zawodowe wykształcenie (2 lata po podstawówce), zerowy poziom jakiejkolwiek wiedzy w tym wiedzy historycznej i zapiekłą nienawiść do ludzi religijnych. Tych gotów jesteś opluć, zmieszać z błotem, wyzywać od ciotek, itd, itd. Jednym słowem zachowujesz się jak PRYMITYW.
                      • kolter-xl Re: I chwała Bogu! 02.07.13, 20:05
                        brum.pl1 napisał:

> Stwierdzam ogólnie znany fakt.

Już zauważyłem ze lubisz powoływać sie na wszystkich w koło chyba cie to buduje :)

>otąd, nikt jej nie podważył. Nikt tez nie stanął w twojej obronie

No a opowiedz jakiego ty w tym czasie uświadczyłeś wsparcia :))) ??

Wydaje ci się, że masz wiedzę, wydaje ci się, że reprezentu
                        > jesz wysoki poziom inteligencji czy wiedzy.

Mi się tak nie wydaje , ja to wiem .

Tymczasem każdy wie, że masz co najwyżej zawodowe wykształcenie (2 lata po podstawówce),

Wydaje ci sie cieniasie ze jak zrobiłeś licencjat na jakiejś znanej z brania łapówek uczelni to jesteś przez to inteligentny ??

>zerowy poziom jakiejkolwiek wiedzy w tym wiedzy historycznej

No to dawaj sprawdźmy naszą wiedzę , no dawaj cieniasie :))

>i zapiekłą nienawiść do ludzi religijnych.

Nienawiść to domena was religiantów , ja was tylko trochę czasami nie lubię :))

> Tych gotów jesteś opluć, zmieszać z błotem, wyzywać od ciotek, itd, itd. Jednym
                        > słowem zachowujesz się jak PRYMITYW.

No tak wpadasz pomiędzy wrony to i kraczesz tak jak i one , ciotko :))

• snajper55 A co ma jakiś bóg do tego? /nt 02.07.13, 19:06

• brum.pl1 Nie bóg tylko Bóg 02.07.13, 19:08
          Wydawało mi się, że potrafisz rozróżnić te pojęcia.
          Najwyraźniej zawyżyłem twoją ocenę.
          • kolter-xl Re: Nie bóg tylko Bóg 02.07.13, 19:15
            brum.pl1 napisał:

> Wydawało mi się, że potrafisz rozróżnić te pojęcia.
            > Najwyraźniej zawyżyłem twoją ocenę.

Niuniu a powiedz mi czemu imię własne pewnego anioła twoi katoliccy tłumacze biblijni piszą z małej litery ?

Zdarzyło się pewnego dnia, gdy synowie Boży udawali się, by stanąć przed Panem, że i szatan też poszedł z nimi. I rzekł Bóg do szatana: Skąd przychodzisz?

Wtedy wziął Go diabeł do Miasta Świętego, postawił na narożniku świątyni
            • brum.pl1 Nie wtrącaj się, kotlet! 02.07.13, 19:27
              • kolter-xl Re: Nie wtrącaj się, kotlet! 02.07.13, 19:30
                Cieniutki jesteś a wchodzisz w poważne tematy
                • brum.pl1 Re: Nie wtrącaj się, kotlet! 02.07.13, 19:44
                  kolter-xl napisał:

> Cieniutki jesteś a wchodzisz w poważne tematy

Cieniutki czy grubiutki, nie twoja sprawa i nie ty będziesz to oceniał, kotleciku alkoholiku.
                  • kolter-xl Re: Nie wtrącaj się, kotlet! 02.07.13, 19:47
                    brum.pl1 napisał:

> kolter-xl napisał:
                    >
                    > > Cieniutki jesteś a wchodzisz w poważne tematy
                    >
                    > Cieniutki czy grubiutki, nie twoja sprawa i nie ty będziesz to oceniał, kotleci
                    > ku alkoholiku.

Cieniutki a do tego katolicki łgarz . Nie pamiętam która to prawa ci... mi tu imputowała alkoholizm.Ale wiem jedno jesteście ciency możecie tylko na forum Frondzi się wyszaleć :))
                    • brum.pl1 Re: Nie wtrącaj się, kotlet! 03.07.13, 10:18
                      Chciałbyś głupku, chciałbyś....
        • kolter-xl Re: A co ma jakiś bóg do tego? /nt 02.07.13, 19:10
          To było czysto teoretycznie .
      • k_a_p_p_a Re: I chwała Bogu! 02.07.13, 21:06
        brum.pl1 napisał:
        na ten temat mam od lat jedno, niezmienne i głęboko ugruntowane zdanie, a mia
        > nowicie, że fakt ogłoszenia Jana Pawła II świętym jest tylko kwestią czasu.

Ty, a właściwie co to takiego ten święty i dlaczego ochkarol ma nim zostać?
        • brum.pl1 Re: I chwała Bogu! 02.07.13, 21:27
          k_a_p_p_a napisał:

> Ty, a właściwie co to takiego ten święty i dlaczego ochkarol ma nim zostać?

Ochkarol ma zostać świętym? Pierwsze słyszę.
          • k_a_p_p_a Re: I chwała Bogu! 02.07.13, 22:17
            brum.pl1 napisał:

> k_a_p_p_a napisał:
            >
            > > Ty, a właściwie co to takiego ten święty i dlaczego ochkarol ma nim zosta
            > ć?
            >
            > Ochkarol ma zostać świętym? Pierwsze słyszę.

Słuchaj dzieweczko
            Ona nie słucha
            Pewnie ku... głucha
            • brum.pl1 Re: I chwała Bogu! 02.07.13, 23:21
              k_a_p_p_a napisał:

> Słuchaj dzieweczko
              > Ona nie słucha
              > Pewnie ku... głucha

Głupawy ten wierszyk, tak jak i ten, co go cytuje.
              Nie dość, że głupawy, to jeszcze bez sensu.

-
      • bling.bling Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 02:32
        od którego momentu taki święty jest świętym? Czy był święty jak żył tylko nikt o tym nie wiedział czy dopiero po tym jak umarł "stał się" świętym? No i czy nieboszczyk wie o tym że był-jest świętym i co on z tym właściwie robi?
        Skoro był świętym to po co mu to uznanie, raz że przecież już nie żyje a dwa że skoro był już tym świętym to to jakiekolwiek uznanie i tak nic już nie zmieni.
        • brum.pl1 Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 09:41
          Nie znam odpowiedzi na te pytania. Nazwałbym je technicznymi. Sam też mam wątpliwości związane z uznaniem kogoś świętym, natury ogólnej. Zauważ, że to ludzie tego dokonują, specjalna komisja, złożona ze śmiertelników, analizujących opracowane przed wiekami algorytmy. Badająca skrupulatnie np liczbę cudów, jakie zostały dokonane przez kandydata na świętego. I sprawdzająca, czy istotnie były to cuda. Angażowani są specjaliści, angażowane są ośrodki naukowe...
          Pytanie moje sprowadza się do tego, czy uznany przez LUDZI święty jest uznany również przez BOGA? Czy te dwie decyzje są identyczne? Czy Bóg ma takie samo stanowisko i jak je reprezentuje? A co w przypadku rozbieżności? Redagowany jest protokół rozbieżności, czy też odwołuje się decyzje uznania kogoś za świętego? Jak widzisz, ludzie wierzący maja też dylematy. Najlepiej mają świadkowie Jehowy. Tam im starszy zboru, taki sam tuman jak oni, po dwuletniej zawodówce, znajdzie w kajeciku odpowiedź na każde pytanie czy dylemat i mają się tego trzymać.
          • piwi77.0 Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 10:01
            Jak na to, że tak ślepo powierzacie Waszemu Bogu swój los i gotowi jesteście do najwiekszych zbrodni na jego (domniemane) polecenie, to trochę mało o nim wiecie. Niewiele wiecie też o Świadkach Jehowy, wbrew temu co Wam głoszą Wasi kaznodzieje, oni też mają swoje wątpliwości. Wątpliwości na tym świecie mają wszyscy (no, prawie wszyscy), żaden Bóg nikomu ich nie umniejsza, także więc ich w tej dziedzinie, dziedzinie wątpliwości, pożytku z Boga nie ma.
            • brum.pl1 Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 10:13
              piwi77.0 napisał:

> Niewiele wiecie też o Świadkach Jehowy, wbrew temu co Wam głoszą Wasi kazno
              > dzieje, ...

Głupoty pleciesz. Nasi kaznodzieje nie zajmują się świadkami Jehowy. Świadków Jehowy poznajemy sami. Przyłażą jak natrętne muchy i przekonują do swojego wyznania. Znam ich. To mieszkańcy mojego miasteczka. Żaden z nich nie ma nawet średniego wykształcenia. Klepią za to biblię na pamięć i interpretują ją dokładnie tak, jak im kazał starszy zboru na naukach. W moim miasteczku jest to krawiec damski po podstawówce.
              Lubię ich i szanuję. Mają swoją pasję, są na ogół rzetelni i porządni. To prości, prostolinijni ludzie, którzy koniecznie, ale to koniecznie chcą zwerbować w swoje szeregi upatrzonych przez siebie ludzi. Dlatego stale przyłażą pod te same adresy.
              • piwi77.0 Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 10:48
                brum.pl1 napisał:

Klepią za to biblię na pamięć i interpretują ją dokładnie tak, jak im kazał starszy zboru na naukach.

I tym różnią się od katoli, bo ci Biblii w ogóle nie czytają i pojęcia nie mają co w niej jest. Świadkowie Jehowy też pie... bzdury, ale przynajmniej próbują je podeprzeć Biblią. Katol pie... i niczym tego nie podpiera, no chyba że chodzi o kremówkę, wtedy argementuje tym, że tak powiedział papież Polak.
                • brum.pl1 Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 11:32
                  piwi77.0 napisał:

> brum.pl1 napisał:
                  >
                  > Klepią za to biblię na pamięć i interpretują ją dokładnie tak, jak im kazał
                  > starszy zboru na naukach.

>
                  > I tym różnią się od katoli, bo ci Biblii w ogóle nie czytają i pojęcia nie mają
                  > co w niej jest. Świadkowie Jehowy też pie... bzdury, ale przynajmniej próbują
                  > je podeprzeć Biblią. Katol pie... i niczym tego nie podpiera, no chyba że chodz
                  > i o kremówkę, wtedy argementuje tym, że tak powiedział papież Polak.

Masz rację. Ale nie mówimy o katolach. Mówimy o KATOLIKACH. Czujesz różnicę, piwuś?
                  • piwi77.0 Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 12:52
                    Różnica jest taka, że katole siebie samych nazywają katolikami.
                    • brum.pl1 Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 12:59
                      piwi77.0 napisał:

> Różnica jest taka, że katole siebie samych nazywają katolikami.

Jeżeli nie odróżniasz katolików od katoli, to tym samym nie rozróżniasz miodu od gówna, piwuś.
                      • piwi77.0 Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 13:07
                        brum.pl1 napisał:

to tym samym nie rozróżniasz miodu od gówna, piwuś.

Nie wiem dlaczego przywiązujesz wagę do takiej umiejętności, bo ja w miód zaopatruję się w sklepie, więc nie muszę niczego rozróżniać, bo na słoiczku po prostu pisze miód.
                        • brum.pl1 Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 13:30
                          piwi77.0 napisał:

> Nie wiem dlaczego przywiązujesz wagę do takiej umiejętności, bo ja w miód zaopa
                          > truję się w sklepie, więc nie muszę niczego rozróżniać, bo na słoiczku po prost
                          > u pisze miód.

Jeżeli już, to jest napisane, ćwierćintelektualisto.
                          Tak czy inaczej, kupujesz kota w worku. Tak jak informacje na temat katolików. Niczego nie weryfikujesz, niczego nie sprawdzasz, żyjesz sobie jak debil i powtarzasz debilne informacje.
                          Taki forumowy głupek.
                          • piwi77.0 Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 13:53
                            Musiałeś się już w życiu nieźle przejechać (katolicy w ogóle jakby mieli większego pecha), że napis miód na słoiczku traktujesz z takim sceptycyzmem, czy zawartość rzeczywiscie jest zgodna z deklaracją.
                            • brum.pl1 Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 14:02
                              piwi77.0 napisał:

> Musiałeś się już w życiu nieźle przejechać (katolicy w ogóle jakby mieli większ
                              > ego pecha), że napis miód na słoiczku traktujesz z takim sceptycyzmem, c
                              > zy zawartość rzeczywiscie jest zgodna z deklaracją.

Widzisz, tym sie różnimy, że ja, kosztując zawartość słoiczka z napisem miód, potrafię stwierdzić, czy to istotnie jest miód. Ba, potrafię rozpoznać jego rodzaj. Ty natomiast, ślepo wierzysz napisowi i choćby tam było gó... pokrojone w talarki, to nadal twierdziłbyś, że to miód. Po prostu.
                              • piwi77.0 Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 14:08
                                Trudno mi nadążać, bo u mnie dotąd w słoiczku rzeczywiscie zawsze był miód. Może po prostu mam jakieś wyjątkowe szczęście.
                                • brum.pl1 Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 14:12
                                  piwi77.0 napisał:

> Trudno mi nadążać,

Mam ci współczuć, czy wsadzić na taczkę i taszczyć gada coby zdążył?
                                  • piwi77.0 Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 14:15
                                    Możesz sobie na przykład podłubać w dupie. Niektórym to pomaga.
                                    • brum.pl1 Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 14:24
                                      piwi77.0 napisał:

> Możesz sobie na przykład podłubać w dupie. Niektórym to pomaga.

Przecież to nie ja nie nadążam, tylko ty, robaczku świętojański.
                              • kolter-xl Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 14:26
                                brum.pl1 napisał:

> Widzisz, tym sie różnimy, że ja, kosztując zawartość słoiczka z napisem miód, p
                                > otrafię stwierdzić, czy to istotnie jest miód. Ba, potrafię rozpoznać jego rodz
                                > aj. Ty natomiast, ślepo wierzysz napisowi i choćby tam było gó... pokrojone w t
                                > alarki, to nadal twierdziłbyś, że to miód. Po prostu.

Ta, a powiedz czy wiesz co ci w pysk wkłada klecha kiedy to klęczysz przed nim z rozdziawioną japą na wysokości jego rozporka ??
                                • brum.pl1 Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 14:32
                                  kolter-xl napisał:

> Ta, a powiedz czy wiesz co ci w pysk wkłada klecha kiedy to klęczysz przed nim
                                  > z rozdziawioną japą na wysokości jego rozporka ??

Wiem, debilu. HOSTIĘ.
                                  • kolter-xl Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 14:43
                                    brum.pl1 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                    >
                                    > > Ta, a powiedz czy wiesz co ci w pysk wkłada klecha kiedy to klęczysz prz
                                    > ed nim
                                    > > z rozdziawioną japą na wysokości jego rozporka ??
                                    >
                                    >
                                    > Wiem, debilu. HOSTIĘ.

Ten debil to jak widać ktoś ci bliski , non top o nim tu trajlujesz niemoto .No a co to jest ta hostia ??
                                    • brum.pl1 Z bandytą nie rozmawiam! 03.07.13, 15:01
                                      Z bandytą nie rozmawiam!
                                      • kolter-xl Re: Z bandytą nie rozmawiam! 03.07.13, 15:18
                                        Teraz już gnido nie masz wyjścia , po prostu nie podaruję ci tego ze nazwałeś moją Matkę tu na forum ku rwą , kumasz debilu ??
              • kolter-xl Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 14:13
                brum.pl1 napisał:

>Znam ich.

Kłamiesz.

To mieszkańcy mojego miasteczka. Żaden z nich nie ma nawet średn
                > iego wykształcenia.

Znowu kłamiesz , większość z tych młodszych tak do 40 stki je ma .

> Klepią za to biblię na pamięć i interpretują ją dokładnie tak, jak im kazał starszy zboru na naukach

No i popatrz każdy klecha ucieka od konfrontacji z nimi w tych tematach :)))

> Lubię ich i szanuję

Kłamiesz .

ale to koniecznie chcą zwerbować w
                > swoje szeregi upatrzonych przez siebie ludzi. Dlatego stale przyłażą pod te same adresy.

Tu pokazujesz ze ich nie znasz i nie wiesz czemu tak robią.

• bling.bling Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 13:45
            Ah ta wasza mitologia Niepojęte rzeczy opowiadasz! Macie jakieś ośrodki naukowe i specjalistów od tych cudów? No i to są te cuda? I do tego jeszcze jakiś bóg.
            Tak więc uznajecie jakiś świętych nie bardzo wiedząc jakie są reguły do tego ma to coś wspólnego z cudami i czymś co nazywacie bogiem. Coś jeszcze?
            • brum.pl1 Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 13:49
              Strasznie chaotycznie formułujesz swoje myśli(?). Napisz ponownie, tym razem z zachowaniem sensu i logiki.
              • bling.bling Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 15:04
                nie nadążasz za prostymi pytaniami. Nie daje to nadziei na sensowne odpowiedzi. Może dlatego te dotychczas udzielone są takie zabawne :)
                Ale dam ci jeszcze jedną szansę na wytłumaczenie tych waszych cudaków
          • kolter-xl Re: I chwała Bogu! 03.07.13, 14:07
            brum.pl1 napisał:

> Pytanie moje sprowadza się do tego, czy uznany przez LUDZI święty jest uznany r
            > ównież przez BOGA?

Nie? no przecież klecha przy ołtarzu to niczym sam Chrystus

Czy te dwie decyzje są identyczne? Czy Bóg ma takie samo sta
            > nowisko i jak je reprezentuje?

No a szczególnie wtedy kiedy wiemy ze ten święty to np pedofil .

Najlepiej mają świadkowie Jehowy
            > . Tam im starszy zboru, taki sam tuman jak oni, po dwuletniej zawodówce, znajdz
            > ie w kajeciku odpowiedź na każde pytanie czy dylemat i mają się tego trzymać.

No popatrz a od kiedy biblia to kajecik w rękach np mgr psychologii ?, bo i takiego znam .
      • qqww1122 Re: I chwała Bogu! 04.07.13, 11:01
        brum.pl1 napisał:

>Tym bardziej, ż
        > e na ten temat mam od lat jedno, niezmienne i głęboko ugruntowane zdanie, a mia
        > nowicie, że fakt ogłoszenia Jana Pawła II świętym jest tylko kwestią czasu. Gdy
        > by nie Benedykt XVI, nieudolna kalka Jana Pawła II, i jego mącenie w temacie, J
        > an Paweł II zostałby uznany za świętego już ze dwa lata wstecz. Ale, co się odw
        > lecze, to nie uciecze...

Za tydzień jadę na urlop do Gdańska. Podaj namiaary , to razem pojedziemy do Sławoja Leszka Flaszki G. .
        Wezmę ze sobą skrzynkę wódki i bedziemy we trzech chlac z tej radości , że dżejpitu
        będzie świętym.

Potem zgrillujemy daniela i będzie chlańsko , ze hej !!!!

• piwi77.0 Re: I chwała Bogu! 04.07.13, 11:08
          Daniele są obiektem sakralnym i ich grillowanie obrażałoby uczucia.
          • qqww1122 Re: I chwała Bogu! 04.07.13, 11:52
            piwi77.0 napisał:

> Daniele są obiektem sakralnym i ich grillowanie obrażałoby uczucia.

Jeśli daniel zrobi kupę , to to jest też przedmiot sakralny ??
            • piwi77.0 Re: I chwała Bogu! 04.07.13, 12:31
              Jeżeli konsekrowany jeleń zesra się na konsekrowaną ziemię, a tak jest w tym przypadku (działka i jelenie zostały nabyte z bonifikatą, czyli za darmo, bo w celach sakralnych), to tak powstała kupa jest automatycznie przedmiotem kultu. I nie wolno sobie robić z niej jaj bo czyha paragraf.
        • brum.pl1 Re: I chwała Bogu! 04.07.13, 11:52
          qqww1122 napisał(a):

> Za tydzień jadę na urlop do Gdańska. Podaj namiaary , to razem pojedziemy do S
          > ławoja Leszka Flaszki G. .
          > Wezmę ze sobą skrzynkę wódki i bedziemy we trzech chlac z tej radości , że dżej
          > pitu
          > będzie świętym.
          >
          > Potem zgrillujemy daniela i będzie chlańsko , ze hej !!!!

Zaproś kogos innego. Ja z pewnością nie skorzystam z twojego zaproszenia.
          • qqww1122 Re: I chwała Bogu! 04.07.13, 23:46
            Szkoda , że nie chcesz ze mna i Sławojem Leszkiem Flaszką cieszyć się
            z faktu , że dżejpitu zostanie świętym.

Ale ja i tak wypije liter wódki ze Sławojem Leszkiem za Twoje zdrowie.

Musimy się urżnąć ze Sławkiem Leszkiem , bo beatyfikacja jest tylko jedna.

Alleluja i do przodu !!!!!
    • edico JP2 wkrótce katolickim świętym 02.07.13, 20:23
      Prawdę mówiąc nie wiele mnie obchodzi, kogo w jakiejś sekcie wyświęcają i wznoszą na swoje ołtarze, a kogo wykopują z daleko idącymi sankcjami. Traktuję to jako wewnętrzną sprawę z polityki hołubienia tłumu dla wewnętrznych celów organizacyjnych, a z drugiej strony podtrzymywanie tradycji znanych z cykliczności organizowanych igrzysk w dawnym Rzymie. W tym konkretnym wypadku uważam to za daleko idącą "pobłażliwość" w traktowaniu zdolności innych do logicznego myślenia. Osobiście widzę to zupełnie inaczej zarówno w świetle wciskanej tzw. "nauki" watykańskiego magisterium jak i zwykłego dobrze rozumianego pojęcia etyki. W tym konkretnym wypadku mamy do czynienia z tradycyjną "moralnością katolicką" i nic więcej.
      • karbat Re: JP2 wkrótce katolickim świętym 02.07.13, 21:06
        ( warunek konieczny) na podstawie cudu, ktorego dokonal po ... swojej smierci .

za zycia nie potrafil dokonac cudu .... nawet takiego malutkiego, najmniejszego .... ? -
        kpiny z elementarnej ludzkiej inteligencji . lub ... jaja po katolicku, jak kto woli .
        • billy.the.kid Re: JP2 wkrótce katolickim świętym 02.07.13, 21:12
          co to za nowy KArTOfeL prawiczek ten brum????
          • kolter-xl Re: JP2 wkrótce katolickim świętym 02.07.13, 22:39
            billy.the.kid napisał:

> co to za nowy KArTOfeL prawiczek ten brum????

Zerwał sie pod ołtarza i warczy
          • qqww1122 Re: JP2 wkrótce katolickim świętym 03.07.13, 03:35
            billy.the.kid napisał:

> co to za nowy KArTOfeL prawiczek ten brum????

Może to jest Chasyd_666 , który przeszedł intensywny kurs ewangelizatora ?
    • piwi77.0 Re: JP2 wkrotce swietym 02.07.13, 21:45
      No to Dziwisz jeszcze więcej krwi ze świni utoczy, aby miał czym handlować.
    • mila2712 Re: JP2 wkrotce swietym 02.07.13, 22:41
      tak....no cóż a potem dostaniemy w prezencie kolejny wolny dzień
    • qqww1122 Re: JP2 wkrotce swietym 03.07.13, 03:37
      Tragedia , Polska pogrąża się w otchłań średniowiecza.
    • psi-arz Re: JP2 wkrotce swietym 03.07.13, 09:28
      phi... Kaligula i tak był lepszy ! - on za życia został bogiem,a JP2 tylko świętym, i to po śmierci !

Gdyby JP2 miał konia,to koń mógłby zostać przynajmniej błogosławionym.
    • jerzyblazej Re: JP2 wkrotce swietym 04.07.13, 10:26
      Caligula faktycznie osiagnoł więcej niż Wojtyła !
      Zostać bogiem za życia to jest coś !
    • bling.bling Re: JP2 wkrotce swietym 04.07.13, 15:23
      Po co mówić że nieboszczyk jest święty jak obecnie żyjącemu księdzu z Afryki nawet do pięt nie dorasta. Ten ma o wiele więcej osiągnięć na tym polu. Czekają aż i ten umrze?
      • karbat Re: JP2 wkrotce swietym 04.07.13, 21:32
        za zycia nie udal mu sie zaden cud, wiec postanowil go zrobic ... po swojej smierci.... ?.
        po smierci mozna z czlowieka zrobic nawet cudaka,- umarly sie nie wypowie. nie ma szans .

mity trzeba karmic, podtrzymywac przy zyciu, inaczej by same zdechly smierca naturalna .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka