Dodaj do ulubionych

Chłopcy nie powinni sprzątać po sobie

06.10.14, 15:58
W wywiadzie udzielonym "Naszemu Dziennikowi" metropolita poznański sugeruje, że uczenie chłopców sprzątania prowadzi do kryzysu rodziny.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,138764,16754168,Wg_abpa_Gadeckiego_nie_powinno_sie_uczyc_chlopcow_.html#BoxWiadTxt
Obserwuj wątek
    • voxave Re: Chłopcy nie powinni sprzątać po sobie 06.10.14, 16:25
      Też mi nowina!Przeważnie kobiety po nich sprzątają--brudasy i flejtuchy!
    • der-chef Re: Chłopcy nie powinni sprzątać po sobie 06.10.14, 17:32
      Czy mam się czuć kobietą bo czasem umyję okna czy podłogę, posprzątam a nawet ugotuję jak trzeba? Czy to źle że jak żonę niemoc zmoże to przynajmniej jest czysto w chałupie i nie grozi nam sepsa czy inna cholera? Może dobrze by było gdyby sukienkowi nie mieli gosposi tylko gospodarzy, cycki jednak są pokusą (nie wódź mnie na pokuszenie) a nie daj Bóg gosposia się schyli, sodomia i gomoria. Tym czarnym sukienkowym wali w dekiel równo.
    • brum.pl1 I słusznie 06.10.14, 18:14
      Gdybym ja sprzątał w mojej chałupie, pardon naszej chałupie, moja piękna połowa pogoniłaby mnie gdzie pieprz rośnie, czyli małżeństwo rozpadłoby się z hukiem.
      Niech każdy robi to, co potrafi robić najlepiej.
      • ikndar Fajnie masz... 07.10.14, 18:39
        brum.pl1 napisał:

> Gdybym ja sprzątał w mojej chałupie, pardon naszej chałupie, moja piękna połowa
        > pogoniłaby mnie gdzie pieprz rośnie, czyli małżeństwo rozpadłoby się z hukiem.
        > Niech każdy robi to, co potrafi robić najlepiej.

Fajnie masz...
      • propanstwowiec Re: I słusznie 07.10.14, 18:48
        Jak próbowałem sam sprzątać, zawsze okazywało się, że moja połowica zrobiłaby to 100 razy lepiej! Albo w ogóle nie zauważyła i za godzinę sprzątała, jakby nigdy nic
        • ikndar Re: I słusznie 07.10.14, 23:51
          propanstwowiec napisał:

> Jak próbowałem sam sprzątać, zawsze okazywało się, że moja połowica zrobiłaby t
          > o 100 razy lepiej! Albo w ogóle nie zauważyła i za godzinę sprzątała, jakby nig
          > dy nic

A sprzątasz po sobie? Np. odnosisz naczynia ze stołu po zjedzonym posiłku? Albo czy myjesz kibel po sobie jak go obes...asz, czy tez to robi połowica za ciebie?
    • kot_mrau Re: Chłopcy nie powinni sprzątać po sobie 06.10.14, 21:49
      Co dzień obiady gotuję. Moje szczęście zjada i prosi o więcej.
    • piwi77.0 Re: Chłopcy nie powinni sprzątać po sobie 06.10.14, 22:00
      ikndar napisał:

W wywiadzie udzielonym "Naszemu Dziennikowi" metropolita poznański sugeruje, że uczenie chłopców sprzątania prowadzi do kryzysu rodziny.

Metropolicie zabrakło chyba odwagi, inaczej rozwinałby swoją myśl. Że chłopcy nękani nauką sprzątania mogą na przykład zgwałcić księdza co często prowadzi do pedofilii.
      • snajper55 Re: Chłopcy nie powinni sprzątać po sobie 07.10.14, 02:09
        piwi77.0 napisał:

> ikndar napisał:
        >
        > W wywiadzie udzielonym "Naszemu Dziennikowi" metropolita poznański sugeruje,
        > że uczenie chłopców sprzątania prowadzi do kryzysu rodziny.

>
        > Metropolicie zabrakło chyba odwagi, inaczej rozwinałby swoją myśl. Że chłopcy n
        > ękani nauką sprzątania mogą na przykład zgwałcić księdza co często prowadzi do
        > pedofilii.

No nie wiem. Ja uważam, że tacy chłopcy co sprzątają po sobie zostają ciotami.

S.
        • wuzet21 Re: Chłopcy nie powinni sprzątać po sobie 07.10.14, 18:07
          snajper55 napisał:

> No nie wiem. Ja uważam, że tacy chłopcy co sprzątają po sobie zostają ciotami.
          >
          > S.

Snajper, jak zwykle, przeginasz, a to się może źle skończyć.
    • marta595 Re: Chłopcy nie powinni sprzątać po sobie 06.10.14, 23:32
      "Ideologia genderyzmu" pod płaszczykiem zachęcania do równego podziału obowiązków domowych, jest ukrytą promocją związków jednopłciowych."

Ręce opadają.Więcej takich "mundrości życiowych" światłych arcykapłanów - ekspertów od życia rodzinnego, uczenia i wychowywania dzieci.
      Wychowałam się z siostrą i dwoma braćmi, a moi rodzice stosowali chyba nieświadomie owe zasady "genderyzmu" i to nam wyszło na dobre.Obaj bracia potrafią gotować, sprzątają, prali pieluchy po swoich dzieciaczkach i dziś stosują te same zasady wychowywania swoich latorośli.
      A ja potrafię tapetować,skosić trawnik, wymienić kontakt, zepsute gniazdko.Im więcej umiemy zrobić samodzielnie, tym bardziej jesteśmy przygotowani do nieprzewidzianych w życiu sytuacji. I nie wyobrażam sobie, aby syn nie sprzątnął po sobie, tylko czekał na służącą kimkolwiek ona miałaby być: matką,siostrą czy małżonką.
    • sootball Re: Chłopcy nie powinni sprzątać po sobie 07.10.14, 13:22
      On niczego takiego nie powiedział. To o sprzątaniu przez chłopców, o równości i o prawie do szczęścia to odniesienie do "płaszczyka", czyli do słusznych teorii, które służą do przemycania pod nimi teorii (wg niego) "niesłusznych", czyli "jednopłciowych modeli partnerskich".

I jak jestem antyklerykalna, tak naciąganie czyichś słów - pokazowe w tym artykule - uważam za nadużycie.
      • marta595 Re: Chłopcy nie powinni sprzątać po sobie 07.10.14, 14:46
        A czym się różni twoje tłumaczenie, z którym się zgadzam, od tego zdania z artykułu:
        "Ideologia genderyzmu" pod płaszczykiem zachęcania do równego podziału obowiązków domowych, jest ukrytą promocją związków jednopłciowych." ?
        Do nadużycia doszłoby wówczas gdyby autor nie podał dokładnego cytatu i jego źródła.Każdy może sam przeczytać i nie sugerować się cudzymi interpretacjami, tłumaczeniami z polskiego na nasze.
        Tak było też w przypadku słynnych niefortunnych słów abp. Michalika, że "dziecko szuka miłości, lgnie, zagubi się samo i jeszcze tego drugiego człowieka wciąga". Niechaj się duchowni zastanowią, zanim wypowiedzą się publicznie, bo prasa to nie ambona i nie wszystkie ich wypowiedzi przez wszystkich traktowane są bezkrytycznie jak prawdy objawione.
        • brum.pl1 Re: Chłopcy nie powinni sprzątać po sobie 07.10.14, 16:28
          marta595 napisała:

> Niechaj się duchowni zastanowią, zanim wypowiedzą się publicznie, bo prasa
          > to nie ambona i nie wszystkie ich wypowiedzi przez wszystkich traktowane są bez
          > krytycznie jak prawdy objawione.

Bzdura.
        • sootball Re: Chłopcy nie powinni sprzątać po sobie 07.10.14, 17:11
          Wybrałaś zdanie, które się zgadza. Może to ono powinno zostać wytłuszczone zamiast "W wywiadzie udzielonym "Naszemu Dziennikowi" metropolita poznański sugeruje, że uczenie chłopców sprzątania prowadzi do kryzysu rodziny." - bo takiej sugestii w jego słowach nijak doszukać się nie mogę.

• kruuk57 Re: Chłopcy nie powinni myśleć... 07.10.14, 14:18
      > metropolita poznański sugeruje, że
      > uczenie chłopców sprzątania prowadzi do kryzysu rodziny.

Czy na pewno dobrze zrozumiałeś ?... :)

--
      forum.gazeta.pl/forum/w,29,155030198,155030198,Lewicowa_kultura_i_tolerancja_.html
      • propanstwowiec Re: Chłopcy nie powinni myśleć... 07.10.14, 18:50
        Przecież co tak naprawdę powiedział nie jest ważne. Istotne żeby dosolić klerowi :)
        • snajper55 Re: Chłopcy nie powinni myśleć... 08.10.14, 02:48
          propanstwowiec napisał:

> Przecież co tak naprawdę powiedział nie jest ważne. Istotne żeby dosolić klerow
          > i :)

Nikt tego nie robi lepiej niż sam kler. Wystarczy to pokazywać i cytować ich "światłe" (to od Józefa Światło) wypowiedzi.

S.
          • kruuk57 Re: Chłopcy nie powinni myśleć... 14.10.14, 14:37
            > Nikt tego nie robi lepiej niż sam kler. Wystarczy to pokazywać i cytować ich "ś
            > wiatłe" (to od Józefa Światło) wypowiedzi.

Ej , ubek Światło to raczej patron Lewicy... :)

--
            www.naszdziennik.pl/polska-kraj/102691,kazdy-powinien-bronic-zycia.html
        • kruuk57 Re: Chłopcy nie powinni myśleć... 14.10.14, 14:38
          propanstwowiec napisał:

> Przecież co tak naprawdę powiedział nie jest ważne. Istotne żeby dosolić klerow
          > i :)

Dokładnie ! :)
    • iwankuzmiuk Re: Chłopcy nie powinni sprzątać po sobie 07.10.14, 15:30
      Super, kocham go za to, w robocie już zapowiedziałem, że od dzisiaj nie sprzątam po sobie, a poza mną są sami katolicy.
      Pomyśleć tylko, że mówi to biskup, który jeszcze jakiś czas temu miał się jawić jako postępowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka