Gość: Paweł 25 IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 18.08.04, 22:07 Bardzo chciał bym skątaktować się z Panią Marią. Jestem chory na zapalenie wątroby typu C i bardzo potrzebuję pomocy. Proszę o kontakt na adres email: haniball@idea.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ilona243.op.pl Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.chello.pl 11.12.04, 22:56 Bardzo chciałabym spotkać się z p. Marią. Mam 13 letnią córkę z porejrzeniem ADHD i tak naprawdę wydaje mi się,ze tylko Ona mogłaby mi pomóć. Zmęczona jestem ciągłym pędem mojej młodszej córki ale nie podoba mi się faszerowanie jej ratinolem. Próbowałam już naprawdę wszystkiego. Z nadpobudliwością, nerwowością, z atakami złości "walczę" już mniej więcej 12 lat i coraz mniej mam siły. Tak bardzo chciałabym małej pomóc a moja bez radność i bezsilność mnie dobija.Musiałam Oleńkę przenieśc do szkoły dla dzieci trudnych, dgyż na szkołę prywatną mnie nie stać i boli mnie to,że zmarnowałam przyszłość swojej córce. Proszę, jeżeli ktoś zna adres p. Mari lub wie jak tam dojechać dajcie mi znak.ILONA Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 11.12.04, 23:26 Gość portalu: ilona243.op.pl napisał(a): > Bardzo chciałabym spotkać się z p. Marią. Mam 13 letnią córkę z porejrzeniem > ADHD i tak naprawdę wydaje mi się,ze tylko Ona mogłaby mi pomóć. Na ADHD najlepiej pomaga biczowanie raz w tygodniu, w niedzielę, poprzedzone odmówieniem trzech zdrowasiek. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saba-dor Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 00:16 kusisz swoj los glupi bucu Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 12.12.04, 00:32 Gość portalu: saba-dor napisał(a): > kusisz swoj los glupi bucu Wyśmiewając się z głupców, o przemądra Sabo ? ;))) S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona243@op.pl Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.chello.pl 12.12.04, 00:27 Nie życzę nikomu zmartwień ani cierpień. nie wiem ile masz lat i nie chcę wiedzieć, ale uważaj bo los jest złośliwy, i z pwenością nie raz zapłaczesz nad swoim losem albo swoją głupotą. Widać, że obce jest Ci cierpienie a nie chciej poznać jego smaku. cierpienie boli-głupcze, bo inaczej cię nazwać nie można.Śpij spokojnie, jeżeli w ogóle możesz spać. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 12.12.04, 00:35 Gość portalu: ilona243@op.pl napisał(a): > Nie życzę nikomu zmartwień ani cierpień. nie wiem ile masz lat Wystarczy spojrzeć na mój nick. ;)) 1955. > i nie chcę > wiedzieć, ale uważaj bo los jest złośliwy, i z pwenością nie raz zapłaczesz > nad swoim losem albo swoją głupotą. Z losem, którego nie mozna zmienić trzeba się pogodzić. Płacz nic nie da. > Widać, że obce jest Ci cierpienie a nie chciej poznać jego smaku. A gdzież to odczytałeś, o Wasza przenikliwość ? > cierpienie boli-głupcze, bo inaczej cię nazwać nie > można.Śpij spokojnie, jeżeli w ogóle możesz spać. Ależ mogę, choć zwykle późno się kładę. Dlaczegóż nie miałbym spać, o Wasza zagadkowość ? ;))) S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.icpnet.pl 12.12.04, 01:33 snajper,z twojego rocznika,to tylko moze wino by bylo dobre.Bo egzempklarz, taki jak Ty miał byc zrobiony tylko na próbe i zneatrualizowany. Bo ktos, co mysli( sorry, ty przecież nie myslisz), to zanim napisze takie wypociny jak twoje, to sie zastanowi. Czyjes nieszczescie, jest dla niego tragedia, ale dla kogos, kto nie jest człowiekiem, to temat do prymitywnych żartów. Popytaj normalnych ludzi, jak nalezy sie ustosukować do problemu, a jak przerasta to twoje możliwosci to zacznij czytac bajki z serii poczytaj mi mamo, bo to wlasciwe pozycje dla Ciebie - chociaz niektóre przerastają twój poziom Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 12.12.04, 01:57 Gość portalu: obserwator napisał(a): > snajper,z twojego rocznika,to tylko moze wino by bylo dobre.Bo egzempklarz, > taki jak Ty miał byc zrobiony tylko na próbe i zneatrualizowany. I co ???? :)))))) > Bo ktos, co > mysli( sorry, ty przecież nie myslisz), to zanim napisze takie wypociny jak > twoje, to sie zastanowi. Czyjes nieszczescie, jest dla niego tragedia, ale > dla kogos, kto nie jest człowiekiem, to temat do prymitywnych żartów. Popytaj > normalnych ludzi, jak nalezy sie ustosukować do problemu, a jak przerasta to > twoje możliwosci to zacznij czytac bajki z serii poczytaj mi mamo, bo to > wlasciwe pozycje dla Ciebie - chociaz niektóre przerastają twój poziom No, to chyba szeptunka głos zabrała. :)))))))) S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czes D. Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.chello.pl 28.12.04, 20:09 Człowieku! Puknij się najpierw w głowę zanim coś napiszesz - a zwłaszcza do człowieka szukającego pomocy. Według mnie zachowujesz się jak bydlę ( nie obrażając bydła) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 29.12.04, 09:55 Gość portalu: Czes D. napisał(a): > Człowieku! Puknij się najpierw w głowę zanim coś napiszesz - a zwłaszcza do > człowieka szukającego pomocy. Według mnie zachowujesz się jak bydlę ( nie > obrażając bydła) Niech ludzie szukają pomocy tam, gdzie mogą ją uzyskać, a nie u oszustów takich jak te szeptunki czy inni uzdrawiacze. Co, interes psuję ? To dobrze. :)) S. Odpowiedz Link Zgłoś
pewien_student negujesz 06.02.05, 02:03 bo nie widzisz? bo nie zmierzone? nie udowodnione? ryzykowne podejscie do swiata... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 11.12.04, 23:29 Gość portalu: Paweł 25 napisał(a): > Bardzo chciał bym skątaktować się z Panią Marią. Jestem chory na zapalenie > wątroby typu C i bardzo potrzebuję pomocy. Proszę o kontakt na adres email: > haniball@idea.net.pl Na zapalenie wątroby typu C pomaga kozie łajno rozmieszane z moczem chorego. Trzeba pić trzy razy dziennie przed jedzeniem. Uzupełniająco można stosować okłady na brzuch z kwiatu bzu czarnego. S. Odpowiedz Link Zgłoś
rycha7 Snajper... 12.12.04, 00:03 ..uwazaj..bo trafisz na lepszego od siebie snajpera.. a wtedy zalecane przez ciebie kuracje nawet tobie nic nie pomogą. Troche szacunku dla czyjegosc cierpienia Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Snajper... 12.12.04, 00:31 rycha7 napisała: > ..uwazaj..bo trafisz na lepszego od siebie snajpera.. a wtedy zalecane przez > ciebie kuracje nawet tobie nic nie pomogą. Troche szacunku dla czyjegosc > cierpienia Szacunku ? Nad cierpieniem - boleję, głupotę - mam w pogardzie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
rycha7 Re: Snajper... 12.12.04, 00:55 Z twoich postow wynika, ze tylko nad swoim cierpieniem bolejesz. Ganic glupote można w rozny sposob, wszak trzeba zwazac na to, żeby nie ranic uczuć tych, ktorzy poszukuja tak niekonwencjonalnych metod ratunku. A najprostszym sposobem- jest brak komentarza. Co co to przeszkadza? wyrzadzaj tobie jakakolwiek krzywde? cigna ciebie na sile do znachorek? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Snajper... 12.12.04, 00:59 rycha7 napisała: > Z twoich postow wynika, ze tylko nad swoim cierpieniem bolejesz. Nigdzie nie pisałem o swoim cierpieniu. Boleję nad każdym cierpieniem. > Ganic glupote > można w rozny sposob, wszak trzeba zwazac na to, żeby nie ranic uczuć tych, > ktorzy poszukuja tak niekonwencjonalnych metod ratunku. To nie są żadne niekowencjoalne metody ratunku, To są konwecjonalne metody wyciągania kasy od głupców. Którym to trzeba uświadamiać, aby się leczyli, a nie nabijali kabzę bezdusznym oszustom, żerującym a cudzym cierpieniu. > A najprostszym sposobem - jest brak komentarza. Nieprawda. Brak komentarza to zostawienie pola tym, o których już pisałem wyżej. > Co co to przeszkadza? wyrzadzaj tobie jakakolwiek krzywde? cigna ciebie na > sile do znachorek? Wyrządzają krzywdę innym. Ja się oszukać nie dam. S. Odpowiedz Link Zgłoś
rycha7 Re: Snajper... 12.12.04, 01:25 > Widać, że obce jest Ci cierpienie a nie chciej poznać jego smaku. A gdzież to odczytałeś, o Wasza przenikliwość ? Twoje cierpienie? Ano snajper z tego zdania wynika. A twoje slowa wspolczucia, bolesci.. to niby twoje porady. Tak? To moze tylko lekarzom wypada nabijac kabze? Bo to sa konwencjonalne metody wzbogacania sie wyzszego peronelu..no ladnie. A niby doktory to nie zeruja na cudzym cierpieniu, zadajac za swe uslugi dodatkowej gratyfikacji? A te adresy placowek to adresy miejsc pracy nieskazitelnych moralnie czlonkow izby lekarskiej? Ci co oferuja tego rodzaju uslugi, zadaja zazwyczaj zaplaty co laska. Komentarz? byc moze jest wskazany, ale snajper..troche kultury slowa, jesli wiesz o co mi chodzi. Czlowiek ma wolna wole. Pozwol innym popelniac bledy, dawac sie oszukiwac, bo to jest ich prawo. A, ze ty nie dajesz sie oszukiwac? to gratulacje.. tak trzymaj dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Snajper... 12.12.04, 01:32 rycha7 napisała: > > Widać, że obce jest Ci cierpienie a nie chciej poznać jego smaku. > > A gdzież to odczytałeś, o Wasza przenikliwość ? > Twoje cierpienie? > Ano snajper z tego zdania wynika. A twoje slowa wspolczucia, bolesci.. to niby > twoje porady. Tak? Nie. To mój sprzeciw przeciwko oszukiwaiu łatwowiernych. > To moze tylko lekarzom wypada nabijac kabze? Za leczenie - tak. Bo oni leczą, a nie oszukują. > Bo to sa konwencjonalne metody wzbogacania sie wyzszego peronelu..no ladnie. To są konwencjoalne, uczciwe sposoby zarabiania. > A niby doktory to nie zeruja na cudzym cierpieniu, zadajac za swe uslugi dodat > kowej gratyfikacji? Ci co żądają dodatkowej gratyfikacji - tak, żerują. Ale nie oszukują, że leczą, tylko leczą. > A te adresy placowek to adresy miejsc pracy nieskazitelnych moralnie czlonkow > izby lekarskiej? A gdzieś tak napisałem ? > Ci co oferuja tego rodzaju uslugi, zadaja zazwyczaj zaplaty co laska. ajczęściej nie żądają jej wogóle. Miałem z nimi już co ieco do czynienia, więc wiem. > Komentarz? byc moze jest wskazany, ale snajper..troche kultury slowa, jesli > wiesz o co mi chodzi. A gdzież byłem niekulturalny ????????? > Czlowiek ma wolna wole. Pozwol innym popelniac bledy, dawac sie oszukiwac, bo > to jest ich prawo. A, ze ty nie dajesz sie oszukiwac? to gratulacje.. tak > trzymaj dalej. Ależ czy ja go siłą zatrzymuję i oszukiwać nie daję ? Zawsze może dać się oszukać. Ja też jestem oczywiście czasem oszukiwany, co nie jest jednak powodem, abym zamykał oczy, uszy i usta gdy innych szarlatani usiłują nabrać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
rycha7 Re: Snajper... 12.12.04, 01:59 Nie powiem, subtelne wyrazanie wspolczucia..ech Snajper, lekarz i owszem ma leczyc, ale czesto jest tak, że zamiast leczenia przez swoje zaniedbanie, arogancje w stosunku do pacjenta, wyrzadza krzywde. A zadoscuczynienia nie mozna potem dochodzic w szpitalu np. klinicznym, bo utraconego zdrowia nikt juz nie wroci, nawet lekarz z tytulem profesora i chociazby nie wiem jak by sie staral, to najwyzej moze zmniejszyc dyskomfort pacjenta. A spraw w sadach o odszkodowanie jest co niemiara...organizacji wspierajacych pacjentow, tez jest troche..poszukaj sobie Jesli lekarz zada lapowki, albo w niedwuznaczny sposob daje do zrozumienia, że bedzie wlasciwa opieka i leczenie to to jest konwencjonalna metoda zarabiania pieniedzy za swiadczenie uslug medycznych? Wszak leczy, nieprawdaz? A czyz nie oszukuja pacjenta, twierdzac, że przypisuje mu najlepszy lek, bo najdrozszy..a nie zajaknie sie slowem o polskim odpowiedniku, ale o wiele tanszym..no tak ma sekretne powiazanie z przedstawicielami medycznymi firm...ale przeciez leczy! A adresy? no coz jakies podawales adresy SPZOZ-u np.w Andrychowie. Ja tylko zadalam pytanie. Trudno w swiecie wirtualnym kogos sila zatrzymywac, nie pozwalac na oszukiwanie, zreszta w rzeczywistosci tez nie jest latwo. Ja też jestem oczywiście czasem oszukiwany, co nie jest jednak powodem, abym > zamykał oczy, uszy i usta gdy innych szarlatani usiłują nabrać. > Hm, nie rozumiesz czy nie chcesz zrozumiec, co to jest kultura slowa? Zycze dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czes D. Re: Snajper... IP: *.chello.pl 28.12.04, 20:23 A ty uzurpujesz sobie prawo do twierdzenia, że coś w co ty nie wierzysz nie ma prawa do istnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czes D. Re: Snajper... IP: *.chello.pl 28.12.04, 20:18 A swoje chamstwo gdzie masz? Okazuję się, ze to jednak prawda, że bydlęta odzywają się ludzkim głosem wyłącznie w dzień Wigilii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Czesio Dupa - szeptun ? ;)) _____nt 29.12.04, 09:59 Gość portalu: Czes D. napisał(a): > A swoje chamstwo gdzie masz? > Okazuję się, ze to jednak prawda, że bydlęta odzywają się ludzkim głosem > wyłącznie w dzień Wigilii!!! Czesio Dupa ? ;)) S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saba-dor Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 00:24 znana jest rowniez inna szeptunka , Wiera Poplawska z Orli kolo Bialegostoku.Mam gdzies tel.do niej,jesli bedziesz zainteresowany.Zajrzyj na forum Bialostockie ,ja tam pytalam o szeptunki.forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=18102629 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona243@op.pl Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.chello.pl 12.12.04, 00:33 Bardzo Ci dziękuję, jeśli znajdziesz ten telefon byłabym bardzo wdzięczna.ILONA Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 12.12.04, 00:41 Gość portalu: ilona243@op.pl napisał(a): > Bardzo Ci dziękuję, jeśli znajdziesz ten telefon byłabym bardzo wdzięczna. > ILONA Ilonko, tu masz telefon i adres do szeptunki Marii Małowiernej: tel. (033) 875-24-46 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej ul. Dąbrowskiego 19 34-120 Andrychów a tu do zaklinacza chorób wszelkich Jana Kostucha: tel. 7586005 w. 534 Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych Partyzantów 2/4, Pruszków S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saba-dor Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 00:50 uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu facio ,trafisz tam wnet spowrotem, jako madra saba Ci to wrożę Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 12.12.04, 00:56 Gość portalu: saba-dor napisał(a): > uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu facio ,trafisz tam wnet spowrotem, jako madra saba > Ci to wrożę Na co, jak na co, ale mojemu rozumowi nic zarzucić nie można. W żadne szeptunki, zaklinaczy i inych oszustów nie wierzę. Matek Boskich na szybach nie widuję. Rozumiem co to jest rozmaitość zorientowana. Czego i Tobie życzę. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona243@op.pl Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.chello.pl 12.12.04, 01:01 Wydaje mi się, że nasz snjper ma sam ADHD albo coś innego bardziej poważnego, jak schorzenie psychiatryczne, skoro podał tylko te dwa adresy. Zgodzę się, że psychotropy dla nie których są wskazane a moze i skuteczne. A więc " tabletka dla spokoności duszy",nózki pod kołderkę i palulu. Nie zapomnij się wysiusiać, abyś nie obudził się na mokrym prześcieradle. A może udaj się do szepunki? Może ci pomoże, choć wydaje mi się, że takich przypadków jak ty nie da się uratować. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 12.12.04, 01:09 Gość portalu: ilona243@op.pl napisał(a): > Wydaje mi się, że nasz snjper ma sam ADHD albo coś innego bardziej poważnego, > jak schorzenie psychiatryczne, skoro podał tylko te dwa adresy. Dla Ciebie, o przemądra Sabo dalsze adresy. Wybierz sobie jaki Ci się podoba: Nazwa firmy Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych "DREWNICA" Nazwa skrócona "DREWNICA" Adres Rychlińskiego 1 Miasto Ząbki Kod pocztowy 05-091 Osoby kontaktowe dyr. lek. med. Ewa Radwańska Powiat wołomiński Gmina Ząbki Stare województwo warszawskie Telefon(y) (22) 7816841 7816842 7816212-13 7816843-4 Nazwa firmy Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Neuropsychiatryczny Nazwa skrócona Adres Wodociągowa 4 Miasto Opole Kod pocztowy 45-221 Osoby kontaktowe z-ca dyr. mgr Krzysztof Nazimek Powiat m. Opole Gmina M. Opole Stare województwo opolskie Telefon(y) (77) 5414100 5414111 5414222 Nazwa firmy Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych Nazwa skrócona Adres Poznańska 109 Miasto Międzyrzecz Kod pocztowy 66-300 Powiat międzyrzecki Gmina Międzyrzecz Stare województwo gorzowskie Telefon(y) (95) 7412941 w. 204 Nazwa firmy Wojewódzki Szpital Psychiatryczny im. Tadeusza Bilikiewicza Nazwa skrócona Adres Srebrniki 1 Miasto Gdańsk Kod pocztowy 80-282 Osoby kontaktowe prof. dr Adam Bilikiewicz Powiat m. Gdańsk Gmina M. Gdańsk Stare województwo gdańskie Telefon(y) (58) 3418081 w. 412 3456866 Reszta: katalog.onet.pl/7955,kategoria.html S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saba-dor Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 01:13 siedzisz mocno w temacie:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 12.12.04, 01:25 Gość portalu: saba-dor napisał(a): > siedzisz mocno w temacie:)))))))))) Nie. Po prostu umiem się posługiwać wyszukiwarką interetową. To nic trudnego. Uwierz mi. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saba-dor Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 01:17 a moze ty jesteś doktorek za kukurykuuuuuu?czyzby konkurencja?:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 12.12.04, 01:24 Gość portalu: saba-dor napisał(a): > a moze ty jesteś doktorek za kukurykuuuuuu?czyzby konkurencja?:)))))))))) Nie wiem co to jest doktorek za kukurykuuuuu. To pewie jakieś okreslenie ze slangu pacjentów szpitali psychiatrycznych ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czes D. Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.chello.pl 28.12.04, 20:40 No, chyba teraz sam udowodniłeś, że jesteś z branży psychiatrycznej, tyle, że nie ma pewności z której strony drzwi bez klamek Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 29.12.04, 09:57 Gość portalu: Czes D. napisał(a): > No, chyba teraz sam udowodniłeś, że jesteś z branży psychiatrycznej, tyle, że > nie ma pewności z której strony drzwi bez klamek Nie, nie jestem z branży psychiatrycznej. Tu też się mylisz. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saba-dor Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 01:22 wyslalam tel.na Twoja skrzynkę Pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czes D. Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.chello.pl 28.12.04, 20:32 Zamknij się wreszcie chamie prawdopodobnie z lekarsko-złodziejskim tytułem Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 29.12.04, 09:58 Gość portalu: Czes D. napisał(a): > Zamknij się wreszcie chamie prawdopodobnie z lekarsko-złodziejskim tytułem Nie mam najmniejszego zamiaru się zamykać. Nie mam lekarsko-złodziejskiego tytułu. Mam za to inne tytuły. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saba-dor Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 19:37 snajper ,stęsknilam się za Toba ,a traczej a twoimi tytulami :))))) Może zdradzisz jakie to sa?:)_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: case Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.olsznet.ec.pl 05.02.05, 23:49 Coż, zabiorę głos w dyskusji. ...naście lat temu poważnie chorowałem, i przyczyn choroby lekarze nie byli w stanie ustalić. postanowiono wysłać mnie ze szpitala w sredniej wielkości wojewódzkim miescie do kliniki neurochirurgii w większym wojewódzkim mieście. przedtem mój ojciec, mnie wierząc w skuteczność nowoczesnej medycyny, zawiózł mnie do uzdrowiciela. Starszy facet (kręglarz) znęcał się nade mną niemiłosiernie (nastawianie kręgu, hehe, zapytajcie znajomych znachorów), a potem zadał pytanie " czy jeszcze boli?" . I co ja miałem, ku...wa powiedzieć?" Że nie. Wolałem powiedzieć że jestem zdrowy jak ryba, niż godzić sie na dalszą kurację. Ojciec zapłacił szamanowi troche grosza, i wróci.iśmy do domu. Oczywiscie mój stan wciąz si epograszał, i moja matka wybiła ojcu z głowy zabawy w wiejska medycynę. W klinice nurochirurgi, przy pomocy tomografu komputerowego szybko zlokalizowano przyczynę choroby, stwierdzono, że to ostatni dzwonek i przeprowadzono operację. Wiem, że tonący chwyta się brzytwy, ale ludzie ! na litośc boską! leczcie się u specjalistów a nie u wiejskich zielarzy. Nie liczcie, że facet z przyklejona do nosa łyżka uratuje wam dziecko chore an żółtaczkę czy BHD. Stracicie troche pieniedzy i tę resztę czasu, jaka wam (a raczej dziecku) pozostała. SNajper55 ma rację, nie denerwujecie się, że wykazuje on naiwność i głupotę niektórym osobnikom. Czyni to w specyficzny sposób, ale rozumiem go-na świecie lekarze operują przy pomocy mikrorobotów z kamerami, mówi sie o zastosowaniu nanotechnologii w bezinwazyjnym leczeniu uszkodzonych narządów, a u nas jak zwykle folklor- szeptunki, które lecza modlitwami, magicy leczący przez telefon, a najlepszą metodą na zaparcia jest aztecka świeca, która wsadzisz w du..ę i zapalisz- niechybnie, wywabi chorobę. To brzmi jak naigrywanie, ale tak jest. Pozdrawiam PS. folklor jest OK, dopóki ogranicza sie do ludowych wycinanek i tanców. Gorzej, gdy bierze sie za leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosze o pomoc Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 18:09 czy moze ktos uzdrowic osobe która - jak mówią lekazre 'nie zyje' jezeli jest taka mozliwość to bardzo prosze o pomo. Wierze, ze są ludzie do tego zdolni, jezeli ktos miał d czynienia z podobnym przypadkiem lub zna kogos niech zostawi nizej wiadomosc ze tak. Zrobcie to jak najwczesniej proszę Was. Odpowiedz Link Zgłoś