Dodaj do ulubionych

kupcie znicze

IP: 202.181.206.* 06.04.05, 08:05
"W czwartek ustawiamy znicze na długości wszystkich ulic Jana Pawła II
w Polsce. Zaczynamy o 21 i trwamy razem do 21.37. Przekaż tę wiadomość dalej"
Obserwuj wątek
    • herezja Re: kupcie znicze 06.04.05, 09:51
      podpisane - producenci zniczy...
      • Gość: laska Re: kupcie znicze IP: *.netvigator.com 06.04.05, 11:13
        herezja nie demaskuj nas. my tez chcemy ubic maly interesik na tej swietnej
        szansie.
      • Gość: xxxx Kupcie chleb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 11:16
        I coś do chleba, bo w piątek zamkną sklepy.
    • neptyk-sceptyk akwizytorom wstęp wzbroniony 06.04.05, 11:25
      sam se kup te twoje znicze.
      a może kup bezdomnemu coś do zjedzenia ??
      • Gość: laska Re: akwizytorom wstęp wzbroniony IP: *.netvigator.com 06.04.05, 11:52
        neptyk - to bylo sarkastyczne ale poniewaz cenzura szaleje .....
    • Gość: siedemgrzechow Re: kupcie znicze IP: *.net-serwis.pl 06.04.05, 12:09
      dwa pytania: czy od zapalenia znicza jp2 ozyje i drogie kto potem posprzata syf
      szklanoplastyczanoparafinowy, ktory zostawia po sobie zarliwi fani kk? pod
      wlasnym oknem se postaw.
      • Gość: laska Re: kupcie znicze IP: *.netvigator.com 06.04.05, 12:25
        jasne ze postawie i to cala pochodnie bo jak nie to mnie sasiedzi zlinczuja
      • Gość: do siedemgrzechów Re: kupcie znicze IP: *.chello.pl 06.04.05, 13:01
        Czy mówi ci coś data 01.listopada?
        • amelia-1 Re: kupcie znicze 06.04.05, 13:10
          Ale dzisiaj dopiero 6 kwietnia.
      • amelia-1 Re: kupcie znicze 06.04.05, 13:09
        > dwa pytania: czy od zapalenia znicza jp2 ozyje i drogie kto potem posprzata
        syf
        >
        > szklanoplastyczanoparafinowy, ktory zostawia po sobie zarliwi fani kk? pod
        > wlasnym oknem se postaw.

Nie psuj ludziom zabawy.
        • Gość: siedemgrzechow Re: kupcie znicze IP: *.net-serwis.pl 06.04.05, 13:17
          wyobraz sobie jak oni zepsuja zabawe tym co miszkaja przy ul jp2 raz, ze
          mieszkancy ulegna zaczadzeniu (lub jak kto woli beda sie inchalowac)
          stearynowym smrodem, dwa, ze zarliwcy pozostawia po sobie syf i nie widza w tym
          nic zlego. ktos pisal o ludycznosci polskiej religii ja dodam jeszcze
          bezmyslnosc.
      • matmichal Re: kupcie znicze 06.04.05, 13:15
        Gość portalu: siedemgrzechow napisał(a):

> dwa pytania: czy od zapalenia znicza jp2 ozyje i drogie kto potem posprzata
        syf
        >
        > szklanoplastyczanoparafinowy, ktory zostawia po sobie zarliwi fani kk? pod
        > wlasnym oknem se postaw.

Mam nadzieję,że jak ty w końcu przestaniesz dychać to wszyscy, którzy cie znali
        to cię oleja-na pogrzeba nikt nie przyjdzie tylko ludziska wybiora sobie cos
        lepszego jak zakup cukru za 1,99!!! bo na ciebie to nawet szkoda zniczy!!!
        • Gość: siedemgrzechow Re: kupcie znicze IP: *.net-serwis.pl 06.04.05, 13:19
          brawo moherku brawo, co dalej wydlobiesz mi oko krzyzem w imie jedynej slusznej
          wiary? modl sie za moje nawrocenie:)))))))))))
          • matmichal Re: kupcie znicze 06.04.05, 13:21
            dla twojej wiadomosci to w kościele byłem z 10 lat temu.....a może jakaś babcia
            już ci to zrobiła krzyżykiem i teraz masz jakąś awersję???
            • Gość: siedemgrzechow Re: kupcie znicze IP: *.net-serwis.pl 06.04.05, 13:25
              widze wspinasz sie na intelektualne wyzyny. co do twojej wszczesniejszej
              wypowiedzi to nie wiem czy widzisz roznice miedzy zapaleniem swieczki na grobi,
              ktory potem sam posprzatasz a smietnikiem na ulicy, ktory zostaje po takiej
              szczytnej akcji.
              • matmichal Re: kupcie znicze 06.04.05, 13:27
                od sprzątanie to są odpowiednie firmy-ale po co odrazu tak ogresywnie się
                odnosić do ludzi którzy chcą coś okazać?
                • Gość: siedemgzrechow Re: kupcie znicze IP: *.net-serwis.pl 06.04.05, 13:29
                  zaraz zaraz to przeciez ty mnie atakujesz. moje pytanie bylo totalnie
                  nieagresywne a ty rzucasz sie na mnie bo nie podoba mi sie zasmiecanie ulic. w
                  kwestii firm sprzatajacych, po co wyrzycasz smiesci do smietnika, przeciez sa
                  firmy a smieciarzom za to sie placi, wywal na ulice.
              • Gość: po_godzinach Re: kupcie znicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 13:27
                Mozna zgłosic do Straży Miejskiej, ktos, kto jest właścicielem chodnika ma
                obowiązek go posprzątac. Nie rób afery.
                • Gość: siedemgrzechow Re: kupcie znicze IP: *.net-serwis.pl 06.04.05, 13:31
                  nie robie afery tylko pytam dlaczego ktos ma sprzatac po czyms takim??? jezeli
                  jest wlascicelem chodnika to ma tez prawo do tego, zeby inni to uszanowali.
                  • matmichal Re: kupcie znicze 06.04.05, 13:34
                    chodzi o to,że przeszkadza ci to,że ludziska chcą zapalić sobie znicz-a nie
                    jesteś właścicielem chodnika-tylko masz o niego dbać!-to tylko jeden tydzień a
                    póżniej będzie po wszystkim!
                  • Gość: p Re: kupcie znicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 13:37
                    Dlatego, ze właściciel chodnika ma obowiązek zachowania go w czystości - tak
                    stanowi prawo - po "każdym takim i owakim". Inaczej płaci sztraf.
                    a co, jesli jestem odpowidzialn za mój kawałek chodnika, to nikomu nie wolno po
                    nim chodzic?

Poza tym jest cos takiego, dla twojej informacji, jak solidaryzm społeczny,
                    tobie, zdaje sie, obcy.
                    • blinski Re: kupcie znicze 06.04.05, 13:44
                      oj dajcie spokój, to może nawet ładnie wyglądać.
                    • Gość: siedemgrzechow Re: kupcie znicze IP: *.net-serwis.pl 06.04.05, 13:46
                      solidarnosc RELIGIJNA jest mi jak najbardziej obca, podobnie jak smiecenie i
                      smrodzenie innym. przyjde i wysypie ci kubelek pod drzwiami a ty posprzataj bo
                      skoro moge pod mimi stanac to moge tez zrobic syf. tak rozumiem ci sie wydaje?
                      • Gość: po_godzinach Re: kupcie znicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 13:47
                        Nie wydaje. Ja solidaryzm społeczny inaczej rozumiem.
                        • matmichal Re: kupcie znicze 06.04.05, 15:23
                          Zapalanie zniczy w hołdzie papieżowi nie porównuj z wysypywanie śmieci!!!dla
                          ciebie to może to samo,ale to prówanie jest śmieszne!jeśli ktoś wg ciebie
                          popełni wykroczenie to dzwoń-997--ale ty byś pewnie zadzwonił po straż
                          pożarną!!!bo przecież coś się może zapalić!
                          • Gość: siedemgrzechow Re: kupcie znicze IP: *.net-serwis.pl 06.04.05, 15:52
                            nieeeee, to relikwia sa , swietosc usypana z pstrokatych szklanych i
                            plastyczanych resztek po lampionikach. skrzyknij ekipe zapal sobie pod wlasnym
                            okienkiem a potem to tak zostaw i doswiadczaj religijnej ekstazy.
                            • po_godzinach Re: kupcie znicze 06.04.05, 15:57
                              Hmmm, siedemgrzechów, rozumiem, że mieszkasz przy ulicy Jana Pawła - to moze
                              dopilnuj, żeby po sobie sprzątnęli. No my Ci wszak chyba nie sprzątniemy, bo
                              troche tak czytam to, co piszesz, jak jakąs sugestie w naszą strone o
                              posprzątanie resztek. Jestes na miejscu, wyjdz do ludzi i jakos to zalatw moze.
                              • Gość: siedemgrzechow Re: kupcie znicze IP: *.net-serwis.pl 06.04.05, 16:01
                                taaa zeby mie kolkiem osikowym potraktowali albo utopili w swieconej wodzie.
                                • po_godzinach Re: kupcie znicze 06.04.05, 16:03
                                  Nie bądź tchórzem !
                                  • Gość: siedemgrzechow Re: kupcie znicze IP: *.net-serwis.pl 06.04.05, 16:05
                                    na odwadze jeszcze nikt dobrze nie wyszedl, zwlasza wzgledem inkwizycji:)))
                                    • po_godzinach Re: kupcie znicze 06.04.05, 16:07
                                      na odwadze jeszcze nikt dobrze nie wyszedl,

całkiem przeciwnie, tchórzostwo jest żałosne, nie odwaga.
                                      • Gość: siedemgrzechow Re: kupcie znicze IP: *.net-serwis.pl 06.04.05, 16:18
                                        wy katolicy po smierci idziecie gdzies tam, mozecie umierac z odwaga w sercu i
                                        piesnia na ustach, ja ide do nikad wiec zalezy mi na mozliwie jak najduzszym
                                        ziemskim zywocie:))))))) nawet zalosnym.
                                        • po_godzinach Re: kupcie znicze 06.04.05, 16:20
                                          do mnie piszesz "wy katolicy"?
                                          jakies nieporozumienie chyba

po prostu bardziej w zyciu doczesnym cenie odwage, niz tchorzostwo
                                          • Gość: siedemgrzechow Re: kupcie znicze IP: *.net-serwis.pl 06.04.05, 17:14
                                            odwaga odwaga ale proba dyskusji z tlumem katozombie to glupota a nie odwaga.
        • Gość: po_godzinach Re: kupcie znicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 13:23
          zakup cukru za 1,99!!!

A gzie jest tak tanio??
        • Gość: yrr Re: kupcie znicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 15:31
          matmichal napisał:

> bo na ciebie to nawet szkoda zniczy!!!

Skąd wiesz, że wszyscy pragną betonowego/marmurowego grobowca i całej baterii
          syfiatych zniczy na swoim grobie?
    • Gość: Inga Re: kupcie znicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 12:37
      Gość portalu: laska napisał(a):

> "W czwartek ustawiamy znicze na długości wszystkich ulic Jana Pawła II
      > w Polsce. Zaczynamy o 21 i trwamy razem do 21.37. Przekaż tę wiadomość dalej"

Mowisz o tych malenkich jednorazowych wkladach, ktore kupuje sie w Ikei za 10
      zl za 100 sztuk, po czym sprzedaje sie teraz po 0,50zl za sztuke w calym
      Krakowie? Papiez papiezem, ale trzeba zedrzec ile sie da? Dla kogos biednego,
      kto ma 400zl emerytury, te 50gr to duzo...Ze juz nie wspomne o cenach zwyklych
      zniczy. No ale mamy w kraju tylu prawdziwych katolikow :)
      • Gość: laska Re: kupcie znicze IP: *.netvigator.com 06.04.05, 12:41
        oczywiscie ze 50 gr to duzo dla kogos biednego. ale jak ktos tu slusznie
        wczesniej zauwazyl dla prawdziwych katolikow w tak podnioslej chwili wystarczy
        woda w kranie. a sklepy i tak zamkniete. wiec sobie biedni zaoszczedza na
        jedzeniu.
      • matmichal Re: kupcie znicze 06.04.05, 12:42
        Nie ma jak centusie z Krakowa......
        • blinski Re: kupcie znicze 06.04.05, 13:24
          jak dawno nie czytałem nigdzie miejskich stereotypów:) spoko, w warszawie czy
          wrocławiu na pewno też wpadli na ten pomysł ze stearynowymi wkładami.
          • matmichal Re: kupcie znicze 06.04.05, 13:28
            ja tam nie wiem-zawsze jestem przygotowany na takie okazje!!!mam cały zapaz
            zniczy!
            • blinski Re: kupcie znicze 06.04.05, 13:29
              aha, czyli tylko czekasz aż ci ktoś bliski zemrze..? hm..:/
              • matmichal Re: kupcie znicze 06.04.05, 13:32
                to taka stara okupacyjna metoda-a jak zabraknie w sklepach??to co ja zrobię?
                • blinski Re: kupcie znicze 06.04.05, 13:34
                  hm.. wtedy możesz na czyjąś cześć zapalić co najwyżej papierosa:)
                  • matmichal Re: kupcie znicze 06.04.05, 13:36
                    ja tam wolę zielone- jak ostatnio były marlejki to wspólnie zapaliliśmy cały
                    worek "zniczy" dla uczczenia pamięci!
                    • blinski Re: kupcie znicze 06.04.05, 13:43
                      każda okazja jest dobra - myślę, że papież uśmiechałby się z niebios do ciebie
                      za czczenie jego odejścia w pogodzie ducha (przy odpowiedniej ilości
                      wypalonych 'marlejek' mógłbyś to nawet zobaczyć).
                      :)
                      • matmichal Re: kupcie znicze 06.04.05, 15:23
                        to się nazywa "uśmiech boga":))))))
      • matmichal Re: kupcie znicze 06.04.05, 12:43
        .......coś z tego Kazimierza w was jeszcze zostało.......
        • Gość: laska Re: kupcie znicze IP: *.netvigator.com 06.04.05, 12:46
          Gazeta: "Tymczasem wloskie organizacje konsumentów alarmują, że wielu
          właścicieli sklepów, barów i restauracji oraz punktów sprzedaży dewocjonaliów
          podniosło ceny, wykorzystując obecność setek tysięcy pielgrzymów.
          Na Placu świętego Piotra pojawili się nawet spekulanci, którzy po zawyżonej
          cenie sprzedają dziennik "L'Osservatore Romano".
          • matmichal Re: kupcie znicze 06.04.05, 13:03
            już to czytałem-nie musisz tego wszędzie wklejać!!!
      • po_godzinach Re: kupcie znicze 06.04.05, 13:12
        Raz mówicie, że wkraju bieda, raz macie za złe, jak ludzie wykazją się
        inicjatywą i chcą zarobić. Ja nie rozumiem ...
        • Gość: laska Re: kupcie znicze IP: *.netvigator.com 06.04.05, 13:12
          nie musze ale moge ;-)
          • yoma Re: kupcie znicze 06.04.05, 13:14
            Nie bądźcie niedobrzy. Ludzie mają okrutną potrzebę przynależności, niech ją
            sobie raz spełnią i zademonstrują. Drugiej takiej okazji nie będzie.
            • herezja Re: kupcie znicze 06.04.05, 13:21
              Nie mam nic przeciwko potrzebie przynależności. Zauważam tylko, ze jest ona co
              raz częściej manifestowana, przez puste gesty.
              Zirytował mnie ten tryb rozkazujący w temacie pierwszego postu...
              • yoma Re: kupcie znicze 06.04.05, 13:38
                otóż to, pozwolę sobie zgodzić się z przedmówczynią.
                • Gość: laska Re: kupcie znicze IP: *.netvigator.com 06.04.05, 13:49
                  ja tez.
                  • yoma Re: kupcie znicze 06.04.05, 15:28
                    laska, a czemu ty się sąsiadów boisz?
                    • Gość: laska Re: kupcie znicze IP: *.netvigator.com 06.04.05, 15:36
                      agresywni sa. chce uniknac starc. szczegolnie ze dzieci male.
                      poza tym lubie aromaterapie - ladna lawendowa swieczke sobie zapale, cicha
                      muzyke nastawie i pelny relax.
                      • yoma Re: kupcie znicze 06.04.05, 16:05
                        tacy pobożni i tacy agresywni?

Odpieraj ciosy trzymając w lewicy zdjęcie JPII.
              • Gość: mikoska Re: kupcie znicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 15:35
                popieram Herezję
    • Gość: yrr Re: kupcie znicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 15:29
      Po cholere te wszystkie znicze? papieża już nie ma, nie doceni waszego wysiłku,
      tylko zrobicie na ulicy syf z tych świeczek i taka to będzie akcja. A kto to
      posprząta? pewno już nie wy...
      • yoma Re: kupcie znicze 06.04.05, 15:36
        pamiętaj, że dzięki temu pracę mają zatrudnieni w służbach sprzątających, no
        już nie bądź takim egoistą
        • Gość: laska Re: kupcie znicze IP: *.netvigator.com 06.04.05, 15:57
          wlasciwie tak mysle ze trzeba kupic i kwiatki. wlasciciele kwiaciarni tez chca
          zarobic. a badyle sa bio-degradable czyli przyjaze srodowisku
          • yoma Re: kupcie znicze 06.04.05, 16:07
            kupią sztuczne, żeby było trwalsze, już ja ich znam. Kiedyś na pogrzeb kumpla
            chciałam, o święta naiwności, świeżego kwiatka pod cmentarzem kupić. Kwiaciarki
            patrzyly jak na nienormalną.
            • Gość: laska Re: kupcie znicze IP: *.netvigator.com 06.04.05, 16:10
              pewnie masz racje.
              niesmiala sugestia - a moze by tak wszystkie ulice JPII w Polsce zamknac dla
              ruchu na zawsze i poustawiac na nich wieczne znicze takie jak olimpijskie.
              mieszkancy ktorym sie to nie spodoba moga sie wyprowadzic a na ich miejsce
              znajdzie sie na pewno duzo chetnych
    • ping.tasmanski nie nie kupie 06.04.05, 17:18
      nie poddam się owczemu pędowi
    • Gość: ktoś Re: kupcie znicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 21:49
      gdzie mogę rano kupić znicze , proszę o pomoc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Doom Re: kupcie znicze IP: *.aster.pl 06.04.05, 21:56
        Zbierz pare niedopalonych sztuk z Powazek. Blizej masz cmentarz zydowski przy
        okopowej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka