Dodaj do ulubionych

Marksizm-genderyzm...

31.07.13, 22:15
Genderyzm to kolejna mutacja marksizmu, jeszcze bardziej destrukcyjna...

www.naszdziennik.pl/mysl/49499,gender-gorsze-od-totalitaryzmu.html
Filozof mocno akcentuje, że ideologia gender jest gorsza od dwóch totalitaryzmów XX wieku, gdyż prowadzi do zniszczenia rdzenia człowieczeństwa – rodziny. Niemcy i Rosja odrodziły się po latach totalitaryzmu dzięki rodzinom, tymczasem genderyzm nagminnie stosuje przemoc wobec rodziny, łamiąc jedno z podstawowych praw człowieka – wychowanie dziecka przez rodziców według własnych przekonań, zwłaszcza religijnych.

– Programy szkolne tworzone przez ideologów gender są absolutnie sprzeczne z chrześcijaństwem – wskazuje ks. prof. Oko. – Seksualizacja dzieci i młodzieży jest z punktu widzenia chrześcijańskiego, ale też zwykłego rozumu, zbrodnią, która ma być wykonywana w całym majestacie prawa pod sankcjami karnymi. Tak już się dzieje w wielu krajach Zachodu.

Obserwuj wątek
    • feel_good_inc Spóźniłeś się emdżik 31.07.13, 22:24
      ...bo to już ze dwa dni na frondzie leży. Nie będzie premii.
      A xięciuniu Kakaowe Oko najwyraźniej sperma się na mózg rzuciła i zapomniał się trochę we wmawianiu katolibom, jak to są strasznie przez pedały atakowani.
      • chasyd_666 Re: Spóźniłeś się emdżik 02.08.13, 13:41
        > A xięciuniu Kakaowe Oko najwyraźniej sperma się na mózg rzuciła

Poziom "intelektualny" ateisty...

--
        youtu.be/UVLoH_73cjg
        • feel_good_inc Re: Spóźniłeś się emdżik 03.08.13, 22:33
          chasyd_666 napisał:
          > > A xięciuniu Kakaowe Oko najwyraźniej sperma się na mózg rzuciła
          > Poziom "intelektualny" ateisty...

To się nazywa dostosowanie do poziomu dyskutanta.
          Choć użycie zarówno słów "poziom" jak i "dyskutant" w tym wątku to eufemizmy.
          • chasyd_666 Re: Spóźniłeś się emdżik 05.08.13, 16:12
            eel_good_inc napisał:

> chasyd_666 napisał:
            > > > A xięciuniu Kakaowe Oko najwyraźniej sperma się na mózg rzuciła
            > > Poziom "intelektualny" ateisty...
            >
            > To się nazywa dostosowanie do poziomu dyskutanta.

Udowodnij
            • feel_good_inc Re: Spóźniłeś się emdżik 06.08.13, 08:08
              chasyd_666 napisał:
              > > To się nazywa dostosowanie do poziomu dyskutanta.
              >
              > Udowodnij

"dyskutant"=chasyd_666
              CBDU.
              • chasyd_666 Re: Spóźniłeś się emdżik 06.08.13, 08:52
                > "dyskutant"=chasyd_666
                > CBDU.

Udowodniłeś tylko swoją głupotę... :)
    • kolter-xl Re: Marksizm-genderyzm... 31.07.13, 22:24
      chasyd_666 napisał:

> Genderyzm to kolejna mutacja marksizmu, jeszcze bardziej destrukcyjna...

Emdzik wydaje ci si e ze jak inspektor Oko tak napisał to zwali nas to z nóg ??
      • chasyd_666 Re: Marksizm-genderyzm... 02.08.13, 13:53
        > Emdzik wydaje ci si e ze jak inspektor Oko tak napisał to zwali nas to z nóg ??

Nieważne kto napisał , ważne , że napisał prawdę...
        Narzuca się demoralizującą seks-edukację wbrew woli rodziców...

--
        www.youtube.com/watch?v=-6-LlHgGf7o
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Marksizm-genderyzm... 02.08.13, 14:18
          Udowodnij że to prawda.
        • kolter-xl Re: Marksizm-genderyzm... 03.08.13, 21:59
          chasyd_666 napisał:

> > Emdzik wydaje ci si e ze jak inspektor Oko tak napisał to zwali nas to z
          > nóg ??
          >
          > Nieważne kto napisał , ważne , że napisał prawdę...
          > Narzuca się demoralizującą seks-edukację wbrew woli rodziców...

Emdzik a tobie kto jadem nienawiści do Żydów zrył beret ? Tatuś czy szkoła ?
        • keram_aktsu Re: Marksizm-genderyzm... 04.08.13, 07:48
          chasyd_666 napisał:

> > Emdzik wydaje ci si e ze jak inspektor Oko tak napisał to zwali nas to z
          > nóg ??
          >
          > Nieważne kto napisał , ważne , że napisał prawdę...

Udowodnij,że pan Oko napisał prawdę
          • misiu-1 Re: Marksizm-genderyzm... 04.08.13, 09:01
            Manifestum non eget probatione.
    • yoma Re: Marksizm-genderyzm... 01.08.13, 11:29

> Genderyzm to kolejna mutacja marksizmu, jeszcze bardziej destrukcyjna...

Udowodnij.
      • karbat Re: Marksizm-genderyzm... 01.08.13, 12:37
        idiota w imie bosze . wielebnemu kapie piana z ust z nienawisci .
        plucie zamiast konkretnych argumentow . trzeba byc cynikiem,
        wyrachowanym draniem, by porownywac, mozliwosc samorealizacji sie
        kobiet w zyciu z nazizmem, marksizmem .

kobieta ma byc jak rozplodowa krowa, od dzieci i kuchni
        jak bylo przed wiekami, tak i teraz i na wieki wiekow. amen.

homoseksualistow izolowac. Franciszek sie myli -
        to wplyw podrozy samolotem na duzej wysokosci .

iddzcie rozmanzajcie sie ku chwale koscioal kat i jego prorokow
        o reszte zadba wasz bog i wasz pasterz .
      • misiu-1 Re: Marksizm-genderyzm... 01.08.13, 15:40
        Poczytaj sobie Gramsciego. Będziesz miała dowód.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Marksizm-genderyzm... 02.08.13, 08:52
          Udowodnij, że tam będzie miała.
          • misiu-1 Re: Marksizm-genderyzm... 02.08.13, 09:17
            Udowodnij, że powinienem udowodnić.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Marksizm-genderyzm... 02.08.13, 09:42
              No widzisz, nie możesz udowodnić.
              • misiu-1 Re: Marksizm-genderyzm... 02.08.13, 11:48
                Skoro ty nie jesteś w stanie udowodnić, że ja muszę cokolwiek udowadniać, to ja nawet palcem w bucie nie kiwnę.
                • obraza.uczuc.religijnych Re: Marksizm-genderyzm... 02.08.13, 12:11
                  Nie dziwię, się bo nie miałbyś jak udowodnić.
              • chasyd_666 Re: Marksizm-genderyzm... 02.08.13, 13:33
                obraza.uczuc.religijnych napisał:

> No widzisz, nie możesz udowodnić.

To ty nie możesz udowodnić :)
                • obraza.uczuc.religijnych Re: Marksizm-genderyzm... 02.08.13, 13:43
                  Ani ty, ani misio nic nie udowodniliście.
        • yoma Re: Marksizm-genderyzm... 02.08.13, 12:23
          Cóż się porobiło na tym świecie, Misiu się na ortodoksyjnego komunistę powołuje :)

Proszę o wskazanie, w którym dziele Gramsci omawia genderyzm. Z przywołaniem wydania i strony, bo może być trudno znaleźć.
          • misiu-1 Re: Marksizm-genderyzm... 02.08.13, 13:14
            www.ingentaconnect.com/content/routledg/rmis/2011/00000016/00000002/art00008
            www.historicalmaterialism.org/conferences/annual9/submit/gramscian-thought-feminism-and-post-colonial-context-toward-a-heterogendered-gramscian-approach
            • yoma Re: Marksizm-genderyzm... 02.08.13, 13:41
              No faktycznie, super źródła podajesz :) Ty czytasz w ogóle, co linkujesz, czy niczym Oszołek wrzucasz, co popadnie?

Prosiłam o konkretną pracę konkretnego autora, a otrzymuję w pierwszym z brzegu linku:

> In order to avoid ‘adding women’ to an existing Gramscian framework [...] I argue for a theoretical approach which combines Gramscian and feminist concepts,

Ja też mogę wziąć existing Platonic framework i połączyć z dajmy na to ideologią LPS. Ale czy z tego wynika, że Platon był głównym teoretykiem LPS?

Widzisz Misiu, różnica między nami jest taka, że ja prace Gramsciego miałam w ręku i o ile świat nie jest jedną wielką mistyfikacją, mogę z tego wywnioskować, że Gramsci istniał i myślał sobie to a to. Ty o istnieniu Gramsciego wiesz z dzieł Wielkich Ideologów. Na przykład takich: :)

www.pomniksmolensk.pl/news.php?readmore=3881
              czyli, innymi słowy, łykasz, co ci Wielki Ideolog poda do wierzenia.

NB fajne są te pisiaki. Wyciągają faceta z annałów historii filozofii, gdzie dotąd spoczywał w spokoju, i wmawiają wiernym, że myśl jego wiecznie żywa i że właśnie wymyślił genderyzm :) A niedobry Gramsci, paskudny i jeszcze miał uraz i dwa garby. A fe!
              • misiu-1 Re: Marksizm-genderyzm... 02.08.13, 14:28
                yoma napisała:

> Widzisz Misiu, różnica między nami jest taka, że ja prace Gramsciego miałam w ręku

I co z tego, że miałaś w ręku, skoro jesteś za głupia, żeby z tego cokolwiek zrozumieć?

> NB fajne są te pisiaki. Wyciągają faceta z annałów historii filozofii, gdzie do
                > tąd spoczywał w spokoju, i wmawiają wiernym, że myśl jego wiecznie żywa i że wł
                > aśnie wymyślił genderyzm :) A niedobry Gramsci, paskudny i jeszcze miał uraz i
                > dwa garby. A fe!

I to jest kolejny dowód twojej bezmyślności i tępoty. Już samo kwalifikowanie do "pisiaków" każdego, kto skrytykuje genderyzm, jest koronnym dowodem pustki umysłowej.
                • obraza.uczuc.religijnych Re: Marksizm-genderyzm... 02.08.13, 14:45
                  Nie ma to jak otwartomózgowo nazywać każdego kto skrytykuje syfilizantów chrześcijańskich "lewactwem".
                  • kolter-xl Re: Marksizm-genderyzm... 03.08.13, 22:07
                    obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Nie ma to jak otwartomózgowo nazywać każdego kto skrytykuje syfilizantów chrześcijańskich "lewactwem".

Dorn powiedział ze kto popiera Jarka z PIS w 99% to jest jego przeciwnikiem
                • yoma Re: Marksizm-genderyzm... 03.08.13, 15:34
                  Gdybyś miał Misiu w mózgu więcej niż dwie komórki szare, zauważyłbyś pewnie, że nazywam pisiakiem twórcę strony pomniksmoleńsk.

A biedny Gramsci nieboszczyk nadal nie wie, że wynalazł genderyzm, albowiem misie tego świata argumentów na poparcie tezy mają null.
                  • misiu-1 Re: Marksizm-genderyzm... 04.08.13, 00:06
                    Otóż i lewicowy obskurantyzm i ciemnota. Gdzie ja napisałem, że Gramsci wynalazł konkretnie genderyzm? Gramsci był prekursorem kulturowej wersji marksizmu, która później zrodziła ideologicznego potworka pt. "genderyzm". Zbyt optymistycznie założyłem, że potrafisz choć trochę myśleć i wyciągać wnioski przynajmniej w podstawowym zakresie. Myliłem się, jak widać.
                    • kolter-xl Re: Marksizm-genderyzm... 04.08.13, 09:08
                      misiu-1 napisał:

> Otóż i lewicowy obskurantyzm i ciemnota.

Gdyby nie lewica to dalej byś kozy u plebana pasał .
                • kolter-xl Re: Marksizm-genderyzm... 03.08.13, 22:06
                  misiu-1 napisał:

> I co z tego, że miałaś w ręku, skoro jesteś za głupia, żeby z tego cokolwiek zrozumieć?

Misiu pleban cie tej pogardy dla niewiast nauczył czy odmienna orientacja ?

> I to jest kolejny dowód twojej bezmyślności i tępoty. Już samo kwalifikowanie d
                  > o "pisiaków" każdego, kto skrytykuje genderyzm, jest koronnym dowodem pustki umysłowej.

Misiu ty za długo tu szerzysz te swoje prawe poglądy żeby nie było wiadomym ze masz serce u Jarosława
      • chasyd_666 Re: Marksizm-genderyzm... 02.08.13, 13:36
        > Udowodnij.

A ty czytać nie umiesz ?... :

"ideologia gender jest gorsza od dwóch totalitaryzmów XX wieku, gdyż prowadzi do zniszczenia rdzenia człowieczeństwa – rodziny. genderyzm nagminnie stosuje przemoc wobec rodziny, łamiąc jedno z podstawowych praw człowieka – wychowanie dziecka przez rodziców według własnych przekonań, zwłaszcza religijnych. "
        • yoma Re: Marksizm-genderyzm... 02.08.13, 13:48
          A ty rozumieć nie umiesz, o co cię pytają? To jest teza, prosimy o dowód.
          • chasyd_666 Re: Marksizm-genderyzm... 02.08.13, 13:55
            Myslałem , że to oczywiste...
            forum.gazeta.pl/forum/w,29,146155250,146184439,Re_Marksizm_genderyzm_.html
        • kolter-xl Re: Marksizm-genderyzm... 03.08.13, 21:56
          chasyd_666 napisał:

> > Udowodnij.
          >
          > A ty czytać nie umiesz ?... :
          >
          > "ideologia gender jest gorsza od dwóch totalitaryzmów XX wieku, gdyż prowadzi d
          > o zniszczenia rdzenia człowieczeństwa – rodziny. genderyzm nagminnie stos
          > uje przemoc wobec rodziny, łamiąc jedno z podstawowych praw człowieka – w
          > ychowanie dziecka przez rodziców według własnych przekonań, zwłaszcza religijnych. "

Emdzik niemoto jedyne co udowodniłeś ze umiesz kopiować teksty durnia związanego z oszustem Toruńskim.
    • paco_lopez Re: Marksizm-genderyzm... 02.08.13, 17:11
      w mojej bezideologii programy szkolne ustalałby rada rodziców. ani lewizna ani prawizna nie przekonuje mnie w kwestii walki o rząd dusz i ciał. człowiek po szkole lopezizmu umiałby sam wyremontować pokój, łazienkę, naprawić rower itd. to są proste bezideowe rzeczy, które powodują, niezależność od idotów, którzy leca tylko i wyłącznie na naszą kasę.
    • edico Czyli genderyzm = genderyzm? 02.08.13, 23:34
      Zaangażowanie ludzi tego kościoła w ludobójstwo w Ruandzie nie wydaje się temu zaprzeczać a raczej wskazuje, że jest coś na rzeczy w tradycjach tej religii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka