Dodaj do ulubionych

Magiczne słowo : Przyzwoitość.

03.08.13, 20:40
niezalezna.pl/44427-miecugow-na-woodstocku-o-swoim-ojcu-staliniscie-mial-prawdziwe-problemy
Ojca sobie nikt nie wybiera,ale.......
No właśnie.
Wiem,że NIEZALEŻNA to taka tuba propagandowa,ale sprawdziłem. Rzeczywiście niejaki Bruno Miecugow zrobił to co zostało opisane w artykule.
Czy więc jest PRZYZWOITOŚĆ?
Obserwuj wątek
    • mila2712 Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 03.08.13, 21:08
      jak widać pusto brzmiącym słowem ....
      • lumpior Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 03.08.13, 21:10
        pl.wikipedia.org/wiki/Bruno_Miecugow
        • mila2712 Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 03.08.13, 21:18
          o co chodzi ?
          moim zdaniem słowo przyzwoitośc w ustach Miecugowa to jakiś żart ...
          • karkowiak2plus Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 03.08.13, 21:31
            Od żartów to jest Artur Andrus. Miecugow powiedział to tak poważnie,że gotów jestem postawić znak równości między słowem przyzwoitość,a niegodziwość.
            • mila2712 Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 03.08.13, 21:57
              dodaj zakłamanie...
              kiepski pomysł by w taki sposób gloryfikowac ojca .... nie temu miały służyc spotkania z młodymi ludźmi
          • kolter-xl Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 03.08.13, 21:44
            mila2712 napisała:

> o co chodzi ?
            > moim zdaniem słowo przyzwoitośc w ustach Miecugowa to jakiś żart ...

No a dlaczego ?
            • karkowiak2plus Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 03.08.13, 21:45
              Znowu będą "kluseczki"?
              • mila2712 Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 03.08.13, 21:46
                spokojnie
                nie będą
                • kolter-xl Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 03.08.13, 22:18
                  mila2712 napisała:

> spokojnie
                  > nie będą

Jesteś tego pewna ................ Kluseczko :)
                  • mila2712 Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 04.08.13, 11:35
                    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
                    znowu mnie kluskami atakują
                    poooooomocy :PPP
                    • kolter-xl Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 04.08.13, 12:01
                      mila2712 napisała:

> aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
                      > znowu mnie kluskami atakują
                      > poooooomocy :PPP

Dobrze Kluseczko
                      • karkowiak2plus Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 04.08.13, 13:05
                        O nawet w wersji wegianckiej....... haha
                        • mila2712 Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 04.08.13, 19:32
                          o widzę, że koledze humor dopisuje ...
                      • mila2712 Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 04.08.13, 19:33
                        no popatrz...jaka ciekawa strona ....
                        jaki apetyczny obiadek :P

było pomocy a nie jestem głodna
            • mila2712 Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 03.08.13, 21:49
              chodzi mi o całą wypowiedź na temat szanownego taty...a owe słowo przyzwoitość zapewne i do ojca się odnosiło
              • kolter-xl Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 03.08.13, 22:17
                mila2712 napisała:

> chodzi mi o całą wypowiedź na temat szanownego taty...a owe słowo przyzwoitość
                > zapewne i do ojca się odnosiło

Czyli nie jesteś tego pewna , Kluseczko ?
                • karkowiak2plus Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 03.08.13, 22:29
                  Jednak są "kluseczki".
                  Ty się chyba Kolter zamilowałeś-co? Przyznaj się brachu.
                  • kolter-xl Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 03.08.13, 22:40
                    karkowiak2plus napisał:

> Jednak są "kluseczki".
                    > Ty się chyba Kolter zamilowałeś-co? Przyznaj się brachu.

Nie, jak na razie :)
                • mila2712 Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 04.08.13, 11:36
                  jestem pewna :P
                  Pan Miecugow uważa, że jego ojciec mimo wszystko był przyzwiotym człowiekiem .... i ma prawo tak sądzić
                  • kolter-xl Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 04.08.13, 12:02
                    mila2712 napisała:

> jestem pewna :P
                    > Pan Miecugow uważa, że jego ojciec mimo wszystko był przyzwiotym człowiekiem ..
                    > .. i ma prawo tak sądzić

Jego sprawa.
        • chasyd_666 Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 05.08.13, 15:55
          Rezolucja Związku Literatów Polskich w Krakowie w sprawie procesu krakowskiego – rezolucja z 8 lutego 1953 r. podpisana przez 53 sygnatariuszy - członków Związku Literatów Polskich, wyrażająca poparcie dla stalinowskich władz PRL po aresztowaniu pod sfabrykowanymi zarzutami duchownych katolickich, skazanych na karę śmierci w sfingowanym procesie pokazowym zwanym procesem księży kurii krakowskiej[1][2].
          Rezolucja czołowych intelektualistów epoki stalinizmu została podpisana po zakończeniu procesu krakowskich księży, w okresie gdy trzech skazanych oczekiwało na wykonanie wyroków śmierci.Rezolucja stanowiła element propagandowej nagonki na Kościół Katolicki i dawała stalinowskim władzom PRL pretekst do dalszego zaostrzenia represji wobec ludzi wierzących.
          Rezolucję podpisali m.in.[1][2]: Karol Bunsch, Jan Błoński, Władysław Dobrowolski, Kornel Filipowicz, Andrzej Kijowski, Jalu Kurek, Władysław Machejek, Włodzimierz Maciąg, Sławomir Mrożek, Tadeusz Nowak, Julian Przyboś, Tadeusz Śliwiak, Maciej Słomczyński, Wisława Szymborska, Olgierd Terlecki, Henryk Vogler, Adam Włodek, Kazimierz Barnaś, Wł. Błachut, J. Bober, Władysław Bodnicki, A. Brosz, B. Brzeziński, B. M. Długoszewski, Ludwik Flaszen, J. A. Frasik, Z. Greń, Leszek Herdegen, B. Husarski, J. Janowski, J. Jaźwiec, R. Kłyś, W. Krzemiński, J. Kurczab, Tadeusz Kwiatkowski, Jerzy Lovell, J. Łabuz, Henryk Markiewicz, Bruno Miecugow, Hanna Mortkowicz-Olczakowa, Stefan Otwinowski, Adam Polewka, Marian Promiński, E. Rączkowski, E. Sicińska, St. Skoneczny, Anna Świrszczyńska, Karol Szpalski, Jan Wiktor, Jerzy Zagórski, Marian Załucki, Witold Zechenter, A. Zuzmierowski.
          • karkowiak2plus Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 05.08.13, 15:58
            No dobra Ędzik,ale czemu tylko niektórych obdarzyłeś słoniną?
            Czym Ci zawinili ci,co ich nie wytłuściłeś?
    • mjot1 słowo 03.08.13, 23:24
      A czymże u licha obecnie jest w ogóle „SŁOWO”? Jeśli nie splunięciem jeno
    • piwi77.0 Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 05.08.13, 07:27
      Człowiek, którego ojciec dawał dupy ówczesnym władzom totalitarnym, co sam płaszczy się przed klechami, pojęcia nie ma jakie problemy może mieć dzisiejsza młodzież. Niech więc nie zabiera w temacie głosu i nie robi głupkowatych porównań. Niech się modli do kogo tam chce i niech najlepiej zejdzie nam z oczu.
      • karkowiak2plus Re: Magiczne słowo : Przyzwoitość. 05.08.13, 10:03
        A on będzie zbijał kapitał na tych kilku cherlawych ciosach. Zobaczysz jak bohema będzie mu sekundowała.
        Drugą stroną medalu jest to,ze młodzian z Białegostoku to też jakiś wybryk natury.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka