mona1012 22.11.16, 13:24 czy zna ktoś rodzinę lub osobę z południowej małopolski której mogłabym oddać parę ciuchów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
praca.zawodowa Re: pomoc ubogim 22.11.16, 14:57 Na poczte wiecej wydasz niz warte te ciuchy. Zanieś do PCK albo poczekaj jak Caritas bedzie zbieral. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: pomoc ubogim 22.11.16, 15:29 praca.zawodowa napisał(a): > Na poczte wiecej wydasz niz warte te ciuchy. Zanieś do PCK albo poczekaj jak Ca > ritas bedzie zbieral. Od Caritasu radzę trzymać się jak najdalej. Chyba, że chcesz wspomagać nasz ubogi kościół katolicki. A raczej ludzi z nim związanych. S. Odpowiedz Link Zgłoś
mona1012 Re: pomoc ubogim 22.11.16, 16:26 właśnie wiem że caritas i PCK nie są zbytnio uczciwi... Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: pomoc ubogim 22.11.16, 16:30 Przekrętów PCK nie znam i nie słyszałem. Natomisat o przekrętach Caritas prasa grzmiała już nie jednokrotnie i to na różnych poziomach. Stąd porównywanie niezbyt stmpatycznej schedy Caritasu z PCK wydaje się być co najmniej jakąś nieopatrzną pomyłką. Odpowiedz Link Zgłoś
plater-2 Re: pomoc ubogim 02.12.16, 08:48 Jesli te sa ciuchy dobrej jakosci, to dadza je do swojego sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: pomoc ubogim 22.11.16, 16:27 snajper55 napisał: "Od Caritasu radzę trzymać się jak najdalej." Potwierdzam. Wystarczy powrócić pamięcią do akcji katowickiego Kościoła w zakresie zbierania pieniędzy na głodujących murzynów czy pomocy dla poszkodowanych w tragedii Hali Katowickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: pomoc ubogim 26.11.16, 09:29 Program pinsetplus skutecznie wymiótł ze społeczeństwa wszelkich potrzebujących. Odpowiedz Link Zgłoś
chywomod Tylko z polnocnej Wielkopolski... :( :( :( 02.12.16, 10:04 mona1012 napisał(a): > czy zna ktoś rodzinę lub osobę z południowej małopolski której mogłabym oddać p > arę ciuchów? Tylko z polnocnej Wielkopolski... :( :( :( Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhills Re: Tylko z polnocnej Wielkopolski... :( :( :( 06.12.16, 12:53 Hej, ale ja jestem z Wielkopolski i miałabym trochę ubrań do oddania. Proszę o kontakt: cherryhills@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś