Dodaj do ulubionych

"Dobry materiał na żonę"

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.02.05, 16:58
Spotkałem się kilkakrotnie z przytoczonym w tytule określeniem... Ciekawi
mnie, co w zasadzie ono oznacza? Co ludzie rozumieją przez "kobietę będącą
dobrym materiałem na żonę"?

Może powiecie coś na ten temat? Skąd takie określenie, co wg Was ono znaczy?

Będę wdzięczny za opinie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Mąż Re: "Dobry materiał na żonę" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 17:03
      Przynosi piwo i podaje kapcie...
    • Gość: Mąż Re: "Dobry materiał na żonę" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 17:03
      zapomniałem jeszcze o gazecie...
    • Gość: gazeciarz Re: "Dobry materiał na żonę" IP: 194.88.12.* 19.02.05, 18:37
      Chetnie robi loda z polykiem.
    • Gość: materiał Re: "Dobry materiał na żonę" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 19:45
      Gość portalu: Will napisał(a):

> Spotkałem się kilkakrotnie z przytoczonym w tytule określeniem... Ciekawi
      > mnie, co w zasadzie ono oznacza? Co ludzie rozumieją przez "kobietę będącą
      > dobrym materiałem na żonę"?
      >
      > Może powiecie coś na ten temat? Skąd takie określenie, co wg Was ono znaczy?
      >
      > Będę wdzięczny za opinie :)

- to kobieta, która jest robotem - sprząta, pierze, gotuje, siedzi w domu tzn
      nie chodzi do koleżanek na ploteczki, będzie cicho siedzieć gdy mąż będzie
      mówił "głośno", urodzi tyle dzieci ile jaśnie pan mąż sobie zażyczy z
      uwzględnieniem zamówienia na płeć, nie odejdzie od męża gdy temu przyjdzie
      chętka na posiadanie kochanki, itp... itd.....

• Gość: Xantypa Re: "Dobry materiał na żonę" IP: *.lublin.mm.pl 19.02.05, 20:18
        Jeden z moich kolegów, gdy oświadczył, że kandydatka na jego zonę musi być
        dziewicą i musi być szeroka w biodrach, żeby nie miała kłopotów z rodzeniem.
        Nie spotkał takiej która spełniałaby jego warunki i na dodatek akceptowała jego
        osobę jako kandydata na męża. Minęły lata. Przyszła starość, samotność i
        zdziwaczenie.
    • squirrel9 Re: "Dobry materiał na żonę" 19.02.05, 20:39
      "Dobry materiał na żonę" to kobieta z jaką mężczyzna chciałby spędzić życie-
      ciepła, potrafiąca zrozumieć drugiego człowieka,nie odżegnująca się z góry od
      gotowania, opiekowania dziećmi i nie deklarująca,że "jak mi się nie spodoba to
      się rozwidziemy".
      Tak samo "dobry materiał na męża" to mężczyna dobry, opiekuńczy, potarfiący
      zrozumieć drugiego człowiwka, nie deklarujący się z góry,że "on nie jest gotowy
      na ... (i tu można sobie wpisać wszystko na co facet w życiu poza
      przyjemnościami nie jest gotowy)"
      • lunatyzm Re: "Dobry materiał na żonę" 19.02.05, 21:28
        dobry materiał do poczytania, a życie swe humory ma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka