Dodaj do ulubionych

Pierwsza większa rysa..

11.07.13, 11:27

Mamy pierwszą większą rysę na gmachu KK. Duży spadek zainteresowania studiami z logo KUL. Niewątpliwie jest to sygnal, że młode pokolenie nie jest zainteresowane studiami na których studenci są pod presją światopoglądu religijnego, obawia się indoktrynacji przedstawicieli KK i niekorzystnych skutków takich studiów w ich przyszłym życiu.
Sami księcia i szlachcice KK są tej sytuacji winni. Nie rozwijam tego tematu.

lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,14255561,KUL_w_ciagu_roku_stracil_jedna_trzecia_kandydatow_.html#BoxSlotII3img%23ixzz2YiD4Q9hx?bo=1
Obserwuj wątek
    • potwor_z_piccadilly Re: akurat 11.07.13, 12:12
      Ta szkoła, to cały czas kuźnia aktywu katolickiego (czytaj, agentów KK) i cały czas jej kandydatom jest o wiele łatwiej znaleźć pracę w sektorze publicznym, niż kandydatom innych, świeckich uczelni.
      No cóż, macki coraz dalej sięgają i o coraz więcej.
      Cwaniaki.
      Po cholerę im baby moherowe i gromadka nawiedzonych, tępych krzykaczy ? Na nich, czy też, z ich pomocą nie zarobią i władzy w łapy nie dostaną.
      • ortolann Re: akurat 11.07.13, 14:23
        Jestem absolwentką KULu - nie czuję się wybrańcem losu (niestety). Nie jest mi łatwiej dostać pracę. Nie czułam się też poddawana presji światopoglądowej, ale może to zasługa kierunku studiów (filologia pewnego współczesnego języka zachodniego). Studia oceniam jako dobre, to znaczy: dały mi dobrej jakości warsztat, dobrej jakości wykształcenie merytoryczne. Pamiętam też atmosferę tamtych czasów, kiedy rektorem był ks. Andrzej Szostek - tolerancja, otwartość, życzliwość. Ale jestem świadoma tego, że nie wszędzie tak było, a raczej, że mój kierunek był pod tym względem wyjątkowy. To co się tam dzieje teraz sprawia, że się wstydzę za tę uczelnię.
        • potwor_z_piccadilly Re: akurat 11.07.13, 14:38
          ortolann napisała:

> Jestem absolwentką KULu - nie czuję się wybrańcem losu (niestety). Nie jest mi
          > łatwiej dostać pracę.

Czepnij się kruchty, działać zacznij, krzyżem poleż, z gęby d... zrób, a Ci pójdzie.
          To tak, jak kiedyś z PZPR-em.
          Czytaj, komuna, w czystej postaci komuna.
          • ortolann Re: akurat 11.07.13, 22:48
            Nie no, aż w takiej desperacji nie jestem :) Prędzej bym już ukryła wstydliwie w życiorysie te pięć lat niż z gęby zrobiła...ucho spowiednika
            • potwor_z_piccadilly Re: akurat 12.07.13, 10:43
              ortolann napisała:

> Prędzej bym już ukryła wstydliwie
              > w życiorysie te pięć lat

Dlaczego zaraz wstydliwe ?
              Nie szkoła i nie papier świadczą o Tobie.

> niż z gęby zrobiła...ucho spowiednika

Świadczyć o Tobie może bezkrytyczny ciąg, do tego, by dla mamony postanowiłabyś zostać aparatczykiem instytucji gorszej od komuny, bo o ile komuna kierowała się ideami komunistycznymi, to KK kieruje się od wieków niezmiennie ideami feudalnymi. Czytaj, że w/g nich, to oni są panami, a my rolą, którą oni uprawiają i korzyści czerpią by z ich pomocą pysznić się i w luksusach pławić.
              Tu coś dla rozrywki i ku zastanowieniu.
              www.youtube.com/watch?v=CYzRL9YIswQ
              Pozdrawiam.
              • potwor_z_piccadilly Re: akurat 12.07.13, 11:03

> Tu coś dla rozrywki i ku zastanowieniu.
                > www.youtube.com/watch?v=CYzRL9YIswQ
                > Pozdrawiam.

Aha, jedno mi umknęło.
                Zwróć uwagę na parę purpurowych księżulków z wrotkami i na wymowne spojrzenie młodej kobiety.
                Piękna para.
                Już lata temu, wielu dostrzegało to, o czym dziś tak wiele się mówi.
                • ortolann Re: akurat 13.07.13, 00:16
                  A dziękuję - bardzo dobre podsumowanie. Straszne trochę, że już wtedy tak wyraźnie było widać pustotę tej instytucji. Jest to pustota kadawera, którego jamy zieją już tylko trującym gazem. Robi wrażenie.
        • chasyd_666 Re: akurat 12.07.13, 19:22
          > To co się tam dzieje teraz sprawia, że się wsty
          > dzę za tę uczelnię.

Gender studies ? :)
          • ortolann Re: akurat 13.07.13, 00:14
            Nie akurat nie bulwersuje mnie gender studies. Miałam raczej na myśli sprawę Sabiny Bober
            A gender studies uważam raczej za postawienie diabłu ogarka przez tę uczelnię. Rozpaczliwe próby zatrzymania studentów, czy raczej kasy...
    • dr_kidler66 Re: Pierwsza większa rysa.. 12.07.13, 08:41
      Zobaczymy czy poza spadkiem zainteresowania spadną dotacje państwowe .
    • chasyd_666 Bzdura 12.07.13, 19:29
      > Mamy pierwszą większą rysę na gmachu KK. Duży spadek zainteresowania studiami z
      > logo KUL.

Brednie...KUL zaczął propagować lewactwo :

"Jaki jest powód klęski KUL? W ostatnim czasie uczelnię ostro krytykowały portale i media katolickie, w tym o. Rydzyka. Choćby za to, że uczelnia nie chciała ukarać prof. Zofii Kolbuszewskiej z Instytutu Filologii Angielskiej KUL, która stanęła w obronie dyrektorki teatru z Poznania (po wulgarnym komentarzu dotyczącym nowego papieża chciano artystkę odwołać z funkcji). Ks. prof. Antoni Dębiński, który kieruje uniwersytetem od jesieni ubiegłego roku, nie ugiął się przed żądaniami zwolnienia Kolbuszewskiej z pracy. Druga głośna sprawa to spór o "gender". KUL został zaatakowany przez biskupa włocławskiego Wiesława Meringa za to, że w programie nowych studiów dotyczących kultury i animacji sieci znalazł się wykład poświęcony problematyce "gender". Uniwersytet krytykowały portale i media ultrakatolickie za to, że próbuje przedstawiać studentom "lewacką ideologię".

--
      www.youtube.com/watch?v=wobu_4uASfE
      • kolter-xl Re: Bzdura 13.07.13, 08:58
        chasyd_666 napisał:

>
        > Brednie...KUL zaczął propagować lewactwo :

Znaczy sie nie bardzo nazistę rydzyka popierali , niemoto a nie ze popierali lewicę .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka