Dodaj do ulubionych

Marsz ateistow

31.03.14, 08:13
No i "zrekonstruowano" sciecie Kazimierza Łyszczyńskiego.
Nie mozna bylo lepiej wybrac odtwarzajacego jego postac.

Kazimierz Łyszczyński – polski szlachcic, podsędek brzeski, żołnierz w chorągwiach Sapiehów

Szkoda tylko ze zanim scieta Hartmana obcieto mu cos innego
Obserwuj wątek
    • haen2010 Re: Marsz ateistow 31.03.14, 08:34
      „Wyprowadzono go na miejsce stracenia i okrutnie znęcano się najpierw nad jego językiem i ustami, którymi on okrutnie występował przeciw Bogu. Potem spalono jego rękę, która była narzędziem najpotworniejszego płodu, spalono także jego papiery pełne bluźnierstw i na koniec on sam, potwór, został pochłonięty przez płomienie, które miały przebłagać Boga, jeżeli w ogóle za takie bezeceństwa można Boga przebłagać".

To relacja biskupa Zalewskiego.

Aż się wierzyć nie chce, że takie rzeczy działy się gdy Oświecenie pukało do bram Europy.
      • gtxl Re: Marsz ateistow 31.03.14, 08:53
        Aż się wierzyć nie chce, że takie rzeczy działy się gdy Oświecenie pukało do bram Europy.

Eeee, nie takie rzeczy się działy nawet w wiekach późniejszych i to w wielu krajach europejskich.
        Kiedy kościół skończył mordować,zaczęli inni.
        • kaszebe12 Wspolczesne metody... 31.03.14, 09:15
          ...ot , tak -postac symboliczna -Dr Dariusz Ratajczak .
          • antyk-acap Re: Wspolczesne metody... 31.03.14, 09:18
            Ratajczak popełnił przestępstwo i został skazany na śmierć publiczną - słusznie. Dopuścił się kłamstwa oświęcimskiego.
          • kolter-mr Re: Wspolczesne metody... 31.03.14, 18:15
            kaszebe12 napisał:

> ...ot , tak -postac symboliczna -Dr Dariusz Ratajczak .

Ten akurat był osobnikiem nikczemnym, łgarzem patologicznym.
        • haen2010 Re: Marsz ateistow 31.03.14, 09:18
          Fakt. Gdy dzisiaj oglądam "Stalingrad" to przestaje mi się to w pale mieścić. Pewnie wynik sześćdziesięciu lat spokoju.

Tym niemniej Kościół ma setki milionów trupów na swoim sumieniu - jeżeli takowe istnieje.
          • gtxl Re: Marsz ateistow 31.03.14, 09:30

Tym niemniej Kościół ma setki milionów trupów na swoim sumieniu - jeżeli takowe istnieje.

Ma, ma- ale ja nie zaprzeczając "zasługom" kościoła jeżeli chodzi o palenie,grabież i mordowanie w imię pana boga, zauważam,że dwa totalitarne systemy, komunizm i faszyzm też mają swoje "zasługi".
            • humbak Re: Marsz ateistow 31.03.14, 09:41
              Jakby tak się przyjrzeć uważnie, to większość przypadków zabijania w imię boga, demokracji, wolności, ojczyzny, honoru etc, w rzeczywistości sprowadza się do zdobywania władzy i pieniędzy zamiennie.
              • adherent1 Re: Marsz ateistow 31.03.14, 09:50
                humbak napisał:
                > zabijania w imię boga, demokracji, wolności, ojczyzny, honoru etc,
                > w rzeczywistości sprowadza się do zdobywania władzy i pieniędzy zamiennie.

Tak jest :-(. Tylko należy do tego dodać że zabijający, ale także ludzie
                na których zlecenie to zabijanie ma miejsce, często nie zdają sobie
                sprawy z przyczyn. Zawsze to jest uzasadniane wyższymi wartościami.
                • lumpior A dlaczego nie procesja? 31.03.14, 09:54
                  Wzorem trzody wyznaniowej.
                  • humbak Re: A dlaczego nie procesja? 31.03.14, 09:59
                    Bo to forma kultu zdaje się jest. Procesja mająca na celu uczczenie ofiary fanatyzmu, czy też swoistej teokracji, byłaby żartem z ofiary.
                • humbak Re: Marsz ateistow 31.03.14, 09:55
                  Sprawy sobie nie zdawali, ale zazwyczaj cel w walce mieli własny, nie ten oficjalny.
                • haen2010 Re: Marsz ateistow 31.03.14, 09:57
                  Oczywiście. Dlatego Kościół zawsze na wierzchu. Ich trupy są moralne.
              • don.kichote Zaryzykuję twierdzenie, że wszystkie. 31.03.14, 12:29
                Nie większość!

humbak napisał:
                > Jakby tak się przyjrzeć uważnie, to większość przypadków zabijania w imię boga,
                > demokracji, wolności, ojczyzny, honoru
                etc, w rzeczywistości sprowadza się do
                > zdobywania władzy i pieniędzy zamiennie.
              • kolter-mr Re: Marsz ateistow 31.03.14, 18:26
                humbak napisał:

> Jakby tak się przyjrzeć uważnie, to większość przypadków zabijania w imię boga,
                > demokracji, wolności, ojczyzny, honoru etc, w rzeczywistości sprowadza się do
                > zdobywania władzy i pieniędzy zamiennie.

Przecież tak własnie np do XIX wieku funkcjonowało państwo papieskie .Nie jeden tato święty został księdzem, biskupem,kardynałem ,papieżem jednego dnia :))
            • kolter-mr Re: Marsz ateistow 31.03.14, 18:22
              gtxl napisał:

> Ma, ma- ale ja nie zaprzeczając "zasługom" kościoła jeżeli chodzi o palenie,gra
              > bież i mordowanie w imię pana boga, zauważam,że dwa totalitarne systemy, komunizm i faszyzm też mają swoje "zasługi".

Twórca SS zbudowanego na wzór zakonu jezuitów,do 25 roku życia był katolickim bigotem który co niedziela z rodzicami pod rączkę chodził na msze .
        • wiosnaludzikow Re: Marsz ateistow 31.03.14, 15:54
          gtxl napisał:

> Eeee, nie takie rzeczy się działy nawet w wiekach późniejszych i to w wielu kra
          > jach europejskich.
          > Kiedy kościół skończył mordować,zaczęli inni.
          Robiły tak również społeczeństwa/narody, które wydały wielkich i wybitnych jak np. Niemcy :(
        • lepian4 Re: Marsz ateistow 31.03.14, 17:46
          Zabawne, ze oswiecenie pukalo do bram Europy, gwaltem, rabunkiem i mordem.
          Tez mi powod do dumy!
          • kolter-mr Re: Marsz ateistow 31.03.14, 18:07
            lepian4 napisał:

> Zabawne, ze oswiecenie pukalo do bram Europy, gwaltem, rabunkiem i mordem.
            > Tez mi powod do dumy!

No pewnie ze mozesz się czuć dumny ze kler tak histerycznie reagował na nowe.
    • a74-7 Re: Marsz ateistow 31.03.14, 10:25
      znajdz wyznanie/religie ktora nie morduje.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Marsz ateistow 31.03.14, 10:32
        Takie to dobro jest ta religia.
      • pis_da_deby Re: Marsz ateistow 31.03.14, 10:51
        a74-7 napisał:

> znajdz wyznanie/religie ktora nie morduje.

Wskaz mi religie, ktora zacheca do zabijania lub je toleruje.
        To nie religia morduje lecz ludzie zaslaniajac sie czasem wzgledami religijnymi i w ten sposob wypaczajac zasady tej religii.
        • volupte Re: Marsz ateistow 31.03.14, 11:00
          Dlatego religie trzeba ustawowo zlikwidować ;-)
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Marsz ateistow 31.03.14, 11:07
            Widać że jest potencjalnie takim samym zagrożeniem jak narkotyki.
            • volupte Re: Marsz ateistow 31.03.14, 12:12
              Skoro religia to ,,opium dla ludu" to masz rację:-)
          • pis_da_deby Re: Marsz ateistow 31.03.14, 11:17
            volupte napisał:

> Dlatego religie trzeba ustawowo zlikwidować ;-)

Tak wiec nalezaloby rowniez ustawowo zlikwidowac wolnosc i demokracje bo w imie ich szerzenia morduje sie najczesciej i najwiecej.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Marsz ateistow 31.03.14, 11:18
              Na początek zacznijmy od religii.
              • pis_da_deby Re: Marsz ateistow 31.03.14, 11:23
                religijnych.uczuc.obraza napisał(a):

> Na początek zacznijmy od religii.

Niby dlaczego ?
                Zabojstwa na tle religijnym to w dzisiejszych czasach zupelny margines w porownaniu z mordami w imie wolnosci i demokracji
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Marsz ateistow 31.03.14, 11:35
                  No nie wiem, ponoć jedni religianci (islamiści) bardzo dużo innych religiantów (chrześcijan) wybijają, co jakiś czas różne Ziemce się tym podniecają w Wiadomościach w ślad za Flądrą.
                  • pis_da_deby Re: Marsz ateistow 31.03.14, 12:03

> No nie wiem, ponoć jedni religianci (islamiści) bardzo dużo innych religiantów
                    > (chrześcijan) wybijają, ....

Myslisz ze ilosc tych "wybijanych" jest porownywalna z iloscia "wybitych chociaz przez USA w procesie niesienia wolnosci i demokracji ?
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Marsz ateistow 31.03.14, 12:08
                      Myślę że tak. Gdyby religianci chrześcijańscy nie chcieli w takiej np. Nigerii zaprowadzać lewackiego multi-kulti to religianci islamscy daliby im spokój.
                      • humbak Re: Marsz ateistow 31.03.14, 12:22
                        W Nigerii nie było multi kulti?
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: Marsz ateistow 31.03.14, 12:43
                          Dominowali tam tradycjonaliści ale zjawili się tam również reprezentanci chrześcijańskiego, lewackiego multi-kulti.
                          • humbak Re: Marsz ateistow 31.03.14, 12:44
                            Którą tradycję masz na myśli?
                            • religijnych.uczuc.obraza Re: Marsz ateistow 31.03.14, 12:58
                              Jakąś tamtejszą.
                              • humbak Re: Marsz ateistow 31.03.14, 13:03
                                Wybierz jakąś, to pogadamy.
                      • pis_da_deby Re: Marsz ateistow 31.03.14, 13:11

> Myślę że tak.

Skoro tak myslisz to zapewne masz po temu jakies podstawy.
                        Zdradzisz mi jakie ?
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: Marsz ateistow 31.03.14, 13:16
                          100 tys. rocznie religiantów ginie z powodu religii:
                          www.sfora.pl/swiat/Chrzescijanie-gina-za-wiare-100-tys-rocznie-a56102
                          W ciągu całej interwencji w Iraku 120 tys. ofiar cywilnych:
                          www.politykaglobalna.pl/2013/03/interwencja-w-iraku-2003-2011-infografika/
                          A wśród tych 120 tys. większość to religianci którym się jeden porządek religijny nie podobał bardziej niż inny.
                      • pis_da_deby Re: Marsz ateistow 31.03.14, 13:18

> Myślę że tak. Gdyby religianci chrześcijańscy nie chcieli w takiej np. Nigerii
                        > zaprowadzać lewackiego multi-kulti to religianci islamscy daliby im spokój.

No tak. Byl monolit a chrzescijanie chcieli zaprowadzic muli -kulti

Nigeria, najludniejsze państwo Afryki, jest konglomeratem złożonym z 250 grup etnicznych różniących się kulturą i językiem, niemal równo podzielonych na muzułmanów i chrześcijan. Dlatego krajem co raz wstrząsają nieustanne konflikty na tle religijnym i separatystycznym
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: Marsz ateistow 31.03.14, 13:30
                          Gdy w latach 50. było 20% chrześcijan to był większy monolit. Ale przyszli religianci chrześcijańscy ze swoim multi-kulti i w efekcie jest jak jest.
                          • humbak Re: Marsz ateistow 31.03.14, 13:34
                            Ależ mogła pozostać Biafra. Byłoby bardziej "monolitycznie".
                            • religijnych.uczuc.obraza Re: Marsz ateistow 31.03.14, 13:43
                              Ano. A tak to jakieś lewackie multi-kulti zza węgła się wychyla.
                              • humbak Re: Marsz ateistow 31.03.14, 14:14
                                Problem w tym, że Biafra to chrześcijany właśnie z tego co kojarzę.
                    • kolter-mr Re: Marsz ateistow 01.04.14, 09:13
                      pis_da_deby napisał:

> religijnych.uczuc.obraza napisał(a):
                      >
                      > > No nie wiem, ponoć jedni religianci (islamiści) bardzo dużo innych religi
                      > antów
                      > > (chrześcijan) wybijają, ....
                      >
                      > Myslisz ze ilosc tych "wybijanych" jest porownywalna z iloscia "wybitych chocia
                      > z przez USA w procesie niesienia wolnosci i demokracji ?
                      >

Może dlatego ze wszystkie konflikty zbrojne w Europie mają od 1945 charakter religijny ?
                • kolter-mr Re: Marsz ateistow 01.04.14, 09:09
                  pis_da_deby napisał:

> religijnych.uczuc.obraza napisał(a):
                  >
                  > > Na początek zacznijmy od religii.
                  >
                  > Niby dlaczego ?

Dlatego ze kościoły w większości są niedemokratyczne ,a celuje w tym sekta katolicka .

> Zabojstwa na tle religijnym to w dzisiejszych czasach zupelny margines w porownaniu z mordami w imie wolnosci i demokracji
                  >

No popatrz np czy zabójstwo na tle religijnym z 11 września 2001 nie wciągnęło w wojnę demokratycznych społeczeństw ??
        • don.kichote Mówisz, że krucjaty, to wymysł ateistów? 31.03.14, 12:34
          pis_da_deby napisał:

> Wskaz mi religie, ktora zacheca do zabijania lub je toleruje.

> To nie religia morduje lecz ludzie zaslaniajac sie czasem wzgledami religijnym
          > i i w ten sposob wypaczajac zasady tej religii.

A co myślisz o komunizmie?
          • pis_da_deby Re: Mówisz, że krucjaty, to wymysł ateistów? 31.03.14, 12:47
            don.kichote napisał:

> pis_da_deby napisał:
            >
            > > Wskaz mi religie, ktora zacheca do zabijania lub je toleruje.
            >
            > > To nie religia morduje lecz ludzie zaslaniajac sie czasem wzgledami reli
            > gijnym
            > > i i w ten sposob wypaczajac zasady tej religii.
            >
            > A co myślisz o komunizmie?
            >
            Poza tym, ze byl szerzony przez ateistow walczacych z kosciolem ?
            • don.kichote Re: Mówisz, że krucjaty, to wymysł ateistów? 31.03.14, 13:28
              pis_da_deby napisał:

> Poza tym, ze byl szerzony przez ateistow walczacych z kosciolem ?

Czyli ludzi, zasłaniających się czasem względami ideologicznymi
            • sclavus Re: Mówisz, że krucjaty, to wymysł ateistów? 31.03.14, 14:02
              Nie przesadzaj...
              Komunizm czerpał pełnymi garściami z religii!!!
              Prześledź go sobie - a zobaczysz... od Marksa poczynając, który "biblię komunizmu napisał"...
              • humbak Re: Mówisz, że krucjaty, to wymysł ateistów? 31.03.14, 14:19
                Biblia to po prostu księga.
                • sclavus Re: Mówisz, że krucjaty, to wymysł ateistów? 31.03.14, 14:55
                  ... ta Marksa, czy te naprutych winem???
                  Może i ta i te??
                  • humbak Re: Mówisz, że krucjaty, to wymysł ateistów? 31.03.14, 14:56
                    Słowo biblia.
                    • sclavus Re: Mówisz, że krucjaty, to wymysł ateistów? 31.03.14, 15:07
                      niech będzie!
                      Chodziło jednak o to, że komunizm pełnymi garściami zaczerpnął z religii - biblia jest tu zwykłą odskocznią!
                      • don.kichote Re: Mówisz, że krucjaty, to wymysł ateistów? 31.03.14, 20:19
                        sclavus napisał:

> niech będzie!
                        > Chodziło jednak o to, że komunizm pełnymi garściami zaczerpnął z religii
                        > - biblia jest tu zwykłą odskocznią!

Ale także o to, że analogicznie do zdana:
                        To nie religia morduje lecz ludzie zaslaniajac sie czasem wzgledami religijnymi i w ten sposob wypaczajac zasady tej religii,

można powiedzieć, iż:

To nie komunizm morduje lecz ludzie zaslaniajac sie czasem wzgledami ideowymi i w ten sposob wypaczajac zasady tej ideologii
            • katrina_bush Co prosze ???!!! 02.04.14, 22:40
              pis_da_deby napisał:

> Poza tym, ze byl szerzony przez ateistow walczacych z kosciolem ?
              >
              >
              Co prosze ?! Krew czlowieka zalewa, gdy slyszy te bezczelne i bezwstydne dziadowskie katolickie klamstwa !!! Wstydu nie maja.

Komunisci bezprawnie podarowali kosciolowi katolickiemu ogromne dobra ewangelickie na tzw. Ziemiach Odzyskanych ! A musieli ? Nie ! A nowe (ohydne) koscioly rosly za komuny jak grzyby po deszczu ! Krew czlowieka zalewa.

Tzw. komunisci systematycznie przesladowali lewice.
              Najwiekszym wrogiem komuny byli trockisci, anarchisci i socjaldemokraci. Ale o tym oczywiscie a mru mru
        • kolter-mr Re: Marsz ateistow 01.04.14, 09:02
          pis_da_deby napisał:

> a74-7 napisał:
          >
          > > znajdz wyznanie/religie ktora nie morduje.
          >
          > Wskaz mi religie, ktora zacheca do zabijania lub je toleruje.
          > To nie religia morduje lecz ludzie zaslaniajac sie czasem wzgledami religijnymi i w ten sposob wypaczajac zasady tej religii.
          >

Cieszy mnie ze zbrodnie stalina pol pota czy mao to zbrodnie ich osobiście a nie systemu
      • bogucjusz Re: Marsz ateistow 31.03.14, 11:12
        a74-7 napisał:

www.venganza.org/
        ---
        "Ląduj, dziadu!"
      • sclavus Re: Marsz ateistow 31.03.14, 13:58
        ... że to niby miałoby być usprawiedliwieniem zbrodni katolickich????
        Dobre... :D:D:D:D:D
      • kolter-mr Re: Marsz ateistow 31.03.14, 18:31
        a74-7 napisał:

Jest kilka wyznań protestanckich.
    • volupte Re: Marsz ateistow 31.03.14, 12:15
      Na tym marszu podobno strasznie obrazano wierzacych , ktoś wie jak? Pytalem wczoraj tego oburzonego , ale nie raczył przytoczyc tych obraźliwych słów.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Marsz ateistow 31.03.14, 12:19
        Ja wiem jak. obrażano ich strasznie.
        • volupte Re: Marsz ateistow 31.03.14, 12:25
          Wczoraj w którymś wątku tak ktos napisał. Zapytałem jak. Odpowiedzi nie było.
    • kosel_maruwi Re: Marsz ateistow 31.03.14, 12:30
      kosel_maruwi napisał:

.
      > Nie mozna bylo lepiej wybrac odtwarzajacego jego postac.
      >
      To jak to jest z tym Hartmanem ?
      Ateista czy tylko tak sie podlaczyl bo antykatolik ?
      • sclavus Re: Marsz ateistow 31.03.14, 14:18
        ... mając naprzeciw siebie, takiego katolika, jak ty, można być tylko i wyłącznie antyklerykałem...
        (nie wiem co mnie podkusiło, żeby odpowiedzieć na twój post - chyba tylko jedno!)
        uFielbiam tÓmaństFo!!
        • kosel_maruwi Re: Marsz ateistow 31.03.14, 14:47
          sclavus napisał:

> ... mając naprzeciw siebie, takiego katolika, jak ty, można być tylko i wyłączn
          > ie antyklerykałem...

Cos ci sie chlopcze pojecia pomylily

> [i](nie wiem co mnie podkusiło, żeby odpowiedzieć na twój post -

Napisalas jakies bzdury po moim postem ale na niego nie odpowiedziales. Mozesz sprobowac raz jeszcze. Moze ci sie uda lepiej

Chyba zbyt wiele przebywasz z tumanstwem
          • sclavus Re: Marsz ateistow 31.03.14, 15:05
            "Chyba zbyt wiele przebywasz z tumaństwem"
            ... powinienem cię unikać...
            " Nie można było lepiej wybrać odtwarzającego jego postać.

To jak to jest z tym Hartmannem ?
            Ateista czy tylko tak się podłączył bo antykatolik?"

... że sam do siebie, to jeszcze można zrozumieć, ale żeby takie idiotyzmy???
            PeeS - wprowadź se chłopie polskie znaki diakrytyczne bo cię poprawiać, to droga przez mękę!(niechrystusowa, ale jednak)
            Pees2 - skoro nie wiesz, kto to Hartmann, to zapytaj grzecznie a nie, żebyś zaczynał od takich totalnych idiotyzmów... (chyba, że "tam u was" taki właśnie jest porządek rzeczy)
            • kosel_maruwi Re: Marsz ateistow 31.03.14, 15:19
              sclavus napisał:

> "Chyba zbyt wiele przebywasz z tumaństwem"
              > ... powinienem cię unikać...
              > ***
              > " Nie można było lepiej wybrać odtwarzającego jego postać.
              >
              > To jak to jest z tym Hartmannem ?
              > Ateista czy tylko tak się podłączył bo antykatolik?"

> ... że sam do siebie, to jeszcze można zrozumieć, ale żeby takie idiotyzmy???

Skoro w rodzinie ma rabina to pytanie jest chyba uzasadnione

> PeeS - wprowadź se chłopie polskie znaki diakrytyczne ...

Moze kiedys

> Pees2 - skoro nie wiesz, kto to Hartmann, to zapytaj grzecznie .....

Wiem, wiem i dlatego wlasnie mam watpliwosci
      • kolter-mr Re: Marsz ateistow 01.04.14, 09:19
        kosel_maruwi napisał:

> kosel_maruwi napisał:
        >
        > .
        > > Nie mozna bylo lepiej wybrac odtwarzajacego jego postac.
        > >
        > To jak to jest z tym Hartmanem ?
        > Ateista czy tylko tak sie podlaczyl bo antykatolik ?

Na sto% jest to Facet oburzony kłamstwami waszego kleru .
    • l_zaraza_l Re: Marsz ateistow 31.03.14, 13:12
      To niezdrowe podniecenie marszem ateistów jest niczym więcej jak kolejnym przejawem dyskryminacji środowisk innych niż religijne. Wrzaski z okazji parad równości, niesmak wywołany marszem feministek i teraz szyderstwa z ateistów.

Jeśli wolno maszerować z okazji Zielonego Ciała czy Bożych Świątek albo innych pielgrzymek do świętego czegoś tam to dokładnie tak samo można z innych, niereligijnych powodów.

Jakoś nie rażą rekonstrukcje gdy młodzi ludzie przebrani za hitlerowców "strzelają" do innych młodych ludzi przebranych za powstańców to dlaczego ma razić rekonstrukcja ukazująca "miłość i tolerancję" KK?

• humbak Re: Marsz ateistow 31.03.14, 13:18
        Że kto się podnieca?
        • volupte Re: Marsz ateistow 31.03.14, 13:21
          Wierni:-)
          • humbak Re: Marsz ateistow 31.03.14, 13:31
            My, Czterej Pancerni?
        • sclavus Re: Marsz ateistow 31.03.14, 14:15
          ... niby nie zauważyłeś???
          Tego podniecenia wśród wyznawców "jedynej prawdziwej religii"???
          Smutne! Bo produkowali się na antenie, jak nigdy (niejaki Żalek, był bardzo śmiesznie przejęty i to do tego stopnia, że pozwolił sobie twierdzić, że jest to potwierdzeniem istnienia boga)
          • humbak Re: Marsz ateistow 31.03.14, 14:17
            Nie obserwuję antenty.
            • sclavus Re: Marsz ateistow 31.03.14, 15:17
              ... ententy ;)
      • sclavus Re: Marsz ateistow 31.03.14, 14:10
        ... bo to boli kościół, takie przypomnienie...
        Za Łaszczyńskiego nie przeprosi tak, jak za Galileusza...
        ... byłoby to przyznaniem się do tego, że cała ta "wiara w boga, który niby jest", to porażka jej kontynuatorów...
        • humbak Re: Marsz ateistow 31.03.14, 14:16
          Łyszczyńskiego nie Kościół skazał, więc nie może przeprosić.
          • sclavus Re: Marsz ateistow 31.03.14, 15:16
            ... jesteś pewien, że nie umoczył paluszka???
            • humbak Re: Marsz ateistow 31.03.14, 15:28
              A napisałem coś takiego?
              • sclavus Re: Marsz ateistow 31.03.14, 16:24
                forum.gazeta.pl/forum/w,28,150338784,150343945,Re_Marsz_ateistow.html
                ... czyli... - kościół, za jakieś 200 lat, przeprosiłby gdyby całą garść umoczył, co znaczy - osobiście byłby go spalił, delegując do tego jakiegosik dominikanina...
                A przecież to: "De non existentia Dei", dotyczyło przede wszystkim samego kościoła!!! (choć i jego wyznawców w największym stopniu też!)
    • s555toch Hartman stracił głowę... 31.03.14, 13:45
      - już dawno temu , ale dopiero teraz to zauważył... :)

--
      Synaj per
      • kolter-mr Re: Hartman stracił głowę... 01.04.14, 09:10
        s555toch napisał(a):

> - już dawno temu , ale dopiero teraz to zauważył... :)
        >

emdzik niemoto nie jesteś godzien stać nawet w pobliżu śmieci akie w kuble zostawia ten Gość :))
    • sclavus Jasne!!! 31.03.14, 13:51
      ... procesje (bożeciałowe) są dopiero extra!... n'est-ce pas???
    • a74-7 Re: Marsz ateistow 31.03.14, 15:33
      kosel napisal :
      To jak to jest z tym Hartmanem ?
      Ateista czy tylko tak sie podlaczyl bo antykatolik ?

Judaizm tez pewnie jest obcy dla p.Hartmana?
      • kosel_maruwi Re: Marsz ateistow 31.03.14, 15:50
        a74-7 napisał:

> Judaizm tez pewnie jest obcy dla p.Hartmana?

Tego sie wlasnie probowalem dowiedziec ale sclavus pisze o wszystkim tylko nie o tym.
        Tak to bywa jak sie ludzie zabami opychaja.
        • sclavus Re: Marsz ateistow 31.03.14, 17:08
          Jasne!!
          ... Bari, Bari.. szukaj!!
          ... szukaj żyda!!
          • sclavus PpeeS - 31.03.14, 17:12
            - dla pewnej grupy (kretynów), trzy czwarte Polaków, to żydzi! ... n'est-ce pas?, drodzy moi...??? :D:D:D
            przeuFielbiam tÓmaństFo!!
            --
            ... ale kogo to obchodzi...
    • mjot1 Re: Marsz ateistow 31.03.14, 19:16
      Przynajmniej gawiedź usłyszała o Łyszczyńskim.
      Czy zapamięta? Cóż… Kropla po kropli…

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka