aiwom 11.09.13, 12:48 Ateisci sa boscy, podobno: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14584857,_Ateisci_sa_boscy___Rusza_nowa_kampania_billboardowa.html#BoxWiadTxt A wy jakie macie zdanie? : ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mila2712 Re: Ateisci sa boscy 11.09.13, 12:54 aiwom napisała: > A wy jakie macie zdanie? : ) .....Hasło nowej kampanii ma przede wszystkim ukazać osoby niewierzące w przyjaźniejszym świetle. - Chcielibyśmy ocieplić wizerunek ateistów. Podkreślić, że są dobrymi ludźmi, są "cool". Stąd lekko kontrowersyjny slogan "ateiści są boscy", nawiązujący do przekonania, że osoby niewierzące są niemoralne Ja znam paru ateistów - porządni goście :) Wizerunku ocieplac nie trzeba :) ale co ma cool z dobrocią wspólnego ? Odpowiedz Link Zgłoś
bez.przebaczenia Re: Ateisci sa boscy 12.09.13, 10:04 > .....Hasło nowej kampanii ma przede wszystkim ukazać osoby niewierzące w przyja > źniejszym świetle. - Chcielibyśmy ocieplić wizerunek ateistów. Podkreślić, że s > ą dobrymi ludźmi, są "cool". Stąd lekko kontrowersyjny slogan "ateiści są boscy > ", nawiązujący do przekonania, że osoby niewierzące są niemoralne Szczęść Boże! Obecni naczelni "boscy" ateiści w Polsce kojarzą się z SLD, czyli z Kwaśniewskim, Millerem, Urbanem itp. Czyli są to byli komuniści z PZPRu. Wczoraj oglądałam Dziennik Telewizyjny z 1988r. i tam minister sportu Kwaśniewski Aleksander zastanawiał się z Woźniakiem jakby tu się dobrać do skóry polskim trenerom, którzy służą obcym mocarstwom a nie PRLowi. To jest dla mnie typowy ateista polski XXI wieku. Obrazu tego dopełnia małżonka Kwaśniewska Jolanta, katoliczka, klękająca przed JPII całująca go w pierścień z relikwiami. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Ateisci sa boscy 12.09.13, 10:16 bez.przebaczenia napisał(a): Obrazu tego dopełnia małżonka Kwaśniewska Jolanta, katoliczka, klękająca przed JPII całująca go w pierścień z relikwiami. Naprawdę wierzysz, że w tym pierścieniu było coś poza metalem i oczkiem z kamienia? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Ateisci sa boscy 12.09.13, 10:36 dzień dobry a mnie ateisci kojarzą sie z normalnymi ludźmi, którzy żyją tak jak chcą No Jolancie to się dziwię ...faceta w pierścionek całować ? a fuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bez.przebaczenia Re: Ateisci sa boscy 12.09.13, 11:04 mila2712 napisała: > dzień dobry > > a mnie ateisci kojarzą sie z normalnymi ludźmi, którzy żyją tak jak chcą Co to znaczy, że ateiści żyją jak chcą? Żyją byle jak? Człowiek jest jak puste naczynie. Może je wypełnić Bóg, może alkohol, internet, telewizja, bylejakość. > No Jolancie to się dziwię ...faceta w pierścionek całować ? a fuj!!!!!!!!!!!!!! > !!!!! A ja Jolantę podziwiam, że na oczach człęgo świata zademonstrowała swój katolicyzm. Przy mężu ateiście-komuniście. A może to anioł rzucił ją na kolana przez papieżem? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Ateisci sa boscy 12.09.13, 11:24 bez.przebaczenia napisał(a): > Co to znaczy, że ateiści żyją jak chcą? Żyją byle jak? > Człowiek jest jak puste naczynie. Może je wypełnić Bóg, może alkohol, internet, > telewizja, bylejakość. To znaczy, że sa wolni, żyją bez nakazów, zakazów, ograniczeń Ja bylekaości tu nie widzę > A ja Jolantę podziwiam, że na oczach człęgo świata zademonstrowała swój katolic > yzm. Przy mężu ateiście-komuniście. A może to anioł rzucił ją na kolana przez p > apieżem? Etam to był skurcz a Ty sie podniecasz Odpowiedz Link Zgłoś
bez.przebaczenia Re: Ateisci sa boscy 12.09.13, 11:34 > To znaczy, że sa wolni, żyją bez nakazów, zakazów, ograniczeń > Ja bylekaości tu nie widzę Istnieje życie bez zakazów, nakazów i ograniczeń? Wczoraj był w TV film dokumentalny o swingujących parach. Jeden milusiński się nawet wykastrował, żeby dzieci nie mieć. Zabawa kończy się morderstwem i karą więzienia. Kobieta jest w ciąży nie wie z kim i rozważa zamordowanie nienarodzonego dziecka. Dlaczego o tym piszę? Bo to byli tacy fajni młodzi ludzie, którzy chcieli żyć bez ograniczeń? Z Panem Bogiem Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Ateisci sa boscy 12.09.13, 11:41 Jeżeli kobieta zaszła w ciążę, to można przypuszczać, że stosowała się do zakazu stosowania antykoncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Ateisci sa boscy 12.09.13, 11:44 Jak Ty nic nie rozumiesz oglądasz dziwne filmy i dopisujesz własne przemyślenia... Polecam Homeland, Vikings - na początek Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Ateisci sa boscy 12.09.13, 11:58 Polecam "W imię" Małgorzaty Szumowskiej ... ja zamierzam obejrzeć .... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Ateisci sa boscy 12.09.13, 12:14 bez.przebaczenia napisał(a): > Szczęść Boże! Który , macie ich ponad 1600 sztuk . > Obecni naczelni "boscy" ateiści w Polsce kojarzą się z SLD, czyli z Kwaśniewskim, Millerem, Urbanem itp. Czyli są to byli komuniści z PZPRu. Ja bym postawił na episkopat i rydzyka , to oni są głównymi sprawcami coraz bardziej opustoszonych ław w kościołach. Wczoraj oglądałam > Dziennik Telewizyjny z 1988r. i tam minister sportu Kwaśniewski Aleksander zas > tanawiał się z Woźniakiem jakby tu się dobrać do skóry polskim trenerom, którzy > służą obcym mocarstwom a nie PRLowi. Tak i dziś powinno byc , jak cię społeczeństwo wykształciło to najpierw oddaj mu a potem sobie jedź gdzie chcesz . > To jest dla mnie typowy ateista polski XX I wieku. Kwachu ? on w jeden fiut razem z episkopatem dmucha ,mowa o kasie to spólnicy w grabieniu narodu !! >Obrazu tego dopełnia małżonka Kwaśniewska Jolanta, katoliczka, klękają > ca przed JPII całująca go w pierścień z relikwiami. No a Karol powinien jej kopa zasadzić ,ale stary cap umiał pieniążki liczyć i wiedział gdzie konfitury stoją Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Ateisci sa boscy 11.09.13, 12:56 Hasło jest doskonałe. Katole będa mogli jedynie zagryzać palce, ale obrazy debilnych uczuć i tak się nie doszukają. I o to w tym chodzi. Tylko o to, aby dokopać katolom i okazać jak łatwo sprawić im ból w sposób całkowicie bezkarny. To ocieplanie wizerunku, chrzan o rozdziale tego i owego, to sciema, ale potrzebna, żeby było alibi. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Ateisci sa boscy 12.09.13, 08:52 Aha. Celem akcji jest dokopanie. I koniecznie katolom. Tak jak celem jednej z organizacji pożytku publicznego było robienie na złość homofobom. Po prostu zajebiście. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Ateisci sa boscy 12.09.13, 08:54 Uwazam, że zajebiście, dlaczego nie? Czasem przyjemnie jest sobie coś odreagować. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Ateisci sa boscy 12.09.13, 09:54 No wiem, że uważasz swoje zdanie za zajebiste. Co najmniej dziwnym byłoby gdyby było inaczej. Pozostaje pytanie czy rzeczywiście celem akcji jest dokopanie katolom czy cel ten jest inny? Tak jakby prowadzić akcję pt "pij mniej piwa" i cieszyć się, że ktoś wreszcie dokopał piwiemu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Ateisci sa boscy 12.09.13, 10:08 Jako, że post Twój jest w swej konstrukcji nieco niechlujny i trudno się do niego odnieść, ułatwię Ci zadanie i postawię proste pytanie. Dlaczego uważasz, że motywem akcji, o której w tym wątku mowa, nie może być zwykła chęć bezkarnego dokopania katolom? Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Ateisci sa boscy 31.10.13, 14:39 Jako, że chlujnie składasz literki to podpowiem: z mojego wpisu nie ywnika co uważam za cel akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Ateisci sa boscy 11.09.13, 13:00 "Kiedy człowiek przestaje wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzy. Wtedy wierzy w byle co." (G.K.Chesterton) Na przykład w marksizm-leninizm. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio71.2 Re: Ateisci sa boscy 11.09.13, 13:08 misiu-1 napisał: > "Kiedy człowiek przestaje wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wier > zy. Wtedy wierzy w byle co." (G.K.Chesterton) > Na przykład w marksizm-leninizm. lub w siebie > Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Ateisci sa boscy 12.09.13, 11:55 gucio71.2 napisał: > misiu-1 napisał: > > > "Kiedy człowiek przestaje wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic niwierzy. Wtedy wierzy w byle co." (G.K.Chesterton) > > Na przykład w marksizm-leninizm. > > lub w siebie Wierca musi mieć przewodnika jak ślepy co go pies prowadza. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Ateisci sa boscy 11.09.13, 13:12 Zacząłeś nagle Chestertona wyznawać, że bierzesz jego poglądy za własne i nimi wymachujesz? Otóż moim zdaniem, właśnie ten kto w Boga wierz, wierzy w byle co, bo nie ma na tym swiecie czegoś bardziej nieistniejacego niż Bóg. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Ateisci sa boscy 12.09.13, 03:05 Misiu--takim niczym,byle czym jest wiara w bogów wymyślonych przez wystraszonego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Ateisci sa boscy 12.09.13, 11:53 misiu-1 napisał: > "Kiedy człowiek przestaje wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wier > zy. Wtedy wierzy w byle co." (G.K.Chesterton) > Na przykład w marksizm-leninizm. Lub zostaje nazistą na pasku wpisując motto do boga się odnoszące . Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re:" Ateisci sa piekielnie głupi ! ":) 11.09.13, 21:26 Ateizm podpada pod definicję paranoi... :) forum.gazeta.pl/forum/w,29,146725569,146837145,Swietna_charakterystyka_ateizmu_.html Odpowiedz Link Zgłoś
gucio71.2 Re:" Ateisci sa piekielnie głupi ! ":) 11.09.13, 22:10 chasyd_666 napisał: > Ateizm podpada pod definicję paranoi... udowodnij!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re:" Ateisci sa piekielnie głupi ! ":) 12.09.13, 21:36 gucio71.2 napisał: > chasyd_666 napisał: > > > Ateizm podpada pod definicję paranoi... > > udowodnij!!! > Proszę bardzo : Definicja urojenia DSM-IV jest następująca: "Fałszywe przekonanie oparte na niepoprawnym wnioskowaniu o rzeczywistości zewnętrznej, które jest utrzymywane stanowczo wbrew temu, co sądzą niemal wszyscy inni i wbrew temu, co mówią niepodważalne i oczywiste dowody lub świadectwa z tym sprzeczne." Ateizm ("Boga nie ma") jest poglądem nieracjonalnym i niepoprawnym (brak racjonalnych przesłanek) Ateiści popadają w urojenia i zaprzeczają oczywistym faktom - tu 1 z wielu przykładów : forum.gazeta.pl/forum/w,721,146538519,146538519,Dalsze_cuda_w_Sokolce_.html -- www.youtube.com/watch?v=ML3G1MykdnM Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re:" Ateisci sa piekielnie głupi ! ":) 12.09.13, 22:01 chasyd_666 napisał: > Definicja urojenia DSM-IV jest następująca: > "Fałszywe przekonanie oparte na niepoprawnym wnioskowaniu o rzeczywistoś > ci zewnętrznej, które jest utrzymywane stanowczo wbrew temu, co sądzą niemal ws > zyscy inni i wbrew temu, co mówią niepodważalne i oczywiste dowody lub świadectwa z tym sprzeczne." > > Ateizm ("Boga nie ma") jest poglądem nieracjonalnym i niepoprawnym (brak racjon > alnych przesłanek) > Ateiści popadają w urojenia i zaprzeczają oczywistym faktom - tu 1 z wie > lu przykładów : Pokaz mi prawdziwego Osła nie ciebie ,ale takiego prawdziwego który gada to ci uwierze jak na razie emdzik udowadniasz tylko to ze jesteś bublem !! -- > www.youtube.com/watch?v=ML3G1MykdnM Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re:" Ateisci sa piekielnie głupi ! ":) 11.09.13, 23:12 chasyd_666 napisał: Ateizm podpada pod definicję paranoi... :) Jakąś tam papieską definicję, może i tak, ale nie o to chodzi. Zrób jakiś fajny billboard z tym hasłem, żeby przyciągał wzrok i wtedy pogadamy. Bo jak na razie potraficie jedynie robić obrazki propagujące martwe porozrywane płody. A to nie tylko nie przyciąga wzroku, ale rzygać się od tego chce. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re:" Ateisci sa piekielnie głupi ! ":) 12.09.13, 21:40 piwi77.0 napisał: > chasyd_666 napisał: > > Ateizm podpada pod definicję paranoi... :) > > Jakąś tam papieską definicję, Wiem , że masz problemy z rozumieniem tekstu... Odpowiedz Link Zgłoś
aiwom a z badan wynika, ze odwrotnie 11.09.13, 23:22 chasyd_666 napisał: > Ateizm podpada pod definicję paranoi... :) > > forum.gazeta.pl/forum/w,29,146725569,146837145,Swietna_charakterystyka_ateizmu_.html natemat.pl/71545,wierzacy-ludzie-sa-mniej-inteligentni-od-ateistow-zaskakujacy-wniosek-naukowego-pisma Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: a z badan wynika, ze odwrotnie 12.09.13, 21:46 Fałszywie je interpretujesz. Mylisz paranoję z IQ. Naukowcy interpretowali badania w ten sposób , że osoby inteligentne odchodzą od religii ... z głupoty :) Jeśli uważasz inaczej , to podaj inteligentny argument na rzecz ateizmu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: a z badan wynika, ze odwrotnie 12.09.13, 22:06 chasyd_666 napisał: > Fałszywie je interpretujesz. Mylisz paranoję z IQ. Naukowcy interpretowali Naukowcy z Frondzi czy waszego nocnika ?? Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re:" Ateisci sa piekielnie głupi ! ":) 12.09.13, 03:08 Chasyd--świr nigdy nie dopuszcza myśli iż jest świrem,wierzy we wszystko co sobie wymyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re:" Ateisci sa piekielnie głupi ! ":) 12.09.13, 21:48 voxave napisała: > Chasyd--świr To cały twój argument ?... Potwierdzasz moje hasło :) -- www.youtube.com/watch?v=ML3G1MykdnM Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Tak sobie myślę, że skoro ateiści są tacy głupi 12.09.13, 09:09 i jest ich tak mało, to dlaczego inteligentna większość trzęsie przed nimi dupą? A było to nie do przeoczenia w niedawnych wypowiedziach wysokich funkcjonariuszy polskiego episkopatu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Tak sobie myślę, że skoro ateiści są tacy głu 12.09.13, 12:03 piwi77.0 napisał: > i jest ich tak mało, to dlaczego inteligentna większość trzęsie przed nimi dupą > ? A było to nie do przeoczenia w niedawnych wypowiedziach wysokich funkcjonariuszy polskiego episkopatu. Ci na ambonach trochę szkoły liznęli , doskonale wiedza ze ateizm nie wynika z głupoty a rozumu , przecież klecha mało który wierzy w durnoty które głosi . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re:" Ateisci sa piekielnie głupi ! ":) 12.09.13, 11:56 chasyd_666 napisał: Emdzik nawet najgłupszy ateista jest przy tobie geniuszem . Odpowiedz Link Zgłoś
bez.przebaczenia rodzinka.pl 12.09.13, 09:20 Myślałem, że to reklama głupawego serialu rodzinka.pl, gdzie dzieci wyzywają się od idiotów, opluwają, wrzeszczą, a rodzice i dziadkowie też niezbyt rozgarnięci spędzają większość czasu przed telewizorem. Popłuczyny kanadyjskiego sitcomu za nasze pieniądze z podatku telewizyjnego. Jeśli to reklama ateizmu, to nietrafiona. Choćby dlatego, że właśnie dziś kojarzy się z rodziną Boskich. A odcinków jeszcze kilka tysięcy nakręcą. W końcu za dzień zdjęciowy płacą po 8 tysiaków na łebka. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: rodzinka.pl 12.09.13, 10:00 Bez sensu. Gdyby było o tym, że Boscy są ateistami to tytuł wątku brzmiałby jakoś tak: "Boscy ateiści", albo "Boscy są ateistami", ale "ateiści są boscy" w żaden sposób nie kojarzą się normalnemu człekowi z rodzinką Boskich. Tak więc nieudana próba obśmiania. Odpowiedz Link Zgłoś
pvf Re: rodzinka.pl 12.09.13, 13:43 nelsonek napisał: > Tak więc nieudana próba obśmiania. Jaki rozum, taka próba :) Odpowiedz Link Zgłoś
facet123 Re: Ateisci sa boscy 12.09.13, 13:21 Oczywiście zdanie pozytywne. Ateiści to rosnąca, mocno dyskryminowana cześć społeczeństwa. Zwłaszcza w Polsce trzeba uświadamiać ludziom, że nie ma nic złego w tym, że ktoś nie wyznaje żadnej religii, a nauki moralne można równie dobrze (a w zasadzie nawet lepiej i spójniej) wywieść z podstaw naukowo-racjonalnych niż religijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Ateisci sa boscy 12.09.13, 21:26 facet123 napisał: > Ateiści to mocno dyskryminowana cześć społeczeństwa. W jaki sposób ?... nauki moralne można równie dobrze (a w zasadzie nawet lepiej i > spójniej) wywieść z podstaw naukowo-racjonalnych niż religijnych. > Poważnie ??... Wywiedź zasadę "nie zabijaj "... Odpowiedz Link Zgłoś
facet123 Re: Ateisci sa boscy 16.09.13, 12:32 > > Ateiści to mocno dyskryminowana cześć społeczeństwa. > > W jaki sposób ?... 1. Nagminnie łamana zasada rozdziału Kościoła od Państwa 2. Domyślna religia w szkole, mimo, że w teorii jest realizowana jako zajęcia dodatkowe, to w praktyce, to ci którzy na nią nie posyłają dzieci muszą podpisywać specjalne oświadczenia. 3. Cała masa przywilejów wynikających z wyznawania religii, jak urzędowe ściganie "obrazy uczuć religijnych", ulgi podatkowe dla instytucji religijnych itp... > Poważnie ??... Wywiedź zasadę "nie zabijaj "... Z powątpiewającego tonu wnioskuje, że nie jesteś obeznany z historia myśli filozoficznej, bo to, że zasady moralne lepiej jest wywodzić bez odnoszenia się do religii, to już od kilkuset lat wiadomo. "Nie zabijaj" to klasyczny imperatyw kategoryczny - nie należy zabijać, bo jak będziesz zabijał to inni również będą zabijać, a nikt nie chce świata w którym na każdym kroku można zostać zabitym. I tyle. Natomiast zdecydowanie trudniej jest dowieść, że nie należy zabijać powołując się nie niesprawdzalne wierzenia religijne i "święte księgi". W końcu ktoś może nie uwierzyć w Twoją wersje religii i jej pisma, albo może powołać się na konkurencyjne pisma religijne z w których napisano, że zabijać wolno - w takim dyskursie nie sposób znaleźć wspólnej płaszczyzny, zatem zakazy moralne wywiedzione z religii nigdy nie są uniwersalne. Odpowiedz Link Zgłoś
seth.destructor Re: Ateisci sa boscy 12.09.13, 22:15 Ateiści czy sataniści, jeśli wierzą, to nie różnią się od teistów czy chrześcijan. Tylko agnostycy i niewierzący się liczą. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_schechter Re: Ateisci sa boscy 14.09.13, 15:29 > Ateiści czy sataniści, jeśli wierzą, to nie różnią się od teistów czy chrześcij > an. Wszyscy oni są wiercami :) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Ateisci sa boscy 16.09.13, 13:00 Sam nie wierzysz w to co piszesz, emdżik. Odpowiedz Link Zgłoś
radymir Ateista a niewierzacy 01.11.13, 16:15 seth.destructor napisał: > Ateiści czy sataniści, jeśli wierzą, to nie różnią się od teistów czy chrześcij > an. Tylko agnostycy i niewierzący się liczą. Ateista a niewierzacy - jaka jest roznica? Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Ateista a niewierzacy 05.11.13, 16:19 radymir napisał: > Ateista a niewierzacy - jaka jest roznica? A no taka,że niektórzy porypańcy uważają ateistę za wyznawcę Szatana. Odpowiedz Link Zgłoś
kot.w.kapeluszu Podżegacze 16.09.13, 11:31 To jest kampania podżegaczy i tyle. Z ateizmem to ma wspólnego tyle co twoje bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: Ateisci sa boscy 06.11.13, 16:16 dla mnie to dziwne, że tak trudno tutaj zaakceptować swobodę religijną wraz z ateizmem i gnozą. pod tym względem nie dorastamy tutejszym z wieku XVI. zasanawiające Odpowiedz Link Zgłoś