Dodaj do ulubionych

pomoc ubogim

22.11.16, 13:24
czy zna ktoś rodzinę lub osobę z południowej małopolski której mogłabym oddać parę ciuchów?
Obserwuj wątek
    • praca.zawodowa Re: pomoc ubogim 22.11.16, 14:57
      Na poczte wiecej wydasz niz warte te ciuchy. Zanieś do PCK albo poczekaj jak Caritas bedzie zbieral.
      • snajper55 Re: pomoc ubogim 22.11.16, 15:29
        praca.zawodowa napisał(a):

> Na poczte wiecej wydasz niz warte te ciuchy. Zanieś do PCK albo poczekaj jak Ca
        > ritas bedzie zbieral.

Od Caritasu radzę trzymać się jak najdalej. Chyba, że chcesz wspomagać nasz ubogi kościół katolicki. A raczej ludzi z nim związanych.

S.
        • mona1012 Re: pomoc ubogim 22.11.16, 16:26
          właśnie wiem że caritas i PCK nie są zbytnio uczciwi...
          • privus Re: pomoc ubogim 22.11.16, 16:30
            Przekrętów PCK nie znam i nie słyszałem. Natomisat o przekrętach Caritas prasa grzmiała już nie jednokrotnie i to na różnych poziomach. Stąd porównywanie niezbyt stmpatycznej schedy Caritasu z PCK wydaje się być co najmniej jakąś nieopatrzną pomyłką.
            • praca.zawodowa Re: pomoc ubogim 13.01.17, 23:47
              Najgłosniej grzmieli w 1949.
          • plater-2 Re: pomoc ubogim 02.12.16, 08:48
            Jesli te sa ciuchy dobrej jakosci, to dadza je do swojego sklepu.
        • privus Re: pomoc ubogim 22.11.16, 16:27
          snajper55 napisał:

"Od Caritasu radzę trzymać się jak najdalej."

Potwierdzam. Wystarczy powrócić pamięcią do akcji katowickiego Kościoła w zakresie zbierania pieniędzy na głodujących murzynów czy pomocy dla poszkodowanych w tragedii Hali Katowickiej.
    • karkowiak2plus Re: pomoc ubogim 26.11.16, 09:29
      Program pinsetplus skutecznie wymiótł ze społeczeństwa wszelkich potrzebujących.
    • chywomod Tylko z polnocnej Wielkopolski... :( :( :( 02.12.16, 10:04
      mona1012 napisał(a):

> czy zna ktoś rodzinę lub osobę z południowej małopolski której mogłabym oddać p
      > arę ciuchów?

Tylko z polnocnej Wielkopolski... :( :( :(
      • cherryhills Re: Tylko z polnocnej Wielkopolski... :( :( :( 06.12.16, 12:53
        Hej, ale ja jestem z Wielkopolski i miałabym trochę ubrań do oddania. Proszę o kontakt: cherryhills@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka