Gość: Dorotka lat 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 06:23 kiedy umrze ?? Na tamtym świecie będzie wiedziała kim dla niej byliśmy ?? Skoro nie rozpoznaje nas teraz to czy wróci jej pamięć w niebie ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: Czy osoba z Alzheimerem będzie pamiętała o na 28.10.04, 16:42 Przy okazji zadam nowe pytanie jesli ktos bedzie odpowiadal Dorotce lat 10. Mam ukochanego psa, cudownego przyjaciela, lepszego od wielu ludzi. Czy bede go mogla wziac do nieba kiedy umre? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exponent Rez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 23:59 Aktualnie jestem młody, piękny i bogaty. Żyję w harmonii i zgodzie z ludźmi i przyrodą. Czy żeby zachować ten stan w niebie muszę *teraz* popełnić samobójstwo? Czy jeśli zmarł ktoś bardzo bliski, to muszę dla zachowania w niebie podobnego wieku również odebrać sobie życie? What will be left of me when I'm dead? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorotka lat 10 Re: Rez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 07:14 Czyli w niebie moja babcia odzyska pamięć tak ?? Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Rez 29.10.04, 13:44 Chyba nie odzyska pamieci... Zreszta jakby odzyskala to nie bedzie juz ta babcia, ktorej obraz masz przed oczyma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Napewno bedzie pamietac IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 29.10.04, 17:43 Droga Dorotko, Babcia napewno bedzie wiedziala kim jestes. Pozdrawiam cie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorotka lat 10 Re: Napewno bedzie pamietac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 21:23 To znaczy że jej ciało jest tu na Ziemi ,a jej dusza w niebie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re: Napewno bedzie pamietac IP: *.ip-pluggen.com 29.10.04, 21:54 A nie lepiej zapytac sie o to ksiedza dobrodzieja? Czyzbys dziewczynko nie chodzila na religie? Oj nieladnie, nieladnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorotka lat 10 Re: Napewno bedzie pamietac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 07:11 Pytałam sie ale ksiądz powiedział : "niegrzesz dziewczynko takimi pytaniami,niegrzesz bo cię Bóg ukarze" . Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Napewno bedzie pamietac 30.10.04, 13:45 A co mowi Twoja pani od jezyka polskiego kiedy robisz bledy ortograficzne, i do tego na tak znana zasade pisania NIE z czasownikami, ktore zawsze pisze sie ODDZIELNIE??? Nie grzesz dziewczynko, robiac takie kardynalne bledy! Tak radze, choc nie jestem ksiedzem... Ty chyba chodzilas ba wagary z lekcji religii i polskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel fanatyk Re: Napewno bedzie pamietac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 14:13 A od kiedy to przed "i" stawiamy przecinek ? Odpowiedz Link Zgłoś