06.05.16, 21:37
Czy ktoś może podzielić się swoją wiedzą w temacie; stosunek subkultury skinhead do ludzi starszych, niepełnosprawnych, kobiet, dzieci, sexu, aborcji..., a najlepiej z uwzględnieniem podziału na frakcje.
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: skinhead 06.05.16, 23:57
      Zadali ci to w szkole?
      • jacek.kluczbork Re: skinhead 07.05.16, 19:16
        tak
        • taki-sobie-nick Re: skinhead 07.05.16, 19:51
          jacek.kluczbork napisał(a):

> tak

I nie możesz się wysilić i sam poszukać informacji? Przemęczysz się?

Odrabianie lekcji za kogoś uważam za nieetyczne, ponieważ w ten sposób uniemożliwiam temu komuś wykonanie pracy umysłowej, którą wykonać powinien sam.

A wykonać ją powinien nie dlatego, że szkoła jest złośliwa, tylko po to, żeby rozwinął się umysłowo.

Poza tym zupełnie nie wiem, dlaczego miałabym odwalać za kogoś robotę tylko dlatego, że mu się nie chce.

Podpowiedź: istnieją takie instytucje, nazywają się BIBLIOTEKI. Jeśli mieszkasz w dużym mieście, możesz iść do biblioteki głównej/uniwersyteckiej. Jeśli w małym, do publicznej.

To NIE ZNACZY, że dostaniesz tam karteczkę z odpowiedzią. Dostaniesz tam książkę, a prawdopodobnie KILKA książek, które będziesz musiał SAM przejrzeć i zdecydować, gdzie znajdują się potrzebne ci informacje.

Następnie możesz:

- skserować odpowiednie strony tych książek (sprawdź godziny działania ksero w danej bibliotece),

- przepisać informacje długopisem na kartkę,

- przepisać informacje do pliku wordowskiego (jeśli masz przy sobie tablet i bilioteka dysponuje wifi).

Tak to się robiło za dinozaurów, kiedy nie było osobistych pecetów.

Gdybyś przypadkiem do biblioteki miał za daleko, to istnieje jeszcze wujek gugiel.

Sam wybrałeś taki temat czy dostałeś go z przydziału?

W której klasie są takie zadania?

• jacek.kluczbork Re: skinhead 07.05.16, 21:38
      Dziękuję bardzo.
      Ponieważ odpowiedź jest tak obszerna i bardzo właściwa, powiem czym się kierowałem zadając pytanie.
      W googlu nic nie znalazłem.
      Ponieważ uczę się w dwóch miejscach i pracuję, nie mówiąc o innych okolicznościach, na bibliotekę zwyczajnie zabrakło mi czasu. Pomyślałem, że może ktoś dysponujący taką wiedzą zwyczajnie napisze kilka słów, a dodatkowo może to kogoś zainteresuje.
      • taki-sobie-nick Re: skinhead 07.05.16, 23:33
        Aluzju poniała, a teraz ad rem.

> W googlu nic nie znalazłem.

To ciekawe, bo przeczytawszy to zainteresowałam się, czy rzeczywiście nic nie ma, spróbowałam i znalazłam natychmiast. Na pierwszej stronie wyników.

Poszukaj jeszcze raz.

> Ponieważ uczę się w dwóch miejscach i pracuję

Pracujesz i "zadali ci w szkole"? Ile masz lat?

Pomyślałem, że może ktoś dysponujący taką wiedzą zwyczajnie napisze kilka słów

... czyli "zwyczajnie" odrobi za ciebie pracę domową.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka