Dodaj do ulubionych

Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki

IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 18.08.04, 22:07
Bardzo chciał bym skątaktować się z Panią Marią. Jestem chory na zapalenie
wątroby typu C i bardzo potrzebuję pomocy. Proszę o kontakt na adres email:
haniball@idea.net.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: ilona243.op.pl Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.chello.pl 11.12.04, 22:56
      Bardzo chciałabym spotkać się z p. Marią. Mam 13 letnią córkę z porejrzeniem
      ADHD i tak naprawdę wydaje mi się,ze tylko Ona mogłaby mi pomóć. Zmęczona
      jestem ciągłym pędem mojej młodszej córki ale nie podoba mi się faszerowanie
      jej ratinolem. Próbowałam już naprawdę wszystkiego. Z nadpobudliwością,
      nerwowością, z atakami złości "walczę" już mniej więcej 12 lat i coraz mniej
      mam siły. Tak bardzo chciałabym małej pomóc a moja bez radność i bezsilność
      mnie dobija.Musiałam Oleńkę przenieśc do szkoły dla dzieci trudnych, dgyż na
      szkołę prywatną mnie nie stać i boli mnie to,że zmarnowałam przyszłość swojej
      córce. Proszę, jeżeli ktoś zna adres p. Mari lub wie jak tam dojechać dajcie mi
      znak.ILONA
      • snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 11.12.04, 23:26
        Gość portalu: ilona243.op.pl napisał(a):

> Bardzo chciałabym spotkać się z p. Marią. Mam 13 letnią córkę z porejrzeniem
        > ADHD i tak naprawdę wydaje mi się,ze tylko Ona mogłaby mi pomóć.

Na ADHD najlepiej pomaga biczowanie raz w tygodniu, w niedzielę, poprzedzone
        odmówieniem trzech zdrowasiek.

S.
        • Gość: saba-dor Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 00:16
          kusisz swoj los glupi bucu
          • snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 12.12.04, 00:32
            Gość portalu: saba-dor napisał(a):

> kusisz swoj los glupi bucu

Wyśmiewając się z głupców, o przemądra Sabo ? ;)))

S.
        • Gość: ilona243@op.pl Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.chello.pl 12.12.04, 00:27
          Nie życzę nikomu zmartwień ani cierpień. nie wiem ile masz lat i nie chcę
          wiedzieć, ale uważaj bo los jest złośliwy, i z pwenością nie raz zapłaczesz nad
          swoim losem albo swoją głupotą. Widać, że obce jest Ci cierpienie a nie chciej
          poznać jego smaku. cierpienie boli-głupcze, bo inaczej cię nazwać nie
          można.Śpij spokojnie, jeżeli w ogóle możesz spać.
          • snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 12.12.04, 00:35
            Gość portalu: ilona243@op.pl napisał(a):

> Nie życzę nikomu zmartwień ani cierpień. nie wiem ile masz lat

Wystarczy spojrzeć na mój nick. ;)) 1955.

> i nie chcę
            > wiedzieć, ale uważaj bo los jest złośliwy, i z pwenością nie raz zapłaczesz
            > nad swoim losem albo swoją głupotą.

Z losem, którego nie mozna zmienić trzeba się pogodzić. Płacz nic nie da.

> Widać, że obce jest Ci cierpienie a nie chciej poznać jego smaku.

A gdzież to odczytałeś, o Wasza przenikliwość ?

> cierpienie boli-głupcze, bo inaczej cię nazwać nie
            > można.Śpij spokojnie, jeżeli w ogóle możesz spać.

Ależ mogę, choć zwykle późno się kładę. Dlaczegóż nie miałbym spać, o Wasza
            zagadkowość ? ;)))

S.
            • Gość: obserwator Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.icpnet.pl 12.12.04, 01:33
              snajper,z twojego rocznika,to tylko moze wino by bylo dobre.Bo egzempklarz,
              taki jak Ty miał byc zrobiony tylko na próbe i zneatrualizowany. Bo ktos, co
              mysli( sorry, ty przecież nie myslisz), to zanim napisze takie wypociny jak
              twoje, to sie zastanowi. Czyjes nieszczescie, jest dla niego tragedia, ale dla
              kogos, kto nie jest człowiekiem, to temat do prymitywnych żartów. Popytaj
              normalnych ludzi, jak nalezy sie ustosukować do problemu, a jak przerasta to
              twoje możliwosci to zacznij czytac bajki z serii poczytaj mi mamo, bo to
              wlasciwe pozycje dla Ciebie - chociaz niektóre przerastają twój poziom
              • snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 12.12.04, 01:57
                Gość portalu: obserwator napisał(a):

> snajper,z twojego rocznika,to tylko moze wino by bylo dobre.Bo egzempklarz,
                > taki jak Ty miał byc zrobiony tylko na próbe i zneatrualizowany.

I co ???? :))))))

> Bo ktos, co
                > mysli( sorry, ty przecież nie myslisz), to zanim napisze takie wypociny jak
                > twoje, to sie zastanowi. Czyjes nieszczescie, jest dla niego tragedia, ale
                > dla kogos, kto nie jest człowiekiem, to temat do prymitywnych żartów. Popytaj
                > normalnych ludzi, jak nalezy sie ustosukować do problemu, a jak przerasta to
                > twoje możliwosci to zacznij czytac bajki z serii poczytaj mi mamo, bo to
                > wlasciwe pozycje dla Ciebie - chociaz niektóre przerastają twój poziom

No, to chyba szeptunka głos zabrała. :))))))))

S.
        • Gość: Czes D. Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.chello.pl 28.12.04, 20:09
          Człowieku! Puknij się najpierw w głowę zanim coś napiszesz - a zwłaszcza do
          człowieka szukającego pomocy. Według mnie zachowujesz się jak bydlę ( nie
          obrażając bydła)
          • snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 29.12.04, 09:55
            Gość portalu: Czes D. napisał(a):

> Człowieku! Puknij się najpierw w głowę zanim coś napiszesz - a zwłaszcza do
            > człowieka szukającego pomocy. Według mnie zachowujesz się jak bydlę ( nie
            > obrażając bydła)

Niech ludzie szukają pomocy tam, gdzie mogą ją uzyskać, a nie u oszustów takich
            jak te szeptunki czy inni uzdrawiacze. Co, interes psuję ? To dobrze. :))

S.
            • pewien_student negujesz 06.02.05, 02:03
              bo nie widzisz? bo nie zmierzone? nie udowodnione? ryzykowne podejscie do swiata...
    • snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 11.12.04, 23:29
      Gość portalu: Paweł 25 napisał(a):

> Bardzo chciał bym skątaktować się z Panią Marią. Jestem chory na zapalenie
      > wątroby typu C i bardzo potrzebuję pomocy. Proszę o kontakt na adres email:
      > haniball@idea.net.pl

Na zapalenie wątroby typu C pomaga kozie łajno rozmieszane z moczem chorego.
      Trzeba pić trzy razy dziennie przed jedzeniem. Uzupełniająco można stosować
      okłady na brzuch z kwiatu bzu czarnego.

S.
    • rycha7 Snajper... 12.12.04, 00:03
      ..uwazaj..bo trafisz na lepszego od siebie snajpera.. a wtedy zalecane przez
      ciebie kuracje nawet tobie nic nie pomogą. Troche szacunku dla czyjegosc
      cierpienia
      • snajper55 Re: Snajper... 12.12.04, 00:31
        rycha7 napisała:

> ..uwazaj..bo trafisz na lepszego od siebie snajpera.. a wtedy zalecane przez
        > ciebie kuracje nawet tobie nic nie pomogą. Troche szacunku dla czyjegosc
        > cierpienia

Szacunku ? Nad cierpieniem - boleję, głupotę - mam w pogardzie.

S.
        • rycha7 Re: Snajper... 12.12.04, 00:55
          Z twoich postow wynika, ze tylko nad swoim cierpieniem bolejesz. Ganic glupote
          można w rozny sposob, wszak trzeba zwazac na to, żeby nie ranic uczuć tych,
          ktorzy poszukuja tak niekonwencjonalnych metod ratunku. A najprostszym sposobem-
          jest brak komentarza. Co co to przeszkadza? wyrzadzaj tobie jakakolwiek
          krzywde? cigna ciebie na sile do znachorek?
          • snajper55 Re: Snajper... 12.12.04, 00:59
            rycha7 napisała:

> Z twoich postow wynika, ze tylko nad swoim cierpieniem bolejesz.

Nigdzie nie pisałem o swoim cierpieniu. Boleję nad każdym cierpieniem.

> Ganic glupote
            > można w rozny sposob, wszak trzeba zwazac na to, żeby nie ranic uczuć tych,
            > ktorzy poszukuja tak niekonwencjonalnych metod ratunku.

To nie są żadne niekowencjoalne metody ratunku, To są konwecjonalne metody
            wyciągania kasy od głupców. Którym to trzeba uświadamiać, aby się leczyli, a
            nie nabijali kabzę bezdusznym oszustom, żerującym a cudzym cierpieniu.

> A najprostszym sposobem - jest brak komentarza.

Nieprawda. Brak komentarza to zostawienie pola tym, o których już pisałem wyżej.

> Co co to przeszkadza? wyrzadzaj tobie jakakolwiek krzywde? cigna ciebie na
            > sile do znachorek?

Wyrządzają krzywdę innym. Ja się oszukać nie dam.

S.
            • rycha7 Re: Snajper... 12.12.04, 01:25
              > Widać, że obce jest Ci cierpienie a nie chciej poznać jego smaku.

A gdzież to odczytałeś, o Wasza przenikliwość ?
              Twoje cierpienie?
              Ano snajper z tego zdania wynika. A twoje slowa wspolczucia, bolesci.. to niby
              twoje porady. Tak?

To moze tylko lekarzom wypada nabijac kabze? Bo to sa konwencjonalne metody
              wzbogacania sie wyzszego peronelu..no ladnie. A niby doktory to nie zeruja na
              cudzym cierpieniu, zadajac za swe uslugi dodatkowej gratyfikacji? A te adresy
              placowek to adresy miejsc pracy nieskazitelnych moralnie czlonkow izby
              lekarskiej?

Ci co oferuja tego rodzaju uslugi, zadaja zazwyczaj zaplaty co laska.

Komentarz? byc moze jest wskazany, ale snajper..troche kultury slowa, jesli
              wiesz o co mi chodzi.

Czlowiek ma wolna wole. Pozwol innym popelniac bledy, dawac sie oszukiwac, bo
              to jest ich prawo. A, ze ty nie dajesz sie oszukiwac? to gratulacje.. tak
              trzymaj dalej.
              • snajper55 Re: Snajper... 12.12.04, 01:32
                rycha7 napisała:

> > Widać, że obce jest Ci cierpienie a nie chciej poznać jego smaku.
                >
                > A gdzież to odczytałeś, o Wasza przenikliwość ?
                > Twoje cierpienie?
                > Ano snajper z tego zdania wynika. A twoje slowa wspolczucia, bolesci.. to niby
                > twoje porady. Tak?

Nie. To mój sprzeciw przeciwko oszukiwaiu łatwowiernych.

> To moze tylko lekarzom wypada nabijac kabze?

Za leczenie - tak. Bo oni leczą, a nie oszukują.

> Bo to sa konwencjonalne metody wzbogacania sie wyzszego peronelu..no ladnie.

To są konwencjoalne, uczciwe sposoby zarabiania.

> A niby doktory to nie zeruja na cudzym cierpieniu, zadajac za swe uslugi dodat
                > kowej gratyfikacji?

Ci co żądają dodatkowej gratyfikacji - tak, żerują. Ale nie oszukują, że leczą,
                tylko leczą.

> A te adresy placowek to adresy miejsc pracy nieskazitelnych moralnie czlonkow
                > izby lekarskiej?

A gdzieś tak napisałem ?

> Ci co oferuja tego rodzaju uslugi, zadaja zazwyczaj zaplaty co laska.

ajczęściej nie żądają jej wogóle. Miałem z nimi już co ieco do czynienia, więc
                wiem.

> Komentarz? byc moze jest wskazany, ale snajper..troche kultury slowa, jesli
                > wiesz o co mi chodzi.

A gdzież byłem niekulturalny ?????????

> Czlowiek ma wolna wole. Pozwol innym popelniac bledy, dawac sie oszukiwac, bo
                > to jest ich prawo. A, ze ty nie dajesz sie oszukiwac? to gratulacje.. tak
                > trzymaj dalej.

Ależ czy ja go siłą zatrzymuję i oszukiwać nie daję ? Zawsze może dać się
                oszukać.

Ja też jestem oczywiście czasem oszukiwany, co nie jest jednak powodem, abym
                zamykał oczy, uszy i usta gdy innych szarlatani usiłują nabrać.

S.
                • rycha7 Re: Snajper... 12.12.04, 01:59
                  Nie powiem, subtelne wyrazanie wspolczucia..ech

Snajper, lekarz i owszem ma leczyc, ale czesto jest tak, że zamiast leczenia
                  przez swoje zaniedbanie, arogancje w stosunku do pacjenta, wyrzadza krzywde. A
                  zadoscuczynienia nie mozna potem dochodzic w szpitalu np. klinicznym, bo
                  utraconego zdrowia nikt juz nie wroci, nawet lekarz z tytulem profesora i
                  chociazby nie wiem jak by sie staral, to najwyzej moze zmniejszyc dyskomfort
                  pacjenta. A spraw w sadach o odszkodowanie jest co niemiara...organizacji
                  wspierajacych pacjentow, tez jest troche..poszukaj sobie

Jesli lekarz zada lapowki, albo w niedwuznaczny sposob daje do zrozumienia, że
                  bedzie wlasciwa opieka i leczenie to to jest konwencjonalna metoda zarabiania
                  pieniedzy za swiadczenie uslug medycznych? Wszak leczy, nieprawdaz? A czyz nie
                  oszukuja pacjenta, twierdzac, że przypisuje mu najlepszy lek, bo najdrozszy..a
                  nie zajaknie sie slowem o polskim odpowiedniku, ale o wiele tanszym..no tak ma
                  sekretne powiazanie z przedstawicielami medycznymi firm...ale przeciez leczy!

A adresy? no coz jakies podawales adresy SPZOZ-u np.w Andrychowie. Ja tylko
                  zadalam pytanie.

Trudno w swiecie wirtualnym kogos sila zatrzymywac, nie pozwalac na
                  oszukiwanie, zreszta w rzeczywistosci tez nie jest latwo.

Ja też jestem oczywiście czasem oszukiwany, co nie jest jednak powodem, abym
                  > zamykał oczy, uszy i usta gdy innych szarlatani usiłują nabrać.
                  >
                  Hm, nie rozumiesz czy nie chcesz zrozumiec, co to jest kultura slowa?

Zycze dobrej nocy.
            • Gość: Czes D. Re: Snajper... IP: *.chello.pl 28.12.04, 20:23
              A ty uzurpujesz sobie prawo do twierdzenia, że coś w co ty nie wierzysz nie ma
              prawa do istnienia?
        • Gość: Czes D. Re: Snajper... IP: *.chello.pl 28.12.04, 20:18
          A swoje chamstwo gdzie masz?
          Okazuję się, ze to jednak prawda, że bydlęta odzywają się ludzkim głosem
          wyłącznie w dzień Wigilii!!!
          • snajper55 Czesio Dupa - szeptun ? ;)) _____nt 29.12.04, 09:59

> A swoje chamstwo gdzie masz?
            > Okazuję się, ze to jednak prawda, że bydlęta odzywają się ludzkim głosem
            > wyłącznie w dzień Wigilii!!!

Czesio Dupa ? ;))

S.
    • Gość: saba-dor Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 00:24
      znana jest rowniez inna szeptunka , Wiera Poplawska z Orli kolo
      Bialegostoku.Mam gdzies tel.do niej,jesli bedziesz zainteresowany.Zajrzyj na
      forum Bialostockie ,ja tam pytalam o
      szeptunki.forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=18102629
      • Gość: ilona243@op.pl Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.chello.pl 12.12.04, 00:33
        Bardzo Ci dziękuję, jeśli znajdziesz ten telefon byłabym bardzo wdzięczna.ILONA
        • snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 12.12.04, 00:41

> Bardzo Ci dziękuję, jeśli znajdziesz ten telefon byłabym bardzo wdzięczna.
          > ILONA

Ilonko, tu masz telefon i adres do szeptunki Marii Małowiernej:

tel. (033) 875-24-46
          Samodzielny Publiczny
          Zakład Opieki Zdrowotnej
          ul. Dąbrowskiego 19
          34-120 Andrychów

a tu do zaklinacza chorób wszelkich Jana Kostucha:

tel. 7586005 w. 534
          Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych
          Partyzantów 2/4, Pruszków

S.
          • Gość: saba-dor Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 00:50
            uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu facio ,trafisz tam wnet spowrotem, jako madra saba Ci
            to wrożę
            • snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 12.12.04, 00:56

> uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu facio ,trafisz tam wnet spowrotem, jako madra saba
              > Ci to wrożę

Na co, jak na co, ale mojemu rozumowi nic zarzucić nie można. W żadne
              szeptunki, zaklinaczy i inych oszustów nie wierzę. Matek Boskich na szybach nie
              widuję. Rozumiem co to jest rozmaitość zorientowana.

Czego i Tobie życzę.

S.
          • Gość: ilona243@op.pl Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.chello.pl 12.12.04, 01:01
            Wydaje mi się, że nasz snjper ma sam ADHD albo coś innego bardziej poważnego,
            jak schorzenie psychiatryczne, skoro podał tylko te dwa adresy. Zgodzę się, że
            psychotropy dla nie których są wskazane a moze i skuteczne. A więc " tabletka
            dla spokoności duszy",nózki pod kołderkę i palulu. Nie zapomnij się wysiusiać,
            abyś nie obudził się na mokrym prześcieradle. A może udaj się do szepunki? Może
            ci pomoże, choć wydaje mi się, że takich przypadków jak ty nie da się uratować.
            • snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 12.12.04, 01:09

> Wydaje mi się, że nasz snjper ma sam ADHD albo coś innego bardziej poważnego,
              > jak schorzenie psychiatryczne, skoro podał tylko te dwa adresy.

Dla Ciebie, o przemądra Sabo dalsze adresy. Wybierz sobie jaki Ci się podoba:

Nazwa firmy Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych "DREWNICA"
              Nazwa skrócona "DREWNICA"
              Adres Rychlińskiego 1
              Miasto Ząbki
              Kod pocztowy 05-091
              Osoby kontaktowe dyr. lek. med. Ewa Radwańska
              Powiat wołomiński
              Gmina Ząbki
              Stare województwo warszawskie
              Telefon(y) (22) 7816841 7816842 7816212-13 7816843-4

Nazwa firmy Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Neuropsychiatryczny
              Nazwa skrócona
              Adres Wodociągowa 4
              Miasto Opole
              Kod pocztowy 45-221
              Osoby kontaktowe z-ca dyr. mgr Krzysztof Nazimek
              Powiat m. Opole
              Gmina M. Opole
              Stare województwo opolskie
              Telefon(y) (77) 5414100 5414111 5414222

Nazwa firmy Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych
              Nazwa skrócona
              Adres Poznańska 109
              Miasto Międzyrzecz
              Kod pocztowy 66-300
              Powiat międzyrzecki
              Gmina Międzyrzecz
              Stare województwo gorzowskie
              Telefon(y) (95) 7412941 w. 204

Nazwa firmy Wojewódzki Szpital Psychiatryczny im. Tadeusza Bilikiewicza
              Nazwa skrócona
              Adres Srebrniki 1
              Miasto Gdańsk
              Kod pocztowy 80-282
              Osoby kontaktowe prof. dr Adam Bilikiewicz
              Powiat m. Gdańsk
              Gmina M. Gdańsk
              Stare województwo gdańskie
              Telefon(y) (58) 3418081 w. 412 3456866

Reszta: katalog.onet.pl/7955,kategoria.html

S.
              • Gość: saba-dor Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 01:13
                siedzisz mocno w temacie:))))))))))
                • snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 12.12.04, 01:25

> siedzisz mocno w temacie:))))))))))

Nie. Po prostu umiem się posługiwać wyszukiwarką interetową. To nic trudnego.
                  Uwierz mi.

S.
              • Gość: saba-dor Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 01:17
                a moze ty jesteś doktorek za kukurykuuuuuu?czyzby konkurencja?:))))))))))
                • snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 12.12.04, 01:24

> a moze ty jesteś doktorek za kukurykuuuuuu?czyzby konkurencja?:))))))))))

Nie wiem co to jest doktorek za kukurykuuuuu. To pewie jakieś okreslenie ze
                  slangu pacjentów szpitali psychiatrycznych ?

S.
              • Gość: Czes D. Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.chello.pl 28.12.04, 20:40
                No, chyba teraz sam udowodniłeś, że jesteś z branży psychiatrycznej, tyle, że
                nie ma pewności z której strony drzwi bez klamek
                • snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 29.12.04, 09:57

> No, chyba teraz sam udowodniłeś, że jesteś z branży psychiatrycznej, tyle, że
                  > nie ma pewności z której strony drzwi bez klamek

Nie, nie jestem z branży psychiatrycznej. Tu też się mylisz.

S.
            • Gość: saba-dor Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 01:22
              wyslalam tel.na Twoja skrzynkę Pozdrawiam:)))
          • Gość: Czes D. Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.chello.pl 28.12.04, 20:32
            Zamknij się wreszcie chamie prawdopodobnie z lekarsko-złodziejskim tytułem
            • snajper55 Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki 29.12.04, 09:58

> Zamknij się wreszcie chamie prawdopodobnie z lekarsko-złodziejskim tytułem

Nie mam najmniejszego zamiaru się zamykać. Nie mam lekarsko-złodziejskiego
              tytułu. Mam za to inne tytuły.

S.
              • Gość: saba-dor Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 19:37
                snajper ,stęsknilam się za Toba ,a traczej a twoimi tytulami :))))) Może
                zdradzisz jakie to sa?:)_
                • Gość: case Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.olsznet.ec.pl 05.02.05, 23:49
                  Coż, zabiorę głos w dyskusji. ...naście lat temu poważnie chorowałem, i
                  przyczyn choroby lekarze nie byli w stanie ustalić. postanowiono wysłać mnie ze
                  szpitala w sredniej wielkości wojewódzkim miescie do kliniki neurochirurgii w
                  większym wojewódzkim mieście. przedtem mój ojciec, mnie wierząc w skuteczność
                  nowoczesnej medycyny, zawiózł mnie do uzdrowiciela. Starszy facet (kręglarz)
                  znęcał się nade mną niemiłosiernie (nastawianie kręgu, hehe, zapytajcie
                  znajomych znachorów), a potem zadał pytanie " czy jeszcze boli?" . I co ja
                  miałem, ku...wa powiedzieć?" Że nie. Wolałem powiedzieć że jestem zdrowy jak
                  ryba, niż godzić sie na dalszą kurację. Ojciec zapłacił szamanowi troche
                  grosza, i wróci.iśmy do domu. Oczywiscie mój stan wciąz si epograszał, i moja
                  matka wybiła ojcu z głowy zabawy w wiejska medycynę. W klinice nurochirurgi,
                  przy pomocy tomografu komputerowego szybko zlokalizowano przyczynę choroby,
                  stwierdzono, że to ostatni dzwonek i przeprowadzono operację. Wiem, że tonący
                  chwyta się brzytwy, ale ludzie ! na litośc boską! leczcie się u specjalistów a
                  nie u wiejskich zielarzy. Nie liczcie, że facet z przyklejona do nosa łyżka
                  uratuje wam dziecko chore an żółtaczkę czy BHD. Stracicie troche pieniedzy i tę
                  resztę czasu, jaka wam (a raczej dziecku) pozostała. SNajper55 ma rację, nie
                  denerwujecie się, że wykazuje on naiwność i głupotę niektórym osobnikom. Czyni
                  to w specyficzny sposób, ale rozumiem go-na świecie lekarze operują przy pomocy
                  mikrorobotów z kamerami, mówi sie o zastosowaniu nanotechnologii w
                  bezinwazyjnym leczeniu uszkodzonych narządów, a u nas jak zwykle folklor-
                  szeptunki, które lecza modlitwami, magicy leczący przez telefon, a najlepszą
                  metodą na zaparcia jest aztecka świeca, która wsadzisz w du..ę i zapalisz-
                  niechybnie, wywabi chorobę. To brzmi jak naigrywanie, ale tak jest.
                  Pozdrawiam
                  PS. folklor jest OK, dopóki ogranicza sie do ludowych wycinanek i tanców.
                  Gorzej, gdy bierze sie za leczenie.
    • Gość: prosze o pomoc Re: Uzdrowiciele, druidzi, szeptunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 18:09
      czy moze ktos uzdrowic osobe która - jak mówią lekazre 'nie zyje' jezeli jest
      taka mozliwość to bardzo prosze o pomo. Wierze, ze są ludzie do tego zdolni,
      jezeli ktos miał d czynienia z podobnym przypadkiem lub zna kogos niech zostawi
      nizej wiadomosc ze tak. Zrobcie to jak najwczesniej proszę Was.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka